Jangtsejoen risteily, Shanghai, Hangzhou ja Suzhou 11.-22.4.ja 13.-24.10.2019

 Shanghai - Hangzhou - Suzhou - Yichang - Shibaozhai/Fengdu - Chongqing

Matka alkaa Shanghaista, jonka näkymää hallitsevat korkeat pilvenpiirtäjät ja päättyy Chongqingiin, joka on kuuluisa kuvankauniista vuoristo- ja jokimaisemistaan sekä vehreistä metsistään. Kolmen yön risteilyllä Yichangista Chongqingiin nähdään kiinalaisia kyliä, upeita rotkoja ja kauniita maisemia. Matkalla nähdään myös Suzhou, joka on kuuluisa silkistään, kanaaleistaan ja puutarhoistaan sekä tutustutaan Hangzhoun idyllisiin maisemiin.

Asiantuntijan matkassa 

Tiensuu Marja-Leena

Tiensuu Marja-Leena, Asiantuntijaopas

Opettaja ja matkanjohtaja, jolla on yli 40 vuoden kokemus matkailusta. Erityisalueena Kiina. ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• Finnairin reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa
• laivaristeily Jangtsejoella, majoitus parvekkeellisessa hytissä
• ohjelman mukaiset ateriat, retket ja junamatka
• paikallisten kuljettajien ja oppaiden palkkiot
• viisumi

2 296 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1.päivä 11.4. ja 13.10.
Lento Helsinki – Shanghai

2.päivä 12.4. ja 14.10.

Shanghai
Saapuminen aamulla Shanghaihin. Ajetaan Bund-rantakadulle ihailemaan kaupungin siluettia. Lounas ja majoittuminen hotelliin, ilta vapaa. (L)

3.päivä 13.4. ja 15.10.
Shanghain kiertoajelu
Kokopäivän kiertoajelu. Kierretään vanhaakaupunkia ja vieraillaan Yuyuanin vanhoissa puutarhoissa. Käydään myös Jade Buddhan temppelissä, jossa on kaksi erilaista Buddha-veistosta: Lepäävä Buddha ja yhdestä jadekimpaleesta veistetty Istuva Buddha. Lounas. (A, L)

4.päivä 14.4. ja 16.10.

Hangzhou
Hangzhou tunnetaan Läntisestä järvestä, Xihusta, ja sitä ympäröivistä idyllisistä maisemista. Kaupunki on myös kuuluisa teestään. Ajo aamulla Hangzhouhun, tutustuminen Xihujärveen ja sen maisemiin sekä nähtävyyksiin. Rannoilla on monta tunnettua historiallista maamerkkiä, kuten Solidaarisuuskukkula, Harmonian pagoda ja Ling Yin -temppeli. Lounas ja majoittuminen. (A, L)

5.päivä 15.4. ja 17.10.
Suzhou
Ajo aamiaisen jälkeen Suzhouhun. Idän Venetsiaksi kutsuttu Suzhou oli jo 500-luvulla merkittävä silkkikaupan keskus, ja siellä on monia erilaisia hauskannimisiä puutarhoja, joista tutustutaan yhteen. Lounas ja tutustuminen silkkitehtaaseen, missä nähdään kuinka silkkiperhosen toukka kehrää ja miten kotilosta jalostuu silkkilankaa. Tehtaan yhteydessä on suuri myymälä, jossa voi tehdä ostoksia. (A, L)

6.päivä 16.4. ja 18.10.
Junamatka Yichangiin, risteily alkaa
Ajo aamiaisen jälkeen Shanghaihin, josta lounaan jälkeen junamatka Chongqingiin (13.27– 20.59). Koska perille saavutaan illalla, nautitaan eväsateria ennen junasta poistumista ja risteilyn alkua. (A,L)

7.päivä 17.4. ja 19.10.
Kolmen rotkon pato
Aamiaisen jälkeen retki Kolmen rotkon padolle, joka on kiinalaisten ylpeänä esittelemä valtava projekti. Itse padon lisäksi nähdään juuri valmistunut laivahissi, jossa padon ohittaminen laivoilla kestää vain puoli tuntia. Matkataan upean Xilingin rotkon läpi. Lounas ja päivällinen laivalla. (TH)

8.päivä 18.4. ja 20.10.
Qutangin ja Wuxianin rotkot
Aamiainen. Matka jatkuu läpi upeiden Qutangin ja Wuxianin rotkojen. Retki Shennonjoelle lähtee Badongista ja se tehdään pienemmällä päiväristeilijällä. Poiketaan myös katselemassa Tuija-heimon värikkäitä perinnetansseja. Huom! Säävaraus. Lounas ja päivällinen laivalla.(TH)

9.päivä 19.4. ja 21.10.
Shibaozhai-puinen pagoda
Aamiainen. Risteily jatkuu pitkin kaunista Jangtsejokea. Lähdetään retkelle katsomaan puista pagodaa, jota kutsutaan myös Jangtsejoen helmeksi. Jos vesiolosuhteet sallivat, lisämaksullinen retki myös Fengdun aavekaupunkiin. Lounas ja päivällinen laivalla. (TH)

10.päivä 20.4. ja 22.10.
Chongqing - miljoonakaupunki vuorien keskellä
Saavutaan Chongqingin vuoristokaupunkiin, joka on kehittynyt valtavalla vauhdilla. Kaupunkikierros ja lounas. Majoittuminen kaupungin keskustaan. (A,L)

11.päivä 21.4. ja 23.10.
Dazun kiviveistokset
Aamiainen hotellissa. Tehdään retki Unescon maailmanperintölistalla oleville Dazun kiviveistoksille. Nämä uskomattomat kallioon veistetyt patsaat ovat onneksi säilyneet Kiinan kulttuurivallankumoukselta niiden syrjäisen sijainnin takia. Lounas. (A, L)

12.päivä 22.4. ja 24.10.
Lähtö aamiaisen jälkeen lentokentälle, josta lento Suomeen. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - Shanghai 17.20 -07.10 +1 Finnair
Chongqing - Helsinki 09.50 - 14.05 Finnair


Majoitus

2 yötä, Bund Riverside****, Shanghai
Keskitasoinen lähellä Nanjing ostoskatua, Shanghain keskukstassa.  Hotellissa ravintola, jossa kiinalaisia ruokia ja aula-baari. Huoneissa ilmastointi,hiustenkuivaaja, taulu-TV ja tallelokero. Ilmainen WiFi

1 yö, Best Western plus Hangzhou Meiyuan Hotel****, Hangzhou
Keskitasoinen hotelli hyvien kulkuyhteyksien päässä Hangzhoun keskustasta. Hotellissa ravintola, joka tarjoaa sekä kiinalaista että länsimaista ruokaa, kuntosali.
Huoneissa ilmastointi, minibaari, hiustenkuivaaja, taulu-TV ja tallelokero. Ilmainen WiFi, Kiinassa WiFi saattaa toimia hitaasti. 

1 yö, Grand Trustel Aster Suzhou****, Suzhou
Hyvätasoinen hotelli Suzhoun keskustan tuntumassa. Hotellissa ravintola, joka tarjoaa sekä kiinalaista että länsimaista ruokaa, kuntosali, uima-allas.
Huoneissa ilmastointi, minibaari, hiustenkuivaaja, taulu-TV ja tallelokero. Ilmainen WiFi, Kiinassa WiFi saattaa toimia hitaasti. 

Harbour Plaza *****, Chongqing ***** 2 yötä.
Hyvätasoinen hotelli Chongqingin keskustassa. Huoneissa ilmastointi, minibaari, hiustenkuivaaja, taulu-TV ja tallelokero. Ilmainen WiFi, Kiinassa WiFi saattaa toimia hitaasti. 

4 yötä, Victoria Anna -laiva, ks. lisätiedot alla

Olemme varanneet savuttomat huoneet, mutta Kiinassa tupakoidaan vielä paljon, eivätkä kaikki välitä kielloista.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
•  kantajien palkkiot
•  yhden hengen huone/hytti 496 €

Laivan lisämaksulliset retket maksetaan paikan päällä ja niihin saattaa tulla muutoksia.

Laiva

Victoria Anna
Laiva on amerikkalaisen Victoria Cruises -varustamon alus, joka on rakennettu 2006 ja remontoitu 2010. Aluksessa on 2 ravintolaa, kuntosali, kauneushoitola ja matkamuistomyymälä. Victoria Cruisesin alukset on luokiteltu viiden tähden aluksiksi, mikä on korkein luokitus, jonka Kiinassa voi saada. Ne eivät kuitenkaan vastaa korkeinta eurooppalaista vaatimustasoa. Laivalla on täysihoito ja siellä tarjoillaan kiinalaista ruokaa, aamiainen on yleensä enemmän länsimaalainen. Hytit ovat parvekkeellisia, koko noin 20 m2.


Matkaehdot

PERUUTUSEHTO 3
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 59 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 21.7.2018 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 15.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen.

Matkalle tarvitaan Kiinan ryhmäviisumi ja matkustajavakuutus on pakollinen.

Kiinan ryhmäviisumia varten teidän tulee toimittaa
1.    6 viikkoa ennen lähtöä PASSIKOPIO passin kuva-aukeamasta, SÄHKÖINEN PASSIVALOKUVA JA PALVELULOMAKE mieluiten sähköpostitse osoitteeseen jaana.linsen@lomalinja.fi. Valokuvaamo voi lähettää sähköisen passikuvan puolestanne sähköpostiin.
2.    Viisumin hankinnan hoitaa yhteistyökumppanimme Lähialuematkat. He täyttävät sähköisen viisumihakemuksen ja me lähetämme sen teille allekirjoitettavaksi sähköpostiin. Jos teillä ei ole tulostusmahdollisuutta, niin allekirjoitettava viisumihakemus lähetetään teille halutessanne postitse.
3.    Lähettäkää postitse PASSI ja ALLEKIRJOITETTU KIINAN VIISUMIHAKEMUS Helsingin toimistoomme LOMALINJA OY, ALEKSANTERINKATU 12, 00170 HELSINKI viimeistään 1 kk ennen matkaa. Lähettäkää passi ja em.lomake pikakirjeenä, jonka perille menoa voi seurata netissä.

Saatte passinne oppaalta tai saattajalta lentokentällä matkalle lähtiessä.
Mikäli ette voi toimittaa passia 1 kk ennen matkaa, tulee teidän hankkia ja maksaa henkilökohtainen viisumi itse. Tällöin hyvitämme ryhmäviisumin osuudesta 60 €, ohjeet netistä  http://www.lahialuematkat.fi/viisumit/kiina


Ryhmäviisumista johtuen teidän tulee  ilmoittaa toimistoomme, mikäli lähdette matkaan joltain muulta lentoasemalta kuin Helsinki-Vantaalta.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.


Muut lisätiedot

Risteilyohjelma sitoumuksetta. Pakottavien syiden, mm. sääolosuhteiden vuoksi reitti saattaa muuttua, satamien vierailujärjestys vaihtua tai jokin kohde jäädä kokonaan pois. Pidätämme oikeuden matkaohjelman muutoksiin.