Valokuvauskurssi Kataloniassa - valokuva ja luova mieli 31.8.-7.9.2019

Barcelona - Begur ( 7 yötä)  - Girona (retki) - Figueras (retki)

Lähde monipuoliselle ja inspiroivalle lomalle Katalonian välimerellisiin maisemiin. Costa Bravan kauniilla rannalla, Begurin kylässä sijaitseva tyylikäs hotelli luo tukikohdan lomamatkalle, jossa valokuvaamisen nautinto yhdistyy kaupunki- ja kulttuuriretkiin. Kuvaamiseen keskittyminen ja visuaalinen tarkkailu rennossa ilmapiirissä antavat tilaa luovalle mielelle. Kuvausharjoitusten aiheet löytyvät sekä ympäröivästä että sisäisestä maailmasta. Kurssi sopii niin aloittelijoille kuin harjaantuneille kuvaajille. Kuvausvälineeksi käy hyvin digipokkari, kamerapuhelin tai järjestelmäkamera. Teemme myös camera obscuran,”pimeän huoneen”, jossa voi kokea valokuvan synnyn maagisuuden. Kurssilla paneudutaan kahden opettajan johdolla sekä kuvailmaisuun että tekniikkaan. Opettajina Marja Pirilä ja Iris Nuutinen.

Asiantuntijan matkassa 

Pirilä Marja

Pirilä Marja, Valokuvataiteilija

Marja Pirilä Marja Pirilä on valokuvataiteilija ja opettaja, joka tunnetaan camera obscura -tekniikalla tekemistään valokuvista. Hänen teoksiaan on ollut ...

Nuutinen Iris

Nuutinen Iris, Valokuvaaja ja graafikko

Iiris Nuutinen on valokuvaaja ja graafinen suunnittelija, joka on työskennellyt myös teknisenä assistenttina useille muoti- ja mainoskuvaajille. ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa
• ohjelman mukaiset lentokenttäkuljetukset
• ohjelman mukaiset retket
• asiantuntija valokuvaaja Marja Pirilän ja graafinen suunnittelija Iris Nuutisen opetus matkan aikana
• ohjelman mukaiset ateriat

1 488 €

1. päivä, 31.8.
Matkapäivä
Kokoontuminen Helsinki-Vantaan lentokentällä, josta Finnairin suora lento Barcelonaan. Bussikuljetus Begurin kylään suomalaisomisteiseen hotelli Eetuun, jossa pientä yöpalaa ja majoittuminen.           

2. päivä, 1.9.
Kurssin aloitus ja Camino de Ronda
Aamiaisen jälkeen alustus kurssin sisältöön, inspiraatiokuvia päivän kuvausharjoitukseen ja kamerateknistä opastusta. Kävelyretki kalastajien ja merivartijoiden vanhaa rantareittiä pitkin. Kuvaamista ja uintia. Omatoiminen lounastauko rantaravintolassa. Illalla yhdessä kuvapalaute ja johdatus seuraavan päivän kuvausharjoitukseen ennen siirtymistä hotellin puutarhaan yhteisillalliselle.  (A,P)

3. päivä, 2.9.
Kuvausretki Gironaan
Aamiaisen jälkeen bussikuljetus Gironan kuvaukselliseen keskiaikaiseen kaupunkiin. Aikaa kuvata tunnelmallisen vanhankaupungin kortteleissa ja tehdä ostoksia pikkuputiikeissa ja tasokkaissa liikkeissä. Omatoiminen lounas. Paluu hotelliin n. klo 17. Yhteisillallinen. (A,P)

4. päivä, 3.9.
Kuvauspäivä Begurissa
Aamiainen ja johdatus päivän kuvausharjoitukseen ja kamerateknistä opastusta. Kuvausta kukkulalla sijaitsevan Begurin kylän upeissa maisemissa. Iltapäivällä kahden tehtävän kuvapalaute ja alustus seuraavan päivän kuvausharjoitukseen. Yhteisillallinen. (A,P)

5. päivä, 4.9.
Retki Salvador Dali -museoon Figuerasiin
Aamiaisen jälkeen bussikuljetus Figuerasiin, surrealistitaiteilija Salvador Dalin synnyinkaupunkiin. Vierailu Salvador Dali -museossa, joka luo kiehtovan ja monipuolisen katsauksen Dalin mielikuvitukselliseen elämään ja taiteeseen. Paluu hotelliin n. klo 17. Yhteisillallinen puutarhassa. (A,P)

6. päivä, 5.9.
Camera Obscura ja muita erikoistekniikoita
Aamiainen ja Marjan alustus camera obscura -tekniikasta ja sillä kuvaamisesta. Iriksen opastus erikoispitkien ja lyhyiden valotusaikojen käyttöön sekä yökuvaukseen. Kuvaamista camera obscurassa ja/tai Costa Bravan rannikon tunnelmissa. Iltapäivällä kahden tehtävän kuvapalaute ja yhteisillallinen. (A,P)

7. päivä, 6.9.
Kuvakoosteiden teko ja henkilökohtaiset palautteet
Aamiaisen jälkeen opastus kuvakoosteiden tekoon. Henkilökohtaiset palautesessiot Marjan ja Iriksen kanssa. Aikaa tehdä oma kuvakooste ja nauttia rannikon valosta ja tunnelmasta. Yhteisillallinen. (A,P)

8. päivä, 7.9.
Loppukatselmus ja kotimatka
Aamiaisen jälkeen matkan kuvista tehtyjen koosteiden katselmus ja palaute yhdessä. Lounas hotellilla ja omatoimista aikaa. Alkuillasta bussikuljetus Barcelonan lentokentälle, josta iltalento Helsinkiin. (A,L)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Barcelona 17.25 – 20.25
Barcelona – Helsinki 22.45 – 03.35 +1


Hotelli Eetu
Hotelli Eetu on trendikäs retrohotelli Välimeren rannalla, Costa Bravalla.Hotellissa on yhteensä 47 huonetta, joissa on wc ja kylpyhuone, joko terassi tai parveke merelle päin, parivuode tai vuode erillisillä patjoilla, tv, minibaari, ilmastointi, tallelokero. Hotellissa on ravintola terasseineen, kokoustila, hyvin hoidettu puutarha, uima-allas ja WiFi. Lähimpään rantaan 100m. Hotelli on suunnattu vain aikuisille.

 


Lisämaksusta
•    yhden hengen huone 300€

Matkalle otetaan 18 matkustajaa. Näin ollen opetusryhmät pysyvät sopivan kokoisina. 

 

 


Matkaehdot

PERUUTUSEHTO 1
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 18.

Matkalla tarvitaan passi tai poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.
Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Maat ja alueet -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.