Ravennan oopperafestivaali 5.-9.11.2020

Oopperamatka kuvankauniiseen Ravennaan!

Alighieri-teatterissa esitetään sykähdyttävä Sergei Poluninin teos, jota kaikki odottavat. Myös Mozartin Don Giovanni ja Charles Gounoudin Faust kruunaavat illat. Oopperat avaa ennen esityksiä musiikin asiantuntija Aarno Cronvall. Tutuiksi tulevat myös Ravennan mosaiikit ja Ferraran renessanssin loisto.

Musiikin asiantuntija Aarno Cronvall
Italian asiantuntijaopas Piia Suominen

Asiantuntijan matkassa 

Cronvall Aarno

Cronvall Aarno, asiantuntijaopas

Oopperaan ja muuhun klassiseen musiikkiin erikoistunut TV- ja radiotoimittaja, juontaja, tuottaja ja kulttuurivaikuttaja. Pitkä ura Yleisradiossa. Sen jälkeen toiminut mm ...

Suominen Piia

Suominen Piia, asiantuntijaopas

Opas, joka on asunut Roomassa lähes 30 vuotta, loistava Italian tuntemus 20 vuoden opaskokemuksella. Luonteeltaan avoin ja iloinen Piia rakastaa työtänsä ja hal ...

Lukijamatka

Suomen Kuvalehti

Suomen Kuvalehti

Ajankohtainen ja puolueeton Suomen Kuvalehti taustoittaa kotimaanja maailman tapahtumat luotettavasti. Maailman tapahtumien, kansainvälisen politiikan ja maapalloistuneen ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa
  • majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainitussa hotellissa
  • ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut
  • kolme oopperalippua
  • suomalaisten asiantuntijaoppaiden palvelut

1 696 €


Ilmastokompensoi matkasi

www.hopefund.fi/kompensoimatkasi

• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 5.11.
Ravenna
Lento Helsingistä Frankfurtin kautta Bolognaan. Ajo Ravennaan, majoittuminen ja illallinen. (P)

2. päivä, 6.11.
Ferraran renessanssin loistoa, Sergei Polunin teos
Aamiaisen jälkeen ajo Ferraraan, jossa renessanssin aikaisen kaupungin upeasti säilyneet kirkot ja palatsit asiantuntijan opastamana vievät aikamatkalle menneisyyteen. Aarno Cronvall luennoi illan oopperasta paluumatkalla. Yhteisen päivällisen jälkeen trilogian ensimmäinen näytös- upea Sergei Pöluninin teos. Meno Alighieri-teatteriin kävellen. (A, P)

3. päivä, 7.11
Ravenna, Mozartin Don Giovanni

Aamiaisen jälkeen opastettu tutustuminen Ravennan keskustaan, jossa on paljon maamerkkejä muinaisen Rooman ajalta: Mausoleum Galla Placidia, kastekappelit Sant`Apollinare Nuovo ja Arian. Viehättävällä Piazza del Popolon aukiolla voi nauttia päiväkahvit ja piipahtaa ostoksilla mosaiikkipuodeissa. Aarno Cronvall luennoi illan oopperasta ennen yhteistä päivällistä. Ruokailun jälkeen siirrytään kävellen Alighieri-teatteriin, jossa näytöksenä Mozartin Don Giovanni. (A, P)

4. päivä, 8.11.
Ravenna, Charles Gounodin Faust
Vapaapäivä Ravennassa. Iltapäivällä Aarno Cronvallin luento ja illan oopperana Charles Gounodin Faust. Siirtymiset Alighieri-teatteriin kävellen. Oopperan jälkeen yhteinen päivällinen. (A, P)

5.päivä, 9.11.
Retki Bolognaan

Aamiaisen jälkeen ajo Bolognaan, jossa puolen päivän tutustuminen tähän kauniiseen kaupunkiin. Iltapäivällä bussikuljetus lentokentälle ja iltalento Helsinkiin. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Frankfurt 07.20 – 09.10 Lufthansa
Frankfurt – Bologna 12.40 - 14.00 Lufthansa
Bologna – Frankfurt 19.10 – 20.40 Lufthansa
Frankfurt – Helsinki 21.35 - 01.05 +1 Lufthansa


Majoitus
Hotel NH Ravenna ****
Hyvä keskitason hotelli Ravennan keskustassa.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 250 €

Ohjelma

SERGEI POLUNIN
Ukrainalaissyntyinen tanssija, näyttelijä ja malli Sergei Polunin, s.1989, on baletti- ja tanssimaailman suuria nimiä. Hän työskenteli pitkään mm. Englannin Kuninkaallisessa Baletissa ja oli sen johtajana. Sergei Polunin on tanssinut lähes kaikki klassisen balettiohjelmiston miespääroolit. Ravennan festivaalille hän luo ja tuo uuden teoksen, jota jännittyneenä odotetaan.

W.A. MOZART - DON GIOVANNI
Ikuinen viettelijä Don Giovanni on omistanut elämänsä naisten valloittamiselle ikään, säätyyn ja ulkonäköön katsomatta, mutta hän saa lopussa ansaitun rangaistuksensa. Libretisti Lorenzo da Ponte tuo eteemme kirjon erilaisia rooleja, naiskohtaloita, iloa, surua, pakahduttavaa tunnekuohua. Mozartin musiikki on täydellistä. Loistavia aarioita, duettoja, tertsettejä ja ensemblekohtauksia. Ooppera tempaa jo alkusoitosta lähtien meidät mukaansa.

CHARLES GOUNOD - FAUST
Tohtori Faust on kyllästynyt elämäänsä ja saatana eli Mefisto näkee mahdollisuutensa ja tarjoaa Faustille aisti-iloja ja nuoruuden viriiliä huumaa, mutta ehtona on, että tohtori Faust antaa sielunsa paholaiselle. Houkuttimena on näky ihanan viattomasta Margaretasta ja Faust on myyty.

Oopperan libretto perustuu Goethen näytelmään. Musiikki on melodista ja tunteellista ja antaa solisteille mahdollisuuden loistaa. Faustin ja Margaretan suhde, Margaretan kuuluisa jalokiviaaria, hänen veljensä ja suojelijansa Valentinin rukous, Mefiston ja Faustin osuudet, kuoro, loppukohtaus kadotuksesta ja pelastumisesta. Siinä vaikuttavia esimerkkejä Faust -oopperan kiehtovasta sävelkielestä.


Matkaehdot

PERUUTUSEHTO 3
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 59 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.