Alaskan risteily 30.8.-8.9.2018

Vancouver - Inside Passage - Ketchikan - Icy Strait Point - Juneau - Skagway - Hubbard Glacier - Seward

Risteily Alaskan rannikolla vie villin pohjolan satumaisiin maisemiin. Sumuisia metsiä, hohtavia vuonoja, lumihuippuisia vuoria, aavemaisen sinisinä välkkyviä jäätiköitä, villieläimiä ja valaita… Osallistu luontoretkille ja tutustu kultakuumeen ajan historiallisiin pohjoisiin kaupunkeihin. Matka sujuu mukavasti Celebrity Cruisesin laivalla täysihoidosta nauttien.

Asiantuntijan matkassa 

Mikkonen Liisu

Mikkonen Liisu, Asiantuntijaopas

Matkaopas, joka on asunut ja opastanut Yhdysvalloissa jo vuosia ja tuntee maan tavat ja kulttuurin erinomaisesti. ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

 • Icelandairin reittilennot
 • lentokenttä- ja satamakuljetukset
 • yöpyminen Vancouverissa kahden hengen huoneessa sisältäen illallisen ja aamiaisen
 • 7 yön risteily kahden hengen ikkunallisessa hytissä, merinäköala (07)
 • täysihoito laivalla
 • Classic juomapaketti laivalla
 • palvelumaksut ja verot laivalla
 • suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut

3 059 €

1. päivä  Lento Vancouveriin
Lento Reykjavikin kautta Kanadan Vancouveriin. Kuljetus ja majoittuminen hotelliin. Tervetuloillallinen.

2. päivä  Lähtö risteilylle Vancouverista
Aamiaisen jälkeen tehdään pieni Vancouverin kiertoajelu ennen satamaan ajoa. Siirtyminen Celebrity Millennium -laivalle. Tutustutaan laivan tiloihin ja palveluihin. Laiva lähtee risteilylle klo 16.30. Illallinen.

3. päivä  Inside Passage, päivä merellä
Päivä risteillään Inside Passagella, suojaisalla merireitillä. Matkalla nähdään sinisenä välkkyviä vuonoja ja sumuisia metsiä. Onnekkaat saattavat bongata kaljupääkotkia, merileijonia tai vaikkapa miekkavalaan. Päivän aikana ehtii hyvin nauttia laivan tarjoamasta viihteestä, palveluista ja täysihoidosta. Illan kohokohta on värikäs show laivan teatterissa.

4. päivä  Ketchikan
Aamuvarhaisella saavutaan Ketchikanin kaupunkiin, joka kutsuu itseään "maailman lohipääkaupungiksi". Ketchikanista tuli merkittävä kaupunki kultakuumeen aikana. Värikkäästä historiasta on vielä merkkejä, erityisesti läheisissä intiaanikylissä, joihin voi tutustua laivayhtiön retkillä.

5. päivä  Icy Strait Point
Saavutaan Icy Strait Pointiin, joka sijaitsee saarella lähellä Hoonahin kaupunkia, missä asuu Alaskan suurin tlingit-intiaanien asuinyhteisö. Laiva jää merelle ja kuljetus satamaan tapahtuu veneillä. Täällä voi tutustua paikan mielenkiintoiseen historiaan, nauttia tuoreista kalaherkuista, shoppailla paikallisia tuotteita tai osallistua jollekin laivayhtiön luonto- ja aktiiviretkistä (mm. kalastus, melonta, karhubongaus).

6. päivä  Juneau
Varhain aamulla saavutaan Alaskan pääkaupunkiin, Juneauhun. Samannimisen vuoren juurella sijaitseva kaupunki tarjoaa hienot näkymät. Mahdollisuus osallistua laivayhtiön retkille tai tutustua kaupunkiin omin päin. Suosittu retki vie lähellä olevalle Mendenhall-jäätikölle.

7. päivä  Skagway
Saapuminen Skagwayhin. Historiallisen Klondiken kultaryntäyksen aikaan 1897 tuhannet seikkailijat etsivät kullan kiilto silmissään aloituspaikkaa vaellukselleen. Sopiva paikka löytyi Lynnin kanaalin pohjoispäästä. Näin syntyi Skagwayn kaupunki, joka nykyään on suosittu vierailukohde. Asukkaita täällä on vain noin 1000. Retkillä pääsee tutustumaan alueen monipuoliseen luontoon ja ajelemaan vintage-junalla.

8. päivä  Hubbard Glacier -jäätikkö, päivä merellä
Tänään nähdään yksi risteilyn kohokohdista, jättimäinen Hubbard Glacier! Päivän aikana nautitaan kuvauksellisista eri sinisen sävyissä hohtavista jäätikkömaisemista.

9. päivä  Lento Anchoragesta
Aamuviiden aikaan saavutaan risteilyn päätepisteeseen, Sewardiin. Bussikuljetus Anchorageen, josta lento Seattleen. Lento yön yli Reykjavikiin.

10. päivä
Lento Reykjavikista Helsinkiin.Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
30.8.  Helsinki - Reykjavik      15.35 - 16.00
30.8.  Reykjavik - Vancouver  17.15 - 17.50
7.9.    Anchorage - Seattle      aikataulu vahvistuu myöhemmin
7.9.    Seattle - Reykjavik       16.30 - 06.45 (8.9.)
8.9.    Reykjavik - Helsinki      07.30 - 13.50


Laiva
Celebrity Millennium
Laiva aloitti liikennöinnin vuonna 2000, ja se on remontoitu 2012. Laivalla on tarjolla paljon viihdettä aina Broadway-tasoisiin esityksiin asti. Kylpylä Aqua Spa, jonka yhteydessä on iso kuntoilualue upealla merinäköalalla. Lisämaksusta ylellisiä kauneus- ja hyvinvointipalveluja. Ylimmillä kansilla on kaksi uima-allasta ja porealtaita. Pääravintolassa tarjoillaan joka päivän kolmen ruokalajin lounaita ja illallisia, buffetravintolassa on myös monipuolinen noutopöytä. Erikoisravintolat tarjoavat laajan valikoiman ruokailuelämyksiä 30-45 USD:n kattausmaksua vastaan.

Hytit
Ikkunallinen hytti, 07
Kahden hengen hytti, 16 m2, jossa on suuri ikkuna, merinäköala. Queen size -parivuode, jonka saa myös pyydettäessä kahdeksi erilliseksi vuoteeksi. Sohvaryhmä, TV, puhelin, tallelokero, minibaari, vaatekaappi, peilipöytä ja hiustenkuivaaja. Pistokkeet 110/220 voltin sähkölaitteille.

Parvekkeellinen hytti, 2B
Kahden hengen hytti, 16 m2, jossa parveke 3,5 m2. Queen size -parivuode, jonka saa myös pyydettäessä kahdeksi erilliseksi vuoteeksi. Sohvaryhmä, TV, puhelin, tallelokero, minibaari, vaatekaappi, peilipöytä ja hiustenkuivaaja. Pistokkeet 110/220 voltin sähkölaitteille.

Hotelli
Metropolitan Vancouver Hotel ****Lisämaksusta

 • parvekkeellinen hytti (2B) 890 €/hlö
 • yhden hengen hytti; merinäköala (07) 890 €, parvekkeellinen hytti (2B) 1 350 €
 • laivayhtiön järjestämät englanninkieliset retket

Hintaan ei sisälly

 • erikoisravintoloiden kattausmaksut

Poimintoja laivayhtiön tarjoamista retkistä. Hinnat ovat varustamon ilmoittamia noin hintoja (sitoumuksetta).

Ketchikan
Rainforest wildlife sanctuary, eagles and totems – Sademetsäluonnonsuojelualue, kotkat ja toteemit  86 €

Icy Strait Point
Wildlife in Spasski River Valley and bear search – Kävelyretki Spasski-joen laaksossa “Karhu-polulla” 103 €
Forest and nature tram – Näköalajuna  60 €
Hoonah sightseeing and tribal dance combination – Hoonahin nähtävyydet ja heimotanssi yhdistelmäretki 73 €

Juneau
Mendenhall Glaciers and Gardens – Mendenhallin jäätikkö ja puutarhat 63 €
Town, Tram, trek and tea – Kaupunki, juna, patikointi ja tee 77 €

Skagway
White Pass scenic railway – White Pass näköalajuna 111 €
Skagway street car city tour – Kaupunkikierros 43 €

Yleensä riittää, että retket varataan laivalla. Erikoisretket, kuten kalastus tai esim. helikopterilennot, kannattaa varata etukäteen. Kun matkustajien nimet on syötetty Celebrityn järjestelmään, saadaan matkustajille henkilökohtaiset varausnumerot, joiden avulla pääsee varaamaan retkiä ja muita lisäpalveluita laivayhtiön sivuilta. Varausnumerot ja tarkemmat ohjeet lähetämme lähempänä matkan alkua.

Lisää varustamon tarjoamia retkiä löytyy osoitteesta www.celebritycruises.com/int/shore-excursions