Etelä-Amerikan risteily 4.-21.1.2019

Lähde upealle Etelä-Amerikan risteilylle Celebrityn laivalla!

Näe Buenos Aires, maailman eteläisin kaupunki Ushuaia, kalastajien ja karjankasvattajien Punta Arenas, Magellanin salmi, Kap Horn ja Chilen upeat vuonot. Maisemat vaihtuvat miljoonakaupungeista hiekkarantoihin rauhalliseen tahtiin samalla, kun voi nauttia laivan monipuolisista palveluista.

Reitti 4.1.2019 San Antonio, Chile - Puerto Montt - Chilen vuonot - Magellanin salmi - Punta Arenas - Ushuaia, Argentiina - Kap Horn, Chile - Puerto Madryn, Argentiina - Punta del Este, Uruguay - Buenos Aires, Argentiina

Asiantuntijan matkassa 

Suomalainen Päivi

Suomalainen Päivi, Asiantuntijaopas

Päivi on asunut Chilessä jo kohta parikymmentä vuotta ja toiminut virallisena oppaana yli 10 vuotta. Hän tuntee aina iloa esitellessään uutta kotimaat ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja kiertokäynnit Buenos Airesissa, Valparaisossa ja Santiagossa
• majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa/valitussa hyttiluokassa ohjelmassa mainituissa hotellissa
• laivan palvelumaksut
• classic-juomapaketti laivalla
• suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut matkan aikana

6 332 € /hlö parvekkeellinen hytti (2B)
5 592 € /hlö ikkunallinen hytti (08)
8 132 € /hlö yhden hengen huone/yhden hengen ikkunallinen hytti


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

pe 4.1.
Lento Santiagoon, Chileen

la 5.1.
Santiagon kiertoajelu
Saavutaan Chilen pääkaupunkiin, Santiago de Chileen, jonka Pedro de Valdivia perusti vuonna 1541. Tutustuminen kaupungin päänähtävyyksiin,  jonka jälkeen majoittuminen paikalliseen hotelliin. Yhteinen lounas. (A,L)

su 6.1.
Viña del Mar ja Valparaiso - Risteily alkaa
Aikaisen aamiaisen jälkeen ajo rannikolle Valparaisoon joka löytyy Unescon kulttuuriperintölistalta. Jatketaan matkailu- ja naapurikaupunkiin Viña del Mariin missä yhteinen lounas. Sieltä ajo kohti San Antoniota ja satamaa, missä laiva jo odottaa. Illallinen laivalla. (A,L,P)

ma 7.1.
Meripäivä (TH)

ti 8.1.
Puerto Montt

Satamakaupunki Chilessä, joka on tunnettu Angelmon kala- ja käsityömarkkinoista. Läheisyydessä Llanquihue –järvi, minkä rannalla Osorno –tulivuori lumihuippuineen näkyvissä kirkkaalla säällä. Kaupunki on viime vuosina kasvanut tärkeäksi talouskeskukseksi mm lohenkasvatuksen ja puuteollisuuden johdosta. (TH)

ke 9.1.
Chilen vuonot
Ihaillaan Chilen kauniita vuonomaisemia ja lähes koskematonta luontoa; Chilen eteläiseen kärkeen ei ole muuta tieyhteyttä kuin idässä Argentiinan kautta. Paikoittain matalaa pyökkimetsäkasvillisuutta lahtien rannoilla ja saarilla. Taustalla nähdään silloin tällöin Andien huippuja, joista osa lumen peitossa. (TH)

to 10.1.
Magellanin salmi
Matka jatkuu Punta Arenasiin pitkin 750 kilometriä pitkää Magellanin salmea, joka on saanut nimensä kuuluisan purjehtijan mukaan. Magellan löysi reitin ensimmäisenä, ja siitä tuli myöhemmin pääväylä läpi Chilen vuonojen. Samaa reittiä purjehti myös Charles Darwin vuonna 1834. (TH)

pe 11.1.
Punta Arenas, Chile
Punta Arenas, joka on perustettu 1848, oli aluksi rangaistusvankien pakkosiirtokunta. Nykyään se on Chilen Antarktiksen alueiden merkittävin kaupunki, jossa on 130 000 asukasta. Punta Arenasin värikkäässä katuvilinässä kohtaavat kalastajat, merimiehet ja karjankasvattajat! Voit nauttia kaupungin paikallisista herkuista, kuten tuoreista kaloista, äyriäisistä tai karitsanlihasta.(TH)

la 12.1.
Ushuaia, Argentiina
Ushuaia on maailman eteläisin kaupunki ja sijaitsee Argentiinan Tulimaassa Beagle-kanaalin rannalla. Portugalilainen tutkimusmatkailija Ferdinand Magellan oli ensimmäinen, joka kiersi laivalla Etelä-Amerikan kärjen vuonna 1520. Aluksensa kannelta hän näki rannoilla intiaanien nuotiotulet, ja tästä innostuneena risti koko saaren Tierra del Fuegoksi, Tulimaaksi.Ushuaian sijainti on ainutlaatuinen, ja sitä ympäröivät vuoret, jäätiköt, metsät ja meri. Tänne päättyy myös Alaskasta tuleva 17 000 kilometriä pitkä Panamericana-valtatie. Buenos Airesista matkaa kertyy 3242 kilometriä. Vaikka kaupunkia kutsutaan maailmanlopuksi, löytyy sieltä paljon argentiinalaista elämäniloa, kahviloita ja ravintoloita. Sen satama on erittäin tärkeä Kap Hornin kautta kulkeville aluksille. (TH)

su 13.1.
Kap Horn, Chile

Risteillään Tyyneltä valtamereltä Atlannin valtameren puolelle ihaillen upeita maisemia laivan kannelta. Kap Horn on Etelä-Amerikan eteläisin kärki, joka sijaitsee Tulimaa -saaristossa  Chilelle kuuluvalla Isla de Hornos -nimisellä saarella. Kap Hornin, saaren uloimmaisen kärjen  kiertäminen oli suurille purjelaivoille vaarallinen koettelemus, sillä arktiset myrskyt ja tyrskyt koituivat monen laivan tuhoksi. Me emme kierrä saarta, vaan pysähdymme edustalle katsomaan.  Kap Hornin näkeminen on monelle suuri elämys, joka houkuttelee valtamerten ihailijoita ympäri maailmaa. (TH)

ma 14.1.
Meripäivä (TH)

ti 15.1.

Puerto Madryn, Argentiina
Tämän syvän merenlahden, Golfo Nuevon, ja Valdesin niemimaan löysivät walesilaiset maahanmuuttajat vuonna 1865. He perustivat sinne kaupungin, joka sai nimensä Paroni Madrynin mukaan. Nykyään se on 45 000 asukkaan kaupunki. Lahden syvissä vesissä viihtyy paljon meren eläimiä, kuten valaita, merinorsuja, merileijonia ja pingviinejä. Reserva Faunistica -merieläinpuistossa ovat esillä etenkin merileijonat, myös alueen lintuelämä on poikkeuksellisen rikas. Kaupunki ylpeileekin olevansa koko Argentiinan luontoystävällisin. Mahdollisuus osallistua laivan omille retkille. (TH)


ke 16.1.
Meripäivä (TH)


to 17.1.
Punta del Este
Lomakohde eteläisessä Uruguayssa. Rantojen, venesataman ja upeiden huviloiden vuoksi sitä kutsutaan myös Etelä-Amerikan Monacoksi. Rantakatu kutsuu kävelylle, rohkeat voivat vaikka pulahtaa Atlantin aalloille. (TH)

pe 18.1.
Montevideo, Uruguay
Vuonna 1726 perustettu Montevideo on täynnä arkkitehtonisia kontrasteja. Erityisen viehättävä on vanhakaupunki markkinoineen. Montevideo sijaitsee Rio de La Platan eli Hopeajoen suulla, joka yhdistyy Atlantin valtamereen. Aluksi kaupunki oli vain pieni sotilastukikohta, mutta se on kehittynyt merkittäväksi satamakaupungiksi ja liikekeskukseksi. Siellä on tällä hetkellä noin 1,5 miljoonaa asukasta. Mahdollisuus osallistua laivan omille retkille. (TH)

la 19.1.
Buenos Aires
Kiertoajelu Buenos Airesissa. Ajetaan mm. pitkin Avenida 9 de Juliota, maailman leveintä katua ja nähdään La Bombonera, Maradonan kotistadion. Kierrokseen sisältyy myös Evitan hautausmaa Recoletan hienostokaupunginosassa ja La Boca, boheemi ja värikäs satamakorttelialue, joka on tangon kehto. Lounas ja illallinen laivalla. (TH)

su 20.1.
Aamiainen laivalla minkä jälkeen ajo lentoasemalle. (A)

ma 21.1.
Saapuminen Suomeen.

Risteilyohjelma sitoumuksetta. Sääolosuhteiden vuoksi reitti saattaa muuttua, satamien vierailujärjestys vaihtua tai jokin kohde jäädä kokonaan pois. Pidätämme oikeuden matkaohjelman muutoksiin.ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu
Helsinki - Madrid 17.00 - 20.25 Finnair
Madrid - Santiago de Chile 23.50 - 09.20+1 Iberia
Buenos Aires - Madrid 14.35 - 6.25+1 Iberia
Madrid - Helsinki 10.20 - 15.30 Finnair


Majoitus

5.-6.1. Santiago de Chile, 1 vrk
Atton Vitacura tai Atton El Bosque ****

Molemmat hotellit kuuluvat Chileläiseen Atton ketjuun, jonka hotellit ovat hyvätasoisia ja sijaitsevat Santiagon modernissa kaupunginosassa, jossa sijaitsevat monet yritykset ja suurlähetystöt. Huoneissa tallelokero, minibaari, hiustenkuivaaja, TV ja ilmastointi. Hotellissa ravintola, kuntosali ja uima-allas.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• laivayhtiön englanninkieliset retket
• Lomalinjan omat suomenkielellä opastetut retket. Julkaisemme retkiohjelman myöhemmin.

Laiva 2019
Celebrity Eclipse

Vuonna 2010 rakennettu Celebrity Eclipse kuuluu uudempaan Solstice-luokkaan. Laivalla on suuri valikoima aktiviteetteja, ravintoloita ja baareja sekä viihdettä ja ostosmahdollisuuksia. Virkistäydy uima-altaassa tai laivan kuntosalilla. Celebrity Eclipsellä on myös monipuolinen kylpylä sekä teatteri, jossa esitetään Broadway-tason näytelmiä. Huomioittehan, että osa palveluista on lisämaksullisia.

Hytit
Parvekkeelliset hytit, 16m2, parveke 4m2. Kansi 6 (cat 2B)
Ikkunalliset hytit, 15m2. Kansi 3 (cat 08)


Matkaehdot

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 59 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

30.6.2018 mennessä tehtyihin valmismatkasopimuksiin sovelletaan 30.6.2018 saakka voimassa ollutta valmismatkalakia (1079/1994) ja Yleisiä Valmismatkaehtoja (30.6.2009) sekä Lomalinjan Lisä- ja erityisehtoja, jotka ovat saatavilla myös toimistoistamme. 1.7.2018 alkaen tehtyihin varauksiin sovelletaan Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 1.10.2017 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 15.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen.
Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Maat ja alueet -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.


Muut lisätiedot

Risteilyohjelma sitoumuksetta. Pakottavien syiden, mm. sääolosuhteiden vuoksi reitti saattaa muuttua, satamien vierailujärjestys vaihtua tai jokin kohde jäädä kokonaan pois. Pidätämme oikeuden matkaohjelman muutoksiin.