Australian ja Uuden-Seelannin risteily 13.-27.1.2021

Melbourne, Australia – Sydney, Australia - Milford Sound, Uusi–Seelanti – Doubtful Sound, Uusi-Seelanti - Dusky Sound, Uusi-Seelanti - Dunedin, Uusi–Seelanti – Christchurch, Uusi–Seelanti – Wellington, Uusi-Seelanti – Tauranga, Uusi-Seelanti - Auckland, Uusi-Seelanti

 

Lähde unohtumattomalle risteilylle Australiaan ja Uuteen-Seelantiin. Mielenkiintoiset kaupungit ja uskomattoman kauniit luonnonnähtävyydet ovat tämän risteilyn kohokohtia. Liikut paikasta toiseen upealla Celebrityn laivalla nauttien myös laivan monipuolisesta ohjelmatarjonnasta, uima-altaista ja ruokailuista, jotka kaikki kuuluvat matkan hintaan.   

 

 

Asiantuntijan matkassa 

Paltschik Rasmus

Paltschik Rasmus, asiantuntijaopas

Helsingin yliopistolla Itä-Aasian valuuttayhteistyötä käsittelevää pro gradu -tutkielmaansa viimeistelevä japanintutkija, joka on omistanut el&au ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

 • reittilennot turistiluokassa
  • majoitus kahden hengen huoneessa (1 vrk Melbournessa)
  • mahdollinen majoitus Dohassa meno ja/tai paluumatkalla lentoaikataulusta riippuen
  • 13 yön risteily valitussa hyttiluokassa
  • Aucklandin kiertoajelu
  • ohjelman mukaiset ateriat ja classic-juomapaketti laivalla
  • laivan palvelumaksut
  • asiantuntijaoppaan palvelut koko matkan ajan
  • Australian viisumi

5 796 €/hlö parvekkeellinen hytti (2B)
7 596 €/hlö yhden hengen ulkohytti (08)


Ilmastokompensoi matkasi

www.hopefund.fi/kompensoimatkasi

• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1.päivä 13.1.
Matka alkaa
Lento Dohan kautta Melbourneen.

 2.- 3.päivä 14.-15.1.
Melbourne
Saapuminen Melbourneen. Majoittuminen hotelliin ja illallinen. (P)

4.päivä 15.1.
Melbourne

Melbourne on Australian kulttuuripääkaupunki. Sen postikorttimaiset maisemat tarjoavat jokaiselle jotain. Tehdään kiertoajelu tässä kauniissa kaupungissa. Iltapäivällä majoittuminen laivaan. Nautitaan lounas ja illallinen laivalla, joka lähtee risteilylle klo 17.00.(A, L, P)

5.päivä 16.1.
Meripäivä
Aikaa toipua tulomatkan rasituksista ja nauttia upeista maisemista ja laivan herkuista, uima-altaista ja laivan palveluista. (TH)

6.päivä 17.1.
Sydney, lisämaksullinen kiertoajelu
Saapuminen Sydneyyn aamulla. Sydneyn kiertoajelulla nähdään musiikkikonservatorio, kasvitieteellinen puutarha, satama, korkeat pilvenpiirtäjät ja The Rocksin vanhakaupunki. Lopuksi tehdään kierros Sydneyn kuuluisassa oopperatalossa, jonka suunnitteli 60 vuotta sitten John Utzon. Kuullaan myös uskomaton tarina maailman kuuluisimman oopperatalon synnystä. Rakennus muistuttaa täysin purjein seilaavaa purjelaivaa ja symboloi hienosti meren ympäröimää Sydneyn kaupunkia. Paluu laivalle lounaalle. (TH)

7.-8.päivä 18.-19.1.
Meripäivät
Kaksi ihanaa meripäivää laivan palveluista nauttien. (TH)

9.päivä 20.1.
Milford Sound, Uusi-Seelanti, klo 08.00 – 9.00

Laiva seilaa Milford Soundin luonnonpuistoalueella. Maailman kahdeksanneksi ihmeeksi kutsuttu alue tarjoaa upeita vuoristo- ja vuonomaisemia, suoraan merestä kohoavia jättiläismäisiä lumihuippuisia vuoria ja tiheitä sademetsiä.

Doubtful Sound, Uusi-Seelanti, klo 13.30 – 14.30
Vuonon piilossa oleva tuloaukko paljastaa upeat maisemat karuine vuorenhuippuineen keskellä sademetsää. Täällä asustaa delfiinejä ja hylkeitä sekä useita lintulajeja kuten pingviinejä. Vuonopingviini elää ainoastaan tällä alueella. 

Dusky Sound, klo 16.30 – 18.00
Dusky Soundin vuonossa viihtyvät pullokuonodelfiinit. (TH)

10.päivä 21.1.
Dunedin
Yksi edwardiaanisen ja viktoriaanisen ajan parhaiten säilyneitä kaupunkeja. Ekopääkaupunkina tunnetun Dunedinin karu luonto tarjoaa ainutlaatuisia kohteita myös luonnon ystäville. Alueella asustaa laaja albatrossi-, hylje- ja delfiinikanta. Lomalinjan lisämaksullinen retki. (TH)

11.päivä 22.1.
Christchurch

Uuden–Seelannin toiseksi suurin kaupunki. Lisämaksullinen kiertoajelu, jossa tutustutaan Christchurchin upeaan kasvitieteelliseen puutarhaan. Palataan laivalle päivälliselle. (TH)

12.päivä 23.1.
Wellington, Uusi-Seelanti
Uuden-Seelannin pääkaupunki, joka sijaitsee Pohjoissaaren lounaiskärjessä Cookinsalmen rannalla. Sitä ympäröivät rosoisen kauniit vihreät kukkulat. Kaupungin nopea, moderni kasvu ei ole vienyt vanhojen osien viehätystä ja siellä on edelleen nähtävissä vahva viktoriaaninen leima. Lomalinjan lisämaksullinen puolipäiväretki. (TH)

13.päivä 24.1.
Meripäivä
Viimeinen meripäivä ennen kotimatkaa. (TH)

13.päivä 25.1.
Tauranga
Aurinkoisessa kaupungissa on saaren suurin luonnonsatama. Maa- ja merieläinten kannat ovat todella runsaat. Lomalinjan lisämaksullinen kokopäiväretki. (TH)

14. päivä 26.1.
Auckland, Uusi-Seelanti
Risteily päättyy tähän viehättävään ja vihreään kaupunkiin. Kaupunkikiertoajelu ja lounas korkealla Sky Towerissa, mistä upeat näkymät. Lento Dohaan, josta jatkolento Helsinkiin. (A,L)

15.päivä 27.1
Saapuminen Helsinki-Vantaan lentoasemalle aamulla.ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

LENTOAIKATAULU (sitoumuksetta)
Lentoaikataulu  Qatar Airways
13.1. QR 304 Helsinki - Doha klo 9.10  16.05.
13.1. QR904 Doha - Merlbourne klo 20.20 - 18.15+1 Melbournessa 14.1.
26.1. QR921 Auckland - Doha klo 16.15 - 00.20+1
27.1. QR303 Doha - Helsinki - klo 01.45 - 06.55


Majoitus
The Savoy hotel on Little Collins, Melbourne ****, 1 yö


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Celebrity ECLIPSE, 11 yötä
Celebrity ECLIPSE aloitti liikennöinnin 2010 ja se on remontoitu vuonna 2015. Solstice-luokan alukset ovat Celebrity Cruisesin suurimmat ja uusimmat, joissa on erityisesti kiinnitetty huomiota sisustukseen. Celebrity Cruises –varustamon päämäärä on ollut tarjota luksusta aluksen suuren ravintola-, viihde- ja aktiviteettitarjonnan avulla. Osa palveluista on tarjolla lisämaksusta. Celebrity Eclipsen sydän on aluksen yhdeksän kannen korkuinen atrium, jonka keskivaiheilla keinahtelee elävä puu. Laivassa on kymmenen ravintolaa. Ateriointi neljässä niistä sisältyy risteilylippuun, muissa maksetaan erillinen kattausmaksu.

Hytit
Majoitus parvekkeellisissa kahden hengen hyteissä (2B), hyttien koko 18 m2, parvekkeen koko 5 m2. Parvekkelliset hytit sijaitsevat kansilla 6 ja 7. Tai 1-2 hengen ulkohyteissä (08), hyttien koko 16m2. Ulkohytit sijaitsevat kannella 3.

Lomalinjan lisämaksulliset retket

17.1.Sydneyn nähtävyyksiä 130€
Aamiaisen jälkeen lähtö Sydneyn kiertoajelulle, jonka aikana nähdään musiikkikonservatorio, kasvitieteellinen puutarha, satama, korkeat pilvenpiirtäjät ja The Rocksin vanhakaupunki. Lopuksi tehdään kierros Sydneyn kuuluisassa oopperatalossa, jonka on suunnitellut John Utzon. Kuullaan uskomaton tarina maailman kuuluisimman oopperatalon synnystä. Rakennus muistuttaa täysin purjein seilaavaa purjelaivaa ja symboloi hienosti meren ympäröimää Sydneyn kaupunkia. 

21.1. Dunedinin nähtävyydet ja Otagon niemimaa - hinta 220 €
 
Kokopäiväretki. Laiva saapuu Dunedin Chalmersin satamaan. Kaupunki on säilyttänyt oman erityisen lumonsa siirtomaa-ajoista nykypäivään ja nykyäänkin alueella on merkkejä sen skottilaisista perinteistä. Asuinalueet levittäytyvät kukkuloilla melkein kaupunkiin asti ja aluetta kutsutaankin ”Etelän Edinburghiksi”. Kultakuumeen aikaan 1800-luvulla tämä erittäin rikas maakunta oli pääpankkialuetta. Kokopäiväretken aikana päästään nauttimaan monimuotoisen Otagon niemimaan kauniista maisemista ja nähdään alueen ainutlaatuista eläimistöä. Retki alkaa Dunedinin kaupunkikierroksella, jonka aikana ajetaan näyttävien viktoriaanisen ja edwardiaanisen aikakauden rakennusten ohi ja nähdään kirkkoja, rautatieasema, Otagon yliopisto ja oikeustalo. Käydään myös Badwin Streetillä, jota pidetään maailman jyrkimpänä asuttuna katuna. Vieraillaan Larnach Castlen restauroidussa, uusgoottilaisessa linnassa. Kierros linnassa ja sen lähiympäristössä. Lounaan jälkeen retki jatkuu läpi kauniiden maisemien sekä lammas- ja karjatilojen. Käydään katsomassa hylkeiden pesimäaluetta ja jatketaan merenrantareittiä Penguin Beachin pingviinien pesimäalueelle, jotka nähdään kaukaa. Täällä pesii myös harvinainen keltasilmäpingviini. Lopuksi jatketaan rinnettä ylös takaisin karjatilalle 200 metriin korkeuteen, josta avautuu esteetön 360-asteen näköala kauniille Otagon niemimaalle. Paluu satamaan noin klo 17.30. (L)

22.1.Christchurch - hinta 220 €

Kokopäiväretki. Laiva saapuu Akaroan satamaan, josta lähdetään kierrokselle. Noustaan kabiinihissillä 500 metrin metrin korkeuteen, josta upea näkymät.  Lounas kasvitieteellisessä puutarhassa. Nähdään alati muuttuvaa keskusta-aluetta, jota jälleenrakennetaan edelleen tuhoisan, vuonna 2011 sattuneen maanjäristyksen jäljiltä. Kuullaan Christchurchin historiasta, nykyhetkestä ja tulevaisuuden suunnitelmista. Lopuksi seilataan Avon-joella perinteisellä jokiveneellä. (L)

23.1. Wellington – hinta 80 €.
Wellingtonin kaupunkikierros
Puolipäiväretki. Lähtö kohti Victoriaa, josta avautuu upea panoraamamaisema kaupunkiin ja sen ympäristöön. Kierros Papa Tongarewa -museossa, joka sijaitsee upealla paikalla meren ääressä ja herättää henkiin tarinoita ihmisistä, jotka asuivat Uudessa-Seelannissa. Wellingtonin Cable Car, vuorenrinnettä nouseva vaunu, vie kasvitieteelliseen puutarhaan ja kaupungin merkittävimmälle ostosalueelle, Lambton Quayhin. Täällä on aikaa vaeltaa Lady Norwoodin ruusutarhassa. Jatketaan ohi parlamenttirakennusten ja nähdään ”Beehive” (mehiläispesä). Ennen laivalle paluuta vieraillaan St Paulin katedraalissa, joka on yksi Uuden-Seelannin vanhimmista puukirkoista.

25.1. Tauranga – Rotorua – Tauranga hinta 220 €.
Kokopäiväretki. Lähdetään mielenkiintoiselle retkelle Rotoruaan, joka tunnetaan kuumana alueena. Kraatterit, poreilevat muta-altaat ja höyryävät järvet ovat todiste luonnon pelottavasta, mutta kiehtovasta voimasta. Rotorua ja sitä ympäröivät järvet tarjoavat maailman parhaita kalastuspaikkoja. Täällä voidaan nauttia alkuperäisten maurien kulttuurista ja ajanvietteestä.
Kuumat lähteet tarjoavat vierailijoille palan historiaa. Siitä asti, kun ensimmäiset uudisasukkaat saapuivat Te Whajarewarewan geotermiseen laaksoon, ovat paikalliset valmistaneet ruokansa käyttämällä luonnosta saatavaa höyryä ja kuumaa vettä. Näin tehdään vielä tänä päivänäkin. Jatketaan tutustumista Te Puiaan interaktiivisella oppitunnilla kukkien sidontaan ja puun veistämiseen. Jatketaan alas geotermiseen laaksoon Kiwi-taloon, muta-altaille ja kuumille lähteille. Nautitaan piknik-lounas, jonka valmistamista päästään seuraamaan.
Jatketaan kohti Rainbow Springsiä, joka käsittää yli 135 erilaista puu- ja saniaislajiketta. Opastettu retki tutustuen kirjolohen kehittymisen eri vaiheisiin. Monet lajit Uuden-Seelannin linnustosta ovat nähtävissä Kiwi Housen lintutalossa, mukaan lukien kansallislintu kiwi. Mahdollisuus ruokkia ja valokuvata kristallinkirkkaissa vesissä uivia kirjolohia.
Paluu Taurangaan ja takaisin laivalle. (L)

Myös laivayhtiöllä on tarjolla kansainvälisiä retkiä.


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 3
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 59 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).

 


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 01.08.2019 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 15.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen.
Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Toimittakaa kopio passinne kuvasivusta toimistoomme viimeistään 2 kk ennen matkaa. Postitse Lomalinja Oy, Jaana Linsen, Aleksanterinkatu 12, 00120 Helsinki. Sähköpostitse osoitteeseen: matkustaja@lomalinja.fi.

VIISUMITIEDOT

Australian viisumi (ETAS)
Passikopio, kotiosoite, matkapuhelinnumero ja matkustajan sähköpostiosoite toimitettava joko postitse Lomalinja, Aleksanterinkatu 12, 00170 Helsinki tai sähköpostitse matkustaja@lomalinja.fi viimeistään 6 viikkoa ennen matkaa. Mikäli haluatte lähettää tiedot suojattuina, otattehan yhteyttä toimistoomme. Viisumi sisältyy matkan hintaan.

Uuden-Seelannin matkustuslupa (NZeTA)
Suomen kansalainen tarvitsee sähköisen matkustusluvan (NZeTA) matkustaessaan Uuteen-Seelantiin. Hakemuksen voi lähettää ETA-mobiilisovelluksesta tai Uuden-Seelannin viranomaisten sivuilla, https://nzeta.immigration.govt.nz/. Sähköinen matkustuslupa maksaa 9-12 NZD ja samaan aikaan matkustajilta veloitetaan myös turistivero 35 NZD. Sähköinen matkustuslupa on voimassa kaksi vuotta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.

HUOM! Risteilyvarustamot ovat ryhtyneet ylimääräisiin varotoimenpiteisiin koronaviruksesta johtuen.
LUE LISÄÄ varustamon sivuilta


Muut lisätiedot

Risteilyohjelma sitoumuksetta. Pakottavien syiden, mm. sääolosuhteiden vuoksi reitti saattaa muuttua, satamien vierailujärjestys vaihtua tai jokin kohde jäädä kokonaan pois. Pidätämme oikeuden matkaohjelman muutoksiin.