Ainutlaatuinen Etelä-Amerikan risteily 9.-24.3.2022

Santiago de Chile- Puerto Montt - Chilen vuonot - Magellanin salmi - Punta  Arenas - Ushuaia - Kap Horn - Puerto Madryn - Buenos Aires

Näe Buenos Aires, maailman eteläisin kaupunki Ushuaia, kalastajien ja karjankasvattajien Punta Arenas, Magellanin salmi, Kap Horn ja Chilen upeat vuonot. Maisemat vaihtuvat miljoonakaupungeista hiekkarantoihin rauhalliseen tahtiin samalla laivan monipuolisista palveluista nauttien.

Asiantuntijan matkassa 

Suomalainen Päivi

Suomalainen Päivi, asiantuntijaopas

Päivi on asunut Chilessä jo kohta parikymmentä vuotta ja toiminut virallisena oppaana yli 10 vuotta. Hän tuntee aina iloa esitellessään uutta kotimaat ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja kiertokäynnit Buenos Airesissa ja Chilessä
• majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa/valitussa hyttiluokassa
• laivan palvelumaksut
• classic-juomapaketti laivalla
• suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut matkan aikana

6 496 €/hlö parvekkeellinen hytti (2B)
• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä 9.3.2022
Lähtö Suomesta Amsterdamin kautta kohti Chileä.

2. päivä 10.3.2022
Santiago de Chile
Saavutaan Santiago de Chileen. Ajo hotelliin, illallinen ja majoittuminen. (P)

3. päivä 11.3.2022
Santiago de Chile
Kiertoajelu Santiago de Chilessä. Ajo Valparaisoon, josta laivamme lähtee. Lounas ja illallinen laivalla. (TH)

4. päivä 12.3.2022
Meripäivä

Ensimmäinen kokonainen meripäivä aikaerosta toipumiseen. Nauti laivan tarjoamista palveluista, kylpylästä, uima-altaista, viihteestä ja maittavista aterioista. (TH)

5. päivä 13.3.2022
Puerto Montt, Chile
Puerto Monttin kalastajakaupunki on n. 175 000 asukkaan kaupunki. Tutustu kaupunkiin omin päin tai valitse laivayhtiön monista retkistä. (TH)

6. päivä 14.3.2022
Chilen vuonot
Ihaillaan Chilen kauniita vuonomaisemia ja lähes koskematonta luontoa; Chilen eteläiseen kärkeen ei ole muuta tieyhteyttä kuin idässä Argentiinan kautta. Paikoittain matalaa pyökkimetsäkasvillisuutta lahtien rannoilla ja saarilla. Taustalla nähdään silloin tällöin Andien huippuja, joista osa on lumen peitossa. (TH)

7. päivä 15.3.2022
Magellanin salmi

Matka jatkuu Punta Arenasista pitkin 750 kilometriä pitkää Magellanin salmea, joka on saanut nimensä kuuluisan purjehtijan mukaan. Magellan löysi reitin ensimmäisenä, ja siitä tuli myöhemmin pääväylä läpi Chilen vuonojen. Samaa reittiä purjehti myös Charles Darwin vuonna 1834(TH)

8. päivä 16.3.2022
Punta Arenas
Punta Arenas, joka on perustettu 1848, oli aluksi rangaistusvankien pakkosiirtokunta. Nykyään se on Chilen Antarktiksen alueiden merkittävin kaupunki, jossa on 130 000 asukasta. Punta Arenasin värikkäässä katuvilinässä kohtaavat kalastajat, merimiehet ja karjankasvattajat! Voit nauttia kaupungin paikallisista herkuista, kuten tuoreista kaloista, äyriäisistä tai karitsanlihasta. Lisämaksullinen Punta Arenas –kiertoajelu. (TH)

9. päivä 17.3.2022
Ushuaia
Ushuaia on maailman eteläisin kaupunki ja sijaitsee Argentiinan Tulimaassa Beagle-kanaalin rannalla. Portugalilainen tutkimusmatkailija Ferdinand Magellan oli ensimmäinen, joka kiersi laivalla Etelä-Amerikan kärjen vuonna 1520. Aluksensa kannelta hän näki rannoilla intiaanien nuotiotulet ja tästä innostuneena risti koko saaren Tierra del Fuegoksi, Tulimaaksi. Ushuaian sijainti on ainutlaatuinen ja sitä ympäröivät vuoret, jäätiköt, metsät ja meri. Tänne päättyy myös Alaskasta tuleva 17 000 kilometriä pitkä Panamericana valtatie. Buenos Airesista matkaa kertyy 3242 kilometriä. Vaikka kaupunkia kutsutaan maailmanlopuksi, löytyy sieltä paljon argentiinalaista elämäniloa, kahviloita ja ravintoloita. Sen satama on erittäin tärkeä Kap Hornin kautta kulkeville aluksille. Lisämaksullinen retki Tierra Del Fuego - Tulimaan Kansallispuisto. (TH)

10. päivä 18.3.2022
Kap Horn, Chile

Risteily jatkuu upeissa maisemissa. Kap Horn on Etelä-Amerikan eteläisin kärki, joka sijaitsee Tulimaa -saaristossa Chilelle kuuluvalla Isla de Hornos -nimisellä saarella. Kap Hornin, saaren uloimmaisen kärjen kiertäminen oli suurille purjelaivoille vaarallinen koettelemus, sillä arktiset myrskyt ja tyrskyt koituivat monen laivan tuhoksi. Risteillään Kap Hornin ympäristössä - saarta ei kierretä, vaan pysähdytään sen edustalle katsomaan. Kap Hornin näkeminen on monelle suuri elämys, joka houkuttelee valtamerten ihailijoita ympäri maailmaa. (TH)

11. päivä 19.3.2022
Meripäivä (TH)

12. päivä 20.3.2022
Puerto Madryn, Argentiina
Tämän syvän merenlahden, Golfo Nuevon, ja Valdesin niemimaan löysivät walesilaiset maahanmuuttajat vuonna 1865. He perustivat sinne kaupungin, joka sai nimensä Paroni Madrynin mukaan. Nykyään se on 45 000 asukkaan kaupunki. Lahden syvissä vesissä viihtyy paljon meren eläimiä, kuten valaita, merinorsuja, merileijonia ja pingviinejä. Reserva Faunistica -merieläinpuistossa ovat esillä etenkin merileijonat, myös alueen lintuelämä on poikkeuksellisen rikas. Kaupunki ylpeileekin olevansa koko Argentiinan luontoystävällisin. Lisämaksullinen Punta Tombo Pingviinit -retki. (TH)

13. päivä 21.3.2022
Meripäivä
 (TH)

14. päivä 22.3.2022
Buenos Aires

Saapuminen Buenos Airesiin. Lisämaksullinen Lomalinjan retki. Lähdetään aamulla Pampakselle vierailemaan tyypillisessä Estanciassa, maatilalla. Matkataan runsas tunti pitkin tasaista vehreätä Pampasta kunnes saavutaan Don Silvanon maatilalle. Päivä alkaa empanadoilla, paikallisilla lihapiirakoilla, juoman keran. Sen jälkeen voi joko tutustua tilaan ja sen eläimiin, ratsastaa tai vaikka mennä hevosrattailla kierros. Maukas grillilounas viineineen; sen aikana saadaan seurata esityksiä paikallisesta folklorista ym. Tanssin ystäville mahdollisuus jopa pyörähtää lattialla. Päätteeksi gauchot eli argentiinalaiset ”cowboyt” näyttävät temppujaan. Paluu laivalle myöhään iltapäivällä. (TH)

15. päivä 23.3.2022
Lähtö Suomeen

Aamiainen ja yhteinen lounas. Kuljetus lentokentälle, josta lento Amsterdamiin lähtee iltapäivällä. (A,L)

16. päivä 24.3.2022
Koneenvaihto Amsterdamissa ja saapuminen Suomeen.ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
9.3. Helsinki - Amsterdam 18.10 - 19.50 KLM
9.3. Amsterdam - Santiago de Chile 21.20 - 11.10+1 (10.3.)
23.3. Buenos Aires - Amsterdam 16.30 - 09.45+1 (24.3.)
24.3. Amsterdam - Helsinki 14.00 - 17.25


Majoitus
Atton Vitacura tai Atton El Bosque **** tai vastaava, Santiago de Chile, 1 yö
Molemmat hotellit kuuluvat Chileläiseen Atton ketjuun, jonka hotellit ovat hyvätasoisia ja sijaitsevat Santiagon modernissa kaupunginosassa, jossa sijaitsevat myös monet yritykset ja suurlähetystöt. Huoneissa tallelokero, minibaari,hiustenkuivaaja,TV ja ilmastointi. Hotellissa ravintola, kuntosali ja uima-allas.

Celebrity Infinity
Vuonna 2015 uudistetussa Celebrity Infinityssä kohtaa sopusoinnussa tyyli, laatu ja risteilyn hinta. Laivassa on keskikokoisen/pienemmän laivan intiimiä tunnelmaa mutta myös suuren laivan palveluita ja valikoimaa. Laivan yhdeksästä baarista & loungesta löytyy janoisille suun kostuketta ja useista ravintoloista herkullisia ja kiinnostavia makuelämyksiä.
Parvekkeelliset hytit, 16m2, parveke 4m2. (cat 2B)


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

 Lisämaksusta
• yhden hengen parvekkeellinen hytti (2B) 1996 €
• laivayhtiön englanninkieliset retket
• Lomalinjan omat suomenkielellä opastetut retket

RETKET
Päivi Suomalainen järjestää ryhmällemme omat retket, jotka tulee varata etukäteen.

16.3.2022 Punta Arenas –kiertoajelu – museo
Aamusta lähdetään kaupunkikierrokselle Puntas Arenasiin. Puntas Arenas, jossa on n. 130 000 asukasta ja joka sijaitsee Magalhãesinsalmella, on jo monesti valittu elintasoa ja elämän laatua ajatellen Chilen parhaammaksi kaupungiksi. Monet kaupungin nähtävyyksistä sijaitsevat lähellä keskusaukiota, Plaza de Armasia. Siellä on myös museo, missä vieraillaan kierroksen yhteydessä. Hinta 65 €

17.3.2022 Tierra Del Fuego - Tulimaan Kansallispuisto
Tutustutaan Tulimaan tai Tierra del Fuegon kansallispuistoon puolen päivän kiertueella Ushuaiassa. Saadaan nauttia henkeäsalpaavista maisemista: puiston kirkkaat järvet ja majesteettinen vuori Mount Susana. Pysähdytään Ensenada lahdessa ja Rocajärven rannalla. Hyvässä lykyssä voidaan nähdä kondorkotka Condor –vuoren lähettyvillä. Retken jälkeen mahdollisuus jäädä tutustumaan Ushuaian kaupunkiin. Hinta 110€

20.3.2022 Punta Tombon Pingviinit
Lähdetään aamulla Punta Tomboon, missä vuodenajasta riippuen voi olla jopa runsaat puoli miljoona pingviiniä. Noin kahden tunnin ajomatkan jälkeen saavutaan kansallispuistoon, missä on noin kolmen kilometrin pituinen kävelysilta (edestakaisin) tai boardwalk. Patagonian pingviinien suurin yhdyskunta elää juuri täällä Punta Tombossa, laajalti reitin molemmilla puolilla omissa “kodeissaan”. Palataan iltapäivällä takaisin laivalle. HUOM! Retkeen ei kuulu eväspakettia. Paikalla mahdollisuus ostaa syötävää kahvilasta. Hinta 155 €

21.3.2022 Gaucho Fiesta - maatilavierailu  
Lähdetään aamulla Pampakselle vierailemaan tyypillisessä Estanciassa, maatilalla. Matkataan runsas tunti pitkin tasaista vehreätä Pampasta kunnes saavutaan Don Silvanon maatilalle. Päivä alkaa empanadoilla, paikallisilla lihapiirakoilla, juoman keran. Sen jälkeen voi joko tutustua tilaan ja sen eläimiin, ratsastaa tai vaikka mennä hevosrattailla kierros. Maukas grillilounas viineineen; sen aikana saadaan seurata esityksiä paikallisesta folklorista ym. Tanssin ystäville mahdollisuus jopa pyörähtää lattialla. Päätteeksi gauchot eli argentiinalaiset ”cowboyt” näyttävät temppujaan. Paluu laivalle myöhään iltapäivällä. Hinta 120 €

Retket edellyttävät vähintään 10 osallistujaa.

Laivalla on myytävissä myös laivayhtiön omia retkiä. Retkivarauksen voi halutessaan tehdä jo etukäteen internetissä, jolloin maksu tapahtuu luottokortilla. Retkivarauksia voi tehdä myös laivalla paikkatilanteen mukaan. Suosittelemme tekemään varaukset heti risteilyn lähtöpäivänä tai ensimmäisenä meripäivänä.


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 3
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 59 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).

 


Erityishuomiot

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi. Passin tulee olla voimassa vielä kuukautta matkan jälkeen.
Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.

HUOM! Risteilyvarustamot ovat ryhtyneet ylimääräisiin varotoimenpiteisiin koronaviruksesta johtuen. LUE LISÄÄ varustamon sivuilta


Muut lisätiedot

Risteilyohjelma sitoumuksetta. Pakottavien syiden, mm. sääolosuhteiden vuoksi reitti saattaa muuttua, satamien vierailujärjestys vaihtua tai jokin kohde jäädä kokonaan pois. Pidätämme oikeuden matkaohjelman muutoksiin.