Maisemamaalausta Kiinassa 17.-27.10.2018

Lähde tutustumaan kiinalaiseen kulttuuriin taiteilijan silmin! Kierretään Hangzhoun, Shanghain ja Nanxunin maalauksellisissa paikoissa piirtäen ja maalaten kiinalaisin tekniikoin näkymiä.
Matkan aikana opitaan perinteisen kiinalaisen maalaustaiteen tekniikoita, sen ajatusmaailmaa, tapoja ja historiaa, sekä päästään luomaan oma matka maisemaan kiinalaisella sommitelmalla. Kurssimatka sopii niin aloittelijoille kuin kiinalaista maalaustaidetta pidempäänkin harjoittaneille. Illoille on suunniteltu mahdollisia iltamenoja kuten konsertteja ja esityksiä.
Ennen matkaa on tilaisuus osallistua matkainfotilaisuuteen Akvartin tiloissa.

Opettaja, kuvataiteilija Anna-Maija Rissanen

 

 

Asiantuntijan matkassa 

Rissanen Anna-Maija

Rissanen Anna-Maija, Opettaja kuvataiteilija

kuvataiteilija, joka on asunut pitkään Belgiassa ja valmistunut 2009 Brysselin kuninkaallisesta taideakatemiasta kuvataiteiden maisteriksi sekä saanut myös kuva ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainitussa hotellissa
• ohjelman mukaiset ateriat ja retket
• paikallisten kantajien, kuljettajien ja oppaiden palkkiot
• viisumi
• taideasiantuntijaoppaan palvelut

1996 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1.päivä, 17.10.
Helsinki – Shanghai

2.päivä, 18.10.
Shanghai, Bund
Saapuminen Shanghaihin. Kokoustilassa info- ja opetustilaisuus maalauskurssista ja matkaohjelmasta. Käydään läpi tulevien päivien maalauskohteita, jonka jälkeen majoittuminen Bund Riverside -hotelliin Nanjing Roadilla. Lounaan jälkeen voi lepäillä tai tutustua upeaan metropoliin. (L)

3.päivä, 19.10.
Shanghain museo
Aamiaisen jälkeen lähdetään kuuluisaan Shanghai-museoon, jossa opastus kiinalaisten teosten lukuun. Tutustutaan etenkin maalauksen, kalligrafian ja sinettitaiteen osastoihin, joista saa yleiskattavan näkemyksen Kiinan taiteeseen ja kulttuuriin. Museon kaupasta löytyy hyviä taideopetuskirjoja. Lounaan jälkeen käydään kiinalaisissa taidetarvikeliikkeissä Fuzhou Roadilla. Illalla opetusta. (A, L)

 4.päivä, 20.10.
Shanghai, Yuyuanin puutarha - Nanxun
Aamiaisen jälkeen vieraillaan Yuyuanin vanhassa puutarhassa, jonne jäädään aamupäiväksi piirtämään. Lounaan jälkeen käydään Moganshan -galleria-alueella katsomassa kiinalaista nykytaidetta. Galleriakierroksen jälkeen lähdetään Nanxuniin (2h ajo), jossa majoitus. (A, L)

5. päivä, 21.10.
Nanxun
Aamiaisen jälkeen lähdetään tutustumaan vanhaan kanaalikaupunkiin Nanxuniin ja pysähdytään piirtämään vanhaakaupunkia siltoineen. Loppupäivästä lähdetään Hangzhouhun (2h ajo), jossa majoitus. (A)

6.päivä, 22.10.
Hangzhou
Aamiaisen jälkeen lähdetään buddhalaiselle Sielun hiljentymisen temppelin alueelle (Lingyin Si) maalaamaan. Lounaan jälkeen siirrytään nauttimaan teestä ja maalaamaan teeviljelmävuoria. Illalla opetusta. (A, L)

7.päivä, 23.10.
Retki Xihujärvelle maalaamaan
Hangzhou tunnetaan Kiinassa isosta ja kauniista järvestään, jonka nimi on Xihu - ”Läntinen järvi”. Aamiaisen jälkeen päästään harjoittamaan kiinalaista ”matkaa maisemassa” -maalaustapaa. Eli lähdetään maalaamaan Gushanvuorella sijaitsevaan Sinetin kaivertajien seuran puutarhaan (Xi Ling Yin Shi), josta on kauniit näkymät alhaalla siintävälle järvelle ja ympäröiville teeviljelmävuorille. Ennen lounasta pistäydytään Zhejiang museon Huang Binghongin näyttelyssä katsomassa tätä 1800-luvun merkittävää maisemamaalaria. Lounaan jälkeen vapaata. (A, L)

 8.päivä, 24.10.
Hangzhou
Lähdetään kiertelemään maalaten Xihujärven sympaattista Lotus pond -aluetta. Lounaan jälkeen on vapaata ja mahdollisuus tutustua Hangzhoun vanhankaupungin alueeseen. Lähellä hyvä taidetarvikekauppahalli. (A, L)


9.päivä, 25.10.
Hangzhou-Shanghai
Aamiaisen jälkeen paluu Shanghaihin (3h ajo). Lounaan jälkeen käynti Jade Buddhan temppelillä. Illalla maalaamista konferenssitilassa. (A, L)

10.päivä, 26.10.
Shanghai
Aamupäivä vapaata Shanghaissa. Lounaan jälkeen laitetaan esille tehdyt työt ja käydään läpi matkan antia palautteineen. Yhteinen jäähyväisillallinen. (A, L, P)

11.päivä, 27.10.
Paluu Suomeen
Aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle ja lento Helsinkiin.ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Shanghai  17.20 – 07.10 + 1 Finnair
Shanghai – Helsinki  09.20 - 14.20 Finnair


Majoitus
18.-21.10., 3 yötä, Shanghai, Bund Riverside Hotel ****
Keskitasoinen hotelli Shanghain keskustasssa. Huoneissa ilmastointi, TV, tallelokero. Hotellissa ravintola, kuntosali.
21.-22.10., 1 yö, Nanxunin hotelli selviää myöhemmin
22.-25.10., 3 yötä, Hangzhou, Ramada Plaza Hangzhou Haihua ****
Keskitasoinen hotelli lähellä keskustaa. Huoneissa ilmastointi, TV, tallelokero. Hotellissa ravintola, kuntosali.
25.-27.10., 2 yötä, Shanghai, Bund Riverside Hotel ****
Keskitasoinen hotelli Shanghain keskustasssa. Huoneissa ilmastointi, TV, tallelokero. Hotellissa ravintola, kuntosali.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 300 e

 Huom! Matkalla maalataan pääsääntöisesti tusseilla.

 

Matkaehdot

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59 - 45 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 44 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 25% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia matkaehtoja (Yleiset valmismatkaehdot ja Lomalinjan lisä- ja erityisehdot). 1.7.2018 alkaen tehtäviin varauksiin sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja.

 


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 20.10.2017 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 15.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen.

Matkalle tarvitaan Kiinan ryhmäviisumi ja matkustajavakuutus on pakollinen.
Ryhmäviisumia varten teidän tulee toimittaa kopio passinne kuva-aukeamasta toimistoomme Lomalinja Oy, Aleksanterinkatu 12, 00170 Helsinki viimeistään 1 kk ennen matkaa. Postitse lähetettäessä suosittelemme pikakirjettä, jonka kulkua voi seurata netissä. Passikopion voi lähettää myös sähköpostitse osoitteeseen matkustaja@lomalinja.fi

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Maat ja alueet -otsikon alta sivulta www.formin.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.