Jokiristeily Moskovasta Pietariin 5.-12.7.2019

Moskovajoki - Uglitš - Goritsy - Kizhi - Mandrogi - Valamo - Pietari

Moskovanjoki - Volga - Valkeajärvi - Ääninen - Syväri - Laatokka - Neva

Risteily kulkee Moskovasta mahtavaa Volgajokea pitkin suomensukuisten vepsäläisten ja karjalaisten vanhojen asuinsijojen halki Pietariin. Jo tsaarit haaveilivat reitistä, mutta kanavahanke valmistui lopullisesti vasta Stalinin aikana. Kaivettujen kanavien hinta oli kova, ja siitä saa aavistuksen vielä tänäänkin: kylät ja kaupungit ovat jääneet veden alle, kirkontorni kohoaa vedestä, puiden latvukset päilyvät risteilijän alla. Risteilyreitillä on kymmeniä väyliä ja vesisulkuja, kaupunkeja ja luostareita, mahtavia nähtävyyksiä.

Matka alkaa mukavasti nostalgisella Tolstoi- junalla makuuvaunuissa Moskovaan, josta matka jatkuu risteilyaluksella Pietariin. Paluu Suomeen Pietarista junalla.

Asiantuntijaoppaat Sampo Ahto ja Jyrki Härkönen
Risteilyemäntä Pirkko Mäkinen

Asiantuntijan matkassa 

Ahto Sampo

Ahto Sampo, asiantuntijaopas

Lukuisten sotahistoriallisten matkojen arvostettu ja pidetty asiantuntijaopas, eversti ja sotahistorian tuntija, joka on opettanut Sotakorkeakoulussa historiaa. ...

Härkönen Jyrki

Härkönen Jyrki, Asiantuntijaopas

Tietokirjailija Jyrki Härkönen on erikoistunut Venäjään ja Ranskaan, joissa hän aikanaan opiskeli kuusi vuotta. Luennoitsijana ja risteilyisänt&a ...

Mäkinen Pirkko

Mäkinen Pirkko, Asiantuntijaopas

Venäjän matkaopas, joka on opastanut lähes kaikissa Venäjän merkittävissä turistikohteissa vuodesta 1978. Pirkko Mäkisen erityiskohteita Ven ...

Lukijamatka

Suomen Kuvalehti

Suomen Kuvalehti

Ajankohtainen ja puolueeton Suomen Kuvalehti taustoittaa kotimaanja maailman tapahtumat luotettavasti. Maailman tapahtumien, kansainvälisen politiikan ja maapalloistuneen ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• junamatka Suomi - Moskova, makuuvaunussa neljän hengen osastoissa, jossa kaksi ala - ja ylävuodetta
• risteily valitussa hyttiluokassa
• aamiainen Moskovassa 6.7.,täysihoito laivalla alkaen 6.7. lounaalla  ja päättyen 12.7. aamiaiseen
• henkilökohtainen Venäjän viisumi Suomen kansalaisille
• ohjelmassa mainitut retket ja tutustumiskäynnit paikallisen oppaan johdolla, opastus tulkataan suomeksi
• asiantuntijoiden opastus, luennot sekä laivayhtiön ohjelmaa
• junamatka Pietari - Helsinki 

alk. 1 568 €/hlö


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1.päivä 5.7.
Junamatka Moskovaan

Matka alkaa mukavasti makuuvaunussa Helsingistä, Lahden, Kouvolan, Vainikkalan ja Viipurin kautta Moskovaan.
*Lisämaksusta mahdollisuus lentää aamulla Helsingistä Moskovaan, kaupunkikiertoajelu ja käynti Punaisella Torilla, lounas ja majoittuminen hotelliin.

2. päivä 6.7.
Risteily alkaa

Saapuminen Moskovan rautatieasemalle aamulla. Pieni kiertoajelu ja ajo jokisatamaan ja laivaan myöhäiselle aamiaiselle. Majoittuminen, tervetulotilaisuus ja laivan henkilökunnan esittely. Lounas ja päivällinen laivalla. Laiva lähtee Moskovasta puolen päivän aikaan. (TH)

3. päivä 7.7.

Uglitš, Myshkin 
Aamiaisen jälkeen tutustutaan Uglitšin kaupungin nähtävyyksiin. Kohteena on mm. Iivana Julman pienen pojan muistolle rakennettu korunkaunis kirkko. Lounas, luento. Alkuillasta laiva pysähtyy Myshkinissä. Joenvarressa kulkee kaunis maisemareitti. Vierailu kauniissa 1820-luvulla valmistuneessa katedraalissa ja huopatossumuseossa. Päivällinen. ”Volga, Volga villinä ja vapaana…” tanssit Volgalla. (TH)

4. päivä 8.7.

Goritsy, Kirill Ferapontovin luostari, Baltian kanava
Aamiainen, kohdeinfo laivalla. Lounaan jälkeen retki Unescon maailmanperintökohteeseen, Kirill Valkeajärveläisen luostariin. Laiva siirtyy sulkujen kautta Volgalta Baltian kanavalle ja kohti Äänistä. Päivällinen, luento- ja viihdeohjelmaa laivalla. (TH)

5. päivä 9.7.

Unescon maailmanperintökohde, Kizhin puukirkot
Aamiainen, luento ja viihdeohjelmaa. Iltapäivällä tutustutaan Äänisen pohjoisosassa sijaitsevaan Kizhin museosaaren puukirkkoihin. Illalla laiva suuntaa keulan kohti Syväriä. Lounas ja päivällinen. Tanssit laineilla Äänisen. (TH)

6. päivä 10.7.

Mandrogin museokylä
Aamiaisen jälkeen pysähdytään Syvärin joella Mandrogin museokylään. Lounas. Iltapäivällä laiva jatkaa kohti Valamon saarta. Päivällinen ja luento laivalla. (TH) 

7. päivä 11.7.

Valamo
Laiva saapuu aamulla Valamon Niikkananlahteen. Aamiaisen jälkeen siirrytään yhteysaluksella pääluostariin, jossa opastettu tutustuminen luostarin päärakennuksiin: Kristuksen kirkastumisen katedraaliin, Sergei ja Herman Valamolaisten kirkkoon, veljestön vanhaan hautausmaahan. Lyhyt konsertti pääluostarin kirkossa. Lounas laivalla. Toinen kiertokävely tehdään Niikkananlahden ympäristön skiittoihin ja Öljymäelle, mistä avautuu yksi runollisimmista näkymistä Laatokalle. Illalla laiva lähtee kohti Pietaria. Risteilyn päätösillallinen. (TH)

8. päivä 12.7.

Pietari
Aamiainen laivalla. Aikaisin aamulla laiva ohittaa Nevan alkupäässä sijaitsevan Pähkinälinnan ja saapuu Nevaa pitkin Pietariin. Paluumatka junalla Helsinkiin 11.30.  (A) * Lisämaksusta kiertoajelu Pietarissa, lounas ja kuljetus rautatieasemalle, josta 15.30 junalla Helsinkiin. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive


Hinta/henkilö

 
B2 2.kansi 1 568€
B2 3.kansi 1 694€
B1. 3.kansi  1 788€
A1. 4.kansi  1 828€ 
Junior suite 4.kansi 2 096€

Myymme nais- ja miespaikkoja B2 2. kannen hytteihin. 

Hyttiluokat:
Junior suite 2:lle, 4.kansi,parivuode, sohva, kylpyhuone, parveke
B2 2 hengen hytti, 3. tai 2. kansi, kaksi alavuodetta
B1 1 hengen hytti, 3 kansi, yksi alavuode
A1 1 hengen hytti, 4.kansi, yksi alavuode

Kaikissa hyteissä on kokolattiamatto, maisemaikkuna, suihku ja wc, ilmastointi ja jääkaappi. Yhden hengen hytit ovat pieniä. Samoin hyttien wc on pieni ja suihku on samassa tilassa. Sisääntulo kannelta 2. Laivassa ei ole hissiä.

Laiva
M/S Moonlight Sonata
Saksassa vuonna 1988 rakennettu jokiristeilijä. Laiva on remontoitu vuonna 2010-2012. Laivassa on neljä matkustajakantta ja ylimpänä aurinkokansi. Hyttipaikkoja 304. Laivan pituus on 129 m. ja risteilynopeus 26 km/h. Laivassa on ravintola, kaksi baaria ja luentosali. Muut palvelut matkamuistomyymälä ja sairaanhoitajan/lääkärin hoitohuone.

Lisämaksusta

• lento 5.7. Helsinki-Moskova, majoitus 2 hh, kiertoajelu, Punaisella torilla käynti, kuljetus 6.7. jokilaivasatamaan 149€
• 12.7. paluu klo 15.30 Pietari-Helsinki Allegro-junalla, vierailu Eremitaasissa, lounas 39€
• junassa 2-hengen makuuvaunupaikat 1-luokassa 165€

Juna-aikataulu Helsinki-Moskova Tolstoi 5.7. (sitoumuksetta)
Helsinki, rautatieasema   18.44
Pasila, rautatieasema      18.49
Tikkurila, rautatieasema 19.00
Lahti, rautatieasema        19.52
Kouvola, rautatieasema   20.32
Vainikkala, rautatieasema  21.30

*Juna-aikataulut 12.7 (sitoumuksetta) Pietari-Helsinki Allegro-junat    
Pietari 11.30                                          Pietari 15.30
Vainikkala 13.04                                     Vainikkala 17.03
Kouvola 13.43                                        Kouvola 17.43
Lahti 14.09                                            Lahti 18.09
Tikkurila 14.43                                       Tikkurila 18.43
Helsinki 14.57                                        Helsinki 18.57

Lisämaksullisen paketin tiedot:

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
5.7. Helsinki - Moskova 07.35 - 09.15 Finnair

Majoitus, 5.-6.7. 1 yö Delta Izmailova, Moskova, siisti keskitason hotelli ydinkeskustan ulkopuolella.
Huoneissa satelliitti-tv, minibaari, tallelokero, puhelin ja kylpyhuone


Matkaehdot

PERUUTUSEHTO 2
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59 - 45 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 44 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 25% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 80.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen.

Matkalle tarvitaan Venäjän henkilökohtainen viisumi ja matkustajavakuutus on pakollinen.
Puhelimitse/sähköpostitse tehtyihin varauksiin lähetämme viisumianomuskaavakkeen ja toimintaohjeet varausvahvistuksen mukana. Mikäli teette varauksen internetsivujemme kautta, saatte ohjeet täältä: www.lomalinja.fi/viisumiohjeet Viisumin hankintaan tarvittavat dokumentit on toimitettava ohjeiden mukaan viimeistään 4 viikkoa ennen matkaa.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.