Australia ja Tyynenmeren risteily 3.-20.4.2023

Doha - Sydney - Nouméa, Uusi-Kaledonia - Suva, Fidži - Lautoka, Fidži - Nuku’alofa, Tonga - Mystery Island, Vanuatu - Sydney

Upea Tyynenmeren risteily Celebrity Eclipsellä vie Fidžin ja Tongan eksoottisille paratiisisaarille. Matka alkaa Australian suurimmasta kaupungista, Sydneystä, ja myös päättyy sinne. Matkan aikana ehditään nauttia turkoosinsinisestä merestä ja tutustua erilaisiin luontokohteisiin joko omatoimisesti tai laivayhtiön järjestämille retkille osallistuen. Oma parvekkeellinen hytti tarjoaa rauhallisen lepopaikan koko risteilyn ajan.

Tutustu myös Uusi-Seelanti ja Tyynenmeren risteily 10.-28.1.2023

Asiantuntijan matkassa 

Hakala Pasi

Hakala Pasi, asiantuntijaopas

Matkailualan ammattilainen, joka on asunut Espanjassa yli 20 vuotta. Erityisesti kasvit, historia ja arkkitehtuuri ovat lähellä Pasin sydäntä. Pasin matkassa p& ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• 1 yön majoitus kahden hengen huoneessa Dohassa ja Sydneyssä
• 13 yön risteily kahden hengen parvekkeellisessa hytissä (2A)
• ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket
• ohjelmassa mainitut ateriat ja classic-juomapaketti laivalla
• laivan palvelumaksut
• Australian viisumi (ETAS)
• asiantuntijaoppaan palvelut koko matkan ajan


5 986 €/hlö

Matka on mahdollinen myös businessluokan lennoilla, tarkista lisämaksu asiakaspalvelustamme lomalinja@lomalinja.fi. Paikkoja rajoitetusti.


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 3.4.2023
Matka alkaa, Doha
Lento Helsingistä Dohaan, siirtyminen hotellille ja majoittuminen. 

2. päivä, 4.4.2023
Jatkolento Sydneyhin
Aamiainen Dohassa. Lähtö puolenpäivän jälkeen Dohan kentälle, jatkolento Sydneyhin. (A)

3. päivä, 5.4.2023
Sydney
Saapuminen Sydneyhin illalla. Ajo hotelliin, majoittuminen ja yhteinen illallinen. (P)

4. päivä, 6.4.2023
Risteily alkaa
Aamiainen ja huoneidenluovutus. Iltapäivällä siirrytään laivalle lounaalle, risteily alkaa. Yhteinen illallinen laivalla. (TH)

5.-6. päivä, 7.-8.4.2023
Meripäivät
Kaksi kokonaista päivä aikaa toipua pitkästä matkasta, nauttien uskomattomista merimaisemista, laivan herkuista, altaista, kylpylähoidoista ja viihdetarjonnasta. (TH)

7. päivä, 9.4.2023
Nouméa, Uusi-Kaledonia
Grande Terren saarella sijaitseva Uuden-Kaledonian pääkaupunki. Kauniiden siirtomaatyylisten rakennusten ja upeiden rantojen saari ei ole vielä turismin valtaama. Sukeltaminen ja snorklailu saaren koralliriutoilla on suosituin ajanviettotapa. Vierailu keskustassa, kukkulalla sijaitsevassa Nouméan katedraalissa yllättää, katedraali on arkkitehtuurisesti latinalais-amerikkalaisvaikutteinen. Laiva saapuu aivan keskustan tuntumaan. (TH)

8. päivä,10.4.2023
Meripäivä (TH)

9. päivä,11.4.2023
Suva, Fidži
Tyynenmeren suurin kaupunki ja Fidžin pääkaupunki Suva on alueen kaupan ja opiskelun keskus. Läheisessä Colo-i-Suva Forest Reserven ekoresortissa voi vaeltaa vesiputouksille ja uida luonnonaltaissa. Kaupungin tori ja etenkin sen käsityömarkkinat ovat loistava paikka hankkia paikallisia tuliaisia. Fiji Museum tutustuttaa alueen historiaan ja esineistöön. Laiva saapuu aivan keskustan tuntumaan. (TH)

10. päivä, 12.4.2023
Lautoka, Fidži
Fidžin saarivaltion toiseksi suurin kaupunki ja tärkeä satama. Kaupungissa näkee siirtomaa-aikaisia rakennuksia ja sitä kutsutaan sokerikaupungiksi. Mahdollisuus tutustua kaupunkiin omin päin tai osallistua laivayhtiön retkille luonnonpuistoon tai kauniille saarille, missä voi nauttia turkoosinvärisestä merestä kookospalmujen alla. (TH)

11. päivä, 13.4.2023
Meripäivä
Leppoisa päivä merellä. (TH)

12. päivä, 14.4.2023
Nuku’alofa, Tonga
Koralliriuttojen ympäröimällä Tongatapun saarella sijaitseva Nuku’alofa on Tongan pääkaupunki. Kaupungin nähtävyyksiin kuuluu Kuninkaallinen palatsi vuodelta 1867, Talamahun torilta kannattaa tehdä tuliaisostoksia. Suurin osa nähtävyyksistä sijaitsee kaupungin ulkopuolella, kuten Anahulun tippukiviluolat, joissa voit myös uida, sekä Houman kylän lähellä olevat, aaltojen kallioon muovaamat ”puhallusaukot”, joista nousuveden aikaan vesi syöksyy aaltojen vaikutuksesta korkealle ilmaan. Saaren rannat ja koralliriutat mahdollistavat lukuisia ikimuistoisia kokemuksia. Tongalla pärjää hyvin englannin kielellä. Nuku’alofan satama sijaitsee kävelymatkan päässä keskustasta.(TH)

13. päivä, 15.4.2023
Meripäivä
Leppoisa päivä merellä. (TH)

14. päivä, 16.4.2023
Mystery Island, Vanuatu
Asumaton Mystery Island  on pieni saari Vanuatun saariston eteläosassa. Kilometrin päässä sijaitsee asuttu Aneytumin saari, jonka elämään on myös mahdollista tutustua. Palmujen reunustamat valkoiset rannat ja kristallinkirkas meri tekevät saaresta idyllisen ja leppoisan rantakohteen. Retket ympäröivälle riutalle uimaan tai snorklaamaan, esimerkiksi kanooteilla tai lasipohjaveneillä, tarjoavat mahdollisuuden tutustua merenalaiseen maailmaan. Laiva jää ankkuriin rannan tuntumaan ja maihinnousu tapahtuu saarelle yhteysaluksilla. (TH)

15.-16.päivä, 17.-18.4.2023
Meripäivät
Viimeiset hetket nauttia meripäivistä ja laivan palveluista.(TH)

17. päivä, 19.4.2023
Sydney
Risteily päättyy aamulla Sydneyhin. Lähdetään tutustumaan Sydneyn oopperataloon, jonka on suunnitellut John Utzon, ja kuullaan uskomaton tarina maailman kuuluisimman oopperatalon synnystä. Rakennus muistuttaa täysin purjein seilaavaa purjelaivaa ja symboloi hienosti meren ympäröimää Sydneyn kaupunkia. Kiertoajelu ja lounas ennen ajoa lentokentälle, josta kotimatka alkaa. (A,L)

18. päivä 20.4.
Saapuminen Helsinkiin iltapäivällä. ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
3.4 Helsinki – Doha 17.20 – 23.30 Qatar Airways
4.4. Doha – Sydney 20.15 – 17.10+1 Qatar Airways
19.4. Sydney – Doha 21.00 – 04.55+1 Qatar Airways
20.4. Doha – Helsinki 08.50 – 15.20 Qatar Airways


 

Majoitus 
Doha
, hotelli vahvistetaan myöhemmin, 1 yö
Parkroyal Darling Harbour****
, Sydney, 1 yö

Celebrity Eclipse, 13 yötä
Celebrity Eclipse aloitti liikennöinnin 2010 ja se on remontoitu vuonna 2015. Solstice-luokan alukset ovat Celebrity Cruisesin suurimmat ja uusimmat, joissa on erityisesti kiinnitetty huomiota sisustukseen. Celebrity Cruises –varustamon päämäärä on ollut tarjota luksusta aluksen suuren ravintola-, viihde- ja aktiviteettitarjonnan avulla. Osa palveluista on tarjolla lisämaksusta. Aluksen sydän on yhdeksän kannen korkuinen atrium, jonka keskivaiheilla keinahtelee elävä puu. Laivassa on kymmenen ravintolaa. Ateriointi neljässä niistä sisältyy risteilylippuun, muissa maksetaan erillinen kattausmaksu.

Hytit
Majoitus parvekkeellisissa kahden hengen hyteissä (2A), hyttien koko 18 m2, parvekkeen koko 5 m2


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen hytti (2A) 2000 €


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 3
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 59 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Passin tulee olla voimassa 6 kk matkan päättymisen jälkeen.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

VIISUMITIEDOT

Australian viisumi (ETA)

Suomen kansalainen tarvitsee sähköisen turistiviisumin (Australian ETA) matkustaessaan Australiaan. Hakemuksen voi lähettää Australian ETA-mobiilisovelluksesta tai Australian viranomaisten sivuilla, https://immi.homeaffairs.gov.au/visas/getting-a-visa/visa-listing/evisitor-651
Australian turistiviisumi sallii enintään 3 kuukauden vierailun kerrallaan ja se on voimassa 12 kuukautta myöntämispäivästä. Turistiviisumi on maksuton. Viisumi liitetään passiisi sähköisesti. Viisumihakemuksen käsittely voi kestää jopa pari viikkoa, joten anothan viisumia hyvissä ajoin ennen matkaa. Suosittelemme tulostamaan viisumivahvistuksen (IMMI Grant Notification) mukaan matkalle.
Jokaisen matkustajan omalla vastuulla on täyttää tiedot viisumihakemukseen oikein.
Jos olet jonkin muun maan kuin Suomen kansalainen, sinun tulee itse selvittää sinua koskevat maahantulosäännöt Australiaan ja ottaa kaikki vaaditut dokumentit mukaan matkalle.


Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.


Muut lisätiedot

Risteilyohjelma sitoumuksetta. Pakottavien syiden, mm. sääolosuhteiden vuoksi reitti saattaa muuttua, satamien vierailujärjestys vaihtua tai jokin kohde jäädä kokonaan pois. Pidätämme oikeuden matkaohjelman muutoksiin.