Auringon alla - pitkä matka Kreikkaan Evian saarelle 6.-27.3. ja 29.10.-19.11.2020

Evia (21 yötä)

Noin puolentoista tunnin ajomatkan päässä Ateenasta sijaitsee muille kuin kreikkalaisille toistaiseksi vielä melko tuntematon matkakohde, kaunis ja rauhallinen Evia, joka on Kreikan toiseksi suurin saari. Monipuolinen matkakohde tarjoaa upeita rantoja ja retkeilymahdollisuuksia, historiallisia nähtävyyksiä sekä tietenkin hyvää kreikkalaista ruokaa miellyttävässä ilmastossa. Matkalla majoitutaan vanhassa merenkulkukaupungissa Eretriassa saaren keskiosassa. Matkan aikana mahdollisuus tutustua Evian saareen ja muihin lähellä oleviin kohteisiin lisämaksullisilla retkillä.

Asiantuntijaopas Paula Hiltunen on tavattavissa päivittäin ja mukana lentokenttäkuljetuksilla sekä retkillä.

Asiantuntijan matkassa 

Hiltunen Paula

Hiltunen Paula, asiantuntijaopas

Opas, joka aloitti opastusuransa Romaniaan ja Bulgariaan suuntautuvilla terveysmatkoilla. Lontooseen Paula muutti Rio de Janeirosta, missä hän avasi sen Finnairin uutuusk ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa
  • majoitus, 21 yötä
  • puolihoito: aamiainen ja buffetillallinen päivittäin
  • suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut

1 948 €

29.10.-19.11. matkan hinta vahvistuu joulukuussa 2019.


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 6.3., 29.10.
Saapuminen Evian saarelle
Suora lento Helsingistä Ateenaan, jossa suomalainen asiantuntijaopas ja bussi vastassa. Kuljetus Eritreaan Evian saarelle ja majoittuminen hotelliin.

2.-21. päivä, 7.-26.3., 30.10.-18.11.
Vapaata lomailua
Aikaa nauttia Evian rannoista, luonnosta, historiasta ja hyvästä ruoasta. Evia yhdistyy manner-Kreikkaan kahden sillan välityksellä. Vanhalta sillalta voi havainnoida Evianlahden erityistä vuorovesi-ilmiötä: virta kääntyy joka kuudes tunti. Lisäksi saarelle kulkee mantereelta lauttoja. Monet ateenalaiset tulevat viikonloppuisin viettämään aikaa rantakohteena tunnetussa Eretrian kaupungissa, jossa on reilu 6000 asukasta. Kauniita rantoja on sekä keskustassa että kaupungin ulkopuolella. Rantapäivän jälkeen voi nauttia illallisesta ja Evianlahden auringonlaskusta. Rantabulevardin varrella on paljon tavernoita ja kahviloita.

Rantojen lisäksi Eretriasta löytyy runsaasti historiallista nähtävää. Menneisyys on läsnä joka puolella. Pääkaupunki Halkidan ohella Eretria oli antiikin ajan tärkein kaupunki Evialla. Vanhimmat arkeologiset löydökset Eretriasta ovat 800-luvulta eaa. Eretrian kaupunki tuhoutui persialaisten käsissä 490 eaa, mutta rakennettiin myöhemmin uudelleen. Nykyinen kaupunki sijaitsee pääosin antiikin ajan Eretrian päällä. Laajimman arkeologisen alueen muodostaa antiikin aikaisen amfiteatterin raunioiden ympäristö nykyisen kaupungin pohjoislaidalla. Eretrian historiaan voi tutustua esimerkiksi kaupungin arkeologisessa museossa. Sunnuntaisin aamupäivällä mahdollisuus tustustua oppaan johdolla Eretrian markkinoihin.

Vaihtelua Eretrian lomaan saa vierailemalla Evian saaren muissa osissa tai poikkeamalla mantereella. Keski- ja eteläsaaren alueella on paljon kauniita rantoja. Pohjois-Evia puolestaan tunnetaan vehreydestään.

Lomapäivien aikana on mahdollisuus osallistua lisämaksullisille retkille. Tarjolla kokopäiväretket Ateenaan ja Delfoihin sekä useita retkiä Evian saarella.

22. päivä, 27.3., 19.11.
Kotimatka
Kuljetus Ateenan lentokentälle aikaisin aamulla ja suora paluulento Helsinkiin.ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Aegean Airlines
Helsinki - Ateena  13.25 - 17.00
Ateena - Helsinki  08.55 - 12.40

29.10.-19.11. matkan lentoaikataulu alustava.


Hotelli
Evia, Negroponte Resort *****
Erittäin hyvätasoinen hotelli, joka sijaitsee meren äärellä n. 3 km:n päässä Eretrian kaupungin historiallisesta keskustasta. 100 hyvin varusteltua huonetta, joissa kaikissa TV, kahvin- ja teenkeittovälineet, minibaari, tallelokero ja ilmainen Wi-Fi. Hotellissa ravintoloita ja baareja, sisä- ja ulkouima-allas, 2 tenniskenttää, kuntosali sekä muita urheilumahdollisuuksia. Kaikissa huoneissa oma parveke ja näkymä merelle, vuoristoon tai puutarhaan.

 


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
* yhden hengen huone 380 €
* varmistettu merinäköala 150 €

RETKET
Asiantuntijaopas Paula Hiltunen mukana kaikilla retkillä.

Patikointiretki Kýmin kaupunkiin ja Agios Georgioksen linnalle 7.3., 30.10.
Aamiaisen jälkeen kuljetus hotellilta Evian itärannikolla sijaitsevaan Kýmin kaupunkiin, jonne on n. 1,5 tunnin ajomatka. Patikointi alkaa Kýmin keskustasta. Ensimmäinen pysähdys on Moni Metamorfosis Sotiros -luostarin luona aivan Kýmin ulkopuolella. 1400-luvulla rakennettu luostari kohoaa n. 250 metrin korkeudella merenpinnan yläpuolella. Jatketaan matkaa kohti bysanttilaista Pyhän Yrjön (Agios Georgios) linnaa, josta nykyisin on jäljellä enää rauniot. Paluu takaisin Kýmiin, jossa lisämaksusta mahdollisuus lounaaseen. Kuljetus takaisin hotellille. Reitin kokonaispituus n. 10 km. Vaellus on vaativuustasoltaan keskitasoa. Mukaan päiväreppu, vesipullo ja eväitä sekä hyvät kävelyyn sopivat kengät, tuulen- ja vedenpitävä takki ja hattu tai huivi. Hinta 84 €. Minimiosallistujamäärä 4.

Halkidan kaupunki 8.3., 31.10.
Puolipäiväretki Evian saaren pääkaupunkiin, joka sijaitsee n. 24 kilometrin päässä Eretriasta. Halkidassa mahdollisuus tutustua ostoskatuihin, linnoitukseen sekä rantakadun kahviloihin ja tavernoihin omin päin. Hinta 24 €. Minimiosallistujamäärä 10.

Ateena ja Akropolis 10.3., 2.11.
Matkataan aamulla Ateenaan, jonne ajoaika noin 1,5 h. Kokopäiväretki sisältää kävelykierroksen paikallisoppaan johdolla Ateenassa ja sisäänpääsyn Akropolis-kukkulalle. Päivän aikana mahdollisuus omatoimiseen lounaaseen. Kävelykierroksen aikana tutustutaan Ateenaan ja sen eri kaupunginosiin. Ateena on monien näkökulmien kaupunki. Kaipaatpa sitten sokkeloisia pikkukujia ja vanhoja taloja, kirpputoreja ja putiikkeja, pikkukuppiloita tai tyylikkäämpiä kahviloita ja eloisia tavernoja, kaikilla niillä on oma paikkansa kaupungissa. Ateena on rakennettu Akropoliin kukkulan ympärille. Akropoliin kukkula ja sen monumentit ovat klassisen sivilisaation tunnukset ja jokaisen Ateenan kävijän ehdoton vierailukohde. Nähdään kiviselle kukkulalle rakennetut maailmankuulut monumentit: Parthenon, Erekhtheion, Akropoliin porttirakennus Propylaia sekä Athene Niken temppeli. Aikaa tutustua Ateenaan myös omin päin. Paluu hotellille illalla. Hinta 90 €. Minimiosallistujamäärä 10.

Eretria, Amarynthos ja Pyhän Nikolaoksen luostari 12.3., 4.11.
Puolipäiväretki, jonka aikana tutustutaan Eretriaan sekä Amarynthosin vanhaan kalastajakylään, joka nykyisin kuuluu Eretrian kuntaan. Eretria oli tärkeä keskus 500-luvulla eKr ja useat antiikin kirjailijat mainitsevat sen olleen tärkeä historian tapahtumien kululle. Tänä päivänä kaupunki on tärkeä turismille, ja varsinkin ateenalaiset viettävät mielellään täällä lomansa.

Amarynthos on historiallisesti ehkä koko saaren mielenkiintoisimpia kohteita. Mytologian mukaan kaupungin nimi tulee Evian kuninkaan Amarynthosin mukaan. Amarynthosin päänähtävyys on katedraali ja sen vaikuttava marmorinen ikonostaasi. Antiikin aikana täällä oli yksi tärkeimmistä Artemis-jumalattarelle omistetuista temppeleistä. Aina nykypäivään saakka Amarynthos on ollut tärkeä kaupallinen keskus Evian saaren eteläosalle. Amarynthos on erityisen kuuluisa tuoreesta ja herkullisesta kalasta ja merenelävistä, joita voi maistella paikallisissa tavernoissa. Ennen paluuta hotellille vieraillaan vielä 1400-luvulta peräisin olevassa Pyhän Nikolaoksen nunnaluostarissa (Saint Nicholas Ano Vathia). Hinta 24 €. Minimiosallistujamäärä 10.

Viinitilavierailu ja patikointia 17.3., 9.11.
Aamiaisen jälkeen kuljetus hotellilta Halkidaan. Päivän patikointiretki on kevyehkö ja rauhalliseen tahtiin etenevä vaellus antiikinaikaisia raunioita seuraten. Auliin satama näkyy horisontissa. Kreikkalaisessa mytologiassa Aulis on paikka, johon kreikkalaisten laivasto kokoontui Agamemnonin johdolla ennen purjehtimista Troijan sotaan. Auliin satamassa Agamemnon uhrasi tyttärensä Ifigeneian, jotta myrsky tyyntyisi ja sotajoukko pääsisi matkaan. Näinkin lähellä kaupunkia päästään ihastelemaan monipuolista kasvillisuutta ja mahdollisesti nähdään myös petolintuja. Iltapäivällä saavutaan Tzivanin luomuviinitilalle. Tilalla tutustutaan viininviljelyyn ja pistäydytään museossa, johon herra Tzivani on koonnut kiinnostavia esineitä ympäri maailmaa. Lopuksi viininmaistajaiset ja pientä syötävää. Reitin kokonaispituus on n. 10 km. Mukaan päiväreppu, vesipullo ja eväitä sekä hyvät kävelyyn sopivat kengät, tuulen- ja vedenpitävä takki ja hattu tai huivi. Hinta 78 €. Minimiosallistujamäärä 4.

Delfoi 19.3., 11.11.
Kokopäiväretki Delfoihin, jonne ajoaika noin 2 tuntia. Päivän aikana opastettu kierros Delfoin temppelialueella paikallisoppaan johdolla sekä mahdollisuus omatoimiseen lounaaseen. Delfoi oli antiikin aikainen kaupunki ja kaupunkivaltio Fokiin maakunnassa Parnassos-vuoriston juurella. Siellä sijaitsi panhelleeninen Apollonin kulttipaikka, Apollonin temppeli, jossa toimi yksi antiikin tärkeimmistä ja vaikutusvaltaisimmista oraakkeleista, Delfoin oraakkeli. Delfoi oli myös antiikin kreikkalaisten maailmannapa. Tarinan mukaan Zeus laski lentoon kaksi kotkaa, yhden kummaltakin maailman laidalta, toisen idästä ja toisen lännestä. Paikkaan, jossa kotkat kohtasivat, Zeus heitti pyhän kivipaaden osoittamaan maailmannapaa eli maailman keskipistettä. Delfoin arkeologinen alue on ollut Unescon maailmanperintökohde vuodesta 1987. Paluu hotellille illalla. Hinta 84 €. Minimiosallistujamäärä 10.

Tryffelin metsästys 21.3.,
Puolipäiväretki, jonka aikana tutustutaan tryffeleiden metsästykseen. Päivän aikana patikoidaan metsässä, eli mukaan ulkoiluvaatteet ja hyvät kengät. Sieniaiheinen lounas ja lasi viiniä sisältyy hintaan. Hinta 80 €. Minimiosallistujamäärä 10.

Prokopi ja Drymonan vesiputoukset 24.3., 16.11.
Kokopäiväretki Evian saaren kauniiseen pohjoisosaan katsomaan upeita Drymonan vesiputouksia. Aamiaisen jälkeen kuljetus hotellilta Prokopin vuoristokylään, jonne on n. tunnin ajomatka. Reitillä on upeat maisemat. Prokopissa sijaitsee pyhän Johannes Venäläisen kirkko, joka on kansainvälisesti tunnettu pyhiinvaelluskohde. Prokopista noin 1,5 tunnin helppo vaellus Drymonan vesiputouksille. Vaelluksen päätteeksi tarjoillaan virvokkeita. Vesiputousten ihailun jälkeen vieraillaan vielä viehättävässä Limnin merenrantakylässä. Kylä oli muinoin merenkulun keskus, mutta nykyään se on vain pienempien veneitten satama. Mukaan päiväreppu, vesipullo ja eväitä sekä hyvät kävelyyn sopivat kengät, tuulen- ja vedenpitävä takki ja hattu tai huivi. Hinta 96 €. Minimiosallistujamäärä 4.

Vaellusretki Dirfys-vuoren rinteillä 26.3., 18.11.
Aamiaisen jälkeen kuljetus hotellilta saaren keskiosassa Dirfys-vuoren rinteillä n. 1150 m korkeudessa sijaitsevaan Stenin kylään, jonne on n. tunnin ajomatka. Vaellusreitti kiertää vuoren rinnettä pitkin upeissa maisemissa Skounterin kylään. Matkan varrella nähdään muun muassa alueen kauniita kirkkoja. Paluumatkalla Steniin kuljetaan puiden reunustamine laaksojen, pähkinäpuulehtojen ja vanhojen savikaivoksien ohi.Reitin kokonaispituus n. 11 km ja vaelluksen kesto n. 4 h. Vaellus on vaativuustasoltaan keskitasoa. Mukaan päiväreppu, vesipullo ja eväitä sekä hyvät kävelyyn sopivat kengät, tuulen- ja vedenpitävä takki ja hattu tai huivi. Hinta 72 €. Minimiosallistujamäärä 4.

 


Matkaehdot

PERUUTUSEHTO 1
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.