Jangtsejoen risteily ja Peking 15.-23.10.2018

Chongqing - Shibaozhai/Fengdu - Yichang - Peking

Risteily alkaa Chongqingistä, jonka näkymää hallitsevat korkeat rakennukset ja monet sillat. Kaupunki on myös kuuluisa kuvankauniista vuoristo- ja jokimaisemistaan sekä vehreistä metsistään. Kolmen yön risteilyllä alavirtaan Chongqingista Yichangiin nähdään kiinalaisia kyliä, upeita rotkoja ja henkeäsalpaavan kauniita maisemia. Ja lopuksi Peking, jonka kuuluisia nähtävyyksiä miljoonat turistit käyvät ihmettelemässä vuodesta toiseen.

Asiantuntijan matkassa 

Tiensuu Marja-Leena

Tiensuu Marja-Leena, Asiantuntijaopas

Opettaja ja matkanjohtaja, jolla on yli 40 vuoden kokemus matkailusta. Erityisalueena Kiina. ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• mjoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainitussa hotellissa
• laivaristeily Jangtsejoella, majoitus parvekkeellisessa hytissä
• ohjelman mukaiset ateriat, retket ja sisäinen junamatka
• paikallisten kuljettajien ja oppaiden palkkiot
• viisumi

1 996 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 15.10.
Lento Helsinki - Chongqing

2. päivä, 16.10.
Chongqing

Saavutaan aamulla Chongqingin vuoristokaupunkiin. Tämä miljoonakaupunki on kehittynyt valtavalla vauhdilla. Kaupunkikierroksen jälkeen majoittuminen kaupungin keskustaan. Lounas. (A, L)

3. päivä, 17.10.
Dazun kiviveistokset ja hot pot -illallinen
Aamiainen. Retki Unescon maailmanperintölistalla oleville Dazun kiviveistoksille. Matkalla nähdään, kuinka kaupunkimaisemat muuttuvat maalaismaisemiksi.  Dazun kiviveistokset ovat säilyneet kulttuurivallankumoukselta syrjäisen sijaintinsa vuoksi. Täällä on kaivettu seinään buddhalaisuuden opetukset. Lounas retken aikana. Illalla Chongqingin erikoisuus, hot pot -illallinen. Illallisen jälkeen majoittuminen laivaan. (A, L, P)

4. päivä, 18.10.
Shibaozhai-puinen pagoda
Aamiainen. Risteily jatkuu pitkin kaunista Jangtsejokea. Lähdetään retkelle katsomaan puista pagodaa, jota kutsutaan myös Jangtsejoen helmeksi. Jos vesiolosuhteet sallivat, lisämaksullinen retki myös Fengdun aavekaupunkiin. Lounas ja illallinen laivalla. (TH)

5. päivä, 19.10.
Qutangin ja Wuxianin rotkot
Aamiainen. Matka jatkuu läpi upeiden Qutangin ja Wuxianin rotkojen. Lisämaksullinen retki Shennonjoelle. Retki lähtee Badongista ja se tehdään pienehköllä päiväristeilijällä. Poiketaan myös katselemassa Tuija-heimon värikkäitä perinnetansseja sekä nähdään pienessä museossa kaksi vuorten "roikkuvaa ruumisarkkua". Iltapäivällä laiva seilaa läpi Xilingin rotkon, joka on pisin (41 mailia) ja syvin kolmesta rotkosta. Huom! Säävaraus. Myös muita lisämaksullisia retkiä tarjotaan laivalla. Lounas ja illallinen laivalla. (TH)

6. päivä, 20.10.
Kolmen rotkon pato ja Xilingin upea rotko
Aamiaisen jälkeen saavutaan Yichangiin ja lähdetään laivasta. Retki Kolmen rotkon padolle, joka on kiinalaisten ylpeänä esittelemä valtava projekti. Itse padon lisäksi nähdään juuri valmistunut laivahissi, jossa padon ohittaminen laivoilla kestää vain puoli tuntia. Lounas, jonka jälkeen junamatka Pekingiin, jonne saavutaan illalla. Matkalla hotelliin jaetaan eväslaatikot. Majoittuminen Pekingissä. (TH)

7. päivä, 21.10.
Taivaallisen rauhan aukio, Kielletty kaupunki ja Taivaan temppeli
Aamiainen. Lähtö Taivaallisen rauhan aukiolle, jolle sanotaan mahtuvan kerralla miljoona ihmistä. Nähdään myös Kielletty kaupunki, jonka kuuluisiin nähtävyyksiin kuuluu mm. käsittämättömän suuri Maon kuva. Kielletty kaupunki on yli 800 rakennuksesta koostuva palatsialue, joka toimi Ming- ja Qing-dynastioiden aikana keisareiden asuinpaikkana. Nähdään myös Taivaan temppeli. Lounas. Lisämaksullinen akrobatia-show. (A, L)

8. päivä, 22.10.
Kiinan muuri  ja helmimarkkinat
Aamiainen. Lähtö Kiinan muurille, joka on yksi maailman kymmenestä ihmeestä. Muurin nykyinen muoto on Ming-dynastian ajalta 1400-luvulta. Päivän aikana tutustutaan myös Ming-dynastian hauta-alueeseen. Lounas, helmimarkkinat sekä Cloisonnen tehdas ja myymälä. (A, L)

9. päivä, 23.10.
Aamiaisen jälkeen lähtö lentokentälle. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - Chongqing 17.20 – 07.10 (+1) Finnair
Peking - Helsinki 10.55 – 14.15 Finnair


Majoitus

16.-17.10. Harbour Plaza *****, Chongqing
Hyvätasoinen hotelli kaupungin keskustassa. Hotellissa 2 ravintolaa, kuntosali, hierontapaikka. Huoneissa ilmastointi, minibaari, satelliitti-TV, puhelin ja hiustenkuivaaja. Internetyhteys huoneissa.

20.-23.10. Sunworld hotel ****,  Beijing
Dongcheng-Wangfujing-kaupunginosassa sijaitseva keskitasoinen hotelli. Hotellissa on 2 ravintolaa, ympärivuorokautinen vastaanotto, ilmastointi, kuntokeskus ja hieronta. Huoneissa on ilmastointi, satelliitti- tv, puhelin, minibaari, kylpyhuone ja hiustenkuivain sekä langaton internet-yhteys useimmissa huoneissa.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
•  kantajien palkkiot
•  akrobatiashow 30 € - minimiosallistujamäärä 10
•  yhden hengen huone/hytti 496 €

Laivan lisämaksulliset retket maksetaan paikan päällä ja niihin saattaa tulla muutoksia.

Laiva: MS Victoria Katarina.

Laiva on amerikkalaisen Victoria Cruises varustamon alus. Aluksessa on ravintoloita, kuntosali, kauneushoitola ja matkamuistomyymälä. Victoria Cruisesin alukset on luokiteltu viiden tähden aluksiksi, mikä on korkein luokitus, jonka Kiinassa voi saada. Ne eivät kuitenkaan täysin vastaa korkeinta eurooppalaista vaatimustasoa. Laivalla on täysihoito ja siellä tarjoillaan kiinalaista ruokaa, aamiainen on yleensä enemmän länsimaalainen. Hytit ovat parvekkeellisia, maisemia voi seurata omasta hytistä!


Peruutusehto

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 59 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia matkaehtoja (Yleiset valmismatkaehdot ja Lomalinjan lisä- ja erityisehdot). 1.7.2018 alkaen tehtäviin varauksiin sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja.

 


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 20.6.2017 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 15.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen.

Matkalle tarvitaan Kiinan ryhmäviisumi ja matkustajavakuutus on pakollinen.
Ryhmäviisumia varten teidän tulee toimittaa passinne toimistoomme Lomalinja Oy, Aleksanterinkatu 12, 00170 Helsinki viimeistään 1 kk ennen matkaa. Postitse lähetettäessä suosittelemme pikakirjettä, jonka kulkua voi seurata netissä.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Maat ja alueet -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.


Muut lisätiedot

Risteilyohjelma sitoumuksetta. Pakottavien syiden, mm. sääolosuhteiden vuoksi reitti saattaa muuttua, satamien vierailujärjestys vaihtua tai jokin kohde jäädä kokonaan pois. Pidätämme oikeuden matkaohjelman muutoksiin.