Aasian parhaat palat - risteillen Tokiosta Hongkongiin 22.11.-7.12.2019

Tokio – Shimizu – Kobe – Kagoshima – Shanghai – Taipei – Kaohsiung – Hongkong

Tutustutaan kolmeen erilaiseen kulttuuriin: Japaniin, Taiwaniin ja Kiinaan, joissa vanhat perinteet kulkevat modernin kulttuurin rinnalla. Meripäivinä Celebrity Millenniumilla on aikaa nauttia täysihoidosta ja mielenkiintoisesta viihdetarjonnasta, retkipäivinä kutsuvat suurkaupunkien syke ja upeat luontokohteet – Lomalinjan runsaasta retkivalikoimasta voi lisämaksusta valita mieleisensä.

Asiantuntijan matkassa 

Paltschik Rasmus

Paltschik Rasmus, asiantuntijaopas

Helsingin yliopistolla Itä-Aasian valuuttayhteistyötä käsittelevää pro gradu -tutkielmaansa viimeistelevä japanintutkija, joka on omistanut el&au ...

Lukijamatka

Suomen Kuvalehti

Suomen Kuvalehti

Ajankohtainen ja puolueeton Suomen Kuvalehti taustoittaa kotimaanja maailman tapahtumat luotettavasti. Maailman tapahtumien, kansainvälisen politiikan ja maapalloistuneen ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• risteily valitussa hyttiluokassa
• ohjelman mukaiset ateriat, retket ja sisäänpääsymaksut
• täysihoito ja classic-juomapaketti laivalla
• palvelumaksut ja verot laivalla
• suomalaisen asiantuntijaoppaan, japanintutkija Rasmus Paltschikin palvelut

3 964 € / hlö ikkunallinen kahden hengen hytti
4 596 € / hlö parvekkeellinen kahden hengen hytti
5 264 € / hlö ikkunallinen yhden hengen hytti


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 22.11.
Lento Helsinki - Tokio

2. päivä, 23.11.
Tokio, Meiji Shrine, Keisarillinen palatsi, Sensoji

Tuskin missään muualla maailmassa muinaiset perinteet ja ultramoderni teknologia ovat niin kietoutuneita toisiinsa kuin Tokiossa. Vuosisataiset puutarhat ja mukulakivipolut ovat sulassa sovussa pilvenpiirtäjien ja kirkkaiden neonvalojen kanssa. Lento saapuu aamulla Tokioon Naritan lentokentälle, josta bussikuljetus kohti Meiji Shrine -pyhättöä. Päivän ohjelmassa on lounas paikallisessa ravintolassa, vierailu Keisarillisessa palatsissa ja lasisillalla sekä tutustuminen kuuluisaan Sensojin temppeliin. Kuljetus laivalle, majoittuminen laivaan ja illallinen. Risteilyalus viettää ensimmäisen yön Tokion satamassa. (L, P)

3. päivä, 24.11.
Fuji-vuori, Shimizu
Lisämaksullinen retki Shimizun satamasta kohti Mt. Fuji 5th -asemaa, jossa voi sään salliessa ihastella Fuji-tulivuorta. Fuji-vuori on Japanin tunnetuimpia symboleja. Ammoisista ajoista lähtien sitä on pidetty pyhänä paikkana, ja aina 1900-luvun alkuun asti se oli kielletty naisilta. Vieraillaan Hakoenen idyllisessä vuoristokylässä. Paluu laivaan lounaalle. (TH)

4. päivä, 25.11.
Kobe, Japani
Laiva saapuu Koben satamaan. Honshun saarella sijaitseva Kobe on yksi Japanin viehättävimmistä ja kansainvälisimmistä kaupungeista. Vapaapäivä, laivayhtiöllä tarjolla useita retkiä, joista voi valita. (TH)

5. päivä, 26.11.
Kobe, Japani
Lisämaksullinen retki Kiotoon. Nähdään aluksi šintolainen Fushimi Inari-taishan pyhättöalue, joka on yksi Kioton vierailluimmista turistikohteista. Oransseista porteistaan tunnetun pyhätön jälkeen matka jatkuu kohti Kultaista paviljonkia. Kioton pohjoisia vuoria vasten piirtyvä temppeli on saanut nimensä siitä, että sen kaksi ylintä kerrosta on päällystetty lehtikullalla, kun taas alin kerros edustaa vaatimattomampaa samurai-estetiikkaa hillityillä väreillään. Lounaan jälkeen tutustuminen Kiyomizun temppeliin. 1600-luvulla nykyisen muotonsa saanut temppeli on rakennettu jyrkälle vuorenrinteelle ja on rakenteeltaan verantamainen. Hämmästyttävintä temppelissä on kuitenkin se, että temppelin tukirakenteessa, joka koostuu 139 puupilarista, ei ole käytetty yhtään naulaa. Paluu laivalle. (TH)

6. päivä, 27.11.
Kochi,Japani
Koko päivä Kochilla. Mahdollisuus osallistua laivayhtiön retkiin. (TH)

7. päivä, 28.11.
Kagoshima, Japani
Saapuminen Kagoshiman satamaan. Vapaapäivä, laivayhtiöllä tarjolla useita retkiä, joista voi valita vaikka retken Sakurajiman tulivuorisaarelle. (TH)

8. päivä, 29.11.
Päivä merellä
Meripäivinä on mahdollisuus nauttia laivan monipuolisista palveluista. Hyvää ruokaa ja juomaa, itsensä hemmottelua, kuntoilua, informatiivista ohjelmaa ja huvituksia on tarjolla runsain mitoin aamusta iltaan. (TH)

9. päivä, 30.11.
Shanghai, Kiina
Lisämaksullisella retkellä tutustutaan Shanghain viehättävään vanhaankaupunkiin. Vieraillaan Jade Buddhan temppelissä, jossa on kaksi erilaista buddhaveistosta, Lepäävä Buddha ja yhdestä jadekimpaleesta veistetty Istuva Buddha. Perinteinen dim sum-lounas. (TH)

10. päivä, 1.12.
Päivä merellä
Päivä aikaa rentoutua vilkkaan Shanghain jälkeen vaikka laivan kylpyläosastolla, maukkaan ruoan parissa tai laivan tasokasta viihdeohjelmaa seuraten(pakollinen pysähdys Jejussa klo 20.-22.00). (TH)

11. päivä, 2.12.
Meripäivä

Koko päivä merellä. (TH)

12.päivä 3.12.
Taipei, Taiwan
Laiva saapuu aamulla Taiwanin pääkaupunkiin Taipeihin, joka on maan poliittinen, taloudellinen ja kulttuurillinen keskus. Kaupungin perustivat han-kiinalaiset siirtolaiset mannermaalta 1700-luvun alussa ja Taiwanin pääkaupunki siitä tuli Kuomintangin paettua saarelle Kiinan sisällissodan jälkeen vuonna 1949. Lisämaksullisella kiertoajelulla tutustutaan tähän vilkkaaseen kaupunkiin ja nautitaan yhteinen lounas. (TH)

13. päivä, 4.12.
Kaohsiung, Taiwan
Voitte valita monista laivayhtiön tarjoamista retkistä.  (TH)

14. päivä, 5.12.
Päivä merellä
Rentoudu laivalla ja nauti viimeisestä kokonaisesta meripäivästä. Vieraile kuntosalilla, rentoudu laivan kauneussalongissa tai tee löytöjä laivan monissa kaupoissa. (TH)

15. päivä, 6.12.
Hongkong, Kiina
Laiva saapuu aamulla risteilyn päätesatamaan Hongkongiin. Idän ja lännen sulatusuuni Hongkong on yksi maailman tiheimmin asutuista kaupungeista. Pinta-alaltaan vain hiukan Suomen pääkaupunkiseutua suuremmalla alueella asuu yli 7 miljoonaa asukasta. Upeitten pilvenpiirtäjien lisäksi alueelta löytyy myös perinteisempää kiinalaista elämää. Lisämaksullisella kiertoajelulla noustaan Hongkongin saarella olevalle Victoria Peakille, josta avautuu upea näköala satamaan ja Kowlooniin. Käydään myös Repulse Bayn rannoilla sekä Aberdeenin lahdella dzonkki-risteilyllä. (TH)

16. päivä, 7.12.
Paluulento Helsinkiin
Aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle, josta suora lento Helsinkiin. (A)

Matkaohjelma päivitetty 13.2.2019.ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
22.11. Helsinki - Tokio 17.30 - 10.00 +1 Finnair
7.12. Hongkong - Helsinki 10.25 - 15.05 FinnairLisämaksusta
24.11. Retki Fuji-vuorelle 140 €
26.11. Retki Kiotoon 240 €
30.11. Shanghain kierros ja dim sum-lounas 65 €
3.12.   Taipein kiertoajelu, sis. lounaan 85 €
6.12.   Hongkongin retki 85 €

Lomalinjan retkillä on suomenkielinen opastus, laivayhtiön retkillä opastetaan pääsääntöisesti englanniksi. Pidätämme oikeuden retkiohjelman muutoksiin. Retkien miniosallistujamäärä 15.

Laiva
Celebrity Millennium
Laiva aloitti liikennöinnin v. 2000, ja se on remontoitu v. 2012. Laivalla on tarjolla paljon viihdettä aina Broadway-tasoisiin esityksiin asti. Laivalla on kylpylä, Aqua spa, jonka yhteydessä on iso kuntoilualue upealla merinäköalalla. Lisämaksusta saa ylellisiä kauneus- ja hyvinvointipalveluja. Ylimmillä kansilla sijaitsee kaksi uima-allasta ja porealtaita. Laivan pääravintolassa tarjoillaan joka päivä kolmen ruokalajin lounaita ja illallisia, buffet-ravintolassa on myös monipuolinen noutopöytä. Erikoisravintolat tarjoavat laajan valikoiman ruokailuelämyksiä 5–40 USD kattausmaksua vastaan.

Hytit
Ikkunallinen hytti, 07.
Kahden hengen hytti, 16m2, jossa on suuri ikkuna. Hytissä Queen-size parivuode, jonka saa pyydettäessä myös kahdeksi erilliseksi vuoteeksi. Hytin vakiovarusteluun kuuluu merinäköala, sohvaryhmä TV, puhelin, tallelokero, minibaari, vaatekaappi, peilipöytä ja hiustenkuivaaja. Pistokkeet 110/220 voltin sähkölaitteille.

Parvekkeellinen hytti, 2B
Kahden hengen hytti, 16m2, jossa parveke 3,5m2. Hytissä Queen-size parivuode, jonka saa pyydettäessä myös kahdeksi erilliseksi vuoteeksi. Kylpyhuoneessa on suihku. Hytin vakiovarusteluun kuuluu sohvaryhmä, TV, puhelin, tallelokero, minibaari, vaatekaappi, peilipöytä ja hiustenkuivaaja. Pistokkeet 110/220 voltin sähkölaitteille.

Muutokset mahdollisia
Risteilyohjelma sitoumuksetta. Sääolosuhteiden tai matkustajan evakuoinnin vuoksi reitti saattaa muuttua, satamien vierailujärjestys vaihtua tai jokin kohde jäädä kokonaan pois. Pidätämme oikeuden matkaohjelman muutoksiin. 


Matkaehdot

PERUUTUSEHTO 3
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 59 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).

 


Erityishuomiot

Risteilyohjelma sitoumuksetta. Pakottavien syiden, mm. sääolosuhteiden vuoksi reitti saattaa muuttua, satamien vierailujärjestys vaihtua tai jokin kohde jäädä kokonaan pois. Pidätämme oikeuden matkaohjelman muutoksiin.


Muut lisätiedot

Matkan hinta perustuu 1.10.2018 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.