Jangtsejoen risteily, Shanghai ja Peking 19.10.-28.10.2022

Shanghai - Yichang - Wuxianin ja Qutangin rotkot - Chongqing - Peking

Matka alkaa Shanghaista, jonka näkymää hallitsevat korkeat pilvenpiirtäjät ja päättyy Pekingiin, Kiinan pääkaupunkiin, jonka nähtävyydet ovat maailmankuuluja. Kolmen yön risteilyllä Yichangista Chongqingiin nähdään kiinalaisia kyliä, upeita rotkoja ja kauniita maisemia. Matkalla nähdään myös Chongqing, miljoonakaupunki keskellä vuoria.

Asiantuntijan matkassa 

Lehtovirta Lauri

Lehtovirta Lauri, asiantuntijaopas

Matkaopas, jolla on vuosien kokemus matkailualalla, erityisesti Aasiassa. Laurille erityisen mielenkiintoista kerrottavaa ovat alueiden kulttuurihistoria, uskonnot, kansan elä ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• Finnairin lennot turistiluokassa
• ohjelman mukaiset hotelliyöpymiset kahden hengen huoneessa
• 4 yön laivaristeily Jangtsejoella, majoitus parvekkeellisessa hytissä sis. executive-luokan palvelun
• ohjelman mukaiset ateriat ja retket
• Kiinan viisumi Suomen kansalaiselle
• asiantuntijaoppaan palvelut

2 896 €

 


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 19.10.
Lento Shanghaihin.

2. päivä, 20.10.
Shanghai, Bund
Lähtö aamulla kentältä Bundin rantakadulle, josta on hyvä aloittaa Shanghaihin tutustuminen. Vasemmalla idässä on Bund ja toisella puolen huima uusi Pudong pilvenpiirtäjineen. Kävellään pitkin Bundia oppaan johdolla ennen lounasta. Illalla vielä pieni kävely kuuluisalla Nanjing Roadilla, jossa on ostoskeskuksia ja satoja kauppoja. (L)

3. päivä, 21.10.
Shanghain kierros
Kokopäivän kiertoajelu. Kierretään vanhaakaupunkia.  Käydään Jade Buddhan temppelissä, jossa on kaksi erilaista Buddha-veistosta: Lepäävä Buddha ja yhdestä jadekimpaleesta veistetty Istuva Buddha. Vieraillaan laajasta tarjonnastaan kuuluisassa Shanghai-museossa, jonka neljään kerrokseen kootut kiinalaisaarteet on jaettu yksittäisiin gallerioihin. Lounas. Illalla on vuorossa vielä upea kiinalainen akrobaattiesitys, lisämaksusta. (A, L)

4. päivä, 22.10
Yichang, risteily alkaa.

Aamiainen. Aamupäivä vapaa-aikaa. Lähtö rautatieasemalle, josta juna Yichangiin. Retki-illallinen junassa. Perillä ajo laivaan. (A,P)

5. päivä, 23.10.
Kolmen rotkon pato
Aamiaisen jälkeen retki Kolmen rotkon padolle, joka on kiinalaisten ylpeänä esittelemä valtava projekti. Itse padon lisäksi nähdään juuri valmistunut laivahissi, jossa padon ohittaminen laivoilla kestää vain puoli tuntia. Matkataan upean Xilingin rotkon läpi. Lounas ja päivällinen laivalla. (TH)

6. päivä, 24.10.
Qutangin ja Wuxianin rotkot
Aamiainen. Matka jatkuu läpi upeiden Qutangin ja Wuxianin rotkojen. Retki Shennonjoelle lähtee Badongista ja se tehdään pienemmällä päiväristeilijällä. Huom! Säävaraus. Lounas ja päivällinen laivalla. (TH)

7. päivä, 25.10.
Shibaozhai - puinen pagoda tai muinainen kulttuuripuisto
Aamiainen. Risteily jatkuu pitkin kaunista Jangtsejokea. Lokakuun matkalla lähdetään retkelle katsomaan puista pagodaa, jota kutsutaan myös Jangtsejoen helmeksi. Toukokuun risteilyllä tehdään retki muinaiseen kulttuuripuistoon. Jos vesiolosuhteet sallivat, lisämaksullinen retki myös Fengdun aavekaupunkiin. Lounas ja päivällinen laivalla. (TH)

8. päivä, 26.10.
Chongqing - miljoonakaupunki vuorien keskellä
Saavutaan Chongqingin vuoristokaupunkiin, joka on kehittynyt valtavalla vauhdilla. Kaupunkikierros. Lounaan jälkeen ajo lentoasemalle ja lento Pekingiin. Majoittuminen (A,L).

9. päivä, 27.10.
Kiinan muuri, helmimarkkinat, kesäpalatsi
Aamiaisen jälkeen ajetaan Kiinan muurille, joka on yksi maailman seitsemästä ihmeestä. Muurin nykyinen muoto on Ming-dynastian ajalta 1400-luvulta. Käynti Cloisonné-myymälässä, jossa päästään ihailemaan emalitöiden valmistusta. Lounas, jonka jälkeen jälkeen ajetaan Keisarilliseen Kesäpalatsiin. Unescon maailmanperintölistalla oleva keisarien kesänviettopaikka jaetaan kolmeen osaan: keisarilliset palatsit, Pitkän iän kukkula ja Kunmingjärvi. Alue yhdistää Pohjois-Kiinan ja Etelä-Kiinan puutarhojen erityispiirteet ja sitä voidaan pitää kiinalaisen puutarhan esikuvana. (A,L)

10. päivä, 28.10.
Taivaallisen rauhan aukio, Kielletty kaupunki, silkkitehdas

Aamiaisen jälkeen lähdetään Taivaallisen rauhan aukiolle, joka sijaitsee Pekingin sydämessä. Aukion keskipisteenä, keskellä keisarillista polkua, on Maon mausoleumi.Tutustuminen myös keisarilliseen palatsialueeseen, Kiellettyyn kaupunkiin, joka toimi Ming- ja Qing-dynastioiden aikana keisarien asuinpaikkana. Paksujen muurien ympäröimien rakennusten arkkitehtuuri noudattaa tarkasti kiinalaisia fengshui -periaatteita ja yksikään kaupungin rakennus ei saanut olla korkeampi kuin keisarien palatsi. Ainoastaan keisari sai kulkea vapaasti palatseissa ja puutarhassa. Lounaan jälkeen käydään silkkitehtaassa ihmettelemässä, kuinka silkki valmistetaan silkkiperhosen toukan kehräämästä langasta. Lounas retken aikana.(A,L)

11. päivä, 29.10.
Paluu Suomeen

Aamiaisen jälkeen ajo lentokentälle, josta paluu Suomeen. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
19.10.Helsinki - Shanghai 17.20- 07.15+1 Finnair
29.10.Peking - Helsinki 10.55 - 14.15 Finnair


Majoitus
2 yötä, Bund Riverside**** tai vastaava, Shanghai
Keskitasoinen lähellä Nanjing ostoskatua, Shanghain keskustassa.  Hotellissa ravintola, jossa kiinalaisia ruokia ja aula-baari. Huoneissa ilmastointi, hiustenkuivaaja, taulu-TV ja tallelokero. Ilmainen WiFi.
4 yötä, Victoria Anna**** 
Victoria Anna on rakennettu vuonna 2006 ja peruskorjatti v. 2019. Alus on luokiteltu viiden tähden alukseksi, mikä on korkein luokitus, jonka Kiinassa voi saada. Se ei kuitenkaan vastaa korkeinta eurooppalaista vaatimustasoa. Laivalla on täysihoito ja siellä tarjoillaan kiinalaista ruokaa, aamiainen on yleensä enemmän länsimaalainen. Hytit ovat kahden hengen parvekkeellisia hyttejä (Superior cabin), koko noin 20 m2 sisältäen parvekkeen. Erilliset vuoteet. Laivalla on 2 ravintolaa, 3 baaria, kuntosali, kokoustiloja, kauneushoitola ja matkamuistomyymälä. Alukseen mahtuu 380 matkustajaa ja siellä on  ja 5 kantta.

*executive-luokan palveluun sisältyy hedelmätarjotin, ruokajuomat illallisilla (viini, olut, alkoholittomat juomat), ilmainen wifi executive-tilassa.
3 yötä,The Jianguo Hotel Qianmen (Qianmen Jianguo Fandian) **** tai vastaava, Peking
Keskitasoinen hotelli. Rakennettu 1956, remontoitu 2012 ja odottaa uutta remonttia. Hotellissa on buffet-ravintola,  ympärivuorokautinen vastaanotto, ilmastointi, kuntokeskus ja hieronta. Huoneissa on ilmastointi, satelliitti-tv, puhelin, minibaari, kylpyhuone ja hiustenkuivain sekä wifi. Hotellissa sijaitsee oma teatteri, jossa esitetään Beijing Operan näytöksiä iltaisin.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone/hytti 900 €
• ruokajuomat (sisältyvät pakettiin Jangtsejoen risteilyn illallisilla)
• akrobaattishow 40 €


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 3
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 59 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).

 


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 15.12.2020 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 15.

Matka ei sovellu liikuntarajoitteiselle, kohteissa runsaasti portaita.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen.

Matkalle tarvitaan Kiinan ryhmäviisumi ja matkustajavakuutus on pakollinen.
Ryhmäviisumia varten teidän tulee toimittaa kopio passinne kuva-aukeamasta toimistoomme Lomalinja Oy, Patamäenkatu 6, 33900 Tampere viimeistään 1 kk ennen matkaa. Postitse lähetettäessä suosittelemme pikakirjettä, jonka kulkua voi seurata netissä. Passikopion voi lähettää myös sähköpostitse osoitteeseen matkustaja@lomalinja.fi

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen-otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.


Muut lisätiedot

Risteilyohjelma sitoumuksetta. Pakottavien syiden, mm. sääolosuhteiden vuoksi reitti saattaa muuttua, satamien vierailujärjestys vaihtua tai jokin kohde jäädä kokonaan pois. Pidätämme oikeuden matkaohjelman muutoksiin.