Mummun matkassa: Lasten Wien ja päivä Alpeilla 27.-30.6.2019

Lähde mukaan tutustumaan Wienin nähtävyyksiin -  Praterin yli satavuotiaaseen maailmanpyörään, Schönbrunnin kesäpalatsiin ja maailman vanhimpaan eläintarhaan. Kiivetään yhdessä Pyhän Tapanin tuomiokirkon torniin ja tehdään elämyksellinen retki Alpeille, missä Schneeberg-vuorelle noustaan hammasratasjunalla.

Asiantuntijan matkassa 

Hytönen Kirsi

Hytönen Kirsi, Asiantuntijaopas

Itävallan virallinen opas ja Saksan tuntija, joka on asunut Wienissä jo yli 20 vuotta. Kirsin tiedot ja tarinat ovat saaneet kiitosta monilta matkailijoilta jo useiden vu ...

Niemenmaa Riitta

Niemenmaa Riitta, Asiantuntijaopas

Opettaja, kulttuurin ja matkailun vannoutunut harrastaja ja musiikin asiantunteva ystävä.  Muun muassa Mummun matkassa maailmalla -matkojen isoäiti. ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden tai kolmen hengen huoneissa ohjelmassa mainitussa hotellissa
• ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut
• suomenkielisen asiantuntijaoppaan opastukset
• Riitta Niemenmaan opas- ja matkanjohtajapalvelut koko matkan ajan

1298 € / aikuinen
1098 € / lapsi 2–11 v. kahden hengen huoneessa
998 € / lapsi 2–11 v. kolmen hengen huoneessa kolmantena


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1.päivä, 27.6
Wienin huvituksia
Aamulento Wieniin. Kentältä lähtö kiertoajelulle, jonka aikana nähdään kaupungin tärkeimpiä nähtävyyksiä: Valtionooppera, parlamenttitalo, kaupungintalo, Taidehistoriallinen ja luonnonhistoriallinen museo, yliopisto ja Hofburgin talvipalatsi. Ajetaan myös Karlsplatz–aukion halki, jossa sijaitsee Musikvereinin konserttitalo ja Kaarlen barokkikirkko sekä nähdään hedelmä- ja vihannestori Naschmarkt. Praterin huvipuistoalueella noustaan Riesenrad-maailmanpyörään ja ihaillaan kaupungin maisemia 65 metrin korkeudesta! Lounas retken aikana. Majoittuminen hotelliin, iltapäivä vapaa-aikaa. (L)

2.päivä, 28.6
Historian havinaa ja torninäkymiä
Aamiaisen jälkeen lähdetään kävelykierrokselle Wienin vanhaankaupunkiin ja kuullaan tarinoita kaupungin historiasta sekä säveltäjä Mozartin elämästä. Pyhän Tapanin tuomiokirkossa kiivetään kirkon torniin ihailemaan ympäröivää näkymää. Retken päätteeksi tutustutaan luonnonhistorian museoon, mistä löytyy suuri kokoelma erilaisia dinosaurusten luita, täytettyjä eläimiä ja mineraaleja. Lounas päivän aikana. (A, L)

3.päivä, 29.6
Hammasratasjunalla vuoren huipulle
Aamiaisen jälkeen ajetaan Schneeberg-vuorelle, missä noustaan hammasratasjunalla 1750 metrin korkeuteen ja jatketaan jalkaisin kohti vuoren korkeinta huippua (2076 m). Nautitaan lounas Damböckhütte-alppimajassa, joka sijaitsee noin 1,5 km matkan päässä junan pääteasemalta. Mahdollisuus jatkaa patikointia vuoren huipulle oppaan kanssa, kierrellä omatoimisesti majan ympäristössä tai palata takaisin Puchberg am Schneebergin kylään viettämään vapaa-aikaa. Lisäretken kesto n. 2 h, säävaraus. (A, L)

4.päivä, 30.6
Omenapiirakkaa ja maailman vanhin eläintarha
Aamiaisen jälkeen ajetaan Schönbrunnin kesäpalatsiin, jossa Habsburgien keisariperhe asui kesäisin huhtikuusta-lokakuuhun. Linnakierroksella nähdään mm. keisari Franz Josephin ja hänen puolisonsa keisarinna Elisabethin, eli Sisin aikaisia huoneita, sekä myös 1750-luvulta peräisin olevia keisarinna Maria Theresian aikaisia rokokootyylisiä huoneita, mm. linnan upea juhlasali. Linnan kahvilassa päästään seuraamaan ”Apfelstrudel Show”:ta ja nähdään kuinka perinteinen omenapiirakka valmistetaan. Samalla nautitaan vastaleivottua omenapiirakkaa kaakaon/kahvin kera. Kävely upean puiston halki maailman vanhimmalle (v.1752) eläintarhalle, missä vietetään iltapäivä pandakarhuja, kirahveja, norsuja, jääkarhuja, virtahepoja, gebardeja ym. eläimiä tarkkaillen. Retki päättyy lentokentälle, josta lento Helsinkiin. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)

Helsinki - Wien 08.30 - 09.55 Finnair
Wien - Helsinki 19.15 - 22.35 Finnair


Hotelli Ananas ****, 3 yötä
Hyvätasoinen hotelli hyvien metro- ja bussiyhteyksien päässä keskustan lähellä. Matkaa kehäkadulle ja Staatsoperalle 1,5 km.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)


Matkaehdot

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteiselle.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai EU-maihin riittää myös voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.