Maisemamaalausta Kiinassa 17.-27.10.2018

Lähde tutustumaan kiinalaiseen kulttuuriin taiteilijan silmin! Kierretään Hangzhoun, Shanghain ja Nanxunin maalauksellisissa paikoissa piirtäen ja maalaten kiinalaisin tekniikoin näkymiä.
Matkan aikana opitaan perinteisen kiinalaisen maalaustaiteen tekniikoita, sen ajatusmaailmaa, tapoja ja historiaa, sekä päästään luomaan oma matka maisemaan kiinalaisella sommitelmalla. Kurssimatka sopii niin aloittelijoille kuin kiinalaista maalaustaidetta pidempäänkin harjoittaneille. Illoille on suunniteltu mahdollisia iltamenoja kuten konsertteja ja esityksiä.
Ennen matkaa on tilaisuus osallistua matkainfotilaisuuteen Akvartin tiloissa.

Opettaja, kuvataiteilija Anna-Maija Rissanen

 

 

Asiantuntijan matkassa 

Rissanen Anna-Maija

Rissanen Anna-Maija, Opettaja kuvataiteilija

kuvataiteilija, joka on asunut pitkään Belgiassa ja valmistunut 2009 Brysselin kuninkaallisesta taideakatemiasta kuvataiteiden maisteriksi sekä saanut myös kuva ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• Finnairin suorat lennot turistiluokassa
• ohjelman mukaiset hotelliyöpymiset kahden hengen huoneessa
• ohjelman mukaiset ateriat (9 x aamiainen, 8 x lounas, 1 x illallinen)
• ohjelman mukaiset retket
• paikallisten kantajien, kuljettajien ja oppaiden palkkiot
• viisumi
• taideasiantuntijaoppaan palvelut

1996 €

1.päivä
Helsinki – Shanghai

2.päivä
Shanghai, Bund
Saapuminen Shanghaihin. Kokoustilassa info- ja opetustilaisuus maalauskurssista ja matkaohjelmasta. Käydään läpi tulevien päivien maalauskohteita, jonka jälkeen majoittuminen Bund Riverside -hotelliin Nanjing Roadilla. Lounaan jälkeen voi lepäillä tai tutustua upeaan metropoliin.

3.päivä
Shanghain museo
Aamiaisen jälkeen lähdetään kuuluisaan Shanghai-museoon, jossa opastus kiinalaisten teosten lukuun. Tutustutaan etenkin maalauksen, kalligrafian ja sinettitaiteen osastoihin, joista saa yleiskattavan näkemyksen Kiinan taiteeseen ja kulttuuriin. Museon kaupasta löytyy hyviä taideopetuskirjoja. Lounaan jälkeen käydään kiinalaisissa taidetarvikeliikkeissä Fuzhou Roadilla. Illalla opetusta.

 4.päivä
Shanghai, Yuyuanin puutarha - Nanxun
Aamiaisen jälkeen vieraillaan Yuyuanin vanhassa puutarhassa, jonne jäädään aamupäiväksi piirtämään. Lounaan jälkeen käydään Moganshan -galleria-alueella katsomassa kiinalaista nykytaidetta. Galleriakierroksen jälkeen lähdetään Nanxuniin (2h ajo), jossa majoitus.

5. päivä
Nanxun
Aamiaisen jälkeen lähdetään tutustumaan vanhaan kanaalikaupunkiin Nanxuniin ja pysähdytään piirtämään vanhaakaupunkia siltoineen. Loppupäivästä lähdetään Hangzhouhun (2h ajo), jossa majoitus.

6.päivä
Hangzhou
Aamiaisen jälkeen lähdetään buddhalaiselle Sielun hiljentymisen temppelin alueelle (Lingyin Si) maalaamaan. Lounaan jälkeen siirrytään nauttimaan teestä ja maalaamaan teeviljelmävuoria. Illalla opetusta.

7.päivä
Retki Xihujärvelle maalaamaan
Hangzhou tunnetaan Kiinassa isosta ja kauniista järvestään, jonka nimi on Xihu - ”Läntinen järvi”. Aamiaisen jälkeen päästään harjoittamaan kiinalaista ”matkaa maisemassa” -maalaustapaa. Eli lähdetään maalaamaan Gushanvuorella sijaitsevaan Sinetin kaivertajien seuran puutarhaan (Xi Ling Yin Shi), josta on kauniit näkymät alhaalla siintävälle järvelle ja ympäröiville teeviljelmävuorille. Ennen lounasta pistäydytään Zhejiang museon Huang Binghongin näyttelyssä katsomassa tätä 1800-luvun merkittävää maisemamaalaria. Lounaan jälkeen vapaata.

 8.päivä
Hangzhou
Lähdetään kiertelemään maalaten Xihujärven sympaattista Lotus pond -aluetta. Lounaan jälkeen on vapaata ja mahdollisuus tutustua Hangzhoun vanhankaupungin alueeseen. Lähellä hyvä taidetarvikekauppahalli.


9.päivä
Hangzhou-Shanghai
Aamiaisen jälkeen paluu Shanghaihin (3h ajo). Lounaan jälkeen käynti Jade Buddhan temppelillä. Illalla maalaamista konferenssitilassa.

10.päivä
Shanghai
Aamupäivä vapaata Shanghaissa. Lounaan jälkeen laitetaan esille tehdyt työt ja käydään läpi matkan antia palautteineen. Yhteinen jäähyväisillallinen.

11.päivä
Paluu Suomeen
Aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle ja lento Helsinkiin.

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Shanghai  17.20 – 07.10
Shanghai – Helsinki  09.20 - 14.20


Hotellit
Bund Riverside Hotel Shanghai ****
Ramada Plaza Hangzhou Haihua ****
Nanxunin hotelli selviää myöhemmin

 


Lisämaksusta
• yhden hengen huone 300 e

 Huom! Matkalla maalataan pääsääntöisesti tusseilla.