Huippuvuorten risteily 22. - 28.8.2019

Arktista eksotiikkaa vanhan ajan charmia huokuvalla MS Nordstjernen -laivalla! Pienen kokonsa ansiosta laiva pääsee kapeimpiinkin vuonoihin pohjoisen luonnon äärelle. Pienellä laivalla mukavassa ryhmässä risteily on unohtumaton elämys.

Risteile Huippuvuorten länsirannikolla arktisen luonnon keskellä. Ihaile kuvankauniita vuonoja, vuoria ja sinisen sävyissä hohtavia jäätiköitä. Keskiyön aurinko valaisee Huippuvuoret vuorokauden ympäri vielä elokuussakin. Tähystä villieläimiä - porojen, naalien, hylkeiden, mursujen ja valaiden lisäksi Huippuvuorilla on mahdollisuus nähdä pohjoisen kuningas - jääkarhu. Laivan tutkimustiimi takaa turvalliset ja mieleenpainuvat maihinnousut. Risteilyn kohokohta on 80. leveyspiirin ylitys olosuhteiden niin salliessa.

Huippuvuoret on Norjalle kuuluva saaristo pohjoisella Jäämerellä. Willem Barents löysi saaret vuonna 1596.  Aluksi saarilla vain metsästettiin, myöhemmin sinne syntyi useita kaivoskyliä. Saarten hallintokaupungissa, Longyearbyenissä, asuu reilut 2000 asukasta, eri kansalaisuuksia on yli 40.

Asiantuntijan matkassa 

Heikkinen Katja

Heikkinen Katja, Asiantuntijaopas

Matkailualaa opiskellut ja sosiaalialalla työskennellyt Katja on iloinen ulkoilmaihminen. Hän rakastaa aktiivimatkailua ja haluaa levittää matkailun iloa. Katja ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa
  • majoitus Longyearbyenissa, 2 yötä (ennen ja jälkeen risteilyn)
  • 4 yön risteily Huippuvuorilla valitussa hyttiluokassa
  • ohjelman mukaiset ateriat ja kuljetukset
  • maihinnousut polarcirkel-veneillä tutkimustiimin johdolla
  • suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut

2 698 €/hlö  D-hytti kahdelle (sisähytti, kerrossängyt, suihku ja wc käytävällä)
3 278 €/hlö  A-hytti kahdelle (ikkunallinen hytti, kerrossängyt, oma suihku ja wc)
3 478 €/hlö  D-hytti yhdelle


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 22.8.
Helsinki - Longyearbyen
Lento Oslon kautta Longyearbyeniin. Kuljetus hotellille ja majoittuminen. Ennen yhteistä päivällistä tutustutaan kävellen Longyearbyenin pieneen sympaattiseen keskustaan. (P)

2. päivä, 23.8.
Svalbard-museo, lähtö risteilylle, Barentsburgin venäläinen kylä
Aamiaisen jälkeen Longyearbyenin kaupunkikierros. Vieraillaan Svalbard-museossa, jossa on monipuolisesti esillä Huippuvuorten 400 vuoden historia. Iltapäivällä siirtyminen MS Nordstjernen -laivalle ja lähtö risteilylle. Laiva suuntaa Isfjord-vuonossa kohti etelää. Saavutaan Barentsburgiin, noin 500 asukkaan kaivoskylään, joka on ollut Venäjän hallussa vuodesta 1932. Lähde katsomaan kansanmusiikkiesitystä tai ihmettele venäläistä tunnelmaa yhdessä maailman pohjoisimmista pubeista. Barentsburgista lähdettyä matkapuhelinverkko hiljenee kolmeksi päiväksi antaen mahdollisuuden keskittyä täydellisesti maisemien ihailemiseen. (A,P)

3. päivä, 24.8.
Magdalenevuono - kulttuuriperintöjä ja arktista villielämää
Aamulla saavutaan Huippuvuorten luoteisosaan, kauniiseen Magdalenevuonoon, jossa noustaan maihin polarcirkel-veneillä. 1500-luvulla tällä paikalla oli valaanpyyntiasema ja valaanpyytäjien hautausmaa. Magdalenevuonossa saatetaan nähdä hylje, miekkavalas tai jääkarhu. Rohkeilla uimareilla on mahdollisuus pulahtaa arktiseen vuonoon Huippuvuorten parhaalla rannalla. (TH)

4. päivä, 25.8.
Luoteisosan kansallispuisto, 80. leveyspiirin ylitys
Huippuvuorten luoteisosan kansallispuistossa on lukuisia kuvankauniita saaria, vuonoja ja rantoja. Tänne hollantilainen löytöretkeilijä Willem Barents vuonna 1596 ensimmäiseksi rantautui. Hän nimesi saaret terävien ja jyrkkien vuorten mukaan Huippuvuoriksi, "Spitsbergen", joka nykyään tarkoittaa vain pääsaarta. Koko saariston nimi on norjaksi "Svalbard" - suomeksi kuitenkin koko saariryhmästä käytetään nimitystä Huippuvuoret. Päivän aikana noustaan maihin esimerkiksi Woodfjord- tai Liefdefjord-vuonossa ihailemaan massiivisia jäätiköitä, yksi tunnetuimmista on Monaco-jäätikkö. Tutkimustiimi kertoo, miten jäätiköt elävät ja liikkuvat. Kerrataan myös Huippuvuorten syntyhistoriaa. Jokaisessa vuonossa on erilainen maisema - välillä kävellään kivisillä poluilla, välillä sametinpehmeällä sammalalustalla tai laavahiekalla. Tutkitaan arktista kasvillisuutta ja tähystetään villieläimiä ja lintuja. Jos jää- ja tuuliolosuhteet ovat suotuisat, päivän aikana ylitetään 80. leveyspiiri ja saatetaan nähdä Moffenin saarella usein oleileva mursuryhmä. (TH)

5. päivä, 26.8.
Vuonoja, jäätiköitä ja tutkimuskeskus Ny-Ålesund

Kuninkaanvuono on luoteisrannikon suurin vuono, se tunnetaan myös Kuninkaanlahtena. Hyvällä säällä ajetaan myös Krossfjord-vuonoon. Päivän aikana maisema vaihtelee alavasta tundrasta jyrkkiin huippuihin ja dramaattisiin jäätiköihin. Vuonon päässä on majesteettinen Kuninkaanjäätikkö, jonka yllä nousee kolme kruunuja muistuttavaa vuorenhuippua. Ne on nimetty Skandinavian maiden mukaisesti: Nora, Dana ja Svea. Iltapäivällä saavutaan Ny-Ålesundiin, yhteen maailman pohjoisimmista asutuista kylistä. Entinen hiilikaivoskeskus on nykyään tärkeä arktisen alueen tutkimuskeskus, useilla mailla on täällä omat tutkimustiiminsä. Ny-Ålesundista voit lähettää postikortin, johon saat maailman pohjoisimman postin leiman. (TH)

6. päivä, 27.8.
Päivä Longyearbyenissä
Laiva saapuu aamuyöstä Longyearbyenin satamaan, risteily päättyy. Kuljetus hotellille aamiaiselle. Päivän aikana on mahdollisuus osallistua lisämaksulliseen koiravaljakkoajeluun tai viettää päivää oman ohjelman mukaan. Longyearbyenin liikkeistä saattaa tarttua mukaan esim. paksu norjalaisneule. Läksiäisillallinen. (A, P)

7. päivä, 28.8.
Kotimatka
Aamiaisen jälkeen on vielä vapaa-aikaa ennen kuljetusta lentokentälle. Lento Oslon kautta Helsinkiin. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
SAS
22.8.  Helsinki - Oslo              07.30 - 08.10
22.8.  Oslo - Longyearbyen   09.55 - 14.00
28.8.  Longyearbyen - Oslo   13.25 - 16.20
28.8.  Oslo - Helsinki              18.55 - 21.20


Laiva
MS Nordstjernen
Hurtigrutenin nostalginen Pohjantähdeksi nimetty laiva on rakennettu alunperin vuonna 1956 Norjan rannikon risteilyjä varten. Se on modernisoitu 2000-luvulla arktisiin risteilyihin sopivaksi laivaksi. Modernisoinnista huolimatta se on säilyttänyt charminsa. Laivan sisustuksessa on käytetty paljon lämminsävyistä puuta ja messinkiä. Salonkien seinillä on vanhaa meritaidetta. Maisemia voi ihailla ulkokansilta tai panoraamaloungesta. Laivalla on ravintola ja baari. Laivan maksimimatkustajamäärä on 149. Pienen kokonsa ansiosta laiva pääsee vuonoissa lähemmäs rantaa tarjoten matkustajille upeat näkymät. Laivalla on neljä kantta (A-D), ei hissiä.

Hytit
Kaikki hytit ovat kerrosvuoteellisia, eivät sovi liikuntarajoitteisille.
A-hytti: ikkunallinen hytti kahdelle hengelle, venttiili-ikkuna, oma suihku ja wc, kansi B
D-hytti: sisähytti yhdelle tai kahdelle hengelle, hytissä käsienpesuallas, suihku ja wc käytävällä, kansi B

Expedition Team -tutkimustiimi
Laivalla on englanninkielinen (mahdollisesti myös norjankielinen) tutkimustiimi. He ovat Huippuvuorten asiantuntijaoppaita, jotka opastavat ja luennoivat niin laivalla kuin maihinnousujen aikana. Tutkimustiimi käy aina ensin maissa tarkastamassa olosuhteet ennen kuin matkustajat viedään polarcirkel-veneillä rannalle. Lomalinjan ryhmä liikkuu maissa oman suomalaisen asiantuntijaoppaan johdolla.

Hotelli
22.-23.8. ja 27.-28.8. Radisson Blu Polar Spitsbergen ****
Viihtyisä hotelli sijaitsee aivan Longyearbyenin keskustassa. Hotellilta on vuoristonäkymä. Baari, ravintola, kuntosali ja sauna. 95 huonetta, joissa TV, minibaari/jääkaappi, vedenkeitin, hiustenkuivaaja. Ilmainen Wi-Fi.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
* koiravaljakkoajelu Longyearbyenissa

Hintaan ei sisälly
* palvelumaksut (tipit) oman harkinnan mukaan


Matkaehdot

PERUUTUSEHTO 3
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 59 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).

 


Erityishuomiot

Risteilyohjelma sitoumuksetta. Pakottavien syiden, mm. sääolosuhteiden vuoksi reitti saattaa muuttua, satamien vierailujärjestys vaihtua tai jokin kohde jäädä kokonaan pois. Pidätämme oikeuden matkaohjelman muutoksiin.


Muut lisätiedot

Matkan hinta perustuu 1.10.2018 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 15.

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Maahantulo- ja oleskelusäännöt Huippuvuorilla eroavat manner-Norjasta. Huippuvuoret ei kuulu Schengenin sopimuksen piiriin. Huippuvuorille matkustajien on esitettävä voimassaoleva passi.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.