Arles, Avignon ja Lyon, Rhônejoen helmet 10.-17.9.2019

 Lyon – Mâcon – Vienne – Arles – Avignon – Viviers – Tournon – Lyon

Tällä mielenkiintoisella Rhônejoen risteilyllä pääset tutustumaan historiallisiin kaupunkeihin, Vincent Van Goghin lumonneeseen Arlesiin, paavien loistokkaaseen palatsiin Avignonissa, viehättävään Lyoniin. Lisäksi maistellaan paikallisia herkkuja ja tutustutaan kuuluisien camarguehevosten kasvatukseen. Laivamatkojen aikana on mukava istuskella kannen aurinkotuoleissa ihastelemassa ohi lipuvia maisemia.

Asiantuntijan matkassa 

Fleury Raija

Fleury Raija, Asiantuntijaopas

Raija on luotsannut ryhmiä maailmalla kymmeniä vuosia, Helsinki-oppaana myös kotimaassa. Raija omaa erinomaisen kielitaidon, ja opastaakin monissa eri maissa. Ranska ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen hytissä
• ohjelman mukaiset ateriat, ruokajuomat, retket ja sisäänpääsymaksut
• juomat laivan baarista, lukuun ottamatta samppanjaa ja viinilistan viinejä
• satamamaksut
• suomenkielisen asiantuntijaoppaan palvelut koko matkan ajan

2 396 €/hlö pääkannen hytti (B2)
2 596 €/hlö yläkannen hytti (A2)
2 996 €/hlö pääkannen hytti (B1)


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä 10.9.
Lento Lyoniin
Lento Lyoniin, Ranskan ruokapääkaupunkiin. Majoittuminen laivaan. Tervetulococktailit ja miehistön esittäytyminen. Illallinen, jonka jälkeen on mahdollista jäädä seuraamaan laivan viihdeohjelmaa. (P)

2. päivä 11.9.
Lyon
Aamiaisen jälkeen kaupunkikiertoajelu Lyonissa. Sen vanhakaupunki on ollut Unescon maailmanperintökohde vuodesta 1998. Mahtavat kirkot, kerrostaloja koristavat häkellyttävät seinämaalaukset ja vanhankaupungin mukulakivikadut ovat Lyonin tunnusmerkkejä. Myös sen vehreät puistot ja joka puolelta kaupunkia ympäröivät joet hurmaavat. Paluu laivalle lounaalle. Iltapäivä ja ilta rentoudutaan laivalla upeita maisemia katsellen. Illallinen laivalla. (TH)

3. päivä 12.9.
Mâcon
Mâconin kaunis alue on tunnettu erinomaisesta Chardonnaysta. Matkalla Clunyyn upeat näkymät ympäröiville viinitiloille sekä tilojen kauniit talot ja linnat ihastuttavat matkaajia. On vaikea uskoa, että 1000 vuotta sitten Cluny oli yksi Euroopan uskonnollisista keskuksista. Keskiaikainen Clunyn luostari kasvoi 900-luvun alun vaatimattomista oloista suureksi ja hyvinvoivaksi synnintuntoisten lahjoittajien, anteliaiden ristiretkeläisten ja tuottoisan toimintansa ansiosta. Paluu laivalle lounaalle. Iltapäivällä on hyvää aikaa nauttia maisemista laivan jatkaessa matkaansa kohti Vienneä. Illallinen laivassa. (TH)

4. päivä 13.9.
Vienne
Aamupäivällä kaupunkikierros Viennessä. Roomalaiset saapuivat tälle gallialaisalueelle Caesarin hallintokaudella, ja kaupungissa onkin edelleen kaksi merkittävää roomalaisajan muistomerkkiä, Augustuksen ja Livian temppeli sekä Plan de l'Aiguille –pyramidi. Myöhemmän ajan muistomerkkejä ovat mm. St Mauricen katedraali ja keskiaikaisen linnan rauniot. Kaupunkikierroksen jälkeen palataan laivalle lounaalle. Laiva suuntaa keulansa kohti seuraavaa satamaa Arlesia. Illallinen, jonka jälkeen viihdeohjelmaa laivalla.(TH)

5. päivä 14.9.
Arles
Arlesin valo, värit ja luonto hurmasivat myös Vincent van Goghin, joka täällä asuessaan maalasikin värikkäimmät teoksensa. Arlesin kautta kulki aikoinaan yksi kolmesta Santiago de Compostelaan johtaneista pyhiinvaellusreiteistä, tästä muistona kaupungissa on St Trophimen katedraali. Aamupäivän retkellä nähdään myös roomalaisajalta peräisin oleva amfiteatteri. Lisäksi retken aikana tutustutaan oliivinviljelyyn ja öljyn valmistukseen. Lounas nautitaan laivalla.
Lounaan jälkeen lisämaksusta mahdollisuus tutustua hevosten kasvatukseen Camarguessa laivayhtiön kansainvälisellä retkellä, ei opastusta suomeksi. Hevostilalta paluu laivalle illalliselle. (TH)

6. päivä 15.9.
Avignon ja Viviers
Kukapa ei olisi kuullut laulua Avignonin sillasta! Silta rakennettiin vuosina 1177-1185 ja vuosien saatossa sitä jouduttiin rakentamaan uudelleen. Vuoden 1669 tuhon jäljiltä siltaa ei enää korjattu, jäljelle jäänyt osa kuitenkin säilytettiin ja nykyään se kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon. Toinen Avignonin kuuluisista nähtävyyksistä on paavien palatsi, johon paavi ja katolisen kirkon hallinto joutuivat siirtymään Ranskan kuninkaan määräyksestä. Tämä aika, 1309 - 1377, tunnetaan nimellä paavien Baabelin vankeus.
Lounaalle palataan laivalle. Laiva jatkaa matkaa kohti Viviersiä. Viviersissä on mahdollisuus lähteä opastetulle kävelykierrokselle tähän ulkoilmamuseota muistuttavaan 3500 asukkaan kaupunkiin. Kierroksen aikana nähdään Ranskan pienin katedraali, ritarilinna ja keskiajalta peräisin oleva St Michaelin kellotorni. (TH)

7. päivä 16.9.
Tournon
Aamiaisen jälkeen on vielä aikaa paistatella aamupäivän auringossa ennen laivan saapumista Rhônejoen laakson sydämessä sijaitsevaan Tournoniin. Kävelykierroksella Tournonin keskiaikaisessa kaupungissa vieraillaan linnassa, jonka pysyväisnäyttelyssä pääsee tutustumaan Rhônejoen laivaliikenteen historiaan. Kävelyretken päätteeksi  maistellaan paikallisia herkkuja ja viinejä. (TH)

8. päivä 17.9.
Lento Helsinkiin

Aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle ja lento Helsinkiin. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - Frankfurt 06.15 - 07.55 Lufthansa
Frankfurt - Lyon 11.10 - 12.25 Lufthansa
Lyon - München 12.40 - 13.55 Lufthansa
München - Helsinki 15.05 - 18.35 Lufthansa Laiva
M/s Camargue
M/s Camargue on rakennettu vuonna 1995 ja uusittu 2015. Laiva on 110 metriä pitkä ja 10 metriä leveä ja siinä on kaksi matkustajakantta ja aurinkokansi. Laivassa on ravintola ja loungebaari. 

Hytit
Laivan kaikissa hyteissä on ikkuna, tallelokero, tv, WIFI, suihku ja wc. Kaikki hytit ovat ilmastoituja.
A2 kahden hengen hytti, ylempi kansi, panoraamaikkuna, parivuode, koko 14 m2
B2 kahden hengen hytti, pääkansi, panoraamaikkuna, parivuode, koko 14 m2
B1 yhden hengen hytti, pääkansi, ikkuna, koko 14 m2

RETKET

Laivayhtiön kansainvälinen retki, ei opastusta suomeksi.

Camargue ja camarguenhevoset – hinta 70 €
Bussimatkalla Camargueen pääsee ihailemaan luonnon monimuotoisuutta, jokia, soita, lampia ja tietenkin alueen kuuluisia suola- ja riisipeltoja, vaaleanpunaisia flamingoja, camarguenhärkiä ja puolivillejä camarguenhevosia.  Camarguenhevoset muistuttavat Lascaux’n luolien seinämaalauksissa kuvattuja noin 15 000–17 000 vuotta sitten eläneitä hevosia. Camarguenhevosia käytetään etupäässä ratsuina, mutta myös kuormahevosina. Hevostilalla nähdään miten hevosia koulutetaan.
Retken jälkeen paluu laivalle illalliselle.


Matkaehdot

PERUUTUSEHTO 3
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 59 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Risteilyohjelma sitoumuksetta. Pakottavien syiden, mm. sääolosuhteiden vuoksi reitti saattaa muuttua, satamien vierailujärjestys vaihtua tai jokin kohde jäädä kokonaan pois. Pidätämme oikeuden matkaohjelman muutoksiin.

 


Muut lisätiedot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.
Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi. EU-maihin riittää myös voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen-osion alta sivulta www.formin.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.