Japanin, Taiwanin ja Kiinan risteily 13.-30.3.2021

Hongkong, Kiina - Taipei, Taiwan – Okinawa, Japani – Shanghai, Kiina – Nagasaki, Japani – Kioto, Japani – Mt Fuji, Japani – Tokio, Japani

Tutustutaan kolmeen erilaiseen kulttuuriin: Japaniin, Taiwaniin ja Kiinaan, joissa vanhat perinteet kulkevat modernin kulttuurin rinnalla. Meripäivinä Celebrity Millenniumilla on aikaa nauttia täysihoidosta ja mielenkiintoisesta viihdetarjonnasta, retkipäivinä kutsuvat suurkaupunkien syke ja upeat luontokohteet.

 

 

Asiantuntijan matkassa 

Paltschik Rasmus

Paltschik Rasmus, asiantuntijaopas

Helsingin yliopistolla Itä-Aasian valuuttayhteistyötä käsittelevää pro gradu -tutkielmaansa viimeistelevä japanintutkija, joka on omistanut el&au ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• risteily valitussa hyttiluokassa
• ohjelman mukaiset ateriat, retket ja sisäänpääsymaksut
• täysihoito ja classic-juomapaketti laivalla
• palvelumaksut ja verot laivalla
• 2 vrk:n majoitus ***hotellissa Tokiossa
• suomalaisen asiantuntijaoppaan, japanintutkija Rasmus Paltschikin palvelut

4 856 €/hlö ikkunallinen kahden hengen hytti 06
5 526 €/hlö parvekkeellinen kahden hengen hytti 2B


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 13.3.
Lähtö suoralla lennolla Hongkongiin.

2. päivä, 14.3.
Saapuminen Hongkongiin

Idän ja lännen sulatusuuni Hongkong on yksi maailman tiheimmin asutuista kaupungeista. Pinta-alaltaan vain hiukan Suomen pääkaupunkiseutua suuremmalla alueella asuu yli 7 miljoonaa asukasta. Upeitten pilvenpiirtäjien lisäksi alueelta löytyy myös perinteisempää kiinalaista elämää. Ajo satamaan, laivaan nousu. Illallinen laivalla. (P)

3. päivä, 15.3.
Hongkong, Kiina
Koko päivä Hongkongissa. Lähtö aamiaisen jälkeen kiertoajelulle. Käydään Aberdeenin kalastajasatamassa tekemässä pieni kierros dzonkki-kalastusveneellä ja noustaan Hongkongin saarella olevalle Victoria Peakille, josta avautuu upea näköala satamaan ja Kowlooniin. Laivalla on auki monta eri ravintolaa aamiaisesta myöhäiseen yöruokaan. Myös laivan kylpyläosasto ja uima-allasosasto on auki. (TH)

4. päivä, 16.3.

Meripäivä

Koko päivä merellä. (TH)

5.päivä, 17.3.
Taipei, Taiwan
Laiva saapuu aamulla Taiwanin pääkaupunkiin Taipeihin, joka on maan poliittinen, taloudellinen ja kulttuurillinen keskus. Kaupungin perustivat han-kiinalaiset siirtolaiset mannermaalta 1700-luvun alussa ja Taiwanin pääkaupunki siitä tuli Kuomintangin paettua saarelle Kiinan sisällissodan jälkeen vuonna 1949. Tutustutaan tähän vilkkaaseen kaupunkiin ja nautitaan yhteinen lounas. (TH)

6. päivä, 18.3.
Meripäivä

Koko päivä merellä. (TH)

7. päivä, 19.3.
Okinava
Okinavan saari on yksi Japanin suosituimmista lomakohteista. Voi valita laivayhtiön monista retkistä. (TH)

8. päivä, 20.3.
Meripäivä

Koko päivä merellä. (TH)

9. päivä, 21.3.
Shanghai, Kiina

Tutustutaan Shanghain viehättävään vanhaankaupunkiin. Vieraillaan Jade Buddhan temppelissä, jossa on kaksi erilaista buddhaveistosta, Lepäävä Buddha ja yhdestä jadekimpaleesta veistetty Istuva Buddha. Perinteinen dim sum-lounas.  (TH)

10. päivä, 22.3.
Meripäivä

Koko päivä merellä. (TH)

11. päivä, 23.3.
Nagasaki

Laiva on koko päivän Nagasakissa. Voi joko viettää koko päivän laivalla tai ottaa osaa laivayhtiön järjestämiin lisämaksullisiin retkiin. (TH)

12. päivä 24.3.
Meripäivä

Koko päivä merellä. (TH)

13. päivä, 25.3.
Osaka, Japani
Retki Kiotoon. Nähdään aluksi šintolainen Fushimi Inari-taishan pyhättöalue, joka on yksi Kioton vierailluimmista turistikohteista. Oransseista porteistaan tunnetun pyhätön jälkeen matka jatkuu kohti Kultaista paviljonkia. Kioton pohjoisia vuoria vasten piirtyvä temppeli on saanut nimensä siitä, että sen kaksi ylintä kerrosta on päällystetty lehtikullalla, kun taas alin kerros edustaa vaatimattomampaa samurai-estetiikkaa hillityillä väreillään. Lounaan jälkeen tutustuminen Kiyomizun temppeliin. 1600-luvulla nykyisen muotonsa saanut temppeli on rakennettu jyrkälle vuorenrinteelle ja on rakenteeltaan verantamainen. Hämmästyttävintä temppelissä on kuitenkin se, että temppelin tukirakenteessa, joka koostuu 139 puupilarista, ei ole käytetty yhtään naulaa. Paluu laivalle. (TH)

14. päivä, 26.3.
Osaka, Japani

Laiva on koko päivän Osakassa. Voi joko viettää koko päivän laivalla tai ottaa osaa laivayhtiön järjestämiin lisämaksullisiin retkiin. (TH)

15. päivä, 27.3.
Fuji-vuori, Shimizu
Retki Shimizun satamasta kohti Mt. Fuji 5th -asemaa, jossa voi sään salliessa ihastella Fuji-tulivuorta. Fuji-vuori on Japanin tunnetuimpia symboleja. Ammoisista ajoista lähtien sitä on pidetty pyhänä paikkana, ja aina 1900-luvun alkuun asti se oli kielletty naisilta. Vieraillaan Hakonen idyllisessä vuoristokylässä. Paluu laivaan lounaalle. (TH)

16. päivä, 28.3.
Tokio
Laiva saapuu aamulla Tokioon. Lähtö aamiaisen jälkeen Tokion kiertoajelulle. Aamulla vieraillaan Meiji-pyhätössä. Vuonna 1920 rakennettu pyhättö on vihreä paratiisi suurkaupungin keskellä. Meiji-keisarille omistettu pyhättö on säilyttänyt sadan vuoden aikana suosionsa japanilaisten keskuudessa ja pyhätöllä järjestetään yhä mm. perinteisiä hääseremonioita. Tutustutaan myös Shibuyaan, joka sijaitsee keskellä Tokiota ja jonka asema on yksi Tokion liikenteellisistä solmukohdista. Maailman vilkkaimmaksi sanotussa risteyksessä vilkkuvat mainosvalot ja musiikkivideot valtavilla videotauluilla. Lounaan jälkeen vierailu Tokion keisarillisella palatsilla, jossa sijaitsi ennen kaupunkia dominoinut Edon linna. Palatsin itäiseen siipeen on jäänyt talteen lukuisia pienempiä rakennuksia ja palatsialueen puutarha, josta vierailija saa hyvän käsityksen linnan loistosta shogunien aikakaudella. Japanin keisari asuu palatsialueen suljetussa läntisessä siivessä, jota vierailijat pääsevät ihailemaan sisältä vain keisarin syntymäpäivänä ja uudenvuodenpäivänä. (A, L)

17. päivä, 29.3.
Tokio, Asakusa Senso -temppeli
Lähtö aamiaisen jälkeen Shitamachi-alueelle, joka Edo-kaudella tunnettiin erityisesti eläväisenä alueena. Alue on vielä säilyttänyt rempseää luonnettaan, joka tulee parhaiten esille Senso-temppelin alueella ja sitä ympäröivällä Nakamisen ostoskadulla. Lounaan jälkeen loppupäivä vapaa-aikaa. (A,L)

18. päivä, 30.3.
Kotiinpaluu

Lähtö aamiaisen jälkeen lentokentälle ja lento Suomeen. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)

13.3. Helsinki - Hong Kong klo 23.55.- 15.40+1
30.3. Tokio - Helsinki klo 11.00 - 15.00

 Laiva
Celebrity Millennium Laiva aloitti liikennöinnin v. 2000, ja se on remontoitu v. 2019 . Laivalla on tarjolla paljon viihdettä aina Broadway-tasoisiin esityksiin asti. Laivalla on kylpylä, Aqua spa, jonka yhteydessä on iso kuntoilualue upealla merinäköalalla. Lisämaksusta saa ylellisiä kauneus- ja hyvinvointipalveluja. Ylimmillä kansilla sijaitsee kaksi uima-allasta ja porealtaita. Laivan pääravintolassa tarjoillaan joka päivä kolmen ruokalajin lounaita ja illallisia, buffet-ravintolassa on myös monipuolinen noutopöytä. Erikoisravintolat tarjoavat laajan valikoiman ruokailuelämyksiä 5–40 USD kattausmaksua vastaan.

Tokiossa*** hotelli, ilmoitetaan myöhemmin

Hytit
Ikkunallinen hytti, 06.
Kahden hengen hytti, 16m2, jossa on suuri ikkuna. Hytissä Queen-size parivuode, jonka saa pyydettäessä myös kahdeksi erilliseksi vuoteeksi. Hytin vakiovarusteluun kuuluu merinäköala, sohvaryhmä TV, puhelin, tallelokero, minibaari, vaatekaappi, peilipöytä ja hiustenkuivaaja. Pistokkeet 110/220 voltin sähkölaitteille.

Parvekkeellinen hytti, 2B
Kahden hengen hytti, 16m2, jossa parveke 3,5m2. Hytissä Queen-size parivuode, jonka saa pyydettäessä myös kahdeksi erilliseksi vuoteeksi. Kylpyhuoneessa on suihku. Hytin vakiovarusteluun kuuluu sohvaryhmä, TV, puhelin, tallelokero, minibaari, vaatekaappi, peilipöytä ja hiustenkuivaaja. Pistokkeet 110/220 voltin sähkölaitteille.


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 3
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 59 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).

 


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 20.10.2019 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin maapalveluiden osalta. Risteilyn hinta perustuu euroon. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.

HUOM! Risteilyvarustamot ovat ryhtyneet ylimääräisiin varotoimenpiteisiin koronaviruksesta johtuen.
LUE LISÄÄ varustamon sivuilta


Muut lisätiedot

Risteilyohjelma sitoumuksetta. Pakottavien syiden, mm. sääolosuhteiden vuoksi reitti saattaa muuttua, satamien vierailujärjestys vaihtua tai jokin kohde jäädä kokonaan pois. Pidätämme oikeuden matkaohjelman muutoksiin.