Andalusian jokiristeily - perinteitä ja makuja 27.6.-4.7.2019

Malaga - Córdoba - Sevilla - Cádiz - Isla Minima - Granada - Sevilla - Malaga

Koe Andalusia leppoisasti Guadalquivir-joella risteillen, maisemista ja ruokakulttuurista nauttien. Tällä matkalla pääset tutustumaan Andalusian historiallisiin kaupunkeihin Sevillaan, Córdobaan, Cádiziin ja Granadaan, vierailemaan alkuperäisellä karjatilalla, näkemään ratsastusesityksen ja purjehduskelpoiset kopiot Kolumbuksen laivoista, seuraamaan aitoa flamencoa ja maistelemaan paikallisia ruokia ja viinejä.

Asiantuntijan matkassa 

Hakala Pasi

Hakala Pasi, asiantuntijaopas

Katalonian paikallisopas ja matkailualan ammattilainen, joka on asunut Espanjassa yli 20 vuotta. Luonto, historia ja arkkitehtuuri ovat lähellä sydäntä. ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa
  • majoitus kahden hengen hytissä 
  • ohjelman mukaiset ateriat, retket ja sisäänpääsymaksut
  • ruokajuomat
  • baarin juomat lukuun ottamatta samppanjaa ja viinilistan viinejä
  • tervetulomalja
  • viihde laivalla
  • satamamaksut
  • suomenkielisen asiantuntijaoppaan palvelut koko matkan ajan

2 296 €/hlö parvekkeellinen hytti (LUX)
2 196 €/hlö näköalaikkunallinen hytti (A2)
1 996 €/hlö venttiili-ikkunallinen hytti (B2)


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä 27.6.
Lento Malagaan ja majoittuminen laivalle
Lento Helsingistä Malagaan, jossa opas ja bussi ovat ryhmää vastassa. Bussimatka Sevillaan ja majoittuminen laivalle. Ennen illallista nautitaan tervetulomalja laivan päällystön esittäytyessä. Illalla vapaa-aikaa käydä vaikka kävelyllä kaupungilla. (P)

2. päivä 28.6.
Retki Córdobaan
Aamiaisen jälkeen bussiretki Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluvaan Córdobaan. Córdoba oli Rooman vallan aikana Baetica Hispanian pääkaupunki, islaminuskoisten maurien valloituksen jälkeen kaupunki toimi vuosia Córdoban kalifaatin pääkaupunkina. Kaupungin tärkein nähtävyys on entinen moskeija, La Mezquita, joka vuonna 1236 muutettiin kirkoksi. Yhteinen lounas paikallisessa ravintolassa. Paluu illalliselle laivalle. (TH)

3. päivä 29.6.
Sevillan kävelykierros ja tutustuminen iltavalaistuun Cádiziin
Laivalla nautitun aamiaisen jälkeen tehdään opastettu kävelykierros Sevillan parturi ja Carmen –oopperoista tuttuun Sevillaan. Kävelykierrokselta palataan takaisin laivalle lounaalle. Laiva aloittaa matkansa kohti Cádizia lipuen ohi Doñanan kansallispuiston, jonka luonnon monimuotoisuus on vertaansa vailla. Siellä elää uhanalaisia lajeja kuten espanjanilves ja iberiankeisarikotka (Aquila adalberti). Kansallispuisto on Unescon maailmanperintökohde. Illalla saavutaan Cádiziin, jossa lähdetään opastetulle retkelle ihailemaan iltavalaistua kaupunkia. Illallinen laivalla. (TH)

4. päivä 30.6.
Vierailu härkätilalla ja kävelykierros Cádizissa
Aamiainen, jonka jälkeen retki karjatilalle, jossa kasvatetaan Espanjan kulttuurin eläviä symboleja, härkiä. Iltapäivällä opastettu kävelykierros tutustumaan Cádizin monipuoliseen kulttuuriin ja historiaan. Kierroksen jälkeen paluu laivalle. Laiva jatkaa matkaa kohti El Puerto de Santa Maríaa. Illallisen jälkeen on mahdollisuus nauttia perinteisestä flamencoesityksestä laivalla. (TH)

5. päivä 1.7.
Vierailu Osbornen viinitilalla, härkätilalla ja ratsastusnäytös
Aamiainen laivalla. Tutustumiskäynti Osbornen viinitilalle viininmaistajaisineen. Iltapäivällä laiva suuntaa kohti Isla Minimaa. Retki aidolle andalusialaiselle maatilalle, haciendalle, jossa seurataan kouluratsastusnäytöstä. Paluu laivalle. Päivällinen, jonka jälkeen laiva aloittaa paluupurjehduksen kohti Sevillaa. (TH)

6. päivä 2.7.
Granada
Aamiaisen jälkeen opastettu retki upeaan Granadaan, jonka loisto perustuu maurilaisajan monumentteihin, Alhambra ja Generalife mukaan lukien. Yhteinen lounas nautitaan paikallisessa ravintolassa. Granadassa jää hieman vapaata aikaa ennen paluuta laivalle Sevillaan. Illallinen laivalla. (TH)

7. päivä 3.7.
Sevilla ja Kolumbuksen laivat
Aamiainen ja omaa aikaa Sevillassa. Lounaan jälkeen retki Muelle de las Carabelas –museoon, jossa nähdään 1990-alussa valmistuneet jäljennökset Kolumbuksen ensimmäisen matkan laivoista Pintasta, Niñasta ja Santa Mariasta. Jäljennökset ovat täysin purjehduskelpoisia, ja vuonna 1992 niillä purjehdittiin Kolumbuksen reitti Euroopasta Amerikkaan. Gaalaillallinen laivalla. (TH)

8. päivä 4.7.
Paluulento Helsinkiin
Varhaisen aamiaisen jälkeen kuljetus Malagan lentokentälle ja lento Helsinkiin. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - Malaga 06.00 - 09.45 Finnair
Malaga - Helsinki 10.35 - 16.10 FinnairLaiva
M/s La Belle de Cadix on rakennettu vuonna 2005 ja uudistettu 2010. Laivassa on 88 hyttiä ja tilaa 176 matkustajalle. Laivalla on loungebaari, jossa tanssilattia, 178-paikkainen ruokasali, 30-paikkainen panoramabaari, tilava aurinkokansi aurinkotuoleilla, hissi, matkamuistomyymälä, ilmastointi ja WiFi.

Hytit
Kaikissa hyteissä on suihku ja wc, hiustenkuivaaja, satelliitti-TV ja tallelokero. Hyttien koko on 13,3 m2. Laivan virta on 220 V. Hyteissä on WiFi, joka toimii rajoitetusti.

LUX-hytit sijaitsevat yläkannella (3. kansi), ja niissä on ranskalainen parveke.

A-hytit sijaitsevat keskimmäisellä kannella (2. kansi) ja niissä isot näköalaikkunat.

B-hytit sijaitsevat pääkannella (1. kansi) ja niissä venttiili-ikkuna.


Matkaehdot

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 59 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai EU-maihin riittää myös voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Maat ja alueet -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.


Muut lisätiedot

Risteilyohjelma sitoumuksetta. Pakottavien syiden, mm. sääolosuhteiden vuoksi reitti saattaa muuttua, satamien vierailujärjestys vaihtua tai jokin kohde jäädä kokonaan pois. Pidätämme oikeuden matkaohjelman muutoksiin.