Australian ja Uuden-Seelannin risteily 1.1.-18.1.2019

Lähde unohtumattomalle risteilylle Australiaan ja Uuteen-Seelantiin!

Mielenkiintoiset kaupungit ja uskomattoman kauniit luonnonnähtävyydet ovat tämän risteilyn kohokohtia. Liikut paikasta toiseen upealla Celebrity-laivalla nauttien myös laivan monipuolisesta ohjelmatarjonnasta, uima-altaista ja ruokailuista, jotka kaikki kuuluvat matkan hintaan.  

Sydney - Newcastle, Australia - Hobart, Tasmania - Milford Sound, Uusi-Seelanti - Dunedin, Uusi-Seelanti - Akaroa, Uusi-Seelanti - Picton, Uusi-Seelanti - Tauranga, Uusi-Seelanti - Auckland, Uusi-Seelanti

Asiantuntijan matkassa 

Paltschik Rasmus

Paltschik Rasmus, Asiantuntijaopas

Helsingin yliopistolla Itä-Aasian valuuttayhteistyötä käsittelevää pro gradu -tutkielmaansa viimeistelevä japanintutkija, joka on omistanut el&au ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa (2vrk) ohjelmassa mainitussa Sydneyn hotellissa
• majoitus kahden hengen huoneessa (1vrk)  ohjelmassa mainitussa Dohan hotellissa
• 13-yön risteily valitussa hyttiluokassa
• ateriat Sydneyssa ollessa kevyt illallinen, aamiainen ja illallinen
• Sydneyn kiertoajelu
• täysihoito laivalla
• Classic-juomapaketti laivalla
• laivan palvelumaksut
• asiantuntijaoppaan palvelut koko matkan ajan
• Australian viisumi

5 796 €/hlö parvekkeellinen hytti (2B)
7 596 €/hlö yhden hengen sisähytti (10)


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 1.1.
Lähtö Helsingistä Qatar Airwaysin suoralla lennolla Dohaan ja jatkolento Sydneyhin.

2. päivä, 2.1.
Sydney
Saapuminen illalla Sydneyhin, majoittuminen ja kevyt illallinen. (P)

3. päivä, 3.1.
Sydneyn nähtävyyksiä
Aamiaisen jälkeen lähtö Sydneyn kiertoajelulle, jonka aikana nähdään musiikkikonservatorio, kasvitieteellinen puutarha, satama, korkeat pilvenpiirtäjät ja The Rocksin vanhakaupunki. Lopuksi tehdään kierros Sydneyn kuuluisassa oopperatalossa, jonka on suunnitellut John Utzon. Kuullaan uskomaton tarina maailman kuuluisimman oopperatalon synnystä. Rakennus muistuttaa täysin purjein seilaavaa purjelaivaa ja symboloi hienosti meren ympäröimää Sydneyn kaupunkia. Illallinen hotellissa. (A, P)

4.
päivä, 4.1.
Risteily alkaa
Aamiainen hotellissa ja vapaa-aikaa. Puolenpäivän aikaan siirtyminen satamaan ja majoittuminen laivaan. Lounas ja illallinen. (TH)

5. päivä, 5.1.
Newcastle, Australia

Australian toiseksi vanhin kaupunki sijaitsee noin 160 km Sydneystä pohjoiseen. Kaupungissa on paljon siirtomaa-ajan rakennuksia ja vilkas keskusta-alue. (TH)

6. päivä, 6.1.
Meripäivä
Koko päivä aikaa toipua pitkästä matkasta, nauttia uskomattomista merimaisemista, laivan herkuista, altaista, kylpylähoidoista ja viihdetarjonnasta. (TH)

7. päivä, 7.1.

Hobart, Tasmania
Hobart on Australiaan kuuluvan Tasmanian saaren pääkaupunki ja sijaitsee saaren kaakkoisrannikolla Derwentjoen suulla. (TH)

8.-9. päivä, 8.-9.1.
Meripäivä
Matka jatkuu kohti Uuden-Seelannin Eteläsaarta. Aikaa nauttia laivan tarjoamista palveluista, auringosta ja hyvästä ruuasta. (TH)

10. päivä, 10.1.
Milford Sound, Uusi-Seelanti, klo 8.00-9.00
Laiva seilaa Milford Soundin luonnonpuistoalueella. Maailman kahdeksanneksi ihmeeksi kutsuttu alue tarjoaa upeita vuoristo- ja vuonomaisemia, suoraan merestä kohoavia jättiläismäisiä lumihuippuisiä vuoria ja tiheitä sademetsiä. (TH)

Doubtful Sound, Uusi-Seelanti, klo 13.30-14.30
Vuonon piilossa oleva tuloaukko paljastaa upeat maisemat karuine vuorenhuippuineen keskellä sademetsää. Täällä asustaa delfiinejä ja hylkeitä sekä useita lintulajeja kuten pingviinejä. Vuonopingviini elää ainoastaan tällä alueella. (TH)

11. päivä, 11.1.
Dunedin, Uusi-Seelanti
Yksi edwardiaanisen ja viktoriaanisen ajan parhaiten säilyneitä kaupunkeja. Ekopääkaupunkina tunnetun Dunedinin karu luonto tarjoaa ainutlaatuisia kohteita myös luonnon ystäville. Alueella asustaa laaja albatrossi-, hylje- ja delfiinikanta. (TH)

12. päivä, 12.1.
Akaroa, Uusi-Seelanti
Maorihistoria sekä Ranskan ja Englannin siirtomaa-aika näkyy edelleen Akaroassa ja sen varhaisessa arkkitehtuurissa. Täällä asuu myös maailman pienin delfiinilaji, Mauin delfiini, joita arvioidaan olevan vain 43-47 yksilöä. Vapaa-aikaa omatoimiseen tutustumiseen tai Lomalinjan lisämaksullinen retki Christchurchiin. (TH)

13. päivä, 13.1.
Picton, Uusi-Seelanti

Vapaa-aikaa omatoimiseen tutustumiseen tai Lomalinjan lisämaksullinen retki sisältäen vierailun Omaka Aviation Heritage Centressä ja Marlborough'n kuuluisalla viinialueella. Picniclounas retken aikana. (TH)

14. päivä, 14.1.

Wellington, Uusi-Seelanti
Vuorten ympäröimä Uuden-Seelannin pääkaupunki sijaitsee pohjois-ja eteläsaaren erottaman Cookinsalmen rannalla. Vieraile Victoria-vuoren huipulla ihailemassa maisemia tai matkusta vuoristojunalla rinnettä ylös viehättävään Kelburnin lähiöön. Vapaa-aikaa omatoimiseen tutustumiseen tai Lomalinjan lisämaksullinen kaupunkikierros. (TH)

15. päivä, 15.1.
Meripäivä (TH)

16. päivä, 16.1.
Tauranga, Uusi-Seelanti
Aurinkoisessa kaupungissa on saaren suurin luonnonsatama. Maa- ja merieläinten kannat ovat todella runsaat. Voit valita retkiä laivan monipuolisesta retkitarjonnasta. (TH)

17. päivä, 17.1.
Auckland, Uusi-Seelanti
Risteily päättyy tähän viehättävään ja vihreään kaupunkiin. Lento Dohaan ja yöpyminen. (A)

18. päivä, 18.1.
Lähtö Dohasta Helsinkiin.

Risteilyohjelma sitoumuksetta, pidätämme oikeuden muutoksiin.ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

LENTOAIKATAULU (sitoumuksetta)
Helsinki - Doha 9.10 - 16.20 Qatar Airways
Doha - Sydney 20.10 - 18.55 +1 Qatar Airways
Auckland - Doha 16.15 - 23.40 Qatar Airways
Doha - Helsinki 8.30 - 13.55 Qatar Airways


Majoitus
2.-4.1. Parkroyal Darling Harbour **** tai vastaava, Sydney
Hyvätasoinen hotelli lähellä Sydneyn satamaa ja rantaa. Huoneissa ilmastointi, tallelokero, TV, minibaari, hiustenkuivaaja ja ilmainen Wifi. Hotellissa kuntosali, ravintola ja baari.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

LAIVA
Celebrity Solstice
Celebrity Solstice aloitti liikennöinnin loppuvuodesta 2008 ja se on remontoitu vuonna 2013. Solstice-luokan alukset ovat Celebrity Cruisesin suurimmat ja uusimmat, joissa on erityisesti kiinnitetty huomiota sisustukseen. Celebrity Cruises –varustamon päämäärä on ollut tarjota luksusta aluksen suuren ravintola-, viihde- ja aktiviteettitarjonnan avulla. Osa palveluista on tarjolla lisämaksusta. Celebrity Solsticen sydän on aluksen yhdeksän kannen korkuinen atrium, jonka keskivaiheilla keinahtelee elävä puu. Laivassa on kymmenen ravintolaa. Ateriointi neljässä niistä sisältyy risteilylippuun, muissa maksetaan erillinen kattausmaksu.

HYTIT
Majoitus parvekkeellisissa kahden hengen hyteissä tai yhden hengen sisähytissä. Hyttien koko 18 m2, parvekkeen koko 5 m2. Hytit sijaitsevat kansilla 6,7 ja 8. Hyttinumerot selviävät vasta lähellä lähtöä.

RETKET

Lomalinjan omat retket, joissa asiantuntijaoppaamme opastaa suomeksi tilataan toimistostamme 30.10 mennessä. Retkien toteutuminen vaatii 10 henkilön minimiosallistujamäärän. 

Hobart, Richmond ja Bonorongin villieläimet – hinta 190 €
Kokopäiväretki alkaa kiertoajelulla Mount Wellington –vuoren juurella sijaitsevassa Tasmanian pääkaupungissa Hobart Cityssä. Kiertoajelun jälkeen bussi ajaa Mount Wellingtonin huipulle, josta on upeat näköalat yli Hobartin, Derwent-joen ja koko eteläisen Tasmanian. Vuorelta matka jatkuu yhteen Tasmanian suosituimmista kohteista, historialliseen Richmondiin, joka sijaitseen Coal-joen laakson sydämessä. Richmond oli aikoinaan tärkeä välietappi Hobartin ja Port Arthurin välissä. Kylä on kuuluisa yrjöjen aikaisesta arkkitehtuuristaan. Kauniissa rakennuksissa, joista vanhimmat ovat 1820-luvulta, on nykyään gallerioita, tee- ja käsityömyymälöitä ja museoita.
Lounas paikallisessa ravintolassa. Lounaan jälkeen tutustuminen Bonorongin villieläinten suojelualueeseen, jossa on mahdollisuus päästä näkemään eläinlajeja, jotka ovat jo kauan sitten kuolleet sukupuuttoon Australian muista osista. Näiden eläinlajien suojelu on Bonorongin ylläpitäjien tärkein tavoite.

Dunedinin nähtävyydet ja Otagon niemimaa - hinta 185 €
Laiva saapuu Dunedin Chalmersin satamaan. Kaupunki on säilyttänyt oman erityisen lumonsa siirtomaa-ajoista nykypäivään ja nykyäänkin alueella on merkkejä sen skottilaisista perinteistä. Asuinalueet levittäytyvät kukkuloilla melkein kaupunkiin asti, ja aluetta kutsutaankin ”Etelän Edinburghiksi”. Kultakuumeen aikaan 1800-luvulla tämä erittäin rikas maakunta oli pääpankkialuetta. Kokopäiväretken aikana päästään nauttimaan monimuotoisen Otagon niemimaan kauniista maisemista ja nähdään alueen ainutlaatuista eläimistöä. Retki alkaa Dunedinin kaupunkikierroksella, jonka aikana ajetaan näyttävien Viktoriaanisen ja Edwardiaanisen aikakauden rakennusten ohi ja nähdään kirkkoja, rautatieasema, Otagon yliopisto ja oikeustalo. Käydään myös Badwin Streetillä, jota pidetään maailman jyrkimpänä asuttuna katuna. Vieraillaan Larnach Castlen restauroidussa, uusgoottilaisessa linnassa. Kierros linnassa ja sen lähiympäristössä. Lounaan jälkeen retki jatkuu läpi kauniiden maisemien sekä lammas- ja karjatilojen. Käydään katsomassa hylkeiden pesimäaluetta ja jatketaan merenrantareittiä Penguin Beachin pingviinien pesimäalueelle, jotka nähdään kaukaa. Täällä pesii myös harvinainen keltasilmäpingviini. Lopuksi jatketaan rinnettä ylös takaisin karjatilalle 200 metriin korkeuteen, josta avautuu esteetön 360-asteen näköala kauniille Otagon niemimaalle. Paluu satamaan noin klo 17.30.

Christchurch - hinta 220€
Laiva saapuu Akaroan satamaan, josta matka jatkuu bussilla kohti Christchurchia, jonne saavutaan noin klo 11.00. Kaupunkikierroksen aikana nähdään alati muuttuvaa keskusta-aluetta, jota jälleenrakennetaan edelleen tuhoisan, vuonna 2011 sattuneen maanjäristyksen jäljiltä. Kuullaan Christchurchin historiasta, nykyhetkestä ja tulevaisuuden suunnitelmista. Lounas nautitaan kuvankauniissa maisemissa Kasvitieteellisessä puutarhassa, Curator’s House ravintolassa. Retken lopuksi istahdetaan veneisiin ja päästään nauttimaan leppoisasti Avon-joen vehreistä maisemista. Kohti Akaroaa lähdetään noin klo 15.

Blendheim - hinta 185€
Laiva saapuu Pictonin satamaan Uuden-Seelannin Eteläsaarelle. Retki aloitetaan vierailulla Omaka Aviation Heritage Centreen, jossa tutustutaan ”Knights of the Sky” näyttelyyn. Täällä on esillä elokuvaohjaaja Sir Peter Jacksonin merkittävä kokoelma ensimmäisen maailmansodan aikaisia lentokoneita ja esineistöä. Matka jatkuu Marlboroughin kuuluisalle viinialueelle, jossa päästään osallistumaan viininmaistajaisiin. Ensimmäinen vierailukohde on Hunters Wine, joka on yksi Uuden-Seelannin tunnetuimmista viinitiloista. Picniclounas nautitaan viininmaistelun jälkeen Giesens Wines viinitilalla. Ennen paluuta Pictoniin pysähdytään vielä paikallisessa herkkupuodissa, jossa tarjolla mm. suklaata. Paluu satamaan tapahtuu noin 15.30.

Wellingtonin kaupunkikierros - hinta 85 €
Wellington, Uuden-Seelannin pääkaupunki, sijaitsee Pohjoissaaren lounaiskärjessä Cookinsalmen rannalla. Retken aluksi ajetaan Mt. Victorialle, josta avautuu upeat panoraamamaisemat kaupunkiin ja sitä ympäröiville vihreille kukkuloille. Tunnin pituisella kierroksella mielenkiintoisessa Te Papa Tongarewa -museossa, kuullaan tarinoita Uuden-Seelannin historiasta ja kulttuurista. Noustaan Wellingtonin Cable Carilla vuorenrinnettä ylös Kasvitieteelliseen puutarhaan ja kaupungin merkittävimmälle ostosalueelle, Lambton Quayhin. Täällä on omaa aikaa vaikkapa vaellella Lady Norwoodin ruusutarhassa. Ennen laivalle paluuta vieraillaan St Paulin katedraalissa, joka on yksi Uuden-Seelannin vanhimmista puukirkoista sekä nähdään kuuluisa mehiläispesää muistuttava ”Beehive” rakennus, joka on osa parlamenttirakennuksia. 13.30 Bussi saapuu satamaan.

Rotorua  - luonnonihmeitä ja maorikulttuuria – hinta 180 €
Kokopäiväretki Taurangan satamasta Rotoruan laajalle termiselle alueelle alkaa tutustumisella Te Puiaan, jossa nautitaan perinteiseen ja yhä käytössä olevaan tapaan maasta nousevalla höyryllä kypsennetty lounas.
Lounaan valmistumista odotellessa tehdään opastettu kierros, jonka aluksi opetellaan punontaa ja tutustutaan kouluihin, joissa maorien perinteistä punontaa ja kaiverrusta opetetaan. Kierros jatkuu geotermiseen laaksoon jossa nähdään pulppuavia muta-altaita ja kuumia lähteitä. Kierroksella tutustutaan myös kiwi-taloon, jossa mahdollisuus nähdä läheltä näitä harvinaislaatuisia lentokyvyttömiä lintuja.
Kierroksen jälkeen nähdään, kuinka valmis lounas laatikoissaan nostetaan Nga Wha Puapua -höyryaukosta. Lounas nautitaan kuuluisan Pohutu-geysirin näköalatasanteella.
Lounaan jälkeen jatketaan matkaa bussilla Rainbow Springsin luonnonpuistoon, jossa kasvaa useita kotoperäisiä puu- ja saniaislajeja. Lintutarhoissa ja kiwi-talossa asustaa useita Uuden Seelannin kotoperäisiä isoja lintuja. Mahdollista on myös kuvata ja ruokkia kädestä kristallinkirkkaassa altaassa uiskentelevia kesyjä sateenkaarirautuja.


Matkaehdot

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 59 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia matkaehtoja (Yleiset valmismatkaehdot ja Lomalinjan lisä- ja erityisehdot). 1.7.2018 alkaen tehtäviin varauksiin sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja.

 


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 1.10.2017 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 15.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen.
Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Toimittakaa kopio passinne kuvasivusta toimistoomme viimeistään 2 kk ennen matkaa. Postitse Lomalinja Oy, Jaana Linsen, Aleksanterinkatu 12, 00120 Helsinki. Sähköpostitse osoitteeseen: matkustaja@lomalinja.fi.

VIISUMI
Australian viisumia (ETAS) varten on tärkeää, että passikopio on meillä ajoissa.Tarvitsemme jokaiselta matkustajalta tiedoksi myös kotiosoitteen, matkapuhelinnumeron ja sähköpostiosoitteen  Australian viisumin hakua varten. Hoidamme viisumin puolestanne.
Dohan viisumi myönnetään Dohan lentokentällä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Maat ja alueet -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.


Muut lisätiedot

Risteilyohjelma sitoumuksetta. Pakottavien syiden, mm. sääolosuhteiden vuoksi reitti saattaa muuttua, satamien vierailujärjestys vaihtua tai jokin kohde jäädä kokonaan pois. Pidätämme oikeuden matkaohjelman muutoksiin.