Etelä-Amerikan risteily 4.-21.1.2019

Lähde upealle Etelä-Amerikan risteilylle Celebrityn laivalla!

Näe Buenos Aires ja Valparaiso, maailman eteläisin kaupunki Ushuaia, kalastajien ja karjankasvattajien Punta Arenas, Magellanin salmi, Kap Horn ja Chilen upeat vuonot pingviineineen. Maisemat vaihtuvat miljoonakaupungeista valkoisiin hiekkarantoihin rauhalliseen tahtiin samalla, kun voi nauttia laivan monipuolisista palveluista.

Reitti 4.1.2019 Valparaiso, Chile - Puerto Montt - Chilen vuonot - Magellanin salmi - Punta Arenas - Ushuaia, Argentiina - Kap Horn, Chile - Puerto Mandryn, Argentiina - Punta del Estem, Uruguay - Buenos Aires, Argentiina

Asiantuntijan matkassa 

Suomalainen Päivi

Suomalainen Päivi, Asiantuntijaopas

Päivi on asunut Chilessä jo kohta parikymmentä vuotta ja toiminut virallisena oppaana yli 10 vuotta. Hän tuntee aina iloa esitellessään uutta kotimaat ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• Iberian reittilennot turistiluokassa
• ohjelman mukaiset kuljetukset ja kiertokäynnit Buenos Airesissa, Valparaisossa ja Santiagossa
• ohjelmassa mainitut ateriat (1 x aamiainen, 1 x lounas Santiago de Chilessä, täysihoito laivalla)
• majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa/hytissä
• laivan palvelumaksut
• classic-juomapaketti laivalla
• suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut matkan aikana

6 332 € /hlö parvekkeellinen hytti (2B)
5 592 € /hlö ikkunallinen hytti (08)

1. päivä
Lento Santiagoon, Chileen


2. päivä
Santiagon kiertoajelu
Saavutaan Chilen pääkaupunkiin, Santiago de Chileen, jonka Pedro de Valdivia perusti vuonna 1541. Tutustuminen kaupungin päänähtävyyksiin minkä jälkeen majoitus keskustassa sijaitsevaan hotelliin. Yhteinen lounas.

3. päivä
Casablancan viinitila - Viña del Mar ja Valparaiso - Risteily alkaa
Aamiaisen jälkeen ajo Valparaisoon. Matkan varrella vierailu viinitilalla missä opastetun kierroksen lisäksi maistajaiset. Jatketaan ranta- ja matkailukaupunki Viña del Mariin  ja sieltä kohti Tyyntämerta, missä laiva jo odottaa. Illallinen laivalla.

4. päivä
Meripäivä

5. päivä 
Puerto Montt

Satamakaupunki Chilessä, josta upeat näkymät Llanquihue-järvelle ja Osorno-tulivuorelle.

6. päivä
Chilen vuonot
Ihaillaan maailman kauneimpia vuonoja ja ihmetellään niiden lähes ainoita asukkaita, tuhansia Jackass- ja Magellanin pingviinejä. Pingviinit ovat luonteeltaan hyvin uteliaita ja lähes kesyjä, mutta liian läheinen seurustelu saattaa kostautua – pingviinien purenta on terävä.

7. päivä
Magellanin salmi
Matka jatkuu Punta Arenasista pitkin 750 kilometriä pitkää Magellanin salmea, joka on saanut nimensä kuuluisan purjehtijan mukaan. Magellan löysi reitin ensimmäisenä, ja siitä tuli myöhemmin pääväylä läpi Chilen vuonojen. Samaa reittiä purjehti myös Charles Darwin vuonna 1834.

8. päivä
Punta Arenas, Chile
Punta Arenas, joka on perustettu 1848, oli aluksi rangaistusvankien pakkosiirtokunta. Nykyään se on Chilen Antarktiksen alueiden merkittävin kaupunki, jossa on 110 000 asukasta. Punta Arenasin värikkäässä katuvilinässä kohtaavat kalastajat, merimiehet ja karjankasvattajat! Voit istua kaupungin torilla ja nauttia paikallisista herkuista, kuten tuoreista kaloista, äyriäisistä tai karitsanlihasta.

9. päivä
Ushuaia, Argentiina
Ushuaia on maailman eteläisin kaupunki ja sijaitsee Argentiinan Tulimaassa Beagle-kanaalin rannalla. Ushuaian sijainti on ainutlaatuinen, ja sitä ympäröivät vuorten jäätiköt, metsät ja meri. Tänne päättyy myös Alaskasta tuleva 17 000 kilometriä pitkä Panamericana-valtatie. Buenos Airesista matkaa kertyy 3242 kilometriä. Vaikka kaupunkia kutsutaan maailmanlopuksi, löytyy sieltä paljon argentiinalaista elämäniloa, kahviloita ja ravintoloita. Sen satama on erittäin tärkeä Kap Hornin kautta kulkeville aluksille.

10. päivä
Kap Horn, Chile
Kap Horn on Etelä-Amerikan eteläisin kärki, joka sijaitsee Tulimaan edustalla Chilelle kuuluvalla Isla Hornos -nimisellä saarella. Portugalilainen tutkimusmatkailija Ferdinand Magellan oli ensimmäinen, joka kiersi laivalla Etelä-Amerikan kärjen vuonna 1520. Aluksensa kannelta hän näki rannoilla intiaanien nuotiotulet, ja tästä innostuneena risti koko saaren Tierra del Fuegoksi, Tulimaaksi. Risteillään Atlantin valtamereltä Tyynen valtameren puolelle ihaillen upeita maisemia laivan kannelta. Kap Hornin kiertäminen oli suurille purjelaivoille ennen hyvin vaarallista, sillä arktiset myrskyt ja tyrskyt koituivat monen laivan tuhoksi. Nykyään se on kuitenkin suuri elämys, joka houkuttelee valtamerten ihailijoita ympäri maailmaa.

11. päivä
Meripäivä

12. päivä
Puerto Madryn, Argentiina

Tämän syvän merenlahden, Golfo Nuevon, löysivät walesilaiset maahanmuuttajat vuonna 1865, ja perustivat sinne kaupungin, joka sai nimensä Paroni Madrynin mukaan. Nykyään se on 45 000 asukkaan kaupunki. Lahden syvissä vesissä viihtyy paljon meren eläimiä, kuten valaita, merinorsuja, merileijonia ja pingviinejä. Reserva Faunistica -merieläinpuistossa ovat esillä etenkin merileijonat, myös alueen lintuelämä on poikkeuksellisen rikas. Kaupunki ylpeileekin olevansa koko Argentiinan luontoystävällisin. Mahdollisuus osallistua laivan omille retkille.

13. päivä
Meripäivä

14. päivä
Punta del Este
Lomakohde eteläisessä Uruguayssa. Rantojen, venesataman ja upeiden huviloiden vuoksi sitä kutsutaan myös Etelä-Amerikan Monacoksi.

15. päivä
Montevideo, Uruguay
Vuonna 1726 perustettu Montevideo on täynnä arkkitehtonisia kontrasteja. Kaupunkia voisi jopa pitää arkkitehtuurimuseona, sillä eri puolilla kaupunkia on runsaasti erilaisia arkkitehtuurin suuntauksia ja tyylejä. Erityisen viehättävä on vanhakaupunki. Montevideo sijaitsee Rio de Platan rannalla, joka yhdistyy Atlantin valtamereen. Aluksi kaupunki oli vain pieni sotilastukikohta, mutta se on kehittynyt merkittäväksi satamakaupungiksi, ja siellä on tällä hetkellä noin 1,5 miljoonaa asukasta. Mahdollisuus osallistua laivan omille retkille.

16. päivä
Buenos Aires
Kiertoajelu Buenos Airesissa. Ajetaan mm. pitkin Avenida 9 de Juliota, maailman leveintä katua ja nähdään La Bombonera, Maradonan kotistadion. Kierrokseen sisältyy myös La Bocan vanha boheemi satamakorttelialue, joka on tangon kehto. Lounas ja illallinen laivalla.

17. päivä
Ajo lentoasemalle.

18. päivä
Saapuminen Suomeen.

Risteilyohjelma sitoumuksetta. Sääolosuhteiden vuoksi reitti saattaa muuttua, satamien vierailujärjestys vaihtua tai jokin kohde jäädä kokonaan pois. Pidätämme oikeuden matkaohjelman muutoksiin.

Lentoaikataulu
4.1 Helsinki - Madrid klo 17.00 - 20.25
4.1 Madrid - Santiago de Chile 23.45 - 8.25+1
20.1 Buenos Aires - Madrid 14.40 - 6.30+1
21.1 Madrid - Helsinki 10.20 - 15.30

 


Hotelli
Santiago de Chile
Turistiluokka


Lisämaksusta
• laivayhtiön englanninkieliset retket
• Lomalinjan omat suomenkielellä opastetut retket. Julkaisemme retkiohjelman myöhemmin.

Laiva 2018
Celebrity Infinity valmistunut 2001. Laiva on kolmen sisaraluksensa tavoin sisustettu kauniin ylellisesti. Monet kutsuvatkin Celebrity Infinityä kelluvaksi boutique-hotelliksi. Sen sydämen muodostavat komea keskusaula ja sitä hallitseva upea portaikko. Aluksen poikkeuksellisen suurella kylpyläosastolla on mm. solarium ja valtava suolavesiallas. Keulassa on kolmen kannen korkuinen teatteri, joka tarjoaa laadukasta Broadway- ja Las Vegas -henkistä viihdettä. Aluksessa on useita ravintoloita.

Laiva 2019
Celebrity Eclipse

Vuonna 2010 rakennettu Celebrity Eclipse kuuluu uudempaan Solstice-luokkaan. Laivalla on suuri valikoima aktiviteetteja, ravintoloita ja baareja sekä viihdettä ja ostosmahdollisuuksia. Virkistäydy uima-altaassa tai laivan kuntosalilla. Celebrity Eclipsellä on myös monipuolinen spa-kylpylä sekä teatteri, jossa esitetään Broadway-tason näytelmiä.

Hytit
Parvekkeelliset hytit, 16m2, parveke 4m2. Kansi 6 (cat 2B)
Ikkunalliset hytit, 15m2. Kansi 2/Infinity, kansi 3/Eclipse (cat 08)