Auringon alla - pitkä matka Portugalin Nazaréen 5.-27.3.2022

Reilun tunnin ajomatkan päässä Lissabonista pohjoiseen sijaitsee lumoava Nazaré, joka hurmaa vierailijansa upeilla näköaloilla ja aidoilla perinteillä. Täällä nautitaan ympäri vuoden lempeästä ilmastosta, luonnon kauneudesta ja gastronomiasta herkullisten kala- ja äyriäisruokien muodossa.

Nazarénlahden syvyyksistä nousee rantaveteen mineraaleja, joita hyödynnetään thalasso- eli merivesikylpylässä, ja kaupungista onkin kehittynyt suosittu terveys- ja hyvinvointimatkakohde. Puolen tunnin ajomatkan päässä on myös neljä golfkenttää.

Asiantuntijan matkassa 

Palo Mika

Palo Mika, asiantuntijaopas

Opas, joka on asunut Portugalissa vuodesta 1999. Naimisissa portugalilaisen kanssa, puhuu portugalin kieltä sujuvasti ja tuntee laajalti maata, sen kiehtovaa historiaa, kulttu ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa
  • 22 yön majoituksen (kahden hengen huone/huoneisto)
  • lentokenttäkuljetukset
  • opastettu kävelyretki “Nazaré tutuksi”
  • suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut

1 396€ /hlö 
Apartamentos Miramar, ei ruokailuja

1 596€ /hlö 
Miramar Hotel & Spa sis. aamiainen

1 796 € /hlö 
Miramar Hotel & Spa, merinäköala, sis. aamiainen

2 196 € /hlö 
Apartamentos Mar Aberto, ei ruokailuja


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 5.3.
Finnairin iltalento Helsingistä Lissaboniin. Suomalainen paikallisopas ja bussi on vastassa, kuljetus suoraan Nazaréen. Majoittuminen huoneistoihin tai hotelliin.

2. päivä, 6.3.
Tervetuloa Nazaréen
Aamiainen hotellilla tai omatoimisesti huoneistoissa. Yhteinen kävelyretki, jonka aikana tutustutaan oppaan johdolla Nazaréen. Täällä voi nauttia ympäri vuoden lempeästä ilmastosta, luonnon kauneudesta ja gastronomiasta herkullisten kala- ja äyriäisruokien muodossa. Thalasso- eli merivesikylpylässä on lisämaksusta tarjolla useita mineraalirikkaaseen, puhtaaseen meriveteen perustuvia hoitoja, jotka auttavat mm. ihotauteihin, hengitysteiden sairauksiin, reumatismiin, nivelongelmiin ja verenkierron ongelmiin. Kylpyläpaketti on varattavissa etukäteen, ks. lisätiedot-välilehti.

3. - 21. päivä, 7.-26.3.
Lomailua Nazaréssa
Nyt on aika nauttia olostaan ja viettää aikaa rennosti omalla tyylillä. Kolmen viikon aikana on mahdollisuus osallistua myös suomeksi opastetuille lisämaksullisille retkille, retkikohteina esim. Unescon maailmanperintökohteiksi julistamat Alcobaçan ja Batalhan luostarit sekä Tomarin temppeliherrojen linna, Mira de Airen tai Moedan tippukiviluolat, Óbidosin pittoreski linnoitettu keskiaikainen kylä, Alcobaçassa lisäksi vanhoihin viinikellareihin rakennettu viinimuseo, tasokas viinitila sekä sen naapurissa sijaitseva Tuulikki ja Pekka Rannan mittava ja ainutlaatuinen orkideakokoelma, joka sisältää uudelleen koottuna Portugalin 1800-luvun loppupuolen kuninkaan Luis I:n orkideat. Tarkemmat retkihinnat ja aikataulut oppaalta paikan päällä.

23. päivä, 27.3.
Kotimatka
Bussikuljetus Lissaboniin ja aikainen aamulento Helsinkiin.ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - Lissabon  18.20 - 21.15 Finnair
Lissabon - Helsinki  06.35 - 13.15 Finnair


MAJOITUSVAIHTOEHDOT:
Miramar Hotel & Spa ****
Hotelli sijaitsee 700 m päässä rannalta, 10 min. kävelymatkan päässä Nazarén keskustasta. Hotellista, sen ravintolasta ja kylpylästä on upea näköala Nazarénlahdelle ja Atlantille. 44 tyylikkäästi sisustettua huonetta, joissa taulu-TV, ilmastointi, tallelokero, minibaari, ilmainen WiFi. Hotellin ulkouima-allas (ei lämmitetty) on käytettävissä ilmaiseksi klo 9-21. Hotellin yhteydessä on Miramar Senses Spa -kylpylä (käynti 10 €). Tarjolla on lisämaksullisia kauneushoitoja, hierontaa ym. Hotelliaamiainen sisältyy hintaan, puolihoito lisämaksusta.

Apartamentos Miramar. Huoneistot sijaitsevat aivan Miramar Hotel & Spa:n vieressä viihtyisässä, aidossa vanhassa kyläympäristössä. Lähimpään minimarkettiin on matkaa reilu 100 m, isoihin supermarketteihin noin kilometri. Lähistöllä on useita kahviloita ja kaksi hyvää ravintolaa, noin kilometrin päässä lukuisia ravintoloita. Tilavissa huoneistoissa on olohuone, keittiönurkkaus, makuuhuone ja kylpyhuone. Keittiönurkkauksessa on jääkaappi, mikroaaltouuni, hella, pesuallas, astiakaappi lautasineen, laseineen, kuppeineen, ruokailuvälineineen, kattiloineen ja paistinpannuineen. Kaksioissa on parivuode, kolmen huoneen huoneistoissa on yksi parivuode ja kaksi erillistä yhden hengen vuodetta. Huoneistoilla on yhteinen sisäpiha. Viereisen hotellin (Miramar Hotel & Spa) uima-allas on käytettävissä ilman lisämaksua. Miramar Senses -kylpylän allas on käytettävissä 10 € lisämaksusta käyntikerralta. Kylpylän pienen kuntosalin käyttö on maksutonta. Ei aterioita, puolihoito viereisessä hotellissa lisämaksusta.

Apartamentos Mar Aberto, merinäköalahuoneistot sijaitsevat aivan Miramar Hotel & Spa:n vieressä viihtyisässä, aidossa vanhassa kyläympäristössä. Lähimpään minimarkettiin on matkaa reilu 100 m, isoihin supermarketteihin noin kilometri. Lähistöllä on useita kahviloita ja noin kilometrin päässä lukuisia ravintoloita. Tilavissa vuonna 2019 valmistuneissa huoneistoissa on yhdistetty olohuone ja makuuhuone, keittiönurkkaus, parveke ja kylpyhuone. Keittiönurkkauksessa on jääkaappi, mikroaaltouuni, hella, pesuallas, astiakaappi lautasineen, laseineen, kuppeineen, ruokailuvälineineen, kattiloineen ja paistinpannuineen. Huoneistoissa on yksi parivuode ja yksi vuodesohva. Viereisen hotellin (Miramar Hotel & Spa) uima-allas on käytettävissä ilman lisämaksua. Miramar Senses -kylpylän allas on käytettävissä 10 € lisämaksusta käyntikerralta. Kylpylän pienen kuntosalin käyttö on maksutonta. Ei aterioita, puolihoito viereisessä hotellissa lisämaksusta.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huoneistoApartamentos Miramar 680 €
• puolihoito hotellissa 520 €
• retket Nazarésta
• merivesikylpyläpaketti (10 merivesiallaskäyntiä, 3 vichy-suihkua hieronnan kera, 4 vesihierontaa, 3 kehon hierontaa) 680 €


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 1
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 35 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.