Mummun matkassa: Kummitusten ja Potterin Yorkshire 6.-9.6.2019

Yorkshire yhdistää TV-sarjat Sydämen asialla, Emmerdale ja Vielä virtaa. Kuullaan tarinoita Yorkin kummituksista, matkataan Goathlandin kylään Harry Potterin höyryjunalla ja vieraillaan Alnwickin linnassa, josta löytyy myrkyllisten kasvien puutarha ja maailman suurin puumaja! Idylliset vehreät nummet lampaineen luovat upean taustan yhteisille elämyksille.

 

 

Asiantuntijan matkassa 

Kinos Ville

Kinos Ville, Asiantuntijaopas

Englannin tuntija, joka on asunut Brittein saarilla jo vuosia eri paikoissa, tällä hetkellä Lontoossa. Ville Kinoksella on vankka tuntemus ja tietämys Englannin ...

Niemenmaa Riitta

Niemenmaa Riitta, Asiantuntijaopas

Opettaja, kulttuurin ja matkailun vannoutunut harrastaja ja musiikin asiantunteva ystävä.  Muun muassa Mummun matkassa maailmalla -matkojen isoäiti. ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• Finnairin reittilennot turistiluokassa
• ohjelman mukaiset bussikuljetukset
• majoitus ohjelman mukaisissa hotelleissa kahden ja kolmen hengen huoneissa
• ohjelman mukaiset ateriat
• ohjelman mukaiset asiantuntijaoppaiden opastukset
• ohjelman mukaiset retket sisäänpääsymaksuineen
• ohjelman mukainen höyryjunamatka

1 280 €/aikuinen kahden hengen huoneessa
1 036  €/lapsi 2-11 v. kahden hengen huoneessa
   966 €/lapsi 2–11v. kolmen hengen huoneessa kolmantena

1. päivä 6.6.
Yorkin keskiaikainen kaupunki ja Jorvik Viking Centre -museo
Lento Helsingistä Manchesteriin, jossa on vastassa asiantuntijaopas Ville Kinos. Ajo läpi kauniiden maisemien suoraan Yorkin kaupunkiin, jossa majoitutaan Hotel 53:een ensimmäiseksi yöksi. Yhteisen lounastauon jälkeen tehdään kävelykierros kaupungin keskustassa. Vieraillaan kaupungin historiasta kertovasta Jorvik Viking Centre museossa, jossa kuvataan yorkilaisten elämää nimenomaan viikinkien aikana. (L)

2. päivä 7.6.
Harry Potterin höyryjuna ja Sydämen asialla -kylä
Aamiaisen jälkeen ajetaan maaseudulle alueille, joiden maisemat liittyvät niin Sydämen Asialla -televisio sarjaan kuin Harry Potterin filmeihin. Ajo ensimmäisenä läpi Yorkshire Mooren nummien ja saapuminen Goathlandin kylään, Sydämen Asialla –sarjan pääpaikkaan. Nähtävänä on filmauksista tutut kyläkauppa ja tietysti pubi, Aidensfield Arms! Matka jatkuu Harry Potterin tapaan Goathlandin aidolla höyryjunalla läheiseen kylään. Poiketaan Whitbyn merenrantakaupunkiin, ennen kuin jatketaan matkaa kohti Durhamin kreivikuntaa, jossa majoittuminen. Yhteinen illallinen hotellissa. (A,P)

3. päivä 8.6.
Harry Potterin Alnwickin linna
Aamiaisen jälkeen päivä on omistettu Alnwickin linnalle, jossa on kuvattu joitakin Harry Potter -filmien kohtauksia. Linna on suunniteltu niin, että siitä nauttivat niin lapset kuin aikuisetkin. Linnan salit, mahtava puutarha ja riemastuttavat kulkutiet puitten ympäri yläilmoissa! Puutarhassa on suihkulähteitä, kuuluisa Myrkyllisten kasvien Puutarha ja maailman suurin puumaja. 700 vuotta vanhan Alnwickin linnan nykyinen omistaja on Northumberlandin herttuapariskunta, Percy –suvun edustajat. Alle 50 –vuotiaan herttuattaren osallistuminen linnan puutarhojen moderniksi kehittämiseen on ollut suuren mielenkiinnon kohteena maan lehdistössä. Itse linna on yksi suurimmista asutuista linnoista koko maailmassa ja sen vuoksi sitä kutsutaan lempinimellä ”Pohjoisen Windsorin linna”. Palataan illaksi hotelliin ja nautitaan sen vapaa-ajankeskuksesta ennen yhteistä illallista. (A,P)

4. päivä 9.6.
Bronte –sisaruksien Haworth
Aamiaisen ja aamu-uinnin jälkeen lähdetään kohti Manchesterin lentokenttää ajaen läpi mitä kauneimpien Pohjois-Yorkshiren maisemien. Tullaan Bronte –sisaruksien pappilakodista kuuluisaan Haworthin pikkukylään, joka on myös kuuluisa sisaruksiin liittyvistä kummitustarinoista. Yhteinen läksiäislounas. Manchesterin kentälle saavutaan noin klo 16.00. Lento Helsinkiin. (A,L)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Manchester 08.15 – 09.15
Manchester – Helsinki 17.50 – 22.30


Hotellit
6.-7.6., 1 yö, Hotel 53, York. Moderni keskustahotelli, jossa on 100 hyvää turistiluokkaa olevaa huonetta. Huoneissa on teen- ja kahvinkeittovälineet, hiustenkuivaaja, tv, puhelin ja radio. Englantilainen aamiainen.

7.-9.6., 2 yötä, Redworth Hall Hotel, Redworth. Kauniissa vanhassa rakennuksessa oleva hyvätasoinen hotelli, jossa on 143 huonetta. Suurin osa huoneista on uudessa lisärakennuksessa. Huoneissa on mukavuuksien lisäksi tv, puhelin, housuprässi, hiustenkuivaaja seka teen- ja kahvinkeittovälineet. Yleisiin tiloihin kuuluu kaunis vapaa-ajankeskus uima-altaineen ja saunoineen.

 


Lisämaksusta
• yhden hengen huone 170 €

 

 


Matkaehdot

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 23.7.2018 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi.
EU-maihin riittää myös voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Maat ja alueet -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.