Ecuador ja Galapagossaaret 10.-21.11.2020

Unohtumattomia elämyksiä Galapagossaarten risteilyllä avaralla Legend-aluksella. Nähdään Andien ympäröimä maailmanperintökohde Quito, joka on toistuvasti valittu Etelä-Amerikan parhaaksi matkakohteeksi. Asutaan paikallisten intiaaniperheiden kanssa ja koetaan heidän arkeaan. Maailman suurimassa sademetsässä, Amazoniassa, tehdään jännittäviä viidakkoretkiä ja Guayaquilissa käydään kaakao-, mango- ja banaaniplantaasilla.

Asiantuntijan matkassa 

Suomalainen Päivi

Suomalainen Päivi, asiantuntijaopas

Päivi on asunut Chilessä jo kohta parikymmentä vuotta ja toiminut virallisena oppaana yli 10 vuotta. Hän tuntee aina iloa esitellessään uutta kotimaat ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa
  • majoitus kahden hengen huoneessa/lodgessa/hytissä
  • 3 yön risteily Galapagossaarilla
  • ohjelman mukaiset ateriat
  • juomarahat paikallisoppaille, bussikuskeille ja laivan oppaille sekä miehistölle
  • Galapagoksen kansallispuistomaksu
  • suomenkielisen asiantuntijaoppaan ja paikallisoppaiden palvelut kohteessa

6 596 € /hlö ikkunallinen hytti laivalla
6 996 € /hlö parvekkeellinen hytti laivalla

Hinnat vahvistuvat joulukuussa 2019.


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 10.11.
Helsinki – Quito
Lento Amsterdamin kautta Quitoon, Ecuadorin pääkaupunkiin. Ajo Otavaloon ja Magdalenaan, paikallisten intiaanien pitäämiin lodgeihin. Majoittuminen ja tervetuloillallinen. (P)

2. päivä, 11.11.
Magdalena – Karanki

Intiaaniperhe tekee aamiaisen, jonka jälkeen saadaan osallistua perheen jokapäiväisiin puuhiin. Ruuanlaiton yhteydessä opitaan, miten paikalliset käyttävät puutarhassa kasvavia yrttejä maustamiseen. Iltapäivällä vierailu musiikkipajassa. Vapaaehtoista liikuntaa Andien keskellä. Perheen tekemä illallinen. Leiritulen äärellä nähdään paikallisten kansantansseja. (A, L, P)

3.-5. päivä, 12.-14.11.
Amazonia

Aamiaisen jälkeen matka jatkuu bussilla kohti Tenaa ja Ecuadorin sademetsää, Amazoniaa. Saavutaan päivällä sopivasti lounaalle Shandia-lodgeen Napojoen lähettyville, missä yövytään mökeissä seuraavat kaksi yötä. Myöhemmin saadaan tutustua paikalliseen juomaan, ”chicha de yucaan”, joka on tehty maniokista. Vieraillaan läheisellä pikkutilalla ja nähdään, miten maniokkia viljellään. Seuraavana päivänä retki kanootilla Napon alavirtaan Misahualliin ja Arajuano-jokea pitkin villien viidakkoeläinten suojelukeskukseen AmaZOOnico Rescue Centeriin. Siellä nähdään tukaanien ja lukuisien papukaijojen lisäksi useita apinalajeja ja muita eläimiä. Lounas joen rannalla. Tutustutaan Quichua-intiaanien kulttuuriin. Toisena päivänä tutustutaan Ecuadorin luonnon monimuotoisuuteen tutkien viidakon luontoa. Illalla lodgella vierailee paikallinen shamaani, noitatohtori. Oleskelun aikana täysihoito 3. päivän lounaasta 5. päivän aamiaiseen. (TH)

5. päivä, 14.11.
Paluu Quitoon

Aamiaisen jälkeen ajo Quitoon. Matka alkaa sademetsän porteilta nousten hitaasti pilvisiin ja vehreisiin rinteisiin. Nousu lähes 3000 m korkeudelle, missä maasto ja ilmasto muuttuu kuivemmaksi ja viileämmäksi. Pysähdytään Papallactan kylpylään, missä aikaa nauttia lämpimistä altaista. Lounas. Iltapäivällä jatketaan Quitoon, jossa majoittuminen hotelliin kaupungin modernilla alueella. Yhteinen illallinen. (A, L, P)

6. päivä, 15.11.
Quito
Lähes kolmen miljoonan asukkaan Quito on saanut toistuvasti matkailualan "Oscarin" eli tunnustuksen parhaana turistikohteena Etelä-Amerikassa. Quiton tunnelmallinen vanhakaupunki on myös Unescon kulttuuriperintökohde. Kaupunki sijaitsee vehreässä laaksossa n. 2800 metrin korkeudella Pinchincha-tulivuoren juurella. Sen ja Andien muiden vuorien osittain lumenpeittämiä huippuja voi kirkkaalla säällä nähdä horisontissa. Kiertoajelu aamupäivällä. Iltapäivällä käydään kaupungin ulkopuolella katsomassa Mitad del Mundo -monumenttia, joka sijaitsee päiväntasaajalla. Yhteinen illallinen. (A, P)

7.-10. päivä, 16.-19.11.
Risteily Galapagossaarilla (4 päivää / 3 yötä)

Risteilyllä täysihoito 7. päivän illallisesta 10. päivän aamiaiseen. Galapagos-matka alkaa Baltran saarelta, josta matkataan veneellä laivalle. Iltapäivällä lounaan jälkeen noustaan maihin Bartolomen hiekkarannalla. Noustaan polkua pitkin saaren huipulle, mistä on ehkä Galapagossaarten kaikkein ikonisin näkymä: monesti kuvattu, terävähuippuinen kallio karun kauniin Santiago-saaren edustalla. Myöhemmin voi ihastella Galapagos-pingviinejä, leikkisiä merileijonia ja ehkä valkopilkkuhaiparviakin. Yön aikana siirrytään viikunakaktuksien South Plaza –saarelle, missä maaleguaanit ja merileijonat toivottavat ryhmän tervetulleeksi. Iltapäivällä nousu North Seymour –saarelle, missä on monta merilintuyhdyskuntaa: fregattilintuja, yölokkeja ja sinijalkasuulia. Seuraavana aamuna saavutaan San Cristobalin Pitt Pointille, jossa mahdollisuus nähdä kaikki kolme eri suulalajia: sinijalka-, punajalka- ja Nazcasuula. Patikoinnin päätteeksi kanoottiretki. Iltapäivällä rantaudutaan Cerro Brujossa merileijonien seuraksi. Tutustutaan pienen laguunin amerikanpitkäjalkoihin ja pikkukuoveihin. (TH)         

10. päivä, 19.11.
Guanyanquili

Aamulla noustaan maihin San Cristobalissa tutustumaan uhanalaiseen galapagoksenjättiläiskilpikonnaan. Jatketaan lentokentälle ja lennetään Guayaquiliin, joka on Ecuadorin suurin kaupunki. Yhteinen lounas. Myöhemmin iltapäivällä omaa aikaa vaikka lepoon hotellin uima-altaalla tai kävelyretkeen rantabulevardilla. Hotelli sijaitsee Santa Ana-kukkulan juurella. Alue on tunnetty boheemista ilmapiiristään. (A, L)

11. päivä, 20.11.
Guayaquil – kaakao-, mango- ja banaaniplantaasi

Aamiaisen jälkeen lähtö bussilla paikalliselle plantaasille, jossa kasvaa pääasiassa kaakao-, kahvi- ja hedelmäpuita. Ecuador on yksi maailman suurimmista laatukaakaon tuottajista. Lounas plantaasilla, minkä jälkeen tutustaan kaakao- ja mangoviljelyyn. Lopuksi tutustutaan suklaan valmistusprosessiin. Paluu iltapäivällä Guayquiliin ja siirtyminen suoraan lentokentälle. (A, L)

12. päivä, 21.11.
Saapuminen Suomeen.ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
10.11. Helsinki - Amsterdam 07.00 - 08.45 KLM
10.11. Amsterdam - Quito 10.15 - 16.15 KLM
20.11. Guayaquil - Amsterdam 20.05 - 13.30 +1 KLM
21.11. Amsterdam - Helsinki 20.30 - 23.55 KLM

Lentoaikataulu vahvistuu joulukuussa 2019.


Magdalena, Karanki
Hyvä, perustasoinen lodge. Ympäristöön sulautuvissa mökeissä on oma kylpyhuone, jossa kuuma vesi. Majoitus on paikallisten intiaanien ylläpitämä.

Dann Carlton *****, Quito 
Hyvätasoinen hotelli  Quiton modernimmassa osassa.

Shandia-lodge, Tena, Amazonia
Hyvä, perustasoinen lodge. Ympäristöön sulautuvissa bungaloweissa ja bambumökeissä on oma kylpyhuone jossa kuuma vesi. Lodge on paikallisten quichua-intiaanien ylläpitämä ja sen sähkö saadaan aurinkopaneeleista.

Hotel Wyndham Guayaquil *****

Hyvätasoinen hotelli rantabulevardin yhteydessä.

M/V Galapagos Legend 
Saksassa 2002 rakennettu 90 metrin ja 110 matkustajan turistiluokan risteilylaiva, jota on viime vuosina kunnostettu.  Päivät kuluvat aikaisen aamiaisen jälkeen aamu- ja iltapäiväretkillä saariin, lounas laivalla puolelta päivin. Ennen illallista tiedotustilaisuus seuraavan päivän ohjelmasta. Kahvia, vettä ja keksejä on tarjolla laivalla vuorokauden ympäri.

Standard Plus hytti: Kahden hengen hytti, 11m2. Parivuode. Hytissä pienet pyöreät ikkunat. WC/Suihku.

Parvekkeellinen hytti (Balcony cabin): Kahden hengen hytti, 22m2. Parivuode.  Panoraamaikkunat, oma parveke ja jääkaappi. WC/Suihku

 


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone ja yhden hengen ikkunallinen hytti laivalla 1250 €


Matkaehdot

PERUUTUSEHTO 3
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 59 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).

 


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 1.10.2019 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.


Muut lisätiedot

Risteilyohjelma sitoumuksetta. Pakottavien syiden, mm. sääolosuhteiden, vuoksi reitti saattaa muuttua, satamien vierailujärjestys vaihtua tai jokin kohde jäädä kokonaan pois. Pidätämme oikeuden matkaohjelman muutoksiin.