Jangtsejoen risteily ja Peking 15.-23.10.2018

Chongqing - Shibaozhai/Fengdu - Yichang - Peking

Risteily alkaa Chongqingistä, jonka näkymää hallitsevat korkeat rakennukset ja monet sillat. Kaupunki on myös kuuluisa kuvankauniista vuoristo- ja jokimaisemistaan sekä vehreistä metsistään. Kolmen yön risteilyllä alavirtaan Chongqingista Yichangiin nähdään kiinalaisia kyliä, upeita rotkoja ja henkeäsalpaavan kauniita maisemia. Ja lopuksi Peking, jonka kuuluisia nähtävyyksiä miljoonat turistit käyvät ihmettelemässä vuodesta toiseen.

 

Asiantuntijan matkassa 

Tiensuu Marja-Leena

Tiensuu Marja-Leena, Asiantuntijaopas

Opettaja ja matkanjohtaja, jolla on yli 40 vuoden kokemus matkailusta. Erityisalueena Kiina. ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• Finnairin lennot
• ohjelman mukaiset hotelliyöpymiset kahden hengen huoneessa
• laivaristeily Jangtsejoella, majoitus parvekkeellisessa hytissä
• ohjelman mukaiset ateriat (7 x aamiainen, 7 x lounas, 3 x illallinen)
• ohjelman mukaiset retket
• ohjelman mukainen sisäinen junamatka
• paikallisten kuljettajien ja oppaiden palkkiot
• viisumi

1 996 €

1. päivä
Lento Helsinki - Chongqing

2. päivä
Chongqing

Saavutaan aamulla Chongqingin vuoristokaupunkiin. Tämä miljoonakaupunki on kehittynyt valtavalla vauhdilla. Kaupunkikierroksen jälkeen majoittuminen kaupungin keskustaan. Lounas.

3. päivä
Dazun kiviveistokset ja hot pot -illallinen
Aamiainen. Retki Unescon maailmanperintölistalla oleville Dazun kiviveistoksille. Matkalla nähdään, kuinka kaupunkimaisemat muuttuvat maalaismaisemiksi.  Dazun kiviveistokset ovat säilyneet kulttuurivallankumoukselta syrjäisen sijaintinsa vuoksi. Täällä on kaivettu seinään buddhalaisuuden opetukset. Lounas retken aikana. Illalla Chongqingin erikoisuus, hot pot -illallinen. Illallisen jälkeen majoittuminen laivaan.

4. päivä
Shibaozhai-puinen pagoda
Aamiainen. Risteily jatkuu pitkin kaunista Jangtsejokea. Lähdetään retkelle katsomaan puista pagodaa, jota kutsutaan myös Jangtsejoen helmeksi. Jos vesiolosuhteet sallivat, lisämaksullinen retki myös Fengdun aavekaupunkiin. Lounas ja illallinen laivalla.

5. päivä
Qutangin ja Wuxianin rotkot
Aamiainen. Matka jatkuu läpi upeiden Qutangin ja Wuxianin rotkojen. Lisämaksullinen retki Shennonjoelle. Retki lähtee Badongista ja se tehdään pienehköllä päiväristeilijällä. Poiketaan myös katselemassa Tuija-heimon värikkäitä perinnetansseja sekä nähdään pienessä museossa kaksi vuorten "roikkuvaa ruumisarkkua". Iltapäivällä laiva seilaa läpi Xilingin rotkon, joka on pisin (41 mailia) ja syvin kolmesta rotkosta. Huom! Säävaraus. Myös muita lisämaksullisia retkiä tarjotaan laivalla. Lounas ja illallinen laivalla.

6. päivä
Kolmen rotkon pato ja Xilingin upea rotko
Aamiaisen jälkeen saavutaan Yichangiin ja lähdetään laivasta. Retki Kolmen rotkon padolle, joka on kiinalaisten ylpeänä esittelemä valtava projekti. Itse padon lisäksi nähdään juuri valmistunut laivahissi, jossa padon ohittaminen laivoilla kestää vain puoli tuntia. Lounas, jonka jälkeen junamatka Pekingiin, jonne saavutaan illalla. Matkalla hotelliin jaetaan eväslaatikot. Majoittuminen Pekingissä.

7. päivä
Taivaallisen rauhan aukio, Kielletty kaupunki ja Taivaan temppeli
Aamiainen. Lähtö Taivaallisen rauhan aukiolle, jolle sanotaan mahtuvan kerralla miljoona ihmistä. Nähdään myös Kielletty kaupunki, jonka kuuluisiin nähtävyyksiin kuuluu mm. käsittämättömän suuri Maon kuva. Kielletty kaupunki on yli 800 rakennuksesta koostuva palatsialue, joka toimi Ming- ja Qing-dynastioiden aikana keisareiden asuinpaikkana. Nähdään myös Taivaan temppeli. Lounas. Lisämaksullinen akrobatia-show.

8. päivä
Kiinan muuri  ja helmimarkkinat
Aamiainen. Lähtö Kiinan muurille, joka on yksi maailman kymmenestä ihmeestä. Muurin nykyinen muoto on Ming-dynastian ajalta 1400-luvulta. Päivän aikana tutustutaan myös Ming-dynastian hauta-alueeseen. Lounas, helmimarkkinat sekä Cloisonnen tehdas ja myymälä.

9. päivä
Aamiaisen jälkeen lähtö lentokentälle.

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - Chongqing 17.20 – 07.10 (+1)
Peking - Helsinki 10.55 – 14.15


Hotellit

Harbour Plaza, Chongqing
Hyvötasoinen hotelli kaupungin keskustassa. Hotellissa 2 ravintolaa, kuntosali, hierontapaikka. Huoneissa ilmastointi, minibaari, satelliitti-TV, puhelin ja hiustenkuivaaja. Internetyhteys huoneissa (paikallinen luokitus *****).
Sunworld hotel, Beijing
Dongcheng-Wangfujing-kaupunginosassa sijaitseva keskitasoinen hotelli. Hotellissa on 2 ravintolaa, ympärivuorokautinen vastaanotto, ilmastointi, kuntokeskus ja hieronta. Huoneissa on ilmastointi, satelliitti- tv, puhelin, minibaari, kylpyhuone ja hiustenkuivain sekä langaton internet-yhteys useimmissa huoneissa(paikallinen luokitus ****).


Lisämaksusta
•  kantajien palkkiot
•  akrobatiashow 30 €
•  yhden hengen huone/hytti 496 €

Laivan lisämaksulliset retket maksetaan paikan päällä ja niihin saattaa tulla muutoksia.

Laiva: MS Victoria Katarina.

Laiva on amerikkalaisen Victoria Cruises varustamon alus. Aluksessa on ravintoloita, kuntosali, kauneushoitola ja matkamuistomyymälä. Victoria Cruisesin alukset on luokiteltu viiden tähden aluksiksi, mikä on korkein luokitus, jonka Kiinassa voi saada. Ne eivät kuitenkaan täysin vastaa korkeinta eurooppalaista vaatimustasoa. Laivalla on täysihoito ja siellä tarjoillaan kiinalaista ruokaa, aamiainen on yleensä enemmän länsimaalainen. Hytit ovat parvekkeellisia, maisemia voi seurata omasta hytistä!