Auringon alla - pitkä matka Portugalin Nazaréen 2. - 23.11.2019

Nazaré (21 yötä)

Reilun tunnin ajomatkan päässä Lissabonista pohjoiseen sijaitsee lumoava Nazaré, joka hurmaa vierailijansa upeilla näköaloillaan ja aidoilla perinteillään. Täällä nautitaan ympäri vuoden lempeästä ilmastosta, luonnon kauneudesta ja gastronomiasta herkullisten kala- ja äyriäisruokien muodossa. Nazarénlahden syvyyksistä nousee rantaveteen mineraaleja, joita hyödynnetään thalasso- eli merivesikylpylässä. Nazarésta onkin kehittynyt suosittu terveys- ja hyvinvointimatkakohde. Puolen tunnin ajomatkan päässä on kolme golf-kenttää.

Asiantuntijan matkassa 

Palo Mika

Palo Mika, asiantuntijaopas

Opas, joka on asunut Portugalissa vuodesta 1999. Naimisissa portugalilaisen kanssa, puhuu portugalin kieltä sujuvasti ja tuntee laajalti maata, sen kiehtovaa historiaa, kulttu ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa
  • majoitus, 21 yötä huoneistossa, ei aterioita tai hotellihuoneessa sisältäen aamiaisen
  • lentokenttäkuljetukset
  • kaupunkikiertoajelu Lissabonissa tulopäivänä
  • kävelyretki Lissabonissa lähtöpäivänä, sis. lounaan ja leivoskahvit
  • suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut


1 498 € huoneistossa
1 648 € hotellissa

Kysy lisäpaikkoja!


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 2.11.
Lissabonin kiertoajelu, saapuminen Nazaréen

Lento Helsingistä Lissaboniin. Suomalainen asiantuntijaopas ja bussi on vastassa. Ennen kuljetusta Nazaréen tehdään Lissabonin kaupunkikiertoajelu, jolla saa kaupungista yleiskuvan. Lissabon on Manner-Euroopan läntisin pääkaupunki (Islannin Reykjavik on koko Euroopan läntisin). Lissabon sijaitsee Atlantin rannalla, Tejojoen suulla. Kaupungin historiallinen keskus on rakennettu seitsemälle kukkulalle, mikä aiheuttaa osaan kaupungista hyvin suuria korkeuseroja. Tärkeimmät kaupunginosat ovat vanhakaupunki Alfama, liikekeskusta Baixa, ostosalue Chiado, yläkaupunki Bairro Alto sekä historiallinen Belém Tejojoen rannalla. Nazaréen on Lissabonista noin tunnin ajomatka. Nazaré sijaitsee Atlantin rannalla, Leirian läänissä, Estremaduran maakunnan alueella. Perillä majoittuminen huoneistoihin tai hotelliin.

2. - 21. päivä, 3.-22.11.
Lomailua Nazaréssa
Nauti lempeästä ilmastosta, luonnon kauneudesta ja gastronomiasta Nazarén perinteisessä kylässä. Nazarén alueen nähtävyyksiä ovat mm. Pederneiran pieni kalastajakylä, São Bartolomeun kukkula ja pohjoisjyrkänne Sítio. Mäkiratikka-ajelu on pakollinen huvitus kaikille Nazaréssa vieraileville. Kolmen viikon aikana on mahdollisuus osallistua suomeksi opastetuille retkille, hyviä retkikohteita ovat esim. Alcobacan ja Batalhan luostarit sekä Tomarin temppeliherrojen linna, Mira de Airen tai Moedan tippukiviluolat. Thalasso Portugal -kylpylä on noin kilometrin päässä huoneistoista aivan meren rannalla. Huippumodernissa kylpylässä on useita mineraalirikkaaseen, puhtaaseen meriveteen perustuvia hoitoja, jotka auttavat mm. ihotauteihin, hengitysteiden sairauksiin, reumatismiin, nivelongelmiin ja verenkierron ongelmiin. (A)

22. päivä, 23.11.
Lissabon, kotimatka
Bussikuljetus Lissaboniin. Perillä lähdetään kävelykierrokselle Belémin historialliseen kaupunginosaan Tejojoen rannalla. Täällä on mm. Hieronymuksen luostarin kirkko, löytöretkien muistomerkki ja Belémin torni. Päivän aikana nautitaan yhteinen lounas sekä leivoskahvit kuuluisassa Pastéis de Belém -konditoriassa. Vapaa-aikaa esimerkiksi ostoksille Parque das Naçõesissa eli vuoden 1998 EXPO-maailmannäyttelyalueella, josta löytyy iso kauppakeskus Centro Comercial Vasco da Gama, upea valtameriakvaario ym. Kuljetus lentokentälle ja lento Helsinkiin. (A, L)

23. päivä, 24.11.
Saapuminen Helsinkiin varhain aamulla.ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
TAP Portugal
Helsinki - Lissabon  09.05 - 12.05
Lissabon - Helsinki  22.00 - 04.50 (+1)


Apartamentos Miramar
Huoneistot sijaitsevat aivan Miramar Hotel & Spa:n vieressä viihtyisässä, aidossa vanhassa kyläympäristössä. Lähimpään minimarkettiin on matkaa reilu 100 m, isoihin supermarketteihin noin kilometri. Lähistöllä on useita kahviloita ja kaksi hyvää ravintolaa. Tilavissa huoneistoissa on olohuone, keittiönurkkaus, makuuhuone ja kylpyhuone. Keittiönurkkauksessa on jääkaappi, mikroaaltouuni, pesuallas, astiakaappi lautasineen, laseineen, kuppeineen, ruokailuvälineineen, kattiloineen ja paistinpannuineen. Kaksioissa on parivuode, kolmen huoneen huoneistoissa on yksi parivuode ja kaksi erillistä yhden hengen vuodetta. Huoneistoilla on yhteinen sisäpiha. Viereisen hotellin (Miramar Hotel & Spa) uima-allas on käytettävissä ilman lisämaksua. Miramar Senses -kylpylän allas on käytettävissä 5 € lisämaksusta käyntikerralta. Kylpylän pienen kuntosalin käyttö on maksutonta. Ei aterioita.

Miramar Hotel & Spa ****
Hotelli sijaitsee 700 m päässä rannalta, 10 min. kävelymatkan päässä Nazarén keskustasta. Hotellista, sen ravintolasta ja kylpylästä on upea näköala Nazarénlahdelle ja Atlantille. 40 tyylikkäästi sisustettua huonetta, joissa taulu-TV, ilmastointi, tallelokero, minibaari, ilmainen WiFi. Hotellin ulkouima-allas (ei lämmitetty) on käytettävissä ilmaiseksi klo 9-21. Hotellin yhteydessä on Miramar Senses Spa -kylpylä (käynti 5 €). Tarjolla on lisämaksullisia kauneushoitoja, hierontaa ym. Hotelliaamiainen sisältyy hintaan, puolihoito lisämaksusta.

Miramar Sul ****
Hotelli sijaitsee noin 15 minuutin kävelymatkan päässä rannalta. Nazarén keskustaan on noin 10 min ajomatka. Hotellista ja sen ravintolasta avautuu upea näkymä Nazarénlahdelle ja Atlantille. 62 huonetta, joissa parveke, taulu-TV, ilmastointi, ilmainen WiFi. Hotellin ravintolassa tarjoillaan paikallisia ja kansainvälisiä herkkuja. 3 uima-allasta. Hotelliaamiainen sisältyy hintaan, puolihoito lisämaksusta.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta

  • yhden hengen huone/huoneisto 650 €
  • puolihoito hotellissa 490 €
  • retket Nazarésta (esim. puolipäiväretki ilman aterioita n. 100 €/pariskunta)
  • merivesikylpyläpaketti (10 merivesiallaskäyntiä, 3 vichy-suihkua hieronnan kera, 4 vesihierontaa, 3 kehon hierontaa) 616 €

Matkaehdot

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia matkaehtoja (Yleiset valmismatkaehdot ja Lomalinjan lisä- ja erityisehdot). 1.7.2018 alkaen tehtäviin varauksiin sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja.


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.