Hurtigruten - maailman kaunein merimatka Bergenistä Kirkkoniemeen 12.-19.8.2018

Hurtigruten on Norjan rannikon alkuperäinen laivareitti, joka on jo vuodesta 1893 asti palvellut matkustajia, satamia ja Norjan rannikkoa kuljettaen rahtia, postia ja matkustajia päivittäisten satamiensa välillä.

Risteilyllä matkataan kiireettömästi ja nautiskellaan Norjan rannikon kauniista luonnosta. Kesällä auringonvaloa riittää napapiirin pohjoispuolella vuorokauden ympäri. Rannat, vuonot, vuoret ja lahdet kylpevät säihkyvässä auringonvalossa ja raikkaassa pohjoisessa ilmassa. Syksyllä nautitaan ruska-ajan kirkkaista väreistä, raikkaasta ilmasta ja kauniista maisemista.

Etelästä pohjoiseen, Bergen - Kirkkoniemi, 8 pv
12. - 19.8.2018, MS Midnatsol
Hintaan sisältyy monipuolinen retkiohjelma sekä täysihoito risteilyn ajan!

Asiantuntijaopas Iiro Kajaluoto 

Asiantuntijan matkassa 

Kajaluoto Iiro

Kajaluoto Iiro, Asiantuntijaopas

Pitkän linjan matkaopas, joka on opastanut eri puolilla maailmaa. Erityiskiinnostuksen kohteina ovat Pohjoismaat sekä kulttuurin koko kirjo. ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • lennot Finnairin reittivuoroilla
  • 6 yön risteily valitussa hyttiluokassa
  • 1 yön majoitus Ivalossa valitussa huonetyypissä
  • ohjelman mukaiset kuljetukset
  • ohjelman mukaiset retket
  • täysihoito laivalla (aamiainen, lounas, päivällinen), Ivalossa päivällinen ja aamiainen, bussimatkalla pullakahvit
  • suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut

Hinta alk. 2 596 €

Matkaohjelma etelästä pohjoiseen, Bergen - Kirkkoniemi

1. päivä
Helsinki - Bergen
Lento Bergeniin. Suoraan lentokentältä lähdetään Bergenin kaupunkikiertoajelulle. Siirtyminen laivalle ja lähtö risteilylle. Päivällinen.

2. päivä
Ålesund ja vuonomaisemat
Aamiaisaikaan saavutaan Ålesundin jugendkaupunkiin ennen purjehdusta Geirangerin vuonoon. Laiva lipuu 800 metriä korkeiden kallioiden ja upeiden vesiputousten ohitse. Syyskuussa laiva ajaa Geirangerin vuonon sijasta Hjørundin vuonoon. Lounas ja päivällinen.

3. päivä
Trondheimin historiallinen kaupunki
Aamiainen. Saavutaan Trondheimiin. Se on suurkaupunki Norjan mittakaavassa, mutta kaupunki on onnistunut säilyttämään pikkukaupunkimaisen viehätyksensä. Elokuun risteilyllä vieraillaan Nidarosin katedraalissa, Norjan suurimmassa keskiaikaisessa kirkossa ja Ringven musiikkimuseossa. Syyskuun risteilyllä tehdään kaupunkikierros, johon sisältyy myös käynti Nidarosin katedraalissa. Lounas. Laiva suuntaa kohti luodetta lukemattomien pikkusaarten ja luotojen ohitse. Päivällinen.

4. päivä
Napapiiri ja Lofootit
Aamiainen ja lounas. Napapiirin ylittäminen kuuluu matkan kohokohtiin ja illalla saavutaan Lofooteille. Nämä saaret tunnetaan majesteettisten vuorten ympäröimistä kuvankauniista kalastajakylistään. Lähdetään viettämään viikinkijuhlaa päivällisineen kaikkien aikojen suurimmassa jälleenrakennetussa viikinkitalossa.

5. päivä
Tromssa – Pohjoisen portti
Aamiainen ja lounas. Iltapäivällä saavutaan Tromssaan, jossa on mahdollisuus tutustua kaupunkiin omin päin. Päivällinen.

6. päivä
Honningsvåg ja Nordkapp
Aamiainen. Laiva pysähtyy aikaisin aamulla Hammerfestissä, sitten jatketaan ihmeelliseen Nordkappiin, Euroopan mantereen pohjoisimpaan kärkeen. Retkellä voi todella tuntea olevansa maailman äärilaidalla. Lounas ja päivällinen.

7. päivä
Kirkkoniemi - Ivalo
Aamiaisen jälkeen saavutaan Kirkkoniemeen. Kuljetus Ivaloon, kahvitauko matkan varrella. Majoittuminen ja päivällinen.

8. päivä
Ivalo - Helsinki
Aamiainen. Kuljetus lentokentälle ja lento Helsinkiin.ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
12.8.  Helsinki - Bergen  09.00 - 10.50 / Finnair
19.8.  Ivalo - Helsinki     08.10 - 10.35 / Finnair


Laiva
MS Midnatsol on rakennettu vuonna 2003 Norjassa, matkustajapaikkoja 636. Laivalla on kaksikerroksinen panorama lounge, josta on mukava katsella maisemia lasin läpi. Ravintola, kahvila, baari, kirjasto, pelihuone, matkamuistomyymälä, sauna, kuntosali. Poreallas ulkokannella.

Hytit
Kaikissa hyteissä on mukavuudet ja kaksi vuodetta, joista toinen toimii myös sohvana päivän aikana.
USPL-hytti: ulkohytti, rajoitettu näkymä/ei näkymää, sijainti eri kansilla
USPO-hytti: ulkohytti, sijainti keski- ja alemmilla kansilla
USPB-hytti: ulkohytti, sijainti keski- ja ylemmillä kansilla

Hotelli Ivalo
Hotelli sijaitsee Ivalojoen rannalla, E75-tien varrella. Huoneissa on suihku ja wc, TV, radio, puhelin ja hiustenkuivain, langaton internet. Hotellissa on sauna, uima-allas, takkahuone.Matkan hinta / henkilö 12. - 19.8.2018 Bergenistä Kirkkoniemeen, MS Midnatsol

Hyttiluokka, hinta/hlö 2 hlö 1 hlö
USPL ulkohytti, rajoitettu näkymä/ei näkymää, sijainti eri kansilla 2 596 €  3 146 €
USPO ulkohytti, sijainti keski- ja alemmilla kansilla 2 756 €  3 486 €
USPB ulkohytti, sijainti keski- ja ylemmillä kansilla 3 356 €  4 356 €