Ihmeellinen Antarktis - risteily Etelämantereelle 10.-30.1.2020, tulossa: 22.1.-13.2.2021

Santiago de Chile – Punta Arenas - Chilen vuonot - Drakensalmi - Etelämanner - Falklandinsaaret - Magellanin salmi - Punta Arenas - Santiago de Chile

Kerran elämässä - risteily Etelämantereelle!

Koe kaukainen Antarktis Hurtigruten-varustamon upouudella ympäristöystävällisellä hybridilaivalla! Keväisellä risteilyllä maailman toisella puolen ollaan luonnon ihmeitten äärellä, eristyksissä muusta maailmasta. MS Roald Amundsen -laivalla on tutkimusristeilyihin erikoistunut englanninkielinen asiantuntijatiimi ja Lomalinjan ryhmän oma suomalainen asiantuntijaopas. Tervetuloa elämäsi matkalle!

22.1. - 13.2.2021 matkan tarkemmat tiedot julkaistaan syksyllä 2019.

Asiantuntijan matkassa 

Rantanen Marja

Rantanen Marja, Asiantuntijaopas

Matkanjohtaja, erityisopettaja, KM, joka on opastanut Hurtigruten-risteilyjä Bergenistä Kirkkoniemeen ja takaisin vuodesta 1998. Asiantuntijuutta tukee nyt yli 100 tehty& ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa Helsinki – Santiago de Chile – Helsinki
• Chilen sisäiset lennot Santiago de Chile - Punta Arenas - Santiago de Chile
• ohjelman mukaiset ateriat ja kuljetukset
• majoitus Santiago de Chilessä, 2 yötä (ennen ja jälkeen risteilyn)
• risteily Hurtigruten-varustamon MS Roald Amundsen –laivalla kahden hengen hytissä
• maihinnousut polarcirkel-veneillä sekä aktiviteetteja laivalla ja maissa
• tuulen- ja vedenpitävä takki
• englanninkielisen tutkimustiimin luennot laivalla
• suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut

10 836 €  /hlö Polar Outside -hytissä (RR)
12 476 €  /hlö Arctic Superior -hytissä (XT)


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 10.1.
Lento Amsterdamiin, jossa koneenvaihto.

2. päivä, 11.1.
Santiago de Chile
Saapuminen Santiago de Chileen, kuljetus hotellille. Chilen pääkaupunki on jännittävä ja monimuotoinen. Kaupunkia reunustavat lumihuippuiset Andit jäätikköineen ja korkeine vuorijonoineen. Kaupunkia itseään värittävät korkeat pilvenpiirtäjät.

3. päivä, 12.1.
Risteily alkaa Punta Arenasista
Aamiainen. Lento Punta Arenasiin, jossa kuljetus satamaan ja siirtyminen laivaan - MS Roald Amundsen lähtee risteilylle ja seikkailu alkaa! (A, P)

4. päivä, 13.1.
Chilen vuonot
Nautitaan vaikuttavista näkymistä laivamatkalla Beaglen kanaalin halki. Jää on uurtanut tiensä vuorien läpi jättäen jälkeensä eristyneitä saaria ja piilossa olevia lahtia muodostaen näin Chilen ainutlaatuiset vuonomaisemat. (TH)

5. - 6. päivä, 14. - 15.1.
Kap Horn ja Drakensalmi
Kap Horn, Etelä-Amerikan kärki, on yksi maailman ikonisimmista paikoista ja tunnettu haastavista olosuhteistaan. Kuuluisa Drakensalmi on paikka, jossa kaksi valtamerta kohtaavat toisensa. Laivamatka napa-alueen tutkimusmatkaajista tunnetulla Drakensalmella on ainutlaatuinen kokemus. Päivien aikana on mahdollisuus kuunnella asiantuntijaluentoja ja osallistua laivan ohjelmaan tai vain nauttia maisemista. Matkan pääkohde lähenee - valmistaudutaan tuleviin päiviin Etelämantereella asiantuntijaluentoja kuunnellen ja maihinnousujen ohjeistuksiin perehtyen. (TH)

7. - 13. päivä, 16. - 22.1.
Etelämanner
Antarktiksen eristävät muusta maailmasta merivirrat. Kaikesta maailman jäästä 90 % sijaitsee täällä: maata peittää noin 4 kilometrin paksuinen jääkerros. Talviaikaan Antarktis vaipuu syvemmälle eristyksiin, kun rannikolle muodostuva merijää lähes kaksinkertaistaa mantereen koon. Kesäisin jäätikkö toimii asuinpaikkana miljoonille pingviineille, valaille ja hylkeille, jotka muun ajan vuodesta elävät meressä. Valtamerten eläinplanktonia edustavat krilliäyriäiset ovat keskeisintä ravintoa suurelle osalle alueen villieläimistä, niiden selviämisen kulmakivi. Eteläisen jäämeren krillien kokonaisbiomassa on suurimpia yksittäisen eläinlajin massoja maapallolla – jopa suurempi kuin koko ihmiskunnan massa!

Antarktiksen sopimuksen mukaan Etelämanner on rauhalle, tieteelle ja matkailulle omistautunut maanosa. Ihminen ei saa toiminnallaan horjuttaa luonnon täydellistä tasapainoa. Tällä matkalla päästään vierailemaan paikassa, joka on kehittynyt vuosituhansien ajan ilman ihmisen vaikutusta. Tästä syystä matkalla noudatetaan tiukkoja ympäristöön liittyviä suosituksia ja sääntöjä. Taakse jää vain jalanjälkiä, eikä mukaan oteta muuta kuin valokuvia. Sijainti tekee jokaisesta Antarktikselle suuntautuvasta risteilystä tutkimusmatkan. Edistyneimmälläkään teknologialla ei pystytä ohittamaan niitä erityisiä ilmastollisia haasteita, jotka ovat osa tätä ympäristöä. Sää-, tuuli- ja jääolosuhteet vaikuttavat olennaisesti matkan aikatauluun ja ohjelmaan. Maihinnousuja, reittiä ja muita suunnitelmia saatetaan joutua käytännön syistä muuttamaan matkan aikana. Näin päästään myös nauttimaan olosuhteista silloin, kun ne ovat otollisimmat esimerkiksi pitkälle vaellukselle maissa tai kajakkiretkelle merellä, tai valtavien valasparvien ihailuun laivan kannelta.

Päivien aikana pyritään vierailemaan mahdollisimman monessa paikassa, kuten Deceptionin saarella, Half Moon - ja Cuverville-saarilla, Brown Bluffilla sekä Nekon satamassa. Nämä seesteiset paikat tarjoavat mahdollisuuksia nähdä niin pingviiniyhdyskuntia ja hylkeitä kuin vanhoja valaanpyyntiasemiakin sekä ihastella jäätiköitä ja kaikenkokoisia ja värisiä jäävuoria koskemattoman luonnon keskellä. Kaikkia matkalla odottavia elämyksiä on vaikea pukea sanoiksi. Kokeneiden Antarktiksen kävijöiden kuuluisa lausahdus tiivistää asian näin: ”Jos pystyt kuvailemaan Antarktista sanoin, et todennäköisesti ole koskaan käynyt siellä.” (TH)

14. päivä, 23.1.
Merellä
Upeiden Antarktiksella vietettyjen päivien jälkeen on aikaa rentoutumiseen, valokuvasaaliin tutkailuun ja edellisten päivien kokemusten läpikäymiseen. Päivän luennolla kerrotaan matkan seuraavasta kohteesta, Falklandinsaarista. (TH)

15. - 17. päivä, 24. - 26.1.
Falklandinsaaret

Saavutaan kaupunkiin, joka on kuin minikokoinen Englanti - vaikuttaa hieman epätodelliselta. Falklandinsaarien pääkaupunki on Stanley. Punaiset bussit ja puhelinkopit sekä englantilaiset pubit värittävät kaupunkia. Vaeltele katuja pitkin ja tutustu kaupunkiin, joka on helposti kierrettävissä yhdessä päivässä. Tai osallistu retkelle ja tutustu ympäröivään luontoon ja eläimistöön. Falklandinsaarilla on saastumaton ympäristö - kirkkaansininen taivas, kaukana siintävä horisontti, suunnattoman avarat alueet ja upeat valkoiset hiekkarannat yhdistyvät upeaksi kokonaisuudeksi. (TH)

18. päivä, 27.1.
Magellanin salmi

Ympyrä sulkeutuu, kun laiva saapuu Magellanin salmelle. Kerrataan upeita kokemuksia, joita matkan aikana on saatu. Nautitaan vielä viimeisistä hetkistä laivan kannella luontoa ihaillen. (TH)

19. päivä, 28.1.
Punta Arenas - Santiago de Chile
MS Roald Amundsen saapuu takaisin päätesatamaansa, Chilen Punta Arenasiin. Nyt on aika sanoa näkemiin laivalle ja miehistölle. Matka jatkuu lentäen Santiago de Chileen. Kuljetus hotellille. Mahdollisuus osallistua chileläiseen illanviettoon. (A)

20. päivä, Santiago de Chile, kotimatka alkaa, 29.1.
Aamiainen. Kuljetus lentoasemalle. Lento yön yli Amsterdamiin. (A)

21. päivä, 30.1.
Saapuminen Helsinkiin.


Tähän ainutlaatuiseen risteilyyn voi tulla muutoksia mm. sää- ja jääolosuhteista johtuen. Turvallisuus on matkalla tärkeintä - laivan kapteeni päättää lopullisesta reitistä ja matkaohjelmasta risteilyn aikana.ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
KLM
10.1.2020  Helsinki - Amsterdam                   18.10 - 19.50
10.1.2020  Amsterdam - Santiago de Chile  20.55 - 11.05 (11.1.)
29.1.2020  Santiago de Chile - Amsterdam  12.45 - 10.00 (30.1.)
30.1.2020  Amsterdam - Helsinki                   14.00 - 17.25

Lisäksi 12.1. ja 28.1. Chilen sisäiset lennot Santiago de Chile - Punta Arenas - Santiago de Chile


Hotelli
Santiago de Chile, 2 yötä
Sheraton Santiago Hotel ****


Lisämaksusta
• yhden hengen hytti 3 200 € (Polar Outside, RR)
• laivayhtiön järjestämät englanninkieliset retket Chilessä ja Falklandinsaarilla
Varaa retket etukäteen Lomalinjan kautta, linkki retkitarjontaan on tulossa tähän.

Hintaan ei sisälly
• palvelumaksut (tipit) oman harkinnan mukaan

Laiva
MS Roald Amundsen
Hurtigruten-varustamon vuonna 2019 valmistuva alus. Laiva esittelee uuden, kestävää kehitystä tukevan hybriditeknologian. Yhdistettynä edistyksellisesti rakennettuun runkoon ja sähkön tehokkaaseen käyttöön se vähentää polttoaineen kulutusta ja hiilidioksidipäästöjä 20 prosentilla. Tulevaisuudessa laivamatkat tulevat olemaan hiljaisia ja päästöttömiä. MS Roald Amundsen näyttää tietä kohti entistä kestävämpää matkailua. Laiva on erityisesti rakennettu napaseutujen merimatkoja silmällä pitäen. Se tarjoaa miellyttävän turvasataman tuoden seikkailijoita ympäri maailman upeisiin matkakohteisiin ympäristöä säästävällä tavalla.

MS Roald Amundsenilla on 11 kantta. Maksimimatkustajamäärä 530.
* kansi 3: sairaanhoitohuone
* kannet 4-5: hyttejä
* kansi 6: vastaanotto, kauppa, ravintolat Aune ja Fredheim, Amundsen tiedekeskus
* kansi 7: hyttejä ja kuntoilu- ja hyvinvointikeskus
* kansi 8: hyttejä
* kansi 9: hyttejä ja ravintola Lindstrom
* kansi 10: uima-altaat, sauna, Explorer lounge ja baari
* kansi 11: ulkokuntosali ja juoksurata

Hytit
Polar Outside (RR): tilava kahden hengen hytti, parivuode (vuoteet saa pyydettäessä erilleen), iso ikkuna merelle, TV, kannet 4-5
Arctic Superior (XT): tilava kahden hengen hytti, parivuode (vuoteet saa pyydettäessä erilleen), parveke, TV, kahvin- ja teenkeittovälineet, kannet 7-8

Expedition Team -tutkimustiimi ja tiedekeskus
Laivalla on englanninkielinen tutkimustiimi, johon kuuluu eri alojen asiantuntijoita. Risteilyn aikana järjestetään useita mielenkiintoisia luentoja eri teemoista (englanniksi). Laivalla on myös jännittävä tiedekeskus.

Matkaehdot

Tämän matkan erikoisehdot:
Ennakkomaksu on 500 €/hlö, eräpäivä on 7 vrk varauksesta.
Loppumaksun eräpäivä on 6 kk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 6 kk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 6 kk - 65 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 64 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Risteilyohjelma sitoumuksetta. Pakottavien syiden, mm. sääolosuhteiden vuoksi reitti saattaa muuttua, satamien vierailujärjestys vaihtua tai jokin kohde jäädä kokonaan pois. Pidätämme oikeuden matkaohjelman muutoksiin.


Muut lisätiedot

Matkustajalta edellytetään hyvää peruskuntoa. Matka ei sovi liikuntarajoitteisille. Kaikilta Antarktiksen risteilylle lähteviltä vaaditaan lääkärin allekirjoittama lääkärintodistus. Kyseisen lomakkeen saatte Lomalinjan toimistosta. Lomakkeella lääkärinne vahvistaa, että olette terveydeltänne siinä kunnossa, että voitte matkustaa Antarktikselle.

Matkavakuutus on tällä matkalla pakollinen ja jokaisen risteilylle lähtevän tulee täyttää sitä varten erityinen
lomake, jonka saatte Lomalinjan toimistosta. Lomakkeelle täytetään päätiedot matkavakuutuksestanne.