Mummun matkassa: Kummitusten ja Harry Potterin Yorkshire 4.-7.8.2022

Yorkshire yhdistää TV-sarjat Sydämen asialla, Emmerdale ja Vielä virtaa. Kuullaan tarinoita Yorkin kummituksista, matkataan Goathlandin kylään Harry Potterin höyryjunalla ja vieraillaan Alnwickin linnassa, josta löytyy myrkyllisten kasvien puutarha ja maailman suurin puumaja! Idylliset vehreät nummet lampaineen luovat upean taustan yhteisille elämyksille.

 

 

Asiantuntijan matkassa 

Kinos Ville

Kinos Ville, asiantuntijaopas

Englannin tuntija, joka on asunut Brittein saarilla jo vuosia eri paikoissa, tällä hetkellä Lontoossa. Ville Kinoksella on vankka tuntemus ja tietämys Englannin ...

Niemenmaa Riitta

Niemenmaa Riitta, asiantuntijaopas

Opettaja, kulttuurin ja matkailun vannoutunut harrastaja ja musiikin asiantunteva ystävä.  Muun muassa Mummun matkassa maailmalla -matkojen isoäiti. ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• Finnairin reittilennot turistiluokassa
• ohjelman mukaiset bussikuljetukset
• majoitus ohjelman mukaisissa hotelleissa kahden ja kolmen hengen huoneissa
• ohjelman mukaiset ateriat
• ohjelman mukaiset asiantuntijaoppaiden opastukset
• ohjelman mukaiset retket sisäänpääsymaksuineen
• ohjelman mukainen höyryjunamatka

1 196 €/aikuinen 2 hengen huoneessa
1 036  €/lapsi 2-15 v. 2-3 hengen huoneessa yhden aikuisen kanssa
   896 €/lapsi 2–15v. 3 hengen huoneessa kahden aikuisen kanssa


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä 4.8.
Yorkin keskiaikainen kaupunki ja Jorvik Viking Centre -museo
Lento Helsingistä Manchesteriin, jossa on vastassa asiantuntijaopas Ville Kinos. Ajo läpi kauniiden maisemien suoraan Yorkin kaupunkiin, jossa majoitutaan ensimmäiseksi yöksi. Yhteisen lounastauon jälkeen tehdään kävelykierros kaupungin keskustassa. Vieraillaan kaupungin historiasta kertovasta Jorvik Viking Centre museossa, jossa kuvataan yorkilaisten elämää nimenomaan viikinkien aikana. (L)

2. päivä 5.8.
Harry Potterin höyryjuna ja Sydämen asialla -kylä
Aamiaisen jälkeen ajetaan maaseudulle alueille, joiden maisemat liittyvät niin Sydämen Asialla -televisio sarjaan kuin Harry Potterin filmeihin. Ajo ensimmäisenä läpi Yorkshire Mooren nummien ja saapuminen Goathlandin kylään, Sydämen Asialla –sarjan pääpaikkaan. Nähtävänä on filmauksista tutut kyläkauppa ja tietysti pubi, Aidensfield Arms! Matka jatkuu Harry Potterin tapaan Goathlandin aidolla höyryjunalla Whitbyn merenrantakaupunkiin, jossa nähdään myös Liisa Ihmemaassa satuun liittyvä kohde. Lewis Carroll työsteli Whitbyssa kirjaa kirjoittaessaan. Jatketaan matkaa kohti Durhamin kreivikuntaa, jossa majoittuminen. Yhteinen illallinen hotellissa. (A,P)

3. päivä 6.8.
Harry Potterin Alnwickin linna
Aamiaisen jälkeen päivä on omistettu Alnwickin linnalle, jossa on kuvattu joitakin Downton Abbeyn ja Harry Potter -filmien kohtauksia. Linna on suunniteltu niin, että siitä nauttivat niin lapset kuin aikuisetkin. Linnan salit, mahtava puutarha ja riemastuttavat kulkutiet puitten ympäri yläilmoissa! Puutarhassa on suihkulähteitä, maailman suurin puumaja ja lohikäärmeen luola, jossa voi kohdata itse lohikäärmeen. 700 vuotta vanhan Alnwickin linnan nykyinen omistaja on Northumberlandin herttuapariskunta, Percy –suvun edustajat. Alle 50 –vuotiaan herttuattaren osallistuminen linnan puutarhojen moderniksi kehittämiseen on ollut suuren mielenkiinnon kohteena maan lehdistössä. Itse linna on yksi suurimmista asutuista linnoista koko maailmassa ja sen vuoksi sitä kutsutaan lempinimellä ”Pohjoisen Windsorin linna”. Palataan illaksi hotelliin, jossa hieman vapaa-aikaa ennen yhteistä illallista. (A,P)

4. päivä 7.8.
Bronte –sisaruksien Haworth
Aamiaisen jälkeen lähdetään kohti Manchesterin lentokenttää ajaen läpi mitä kauneimpien Pohjois-Yorkshiren maisemien. Tehdään lyhyt pysähdys Ripon Katedraalilla, ennen kuin tullaan Bronte –sisaruksien pappilakodista kuuluisaan Haworthin pikkukylään, joka on myös kuuluisa sisaruksiin liittyvistä kummitustarinoista. Yhteinen läksiäislounas. Manchesterin kentälle saavutaan noin klo 16.00. Lento Helsinkiin. (A,L)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Manchester 08.15 – 09.20
Manchester – Helsinki 17.50 – 22.30


Hotellit
 1 yö, Holiday Inn York City Centre, (ent. Hotel 53), York. Moderni keskustahotelli, jossa on 100 hyvää turistiluokkaa olevaa huonetta. Huoneissa on teen- ja kahvinkeittovälineet, hiustenkuivaaja, tv, puhelin ja radio. Englantilainen aamiainen.
2 yötä, Blackwell Grange Hotel****, Darlington. 1600-luvulla rakennetussa kartanossa on ravintola, baari, wi-fi, lämmitetty uima-allas, spa, sauna ja kuntosali. Hotellissa on 108 tilavaa huonetta, joissa perusmukavuudet ja TV, kahvin- ja teenkeittovälineet, puhelin.

 


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 170 €

 

 


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 1
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 35 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 23.9.2021 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.