Mummun matkassa Pekka Töpöhännän tassunjäljillä 5. - 8.8.2019

Uppsalasta Tukholmaan -
Pekka Töpöhännän kotikujilta Astrid Lindgrenin rakkaiden satuhahmojen luokse.

 

Lähde mukaan satujen maailmaan, Pekka Töpöhännän kotikujille Uppsalaan sekä Astrid Lindgrenin rakkaiden hahmojen luokse Junibackenille Tukholmaan. Pekka Töpöhäntä-kierros kirjojen maisemissa, lastenkulttuuritalo Junibacken, Gröna Lundin huvipuisto, Tukholman Gamla Stanin kävelykierros, kuninkaanlinnan varuskamari haarniskoineen, historiallinen Vasa-laiva...
Satuseikkailu alkakoon!

Asiantuntijan matkassa 

Niemenmaa Riitta

Niemenmaa Riitta, Asiantuntijaopas

Opettaja, kulttuurin ja matkailun vannoutunut harrastaja ja musiikin asiantunteva ystävä.  Muun muassa Mummun matkassa maailmalla -matkojen isoäiti. ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• ohjelman mukaiset bussikuljetukset ja laivamatkat 2-4 hengen B-luokan hyteissä
• majoitus 2-4 hengen huoneissa ohjelmassa mainitussa hotellissa
• ohjelman mukaiset ateriat, retket ja sisäänpääsymaksut
• suomenkielisen asiantuntijaoppaan opastukset
• Riitta Niemenmaan opas- ja matkanjohtajapalvelut koko matkan ajan

568 €/aikuinen kahden hengen huoneessa
486  €/lapsi 2-15 v. kahden hengen huoneessa
348 €/lapsi 2–15 v. 3-4 hengen huoneessa


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 5.8.
Iltalaiva Turusta Tukholmaan, majoittuminen hytteihin ja lisämaksusta mahdollisuus päivälliseen laivan seisovasta pöydästä.

2. päivä, 6.8.
Pekka Töpöhäntä Uppsalassa, Tukholman kiertoajelu, Vasa-laiva, Gröna Lundin huvipuisto
Aamiainen laivan seisovasta pöydästä. Saapuminen Tukholmaan, opas ja bussi ryhmää vastassa, noin tunnin ajomatka Uppsalaan.
Opastettu kävelykierros "Pekka Töpöhännän tassunjäljillä" Uppsalassa, tutustutaan kirjan tapahtumapaikkoihin ja myös kirjailija Gösta Knutssoniin. Kierroksella on myös lasten leikkipaikkoja. Lounaan jälkeen ajo Tukholmaan. Lyhyen Tukholman kiertoajelun jälkeen käydään ihailemassa Vasa-museolaivaa, joka on maailman ainoa jäljellä oleva 1600-luvulla rakennettu alus. Majoittuminen Quality Globe-hotelliin. lllalla mahdollisuus käyntiin Gröna Lundin huvipuistossa oppaan johdolla (ranneke lisämaksusta). (A, L)

3. päivä, 7.8.
Vanhankaupungin kävelykierros, Junibacken, Skansen
Hotelliaamiaisen jälkeen Gamla Stanin kävelykierros ja käynti kuninkaanlinnan varuskamarissa oppaan johdolla. Lounaan jälkeen vieraillaan Junibackenilla. Siellä ihmetellään Huvikummun kummallisuuksia, hypätään Pepin hevosen selkään, leikitään Satutorilla... sekä noustaan taianomaisen Satujunan kyytiin ja sukelletaan suoraan kirjansivujen väliin kätkeytyvään taikamaailmaan. Tavataan Vaahteramäen Eemeli, Katto-Kassinen, Marikki ja kumppanit tarinoiden miniatyyrimaisemissa. Ennen laivalle lähtöä vapaata aikaa mm. vierailla maailman vanhimmassa ulkoilmamuseossa Skansenilla tai Skansen-Akvariet-eläintarhassa (lisämaksusta). Bussikuljetus satamaan. Majoittuminen hytteihin ja lisämaksusta mahdollisuus päivälliseen laivan seisovasta pöydästä. (A, L)

4. päivä, 8.8.
Aamiainen laivalla. Laiva saapuu Turkuun.(A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Hotelli Quality Globe ****, 1 yö
Sijainti Globen-ostoskeskuksen ja Ericsson Globe -areenan vieressä. Metroasema on 400 metrin päässä, ja Tukholman päärautatieasemalle on 12 minuutin metromatka. Huoneissa on televisio ja ilmainen WiFi.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
buffetruokailu laivalla 33 €/aikuinen, 13 €/lapsi 12-17 v., 7 €/lapsi 6-11 v.
yhden hengen hytti/huone 275 €

Laiva-aikataulu/Viking Line (sitoumuksetta)
Turku-Tukholma 20.55 - 06.30 M/S Viking Grace
Tukholma-Turku 20.00 - 07.35 M/S Amorella


Matkaehdot

PERUUTUSEHTO 1
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 30.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi.
EU-maihin riittää myös voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.