Mummun matkassa: Seikkailujen Ahvenanmaa 10.-13.7.2023

Vain lyhyen merimatkan päässä kokonainen saaristo täynnä seikkailuja, raikasta meri-ilmaa ja monipuolisia käyntikohteita!

Matkan aikana tutustutaan useisiin Ahvenanmaan nähtävyyksiin, jotka sopivat sekä lapsille että aikuisille. Hämäriä portaikkoja, jännittäviä käytäviä ja suuria saleja Kastelholman linnassa, makoisa lounas Smakbyn ravintolassa, mahdollisuus opetella merimiessolmuja ja kulkea laivarotta Rubyn jälijllä museolaiva Pommernissa, peikkopolku Getan kallioilla, rouskuvia herkkuja Chipsin tehtaalla - seikkailu odottaa!

 

Asiantuntijan matkassa 

Niemenmaa Riitta

Niemenmaa Riitta, asiantuntijaopas

Opettaja, kulttuurin ja matkailun vannoutunut harrastaja ja musiikin asiantunteva ystävä.  Muun muassa Mummun matkassa maailmalla -matkojen isoäiti. ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• bussikuljetukset Tampere - Turku satama menopaluu
• laivamatkat Turku - Maarianhamina kansipaikoin
• majoitus valitussa huonetyypissä
• ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja retket
• asiantuntijaoppaan palvelut

768 € 
728 € lapsi (5-15v.)yhden aikuisen kanssa 2hh
529 € lapsi (5-15v.) kahden aikuisen kanssa lisävuoteessa 


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 10.7.
Ahvenanmaalle
Lähtö Tampereelta bussilla Turun satamaan. Jatketaan Maarianhaminaan m/s Viking Gracella, saapuminen klo 14.10, aamiainen tarjolla laivalla lisämaksusta. Ajo hotellin ja majoittuminen. Alkuillasta yhteinen ruokailu. (P)

2. päivä, 11.7.
Seikkailun jäljillä - rouskuvia herkkuja ja jännittäviä linnoja
Aamiainen hotellissa. Lähdetään opastetulle kiertoajelulle, jonka aikana vieraillaan Bomarsundin linnoituksen raunioilla, jännittävien käytävien ja suurien salien Kastelholman linnassa ja tyypillisellä ahvenanmaalaisella talonpoikaistilalla Jan Karlsgårdenissa. Lounas nautitaan useista ruokaohjelmista tutun Michael Björklundin Smakbyn-ravintolassa. Jatketaan Chipsin tehtaalle, missä on mahdollisuus ostaa mukaan rouskuvia herkkuja Taffel Factory Shopista ja maistella tehtaalta suoraan tulevaa valikoimaa. Iltapäivällä paluu hotellille, ilta vapaa. (A,L)

3. päivä, 12.7.
Peikkopolku, saaristolaiselämää
Aamiaisen jälkeen lähdetään Getan kallioille ja kävellään noin kilometrin pituinen Peikkopolku. Satupolun varrelta voi bongata peikkoperheen viestejä sekä punaisia kallioluolia. Jatketaan vierailulle metsästys- ja kalastusmuseoon, jossa tutustutaan saaristolaisaiheisiin esineisiin, kuviin ja täytettyihin eläimiin. Kuka onkaan hirvi Örjan Taggelin tai hylje Sälen Sälle? Kierroksen jälkeen yhteinen lounas ravintola Bodegassa. Ravintolaa vastapäätä ovat ranta-aitat, joiden alueella on filmattu tunnettua Saariston lapset -sarjaa. Iltapäivällä paluu hotellille, ilta vapaa. (A,L)

4. päivä, 13.7.
Museolaiva Pommern, Rubyn aarrejahti
Aamiaisen jälkeen luovutetaan huoneet ja suunnataan Merenkulkumuseoon sekä ainutlaatuiseen museolaiva Pommerniin. Jokainen saa oman audio-oppaan, josta on valittavana erilaisia äänipolkuja lapsille ja aikuisille. Laivaan saa tutustua rauhassa omaan tahtiin. Kiipeä mastoon, ohjaa laiva satamaan simulaattorissa tai osallistu laivarotta Rubyn aarrejahtiin! Kierroksen jälkeen on vielä hetki vapaa-aikaa ennen laivan lähtöä. Lounas laivan seisovasta pöydästä. Saapuminen Turkuun ja paluu bussilla Tampereelle. (A,L)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Laivan aikataulu (sitoumuksetta)
Turku - Maarianhamina 08.45 - 14.10 m/s Viking Glory
Maarianhamina - Turku 14.25 - 19.50 m/s Viking Grace 


Majoitus
Hotelli Pommern 10.-13.7., 3 yötä
Remontoitu hotelli Maarianhaminan keskustassa. Siistit toimivat huoneet, joissa taulu-tv, vedenkeitin, ilmastointi. Kylpyhuoneessa suihku ja hiustenkuivaaja. Hotellissa on 95 huonetta, viisi kerrosta, hissi, baari ja ruokaravintola.


Lisämaksusta
• aamiaisbuffét menomatkalla 15 €/aikuinen, 8 €/lapsi 12-17 v, 5 €/lapsi 6-11 v 


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 1
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 35 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Muut lisätiedot

Matkustajatiedot

Matkustajan on varauksen yhteydessä ilmoitettava etunimi, sukunimi, sukupuoli, kansalaisuus ja syntymäaika. Nimi on ilmoitettava samoin kuin passissa (sukunimi ja ensimmäinen etunimi).

Pohjoismaiden kansalaisilta ei vaadita passia, muilta matkustajilta voidaan vaatia passi. Kaikkien matkustajien on kuitenkin pyydettäessä todistettava henkilöllisyytensä voimassa olevalla henkilötodistuksella, esimerkiksi:

  • Passi (kaikki kansallisuudet)
  • Henkilökortti (Schengen-EU/EES-kansalainen)
  • Ajokortti (Pohjoismaiden kansalaiset) tai valokuvallinen kela-kortti

Alle 18-vuotiaat, vanhempiensa tai huoltajansa kanssa matkustavat eivät ole velvollisia pitämään voimassa olevaa henkilöllisyystodistusta mukanaan laivalla.

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 20.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös punkkirokotetta. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.