Ainutlaatuinen Etelä-Amerikan risteily 21.3.-6.4.2023

Santiago de Chile- Puerto Montt - Chilen vuonot - Magellanin salmi - Punta  Arenas - Ushuaia - Kap Horn - Puerto Madryn - Buenos Aires

Näe Buenos Aires, maailman eteläisin kaupunki Ushuaia, kalastajien ja karjankasvattajien Punta Arenas, Magellanin salmi, Kap Horn ja Chilen upeat vuonot. Maisemat vaihtuvat miljoonakaupungeista hiekkarantoihin rauhalliseen tahtiin samalla laivan monipuolisista palveluista nauttien.

Asiantuntijan matkassa 

Suomalainen Päivi

Suomalainen Päivi, asiantuntijaopas

Päivi on asunut Chilessä jo kohta parikymmentä vuotta ja toiminut virallisena oppaana yli 10 vuotta. Hän tuntee aina iloa esitellessään uutta kotimaat ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja kiertokäynnit Buenos Airesissa ja Chilessä
• majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa/valitussa hyttiluokassa
• laivan palvelumaksut
• classic-juomapaketti laivalla
• suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut matkan aikana

6 496 €/hlö parvekkeellinen hytt(2A)


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä 21.3.2023
Lähtö Suomesta Amsterdamin kautta kohti Chileä.

2. päivä 22.3.2023
Santiago de Chile
Saavutaan Santiago de Chileen. Kiertoajelu ja lounas. Majoittuminen hotelliin. (L)

3. päivä 23.3.2023
Vina ja Valparaiso
Aamiaisen jälkeen lähtö Vinaan ja Valparaisoon, missä lyhyt kiertoajelu ennen laivaan nousua ja lounasta. Lounas ja illallinen laivalla. (TH)

4. päivä 24.3.2023
Meripäivä

Ensimmäinen kokonainen meripäivä aikaerosta toipumiseen. Nauti laivan tarjoamista palveluista, kylpylästä, uima-altaista, viihteestä ja maittavista aterioista. (TH)

5. päivä 25.3.2023
Puerto Montt, Chile
Puerto Monttin kalastajakaupunki on n. 175 000 asukkaan kaupunki. Tutustu kaupunkiin omin päin tai valitse laivayhtiön monista retkistä. (TH)

6. päivä 26.3.2023
Chilen vuonot
Ihaillaan Chilen kauniita vuonomaisemia ja lähes koskematonta luontoa; Chilen eteläiseen kärkeen ei ole muuta tieyhteyttä kuin idässä Argentiinan kautta. Paikoittain matalaa pyökkimetsäkasvillisuutta lahtien rannoilla ja saarilla. Taustalla nähdään silloin tällöin Andien huippuja, joista osa on lumen peitossa. (TH)

7. päivä 27.3.2023
Magellanin salmi

Matka jatkuu Punta Arenasista pitkin 750 kilometriä pitkää Magellanin salmea, joka on saanut nimensä kuuluisan purjehtijan mukaan. Magellan löysi reitin ensimmäisenä, ja siitä tuli myöhemmin pääväylä läpi Chilen vuonojen. Samaa reittiä purjehti myös Charles Darwin vuonna 1834(TH)

8. päivä 28.3.2023
Punta Arenas
Punta Arenas, joka on perustettu 1848, oli aluksi rangaistusvankien pakkosiirtokunta. Nykyään se on Chilen Antarktiksen alueiden merkittävin kaupunki, jossa on 130 000 asukasta. Punta Arenasin värikkäässä katuvilinässä kohtaavat kalastajat, merimiehet ja karjankasvattajat! Voit nauttia kaupungin paikallisista herkuista, kuten tuoreista kaloista, äyriäisistä tai karitsanlihasta. Lisämaksullinen Punta Arenas –kiertoajelu. (TH)

9. päivä 29.3.2023
Ushuaia
Ushuaia on maailman eteläisin kaupunki ja sijaitsee Argentiinan Tulimaassa Beagle-kanaalin rannalla. Portugalilainen tutkimusmatkailija Ferdinand Magellan oli ensimmäinen, joka kiersi laivalla Etelä-Amerikan kärjen vuonna 1520. Aluksensa kannelta hän näki rannoilla intiaanien nuotiotulet ja tästä innostuneena risti koko saaren Tierra del Fuegoksi, Tulimaaksi. Ushuaian sijainti on ainutlaatuinen ja sitä ympäröivät vuoret, jäätiköt, metsät ja meri. Tänne päättyy myös Alaskasta tuleva 17 000 kilometriä pitkä Panamericana valtatie. Buenos Airesista matkaa kertyy 3242 kilometriä. Vaikka kaupunkia kutsutaan maailmanlopuksi, löytyy sieltä paljon argentiinalaista elämäniloa, kahviloita ja ravintoloita. Sen satama on erittäin tärkeä Kap Hornin kautta kulkeville aluksille. Lisämaksullinen retki Tierra Del Fuego - Tulimaan Kansallispuisto. (TH)

10. päivä 30.3.2023
Kap Horn, Chile

Risteily jatkuu upeissa maisemissa. Kap Horn on Etelä-Amerikan eteläisin kärki, joka sijaitsee Tulimaa -saaristossa Chilelle kuuluvalla Isla de Hornos -nimisellä saarella. Kap Hornin, saaren uloimmaisen kärjen kiertäminen oli suurille purjelaivoille vaarallinen koettelemus, sillä arktiset myrskyt ja tyrskyt koituivat monen laivan tuhoksi. Risteillään Kap Hornin ympäristössä - saarta ei kierretä, vaan pysähdytään sen edustalle katsomaan. Kap Hornin näkeminen on monelle suuri elämys, joka houkuttelee valtamerten ihailijoita ympäri maailmaa. (TH)

11. päivä 31.3.2023
Meripäivä (TH)

12. päivä 1.4.2023
Puerto Madryn, Argentiina
Tämän syvän merenlahden, Golfo Nuevon, ja Valdesin niemimaan löysivät walesilaiset maahanmuuttajat vuonna 1865. He perustivat sinne kaupungin, joka sai nimensä Paroni Madrynin mukaan. Nykyään se on 45 000 asukkaan kaupunki. Lahden syvissä vesissä viihtyy paljon meren eläimiä, kuten valaita, merinorsuja, merileijonia ja pingviinejä. Reserva Faunistica -merieläinpuistossa ovat esillä etenkin merileijonat, myös alueen lintuelämä on poikkeuksellisen rikas. Kaupunki ylpeileekin olevansa koko Argentiinan luontoystävällisin. Lisämaksullinen Punta Tombo Pingviinit -retki. (TH)

13. päivä 2.4.2023
Meripäivä
 (TH)

14. päivä 3.4.2023 
Montevideo
Vuonna 1726 perustettu Montevideo on täynnä arkkitehtonisia kontrasteja. Erityisen viehättävä on vanhakaupunki markkinoineen. Montevideo sijaitsee Rio de La Platan eli Hopeajoen suulla, joka yhdistyy Atlantin valtamereen. Aluksi kaupunki oli vain pieni sotilastukikohta, mutta se on kehittynyt merkittäväksi satamakaupungiksi ja liikekeskukseksi. Siellä on tällä hetkellä noin 1,5 miljoonaa asukasta. Lisämaksullinen Lomalinjan Montevideo Highlights -kiertoajelu. (TH)

15.pvä 4.4.2023

Buenos Aires
Laiva saapuu Buenos Airesiin. Kiertoajelu tässä metropolissa ja lounas. Lisämaksullinen tangoillallinen ja yöpyminen. (A,L)

16. päivä 5.4.2023
Buenos Aires

Aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle. Lento Amsterdamiin. (A)

17. päivä 6.4.2023
Koneenvaihto Amsterdamissa ja jatkolento Helsinkiin, jonne saavutaan illansuussa. 

 ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
21.3. Helsinki - Amsterdam                18.10 -  19.50     KLM
21.3. Amsterdam - Santiago de Chile  21.35 -  11.20+1 KLM
5.4. Buenos Aires - Amsterdam          14.35 -  08.40+1 KLM
6.4. Amsterdam - Helsinki                  13.55 -  17.25     KLM


Majoitus

Ugo Hotel, Av Holanda 307, Providencia, 7510601 Santiago, Chile ****, Santiago de Chile, 1 yö
Hotelli kuuluu Chileläiseen DA-ketjuun, jonka hotellit ovat hyvätasoisia ja sijaitsevat Santiagon modernissa kaupunginosassa, jossa sijaitsevat myös monet yritykset ja suurlähetystöt. Huoneissa tallelokero, minibaari, hiustenkuivaaja,TV ja ilmastointi. Hotellissa ravintola, kuntosali ja uima-allas.

Amerian Park Buenos Aires **** 1 yö

Celebrity Infinity
Vuonna 2015 uudistetussa Celebrity Infinityssä kohtaa sopusoinnussa tyyli, laatu ja risteilyn hinta. Laivassa on keskikokoisen/pienemmän laivan intiimiä tunnelmaa mutta myös suuren laivan palveluita ja valikoimaa. Laivan yhdeksästä baarista & loungesta löytyy janoisille suun kostuketta ja useista ravintoloista herkullisia ja kiinnostavia makuelämyksiä.
Parvekkeelliset hytit, 16m2, parveke 4m2. (cat 2A, 2B)


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

 Lisämaksusta
• yhden hengen parvekkeellinen hytti (2B) 1996 €
• laivayhtiön englanninkieliset retket
• Lomalinjan omat suomenkielellä opastetut retket

RETKET
Päivi Suomalainen järjestää ryhmällemme omat retket, jotka tulee varata etukäteen.

Punta Arenas –kiertoajelu – museo
Aamusta lähdetään kaupunkikierrokselle Puntas Arenasiin. Puntas Arenas, jossa on n. 130 000 asukasta ja joka sijaitsee Magalhãesinsalmella, on jo monesti valittu elintasoa ja elämän laatua ajatellen Chilen parhaammaksi kaupungiksi. Monet kaupungin nähtävyyksistä sijaitsevat lähellä keskusaukiota, Plaza de Armasia. Siellä on myös museo, missä vieraillaan kierroksen yhteydessä. Hinta 65 €

Tierra Del Fuego - Tulimaan Kansallispuisto
Tutustutaan Tulimaan tai Tierra del Fuegon kansallispuistoon puolen päivän kiertueella Ushuaiassa. Saadaan nauttia henkeäsalpaavista maisemista: puiston kirkkaat järvet ja majesteettinen vuori Mount Susana. Pysähdytään Ensenada lahdessa ja Rocajärven rannalla. Hyvässä lykyssä voidaan nähdä kondorkotka Condor –vuoren lähettyvillä. Retken jälkeen mahdollisuus jäädä tutustumaan Ushuaian kaupunkiin. Hinta 110€

Punta Tombon Pingviinit
Lähdetään aamulla Punta Tomboon, missä vuodenajasta riippuen voi olla jopa runsaat puoli miljoona pingviiniä. Noin kahden tunnin ajomatkan jälkeen saavutaan kansallispuistoon, missä on noin kolmen kilometrin pituinen kävelysilta (edestakaisin) tai boardwalk. Patagonian pingviinien suurin yhdyskunta elää juuri täällä Punta Tombossa, laajalti reitin molemmilla puolilla omissa “kodeissaan”. Palataan iltapäivällä takaisin laivalle. HUOM! Retkeen ei kuulu eväspakettia. Paikalla mahdollisuus ostaa syötävää kahvilasta. Hinta 155 €

Montevideo Highlights - kiertoajelu
Saamme tutustua Montevideon tärkeimpiin nähtävyyksiin: eduskuntatalo, päätori, vanhakaupunki; jälkimmäisen  tekee houkuttelevaksi mielenkiintoinen yhdistelmä historiaa, arkkitehtuuria ja nykykulttuuria. Vanhassakaupungissa sijaitsevat monet Montevideon historiallisista rakennuksista. Monet näistä vanhoista rakennuksista on kunnostettu ja ne toimivat nykyään tyylikkäinä kahviloina, kauppoina ja gallerioina. Myös kaupungin satama on hiljalleen uudistettu ja täällä voi kohdata hurmaavien ravintoloiden lisäksi myös taitavia katutaiteilijoita ja –muusikoita. Kierros päättyy satama-alueella mutta haluettaessa voi jäädä kaupungin kauppakaduille ostoksille. Hinta 75€

Buenos Airesin Gaucho Fiesta jää pois aikataulusta johtuen. Tarjoamme tilalle tango show ja illallinen Buenos Airesissa.

Tango show ja illallinen Buenos Aires

Tango show ja illallinen Buenos Airesissa. Yksi argentiinalaisten ja varsinkin satamakaupunkilaisten suosima paikka, Homero Manzi, tarjoaa yhden matkan kohokohdista: aloitamme tyypillisellä argentiinalaisella pihvi-illallisella (vegetaarinen vaihtoehto myös tarjolla) ja päätämme huippuluokkaisella ja intohimoisella tango showilla. Buenos Aires parhaimmillaan. Hinta 120€

 Retket edellyttävät vähintään 10 osallistujaa.

Laivalla on myytävissä myös laivayhtiön omia retkiä. Retkivarauksen voi halutessaan tehdä jo etukäteen internetissä, jolloin maksu tapahtuu luottokortilla. Retkivarauksia voi tehdä myös laivalla paikkatilanteen mukaan. Suosittelemme tekemään varaukset heti risteilyn lähtöpäivänä tai ensimmäisenä meripäivänä.


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 3
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 59 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).

 


Erityishuomiot

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi. Passin tulee olla voimassa vielä kuukautta matkan jälkeen. Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.

HUOM! Risteilyvarustamot ovat ryhtyneet ylimääräisiin varotoimenpiteisiin koronaviruksesta johtuen. LUE LISÄÄ varustamon sivuilta


Muut lisätiedot

Risteilyohjelma sitoumuksetta. Pakottavien syiden, mm. sääolosuhteiden vuoksi reitti saattaa muuttua, satamien vierailujärjestys vaihtua tai jokin kohde jäädä kokonaan pois. Pidätämme oikeuden matkaohjelman muutoksiin.