Aarno Cronvallin matkassa Grafeneggin musiikkijuhlilla ja Wienissä 2.-5.9.2020

Lähde nauttimaan Wienin filharmonikkojen loppukesän konsertista Grafeneggin linnan kauniissa puistossa sekä kuuntelemaan itävaltalaista Tonkünstler -orkesteria, jonka solistina toimii ranskalainen tähtipianisti David Fray. Matkan yhtenä kohokohtana on risteily Wachaun laakson maalauksellisissa maisemissa.

Musiikin asiantuntija Aarno Cronvall, asiantuntijaopas Kirsi Hytönen

Asiantuntijan matkassa 

Cronvall Aarno

Cronvall Aarno, asiantuntijaopas

Oopperaan ja muuhun klassiseen musiikkiin erikoistunut TV- ja radiotoimittaja, juontaja, tuottaja ja kulttuurivaikuttaja. Pitkä ura Yleisradiossa. Sen jälkeen toiminut mm ...

Hytönen Kirsi

Hytönen Kirsi, asiantuntijaopas

Itävallan virallinen opas ja Saksan tuntija, joka on asunut Wienissä jo yli 20 vuotta. Kirsin tiedot ja tarinat ovat saaneet kiitosta monilta matkailijoilta jo useiden vu ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:


• Finnairin suorat lennot Wieniin
• majoitus kahden hengen huoneessa
• ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut
• kaksi konserttilippua
• Aarno Cronvallin teosesittelyt
• suomenkielisen asiantuntijaoppaan palvelut

1 396 €


Ilmastokompensoi matkasi

www.hopefund.fi/kompensoimatkasi

• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä 2.9 
Lento Wieniin, kiertoajelu ja Wienin filharmonikkojen kotitalo

Lähtö kaupunkikiertoajelulle ihailemaan upeita rakennuksia. Nähdään mm. Valtionoopperatalo, Parlamenttitalo, Kaupungintalo, Taidehistoriallinen ja luonnonhistoriallinen museo, yliopisto ja Hofburgin talvipalatsi. Vierailu Musikvereinin talossa, jossa nähdään maailmankuulu, Wienin filharmonikkojen uuden vuoden konserttien näyttämönä tunnettu ”Kultainen sali”. Lounas. (L)

 2.päivä 3.9
Wachaun jokilaakso ja Wienin filharmonikkojen konsertti Grafeneggin puistossa
Aamiaisen jälkeen lähtö kulttuuriperintölistalla olevaan Wachaun jokilaaksoon, missä Tonava mutkittelee halki ihastuttavien kylien, kirkkojen ja jyrkkien viininviljelysten. Vierailu benediktiiniläisten perustamassa Stift Melkin -luostarissa ennen lounasta Durnsteinin kauniissa kaupungissa. Aarno Cronvallin johdanto illan näytökseen retken aikana. Majoittuminen Kremsiin. Klo 18.00 siirtyminen Grafeneggin linnaan, jonka kauniissa puistossa matkan ensimmäinen konsertti. (A,L)

3.päivä  4.9.
Risteily Tonavalla ja konsertti Grafeneggin linnan puistossa
Aamiaisen jälkeen vapaata aikaa tutustua viehättävään Kremsin kaupunkiin tai  vaikka hotellin kylpylässä käyntiin. Iltapäivällä kävely läheiseen Kremsin satamaan, josta alkaa laivaristeily. Risteilyn aikana lounas ja Aarno Cronvallin johdanto illan näytökseen. Risteilyn jälkeen ajetaan bussilla Tonavan uomaa seuraten upeissa maisemissa kohti läheistä Grafeneggin linnaa, jossa Tonkünstler- orkesterin konsertti. (A,L)

4.päivä 5.9.
Krems  ja paluukuljetus lentokentälle
Aamiaisen jälkeen vapaa-aikaa viehättävässä Kremsin kaupungissa ostosten tekoon ja kauniiseen vanhaan kaupunkiin tutustumiseen ja  kahviloissa vierailuun. Klo 15.15 paluukuljetus Wienin lentokentälle. Iltalento Helsinkiin. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Wien 08.30 – 09.55 Finnair
Wien – Helsinki 19.15 – 22.35 Finnair


Ibis Wien Mariahilf***, Wien, 1 yö
Hotelli sijaitsee Mariahilferstrasse-ostoskadun lähellä. Kävellen keskustaan matkaa on noin 1,5 km. Metroasema U3, muutama minuutti kävellen. Metrolla pääsee vanhaankaupunkiin 7-8 minuutissa. Huoneissa suihku, WC, televisio, puhelin, ilmastointi. Hotellissa on ravintola sekä baari.

Steigenberger Hotel and Spa Krems****, Krems, 2 yötä
Hotelli sijaitsee Kremsin kaupungin laidalla viininviljelysten ympäröimänä. Hotellissa ravintola, baari, wellness-osasto, missä erilaisia saunoja ja sisäuima-allas ja ulko-allas. Huoneissa suihku, WC, televisio, puhelin, ilmastointi.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 200 €

Lisätietoa:
Wienin Filharmonikkoja johtaa venezuelalainen, karismaattinen kapellimestarikomeetta Gustavo Dudamel, jonka nousu huipulle on ollut nopea ja häikäisevä. Hän on Los Angelesin Filharmonikkojen taiteellinen johtaja ja kysytty vieras huippuorkestereissa ympäri maailmaa.

Itävaltalainen Tonkünstler -orkesteri soittaa säännöllisesti sekä Grafeneggin festivaalilla, että Wienin Musikvereinissa. Italialainen Speranza Scapucci s. 1973 on tunnetuimpia naiskapellimestareita ja hänellä on vahva kansainvälinen ura sekä sinfonisen musiikin, että oopperan parissa. Konsertin solisti, ranskalainen pianisti David Fray s. 1981, on nuoremman polven tähtiä ja hän on jo luonut merkittävän nimen maailman konserttilavoilla.

Konsertin ohjelmistossa on Beethovenin Leonore 3 -alkusoitto, jonka hän sävelsi alun perin Fidelio oopperaan, mutta joka on sittemmin itsenäisenä sävelrunona tullut rakastetuksi sävellykseksi konserteissa. Solistinumerona on Mozartin pianokonsertto no. 24. Mozart sävelsi sen Wienissä. Kantaesitys oli 1786. Elegantti, mieleenpainuva ja suosittu konsertto. Konsertin päättää Beethovenin 7. sinfonia. Sen rytmit ja toisaalta hitaan osan mietiskelevä melankolia ovat kiehtoneet kapellimestareita, orkestereita ja myös yleisöä.  Kantaesitys oli v. 1813 Wienissä.

 Ohjelmatiedot sitoumuksetta, pidätämme oikeuden muutoksiin.


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 3
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 59 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).

 


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.