Aktiiviloma Adrianmerellä - kaunis Kroatian saaristo 7.-15.6.2024

Split - Makarska - Bol - Stari Grad - Hvar -  Vis  - Korcula - Mljet - Sipan/Slano - Dubrovnik

Kesäisellä risteilyllä kristallinkirkkaalla Adrianmerellä tutustutaan Kroatian Dalmatian rannikon ihastuttaviin saariin, historiallisiin kyliin ja kaupunkeihin. Nautitaan auringosta, monipuolisesta liikunnasta ja hyvästä ruuasta Lomalinjan ryhmän omalla laivalla. Pekan ja Mikon johdolla matkasta tulee ikimuistoinen!

Asiantuntijan matkassa 

Katainen Pekka

Katainen Pekka, asiantuntijaopas

Pekka Katainen on ollut oppaana Lomalinjan järjestämillä Espanjan pyhiinvaellusmatkoilla jo useina vuosina. Hän on liikunnan monipuolinen asiantuntija ja puhuu ...

Lempiäinen Mikko

Lempiäinen Mikko, asiantuntijaopas

Monipuolinen liikunnan asiantuntija,  rautainen liikunnan ammattilainen, joka nauttii liikunnan ohjaamisesta. Iloinen ja ahkera, elämäniloinen matkaajien &rdquo ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • Finnairin reittilennot turistiluokassa
  • 1 yön majoitus Splitissä
  • 7 yön risteily valitussa hyttiluokassa
  • ohjelman mukaiset ateriat ja retket
  • Pekka Kataisen ja Mikko Lempiäisen johdolla ohjatut tunnit laivan kannella ja rannalla

 

kahden hengen hytit
2 096 €/hlö B-hytissä,1.kansi
2 196 €/hlö A-hytissä,2.kansi

yhden hengen hytit
2 996 €/hlö B-hytissä,1.kansi
3 165 €/hlö A-hytissä,2.kansi

kolmen hengen hytti (2hh+1hh)
2 196 €/hlö A-hytissä, 2. kansi

 


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 7.6.
Lento Splitiin. Kuljetus hotelliin, majoittuminen.

2. päivä, 8.6.
Makarska
Aamiainen hotellissa. Kuljetus hotellista aamupäivällä laivarantaan, majoittuminen hytteihin. Turvallisuusinfo, risteily alkaa. Yhteinen lounas. Iltapäivällä uimatauko upealla rannalla ja illalla kävely Makarskan rantakadun vilinässä, jossa on paljon ravintoloita ja baareja. Yöpyminen Makarskassa. (A,L)

3. päivä, 9.6.
Bol Bracin saari, Kultainen Sarvi, Hvarin saari Stari Grad
Varhain aamulla jatketaan Bracin saarella sijaitsevaa Bolin kaupunkia kohti. Aamiainen. Uintitauko Golden Hornin upealla hiekkarannalla, jonka sanotaan muuttavan muotoaan tuulen mukaan. Yhteinen lounas. Iltapäivällä saavutaan aurinkoiselle Hvarin saarelle, aikaa omatoimiseen tutustumiseen. Stari Gradin kulttuurimaisema on säilynyt muuttumattomana läpi vuosisatojen. Alueella on viinirypäle- ja oliivinviljelyksiä. Muinaiset kivisuojat ovat todiste kreikkalaisten geometrisestä maanjakojärjestelmästä, korasta, joka on säilynyt ennallaan 24 vuosisadan ajan. Yhdessä vanhankaupungin kanssa se kuuluu  Unescon maailmanperintökohteisiin. (A,L)

4. päivä, 10.6.
Hvar town, Laventeli saari
Risteily jatkuu kauniissa maisemissa. Lounaan jälkeen uimatauko Paklinskin saarten lähellä. Saavutaan Hvarin satamaan. Opastettu kävelykierros. Hvar Townin kauniit talot muistuttavat ajoista, jolloin Hvar oli tärkeä renessanssin keskus Kroatiassa. Yöpyminen satamassa. (A,L)

5.päivä, 11.6.
Sininen Luola, Vis
Varhain aamulla risteily jatkuu kohti pientä Bisevon saarta. Halukkaat voivat vierailla Sinisessä luolassa, jonka sisätilat ja meri on valaistu hopeansinisellä valolla. Oman  efektinsä luovat luolan katosta kulkeutuvat auringonsäteet. Risteily jatkuu Visin saarelle, joka on Kroatian aluevesien uloimmalla ulapalla sijaitseva entinen sotilassaari ja oli suljettu ulkopuolisilta neljä vuosikymmentä. (A,L)

6.päivä, 12.6.
Marco Polon Korcula
Laivamatka jatkuu ja iltapäivällä saavutaan Korculan keskiaikaiseen kaupunkiin, jossa opastettu kävelykierros. (A,L)

7.päivä, 13.6.
Mljetin saari
Risteily jatkuu kohti Mljetin saarta, joka on perinteinen kroatialainen saarikohde kulttuurinähtävyyksineen ja tunnelmallisine kylineen. Mljetin erikoisuus on saaren luoteisosaa peittävä tiheä kansallispuisto. Aikaa tehdä pyöräretki kansallispuistossa. Risteily etenee kohti Sipania/Slanon kalastajakyliä. Yöpyminen satamassa. Kapteenin illallinen.
(A,L,P)

8.päivä, 14.6.
Dubrovnik, Adrianmeren helmi
Aikaisin aamulla jatketaan kohti Dubrovnikia, Adrianmeren helmeä. Matkalla uintipysähdys. Dubrovnikiin saavuttua opastettu kaupunkikierros. Yöpyminen satamassa. (A,L)

9.päivä, 15.6.
Kotiinpaluu
Aikainen aamiainen. Ajo kentälle ja lento Helsinkiin. (A)

Risteilyn aikana Pekka ja Mikko ohjaavat mukavia aktiiviharrastushetkiä rannalla tai laivan kannella riippuen säästä. Aktiivihetket ovat tanssia, pilatesta, joogaa, hiittiä. Omatoiminen pyöräretki Mljetin kansallispuistossa, pyörät ja puiston sisäänpääsymaksu lisämaksusta.ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - Split         17.30 - 19.30 Finnair
Dubrovnik - Helsinki 10.50 - 14.50 Finnair


Majoitus
Hotelli Art**** , Split 7.-8.6., 1 yö
Keskitasoinen hotelli Splitissä lähellä vanhaa keskustaa. Huoneissa, kylpuhuone, tv,
ilmastointi. 
MV Dream (Premium Superior), 8.-15.6., 7 yötä
Laiva on kokonaan Lomalinjan ryhmän käytössä, ryhmän koko max. 36 henkilöä. Laiva on rakennettu v. 2017. Laivan pituus 40 m ja leveys 8 m. Laivalla on ruokasali ja aurinkokansi(200m2). Hyttisiivous arkipäivisin. Lakanoiden vaihto kerran risteilyn aikana.

Hytit
Kaikissa hyteissä ilmastointi, tallelokero, hiustenkuivaaja, kaappi , vaatekaappi ja wc/kylpyhuone. Kaikki vuoteet ovat 80cmx200cm, parivuode 160cmx200cm. 

Hytti B, 1 tai 2 hlöä, kansi 1
Hytissä kaksi pyöreätä ikkunaa. Kaksi erillistä vuodetta, jotka voi myös laittaa yhteen. Hytin koko noin 10m2, kylpyhuone noin 3m2.
Hytti A, 1 tai 2 hlöä, kansi 2
Käynti hyttiin kannelta. Hyteissä ikkuna ja kaksi erillistä vuodetta, jotka voi laittaa myös yhteen. Hytin koko noin 10m2, kylpyhuone noin 3m2.
Hytti A, 3 hlöä, kansi 2
Käynti hyttiin kannelta. Yksi kahden hengen ja yhden hengen hytti yhdistettynä. Hytin koko noin 14m2, kylpyhuone noin 3m2.

Aikataulusta
Laivamatkat ovat vain muutaman tunnin pituisia, joten aikaa jää eri kohteista nauttimiseen. Laiva on kaikki yöt satamassa. Tilanteen ja sään mukaan on mahdollista viettää uimataukoja ryhmän niin toivoessa. Risteilyohjelma sitoumuksetta. Pakottavien syiden, mm. sääolosuhteiden vuoksi reitti saattaa muuttua, satamien vierailujärjestys vaihtua tai jokin kohde jäädä kokonaan pois. Kapteeni tekee viime kädessä päätökset aikataulusta.


Lisämaksusta
• Retki Siniseen luolaan 18 €
• Pyörävuokraus Mljetin saarella, saatavissa myös sähköpyöriä, noin 30 €. Pyöräilyreitillä maksetaan lisäksi kansallispuistomaksu 10 €/hlö
• palvelumaksut laivalla (suositus 15€/hlö/pv), maksetaan risteilyn päätteeksi


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 2
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59 - 45 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 44 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 25% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 28.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä virallinen EU-henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan . Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.