Jokiristeily Moskovasta Pietariin 7.-14.7.2018

Moskovajoki - Uglitš - Goritsy - Kizhi - Mandrogi - Valamo - Pietari

Moskovanjoki - Volga - Valkeajärvi - Ääninen - Syväri - Laatokka - Neva

Risteily kulkee Moskovasta mahtavaa Volgajokea pitkin suomensukuisten vepsäläisten ja karjalaisten vanhojen asuinsijojen halki Pietariin. Jo tsaarit haaveilivat reitistä, mutta kanavahanke valmistui lopullisesti vasta Stalinin aikana. Kaivettujen kanavien hinta oli kova, ja siitä saa aavistuksen vielä tänäänkin: kylät ja kaupungit ovat jääneet veden alle, kirkontorni kohoaa vedestä, puiden latvukset päilyvät risteilijän alla. Risteilyreitillä on kymmeniä väyliä ja vesisulkuja, kaupunkeja ja luostareita, mahtavia nähtävyyksiä.

Lomalinjan suositulla teemaristeilyllä kuullaan asiantuntijoiden syventäviä luentoja niin historiasta kuin Venäjän nykypäivästä.

Asiantuntijaoppaat Arvo Tuominen ja Liisa Hämäläinen.

Asiantuntijan matkassa 

Hämäläinen Liisa

Hämäläinen Liisa, Asiantuntijaopas

Liisa on työskennellyt matkanjohtajana ja oppaana yli kolmen vuosikymmenen ajan Euroopassa ja Aasiassa. Suosikkimaita, joiden tapoihin ja kulttuuriin hän on erityisesti p ...

Tuominen Arvo

Tuominen Arvo, Asiantuntijaopas

Toimittaja Arvo Tuominen on tullut rajan molemmin puolin tunnetuksi Suomen ja Venäjän yhteistä historiaa käsittelevistä dokumenttielokuvista. Erityisen hyv ...

Lukijamatka

Suomen Kuvalehti

Suomen Kuvalehti

Ajankohtainen ja puolueeton Suomen Kuvalehti taustoittaa kotimaanja maailman tapahtumat luotettavasti. Maailman tapahtumien, kansainvälisen politiikan ja maapalloistuneen ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• Finnairin suora lento Helsingistä Moskovaan
• risteily valitussa hyttiluokassa
• lounas Moskovassa 7.7.
• täysihoito laivalla 8.7. alkaen aamiaisella ja päättyen 14.7. aamiaiseen
• henkilökohtainen Venäjän viisumi Suomen kansalaisille
• ohjelmassa mainitut retket ja tutustumiskäynnit paikallisen oppaan johdolla, opastus tulkataan suomeksi
• asiantuntijoiden opastus, luennot sekä laivayhtiön ohjelmaa
• bussikuljetus suomalaisella tilausajobussilla Pietarin satama - Suomi (4 eri reittiä) 

alk. 1 564 €/hlö

 

1. päivä
Lento Moskovaan
Finnairin suora aamulento Moskovaan, jossa suomenkielinen opas ryhmää vastassa. Bussikuljetus keskustaan ja yhteinen lounas. Kaupunkikiertoajelun aikana tutustutaan Kremlin ympäristöön ja Punaiseen toriin. Lisämaksusta päivällinen paikallisessa ravintolassa. Ennen laivaan siirtymistä ihaillaan Moskovaa iltavalaistuksessa, saapuminen laivalle noin puolen yön aikaan ja majoittuminen.
2. päivä
Aamiainen, lounas ja päivällinen laivalla. Laiva lähtee Moskovasta puolen päivän aikaan. Tervetulotilaisuus ja laivan henkilökunnan esittely.
3. päivä
Uglitš
Aamiaisen jälkeen tutustutaan Uglitšin kaupungin nähtävyyksiin. Kohteena on mm. Iivana Julman pienen pojan muistolle rakennettu korunkaunis kirkko. Lounas, illallinen ja viihdeohjelmaa laivalla. ”Volga, Volga villinä ja vapaana…” tanssit Volgalla.
4. päivä
Goritsy, Kirill Ferapontovin luostari, Baltian kanava
Aamiainen, luento ja viihdeohjelmaa laivalla. Lounaan jälkeen retki Unescon maailmanperintökohteeseen, Kirill Valkeajärveläisen luostariin. Laiva siirtyy sulkujen kautta Volgalta Baltian kanavalle ja kohti Äänistä. Lounas ja päivällinen laivalla. Luento- ja viihdeohjelmaa laivalla.
5. päivä
Unescon maailmanperintökohde, Kizhin puukirkot
Aamiainen, luento ja viihdeohjelmaa. Iltapäivällä tutustutaan Äänisen pohjoisosassa sijaitsevaan Kizhin museosaaren puukirkkoihin. Illalla laiva suuntaa keulan kohti Syväriä. Lounas ja illallinen. Tanssit laineilla Äänisen.
6. päivä
Syväri, Mandrogi museokylä, Aleksanteri Syväriläisen luostari
Aamiaisen jälkeen pysähdytään Syvärin kylään, jossa aikaa omatoimiseen tutustumiseen tai voi osallistua lisämaksulliseen retkeen Aleksanteri Syväriläisen Pyhän Kolminaisuuden luostariin (39 €/hlö, etukäteisvaraus). Syvärijoella on suomalaisille aivan oma merkityksensä. Viime sotien rintamalinja kulki Syvärillä, jossa käytiin myös Väinö Linnan Tuntemattomasta sotilaasta tuttu asemasota. Lounas laivalla. Iltapäivällä saavutaan Mandrogin venäläiseen museokylään, jossa voi seurata käsityöläisten työtä ja tehdä matkamuisto-ostoksia. Luento ja illallinen laivalla.
7. päivä
Valamo
Laiva saapuu aamulla Valamon Niikkananlahteen. Aamiaisen jälkeen siirrytään yhteysaluksella pääluostariin, jossa opastettu tutustuminen luostarin päärakennuksiin: Kristuksen kirkastumisen katedraaliin, Sergei ja Herman Valamolaisten kirkkoon, veljestön vanhaan hautausmaahan. Lyhyt konsertti pääluostarin kirkossa. Lounas laivalla. Toinen kiertokävely tehdään Niikkananlahden ympäristön skiittoihin ja Öljymäelle, mistä avautuu yksi runollisimmista näkymistä Laatokalle. Illalla laiva lähtee kohti Pietaria. Risteilyn päätösillallinen.
8. päivä
Pietari, Viipuri
Aamiainen laivalla. Aikaisin aamulla laiva ohittaa Nevan alkupäässä sijaitsevan Pähkinälinnan ja saapuu Nevaa pitkin Pietariin. Bussimatka Viipurin kautta Suomeen.

 ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive


Hinta/henkilö

 
B2 2.kansi 1564€
B2 3.kansi 1654€
B1 3.kansi 1944€
A2 4.Kansi 1766€
A1 4.kansi 2036€

Myymme nais- ja miespaikkoja B-2 2.kannen hytteihin.

Hyttiluokat:
A2 2 hengen hytti, 4. kansi, kaksi alavuodetta
A1 1 hengen hytti, 4. kansi, yksi vuode
B2 2 hengen hytti, 3. tai 2. kansi, kaksi alavuodetta
B1 1 hengen hytti, 3 kansi, yksi vuode
Kaikissa hyteissä on kokolattiamatto, maisemaikkuna, suihku ja wc, ilmastointi ja jääkaappi. Siistit kahden hengen A ja B hytit ovat pieniä. Samoin hyttien wc on pieni ja suihku on samassa tilassa. Sisääntulo kannelta 2. Laivassa ei ole hissiä.

Laiva
M/S Konstantin Simonov
Saksassa vuonna 1984 rakennettu jokiristeilijä. Laiva on remontoitu vuonna 2005.Laivassa on neljä matkustajakantta ja ylimpänä aurinkokansi. Hyttipaikkoja 280. Laivan pituus on 129m ja risteilynopeus 26km/h. Laivassa on ravintola, kaksi baaria ja luentosali. Muut palvelut matkamuistomyymälä ja sairaanhoitajan/lääkärin hoitohuone.

Lisämaksusta
• 7.7. Moskovan päivän illallinen 35 €/hlö 
• 12.7. Aleksanteri Syväriläisen luostariretki 39 €/hlö
• 14.7. paluu Pietari-Helsinki Allegro-juna 125 €/hlö*
• istumapaikkavaraukset lennolle, kotimaan liityntäkuljetukset/jatkolennot, saatavuus ja hinnat toimistoistamme

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - Moskova 09.25 -11.05

*Juna-aikataulu (sitoumuksetta) Pietari-Helsinki Allegro-juna     
Pietari 11.30
Vainikkala 13.04
Kouvola 13.43
Lahti 14.09
Tikkurila 14.43
Helsinki 14.57

Bussireitit paluumatkalla 14.7. (sitoumuksetta)
1. Nuijamaa - Kouvola – Lahti - Tampere
2. Vaalimaa - Hamina - Karhula - Helsinki - Salo - Turku - Rauma - Pori
3. Vaalimaa - Kotka - Loviisa - Porvoo - Helsinki
4. Nuijamaa - Lappeenranta - Mikkeli - Varkaus - Kuopio - Iisalmi - Oulu.

Tarvittaessa järjestämme ryhmällenne oman bussireitin! Tarkemmat tiedot toimistostamme. Bussireitin toteutuminen vaatii minimiosallistujamäärän. Pidätämme oikeuden muuttaa tai peruuttaa reitin vähäisen osallistujamäärän vuoksi.