Auringon alla - pitkä matka Kreikkaan Evian saarelle 10.-28.10.2023

Noin puolentoista tunnin ajomatkan päässä Ateenasta sijaitsee muille kuin kreikkalaisille toistaiseksi melko tuntematon matkakohde, kaunis ja rauhallinen Evia, joka on Kreikan toiseksi suurin saari. Monipuolinen matkakohde tarjoaa upeita rantoja ja retkeilymahdollisuuksia, historiallisia nähtävyyksiä sekä tietenkin hyvää kreikkalaista ruokaa miellyttävässä ilmastossa.

Matkan aikana majoitutaan vanhassa merenkulkukaupungissa Eretriassa saaren keskiosassa. Mahdollisuus tutustua Evian saareen ja muihin lähellä oleviin kohteisiin lisämaksullisilla retkillä. Asiantuntijaopas Paula Hiltunen on tavattavissa päivittäin ja mukana lentokenttäkuljetuksilla sekä retkillä.

Asiantuntijan matkassa 

Hiltunen Paula

Hiltunen Paula, asiantuntijaopas

Kokenut opas, joka on opastanut kaikkialla maailmassa. Talvet kuluvat opastaen kaukomatkoilla ja kesät Kreikassa, Italiassa, Espanjassa ja Portugalissa. Paula asuu nykyisin Ev ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus valitussa huonetyypissä kahden hengen huoneessa
• ohjelman mukaiset ateriat ja kuljetukset
• suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut retkillä ja lentokenttäkuljetuksilla

2 596 €/hlö 2hh, vuoristonäköala
2 796 €/hlö 2hh, merinäköala

 


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 10.10.
Evian saarelle 
Aamulento Ateenaan ja kuljetus Evian saarelle Eretrian kaupunkiin. Matka Ateenasta saarelle kestää noin puolitoista tuntia, saari on yhdistetty mantereeseen kahdella sillalla. Matkan varrella tutustutaan saaren pääkaupunkiin, Chalkisiin, jonka ostoskadut ovat kävelykatuja - tarjolla on vaatteita, kenkiä ja koruja. Rantabulevardilta ja vanhalta sillalta voi seurata "hullua vettä",  erikoista vuorovesi-ilmiötä, jota on tutkittu jo antiikin ajoista lähtien. Kaupungin voi kiertää myös rantoja seuraten, jolloin reitin varrelle jäävät tavernat ja ouzeriat. Jatketaan noin puoli tuntia Eretriaan ja majoitutaan hotelliin kaupungin ulkopuolelle, meren rantaan. Negroponte on perheen omistama perinteinen resort-tyyppinen hotelli. Loistavat mahdolisuudet pelata tennistä, uida tai vain nauttia ihastuttavasta ympäristöstä ja tunnelmasta. Hotelli panostaa hyvään ruokaan ja heillä on myös oma leipomo. Päivällinen hotellissa. (P)

2.-18. päivä, 11.-27.10.
Omatoimista lomailua, mahdollisuus lisämaksullisiin retkiin. 
Nyt on aika lomailla omaan tahtiin! Saareen ja sen palveluihin voi tutustua omatoimisesti tai osallistumalla lisämaksullisille retkille. Launtaisin on markkinapäivä. Puolihoito hotellilla päivittäin (PH). 

19. päivä, 28.10.
Kotiinlähtö
Aamiaisen jälkeen on vielä hetki aikaa omatoimiseen tutustumiseen. Huoneidenluovutuksen ja lounaan jälkeen sanotaan hyvästit Evialle ja ajetaan Ateenan lentokentälle. Lento Helsinkiin. (A,L)

LISÄMAKSULLISET RETKET:

3. päivä, 12.10. Kurkistus kreikkalaiseen keittiöön - 130 €
Aamiaisen jälkeen lähdetään puolipäiväretkelle, jonka aikana kurkistetaan kreikkalaiseen keittiön saloihin. Kuljetus Chalkisiin, missä paikallinen ravintoloitsija Mihailis on ryhmää vastassa. Mihailis on intohimoinen paikallisen ruokakulttuurin asiantuntija. Hänen neuvoillaan ja ohjeillaan valmistetaan paikallisia herkkuja ja päivän päätteeksi nautitaan valmistetut annokset. Mukaan saadaan myös suomenkieliset reseptit! Paluukuljetus hotellille. 

5. päivä, 14.10. Vuoret, hunaja ja venäläinen pyhimys - 110 €
Iltapäivällä on mahdollisuus osallistua lisämaksulliselle puolipäiväretkelle Prokopin kylään. Matka kulkee halki upeiden maisemien, ja matkan varrelta löytyy sekä hunajan että retsinaviinin tuotantoa. Evian saari on merkittävä hunajantuottaja Kreikassa ja tätä herkkua kannattaa maistella Prokopissa. Lounas aidossa vuoristotavernassa, josta avautuu upea näkymä. Prokopin päänähtävyys ja ortodoksien pyhiinvaelluskohde on venäläisen pyhimyksen Johanneksen kirkko. Kirkossa on rauhoittava tunnelma ja pyhimyksellä uskotaan olevan parantava voima. Kylässä on loistavat mahdollisuudet ostaa oreganoa, kamomillateeta, hunajaa ja muita alueen tuotteita. Omaa aikaa ostoksiin ja kylään ja kirkkoon tutustumiseen. Paluu hotellin, yhteinen päivällinen. (PH)

8. päivä, 17.10. Tryffelinmetsästys koirien kanssa - 160 €
Aamiaisen jälkeen lähdetään rennolle kävelyretkelle metsään yhdessä tryffelinmetsästyskoirien kanssa. Mukavaa luonnossa liikkumista. Nautitaan tryffelipastaa/-munakasta lounaaksi luonnossa paikallisen viinin kera ennen paluuta hotellille.

11. päivä, 20.10. Omatoiminen päivä Ateenassa - 69 €
Ajo Ateenaan, kesto noin 1,5 tuntia. Mahdollisuus tutustua omin päin Kreikan upeaan pääkaupunkiin. Akropolis, museovierailut, ostokset ja katukahvilat odottavat! Jokaisen odotukset suurkaupungilta ovat erilaiset, joten asiantuntijaopas neuvoo ja antaa vinkkejä miten päivästä saisi mahdollisimman paljon irti. Paluu hotellille ennen päivällistä. 

14. päivä, 23.10. Viinitila - 65 €
Iltapäivällä lähdetään kohti Lilantion laaksoa ja Avantis Estaten viinitilaa, jonne on noin 30 minuutin ajomatka. Viinitila on perheyritys ja toiminut vuodesta 1830 alkaen.  Laakson maaperä on hedelmällinneja mikroilmasto erityisen sopiva viinin viljelylle. Viininmaistajaiset ja mahdollisuus ostaa tilan tuotteita mukaan. Paluumatkalla pysähdytään Chalkisissa, vapaa-aikaa omatoimiseen tutustumiseen. Paluu hotellille ennen päivällistä. 

Retket vaativat toteutuakseen minimiosallistujamäärän, 10 hlöä. Oheisten retkien lisäksi on mahdollisuus osallistua myös kansainvälisiin retkiin, kuten patikointiin tai pyöräilyyn. Opas kertoo vaihtoehdoista lisää paikan päällä. ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - Ateena 07.00 - 10.40 Norwegian
Ateena - Helsinki 19.45 - 23.20 Norwegian


Majoitus
Negroponte Resort, Eretria *****, 10.-28.10. (18 yötä)
Huoneissa TV, tallelokero, hiustenkuivaaja, ilmainen wifi, parveke, josta näkymä vuorille tai merelle. Hotellissa uima-allas, ravintola, baari, rantabaari, kuntosali.Uima-allas on lämmitetty 15.10.alkaen. Ilmaiset rantapyyhkeet ja -varjot sekä altailla että rannalla. Kaikki hotellin leivät ja leivonnaiset valmistetaan hotellin omassa leipomossa. Ravintoloissa käytetään paljon paikallisia tuotteita ja hyödynnetään sesongin hedelmiä ja vihanneksia. Eretrian kaupunkiin noin 2,5 km.  Lisämaksusta merinäköala. 


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone, vuoristonäkymä 580 €
• kokkikoulu - kurkistus kreikkalaiseen keittiöön sis. kuljetukset ja lounaan 130 €
• vuoret, hunaja ja venäläinen pyhimys, sis. kuljetukset ja lounaan vuoristotavernassa 110 €
• tryffelinmetsästys koirien kanssa sis. lounaan 160 €
• päivä Ateenassa sis. kuljetukset 69 €
• viinitila sis. kuljetukset ja maistajaiset 65 €

Retket vaativat toteutuakseen minimiosallistujamäärän, 10 hlöä. Oheisten retkien lisäksi on mahdollisuus osallistua myös kansainvälisiin retkiin, kuten patikointiin tai pyöräilyyn. Opas kertoo vaihtoehdoista lisää paikan päällä. 


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 1
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 35 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15. Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.