Ihmeellinen Antarktis - risteily Etelämantereelle 26.1.-15.2.2022

Santiago de Chile – Punta Arenas - Chilen vuonot - Drakensalmi - Etelämanner - Falklandinsaaret - Magellanin salmi - Punta Arenas - Santiago de Chile

Kerran elämässä - risteily Etelämantereelle!

Koe kaukainen Antarktis Hurtigruten-varustamon ympäristöystävällisellä hybridilaivalla! Keväisellä risteilyllä maailman toisella puolen ollaan luonnonihmeiden äärellä, eristyksissä muusta maailmasta. MS Roald Amundsen -laivalla on tutkimusristeilyihin erikoistunut englanninkielinen asiantuntijatiimi ja Lomalinjan ryhmän oma suomalainen asiantuntijaopas. Tervetuloa elämäsi matkalle!

Asiantuntijaopas Marja Rantanen

Asiantuntijan matkassa 

Rantanen Marja

Rantanen Marja, asiantuntijaopas

Matkanjohtaja, erityisopettaja, KM, joka on opastanut Hurtigruten-risteilyjä Bergenistä Kirkkoniemeen ja takaisin vuodesta 1998. Asiantuntijuutta tukee nyt yli 100 tehty& ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• Chilen sisäiset lennot
• ohjelman mukaiset kuljetukset ja ateriat ruokajuomineen
• majoitus Santiago de Chilessä, 2 yötä
• Antarktiksen risteily kahden hengen hytissä
• maihinnousut sekä aktiviteetteja laivalla ja maissa
• tuulen- ja vedenpitävä takki omaksi
• lainattavaksi saappaat, kävelysauvat ja muut aktiviteeteissa tarvittavat erikoisvarusteet
• englanninkielisen tutkimustiimin luennot laivalla
• suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut

Vuoden 2022 lähtö, hintatieto alustava. Vahvistetaan maaliskuussa 2021.
11 796 €/hlö Polar Outside -hytissä (RR)
13 676 €/hlö Arctic Superior -hytissä (XT)


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 26.1.2022
Lento Amsterdamiin tai Madridiin, koneenvaihto.

2. päivä, 27.1.2022
Santiago de Chile
Saapuminen Santiago de Chileen, kuljetus hotellille. Chilen pääkaupunki on jännittävä ja monimuotoinen. Kaupunkia reunustavat lumihuippuiset Andit jäätikköineen ja korkeine vuorijonoineen. Kaupunkia itseään värittävät korkeat pilvenpiirtäjät.

3. päivä, 28.1.2022
Risteily alkaa Punta Arenasista
Lento Punta Arenasiin, jossa kuljetus satamaan ja siirtyminen laivaan. MS Roald Amundsen lähtee risteilylle ja seikkailu alkaa! (A, P)

4. päivä, 29.1.2022
Patagonia
Nautitaan vaikuttavista näkymistä laivamatkalla Beaglen kanaalin halki. Jää on uurtanut tiensä vuorien läpi jättäen jälkeensä eristyneitä saaria ja piilossa olevia lahtia muodostaen näin Chilen ainutlaatuiset vuonomaisemat. (TH)

5. - 6. päivä, 30.-31.1.2022
Kap Horn ja Drakensalmi
Kap Horn, Etelä-Amerikan kärki, on yksi maailman ikonisimmista paikoista ja tunnettu haastavista olosuhteistaan. Kuuluisa Drakensalmi on paikka, jossa kaksi valtamerta kohtaavat toisensa. Matkan pääkohde lähenee - valmistaudutaan tuleviin päiviin Etelämantereella asiantuntijaluentoja kuunnellen ja maihinnousujen ohjeistuksiin perehtyen. (TH)

7. - 12. päivä, 1.-6.2.2022
Etelämanner  - mahdotonta kuvailla
Antarktiksen eristävät muusta maailmasta merivirrat. Kaikesta maailman jäästä 90 % sijaitsee täällä: maata peittää noin 4 kilometrin paksuinen jääkerros. Talviaikaan Antarktis vaipuu syvemmälle eristyksiin, kun rannikolle muodostuva merijää lähes kaksinkertaistaa mantereen koon. Kesäisin jäätikkö toimii asuinpaikkana miljoonille pingviineille, valaille ja hylkeille, jotka muun ajan vuodesta elävät meressä. Valtamerten eläinplanktonia edustavat krilliäyriäiset ovat keskeisintä ravintoa suurelle osalle alueen villieläimistä, niiden selviämisen kulmakivi. Eteläisen jäämeren krillien kokonaisbiomassa on suurimpia yksittäisen eläinlajin massoja maapallolla – jopa suurempi kuin koko ihmiskunnan massa!

Antarktiksen sopimuksen mukaan Etelämanner on rauhalle, tieteelle ja matkailulle omistautunut maanosa. Ihminen ei saa toiminnallaan horjuttaa luonnon täydellistä tasapainoa. Tällä matkalla päästään vierailemaan paikassa, joka on kehittynyt vuosituhansien ajan ilman ihmisen vaikutusta. Tästä syystä matkalla noudatetaan tiukkoja ympäristöön liittyviä suosituksia ja sääntöjä. Taakse jää vain jalanjälkiä, eikä mukaan oteta muuta kuin valokuvia. Sijainti tekee jokaisesta Antarktikselle suuntautuvasta risteilystä tutkimusmatkan. Edistyneimmälläkään teknologialla ei pystytä ohittamaan niitä erityisiä ilmastollisia haasteita, jotka ovat osa tätä ympäristöä. Sää-, tuuli- ja jääolosuhteet vaikuttavat olennaisesti matkan aikatauluun ja ohjelmaan. Maihinnousuja, reittiä ja muita suunnitelmia saatetaan joutua käytännön syistä muuttamaan matkan aikana. Näin päästään myös nauttimaan olosuhteista silloin, kun ne ovat otollisimmat esimerkiksi pitkälle vaellukselle maissa tai kajakkiretkelle merellä, tai valtavien valasparvien ihailuun laivan kannelta.

Päivien aikana pyritään vierailemaan mahdollisimman monessa paikassa, kuten Deceptionin saarella, Half Moon - ja Cuverville-saarilla, Brown Bluffilla sekä Nekon satamassa. Nämä seesteiset paikat tarjoavat mahdollisuuksia nähdä niin pingviiniyhdyskuntia ja hylkeitä kuin vanhoja valaanpyyntiasemiakin sekä ihastella jäätiköitä ja kaikenkokoisia ja värisiä jäävuoria koskemattoman luonnon keskellä.

Tällä ainutlaatuisella risteilyllä yritetään olosuhteiden salliessa ylittää eteläinen napapiiri 66°33’ - se on alue, joka on pysyvästi jäätynyt ja jonka lähelle ei talviaikaan päästä.

Kaikkia matkalla odottavia elämyksiä on vaikea pukea sanoiksi. Kokeneiden Antarktiksen kävijöiden kuuluisa lausahdus tiivistää asian näin: ”Jos pystyt kuvailemaan Antarktista sanoin, et todennäköisesti ole koskaan käynyt siellä.” (TH)

13.-14. päivä, 7.-8.2.2022
Merellä
Upeiden Antarktiksella vietettyjen päivien jälkeen on aikaa rentoutumiseen, valokuvasaaliin tutkailuun ja edellisten päivien kokemusten läpikäymiseen. Päivän luennolla kerrotaan matkan seuraavasta kohteesta, Falklandinsaarista. (TH)

15.-17. päivä, 9.-11.2.2022
Falklandinsaaret

Saavutaan kaupunkiin, joka on kuin minikokoinen Englanti. Punaiset bussit ja puhelinkopit sekä englantilaiset pubit värittävät Stanleyn kaupunkia. Vaeltele katuja pitkin ja tutustu kaupunkiin omin päin tai osallistu retkelle ja tutustu ympäröivään luontoon ja eläimistöön. Falklandinsaarilla kirkkaansininen taivas, kaukana siintävä horisontti, suunnattoman avarat alueet ja upeat valkoiset hiekkarannat yhdistyvät upeaksi kokonaisuudeksi. (TH)

18. päivä, 12.2.2022
Magellanin salmi

Ympyrä sulkeutuu, kun laiva saapuu Magellanin salmelle. Kerrataan matkan aikana saatuja upeita kokemuksia ja nautitaan viimeisistä hetkistä laivan kannella luontoa ihaillen. (TH)

19. päivä, 13.2.2022
Punta Arenas - Santiago de Chile
MS Roald Amundsen saapuu takaisin päätesatamaansa, Chilen Punta Arenasiin. Nyt on aika sanoa näkemiin laivalle ja miehistölle. Matka jatkuu lentäen Santiago de Chileen. Kuljetus hotellille. Mahdollisuus osallistua chileläiseen illanviettoon. (A)

20. päivä, 14.2.2022
Santiago de Chile, kotimatka alkaa
Kuljetus lentoasemalle. Lento yön yli Amsterdamiin tai Madridiin. (A)

21. päivä, 15.2.2022
Saapuminen Helsinkiin.ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - Amsterdam                18.10 - 19.50
Amsterdam - Santiago de Chile  20.55 - 11.05 (+1)
Santiago de Chile - Amsterdam  12.45 - 10.00 (+1)
Amsterdam - Helsinki                14.00 - 17.25
Lisäksi Chilen sisäiset lennot Santiago de Chile - Punta Arenas - Santiago de Chile


Hotelli
Santiago de Chile, 2 yötä
Sheraton Santiago Hotel **** tai vastaava


Lisämaksusta
• yhden hengen hytti: 3 350 €/Polar Outside RR, 3 850 €/Arctic Superior XT
• laivayhtiön järjestämät englanninkieliset retket Chilessä ja Falklandinsaarilla
Retkivaraukset etukäteen Lomalinjan kautta, lopullinen retkiohjelma vahvistuu muutama kuukausi ennen matkaa.

Hintaan ei sisälly
• palvelumaksut (tipit) oman harkinnan mukaan (suositus 9 €/hlö/vrk)

Laiva
MS Roald Amundsen
Hurtigruten-varustamon vuonna 2019 valmistunut alus, joka esittelee uuden, kestävää kehitystä tukevan hybriditeknologian. Yhdistettynä edistyksellisesti rakennettuun runkoon ja sähkön tehokkaaseen käyttöön se vähentää polttoaineen kulutusta ja hiilidioksidipäästöjä 20 prosentilla. Tulevaisuudessa laivamatkat tulevat olemaan hiljaisia ja päästöttömiä. MS Roald Amundsen näyttää tietä kohti entistä kestävämpää matkailua. Laiva on erityisesti rakennettu napaseutujen merimatkoja silmällä pitäen. Se tarjoaa miellyttävän turvasataman tuoden seikkailijoita ympäri maailman upeisiin matkakohteisiin ympäristöä säästävällä tavalla.

MS Roald Amundsenilla on 11 kantta. Maksimimatkustajamäärä 530.
* kansi 3: sairaanhoitohuone
* kannet 4-5: hyttejä
* kansi 6: vastaanotto, kauppa, ravintolat Aune ja Fredheim, Amundsen tiedekeskus
* kansi 7: hyttejä ja kuntoilu- ja hyvinvointikeskus
* kansi 8: hyttejä
* kansi 9: hyttejä ja ravintola Lindstrom
* kansi 10: uima-altaat, sauna, Explorer lounge ja baari
* kansi 11: ulkokuntosali ja juoksurata

Hytit
Polar Outside (RR): tilava kahden hengen hytti, parivuode (vuoteet saa pyydettäessä erilleen), iso ikkuna merelle, TV, kannet 4-5
Arctic Superior (XT): tilava kahden hengen hytti, parivuode (vuoteet saa pyydettäessä erilleen), parveke, TV, kahvin- ja teenkeittovälineet, kannet 7-8

Expedition Team -tutkimustiimi ja tiedekeskus
Laivalla on englanninkielinen tutkimustiimi, johon kuuluu eri alojen asiantuntijoita. Risteilyn aikana järjestetään useita mielenkiintoisia luentoja eri teemoista. Laivalla on myös jännittävä tiedekeskus.


Matkaehdot

Tämän matkan erikoisehdot:
Ennakkomaksu on 500 €/hlö, eräpäivä on 7 vrk varauksesta.
Loppumaksun eräpäivä on 6 kk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 6 kk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 6 kk - 65 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 64 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Risteilyohjelma sitoumuksetta. Pakottavien syiden, mm. sääolosuhteiden vuoksi reitti saattaa muuttua, satamien vierailujärjestys vaihtua tai jokin kohde jäädä kokonaan pois. Pidätämme oikeuden matkaohjelman muutoksiin.


Muut lisätiedot

Matkustajalta edellytetään hyvää peruskuntoa. Matka ei sovi liikuntarajoitteisille. Kaikilta Antarktiksen risteilylle lähteviltä vaaditaan lääkärin allekirjoittama lääkärintodistus. Kyseisen lomakkeen saatte Lomalinjan toimistosta. Lomakkeella lääkärinne vahvistaa, että olette terveydeltänne siinä kunnossa, että voitte matkustaa Antarktikselle.

Matkavakuutus on tällä matkalla pakollinen ja jokaisen risteilylle lähtevän tulee täyttää sitä varten erityinen
lomake, jonka saatte Lomalinjan toimistosta. Lomakkeelle täytetään päätiedot matkavakuutuksestanne.