Jokiristeily Pietarista Moskovaan 12.-19.7.2020

Pietari - Valamo - Mandrogi - Kizhi -Goritsy - Uglits - Myshkin - Moskovajoki

Neva - Laatokka - Syväri - Ääninen - Valkeajärvi - Volga - Moskovanjoki 

 

Risteily kulkee Pietarista Laatokan, Syvärin ja Äänisen kautta edelleen Volgajokea pitkin suomensukuisten vepsäläisten ja karjalaisten vanhojen asuinsijojen halki Moskovaan. Jo tsaarit haaveilivat reitistä, mutta kanavahanke valmistui lopullisesti vasta Stalinin aikana. Kaivettujen kanavien hinta oli kova, ja siitä saa aavistuksen vielä tänäänkin: kylät ja kaupungit ovat jääneet veden alle, kirkontorni kohoaa vedestä, puiden latvukset päilyvät risteilijän alla. Risteilyreitillä on kymmeniä väyliä ja vesisulkuja, kaupunkeja ja luostareita, mahtavia nähtävyyksiä.

Luennoilla perehdytään kohteiden historiaan sekä kuullaan muun muassa viimeisten suuriruhtinaiden ja heidän alamaistensa rinnakkaiselosta. Rauhallinen tunnelma antaa mahdollisuuden nauttia ohilipuvista maisemista.

Matka alkaa mukavasti nopealla Allegro-junalla Pietariin, josta matka jatkuu risteilyaluksella Moskovaan. Paluu Suomeen Moskovasta nostalgisella Tolstoi-junalla. Lisämaksusta mahdollisuus tutustua Moskovaan ja palata lentäen!

Asiantuntijaluennoitsijat Sampo Ahto, Päivi Tuomi-Nikula, Jyrki Härkönen
Risteilyemäntä Pirkko Mäkinen

Asiantuntijan matkassa 

Ahto Sampo

Ahto Sampo, asiantuntijaopas

Lukuisten sotahistoriallisten matkojen arvostettu ja pidetty asiantuntijaopas, eversti ja sotahistorian tuntija, joka on opettanut Sotakorkeakoulussa historiaa. ...

Tuomi-Nikula Päivi

Tuomi-Nikula Päivi, asiantuntijaopas

FM, tietokirjailija Päivi Tuomi-Nikula on syventynyt muun muassa Suomen suuriruhtinaiden ja heidän alamaistensa keskinäisiin suhteisiin autonomian aikana. Saanut Val ...

Härkönen Jyrki

Härkönen Jyrki, asiantuntijaopas

Tietokirjailija Jyrki Härkönen on erikoistunut Venäjään ja Ranskaan, joissa hän aikanaan opiskeli kuusi vuotta. Luennoitsijana ja risteilyisänt&a ...

Mäkinen Pirkko

Mäkinen Pirkko, asiantuntijaopas

Venäjän matkaopas, joka on opastanut lähes kaikissa Venäjän merkittävissä turistikohteissa vuodesta 1978. Pirkko Mäkisen erityiskohteita Ven ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• junamatka Helsinki - Pietari
• junamatka Moskova - Helsinki, makuuvaunussa neljän hengen hyteissä, jossa kaksi ala - ja ylävuodetta
• risteily valitussa hyttiluokassa
• täysihoito laivalla alkaen 12.7. päivällisellä  ja päättyen 18.7. lounaaseen
• 18.7. päivällinen Moskovassa
• henkilökohtainen Venäjän viisumi Suomen kansalaisille
• ohjelmassa mainitut retket ja tutustumiskäynnit paikallisen oppaan johdolla, opastus tulkataan suomeksi
• asiantuntijoiden opastus, luennot sekä laivayhtiön ohjelmaa

alk. 1 568 €/hlö

Ilmastokompensoi matkasi

www.hopefund.fi/kompensoimatkasi

• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1.päivä 12.7.
Junamatka Pietariin*

Matka alkaa mukavasti Allegro-junalla Helsingistä, Lahden, Kouvolan, Vainikkalan ja Viipurin kautta Pietariin. Kuljetus rautatieasemalta satamaan ja mielenkiintoinen risteily alkaa. Tervetulotilaisuus, yhteinen illallinen. Laiva pysähtyy Pähkinäsaaressa, tehdään kävelyretki historiallisesti merkittävään Pähkinälinnaan.

*Pietariin on kaksi eri juna-aikataulua. Aiemmalla 07.17 - 10.47 vuorolla matkustaville on tarjolla lisämaksusta lounas ja Pietarin kaupunkikiertoajelu ennen laivaan siirtymistä (35 €/hlö). Mikäli lisämaksullista pakettia ei lunasta, on Pietarissa omatoimista vapaa-aikaa sisältäen kuljetukset rautatieasema - keskusta (hotelli Moskova), keskusta - satama. 

2. päivä 13.7.
Valamo
Laiva saapuu aamulla Valamon Niikkananlahteen. Aamiaisen jälkeen siirrytään yhteysaluksella pääluostariin, jossa opastettu tutustuminen luostarin päärakennuksiin: Kristuksen kirkastumisen katedraaliin, Sergei ja Herman Valamolaisten kirkkoon, veljestön vanhaan hautausmaahan. Lyhyt konsertti pääluostarin kirkossa. Lounas laivalla. Toinen kiertokävely tehdään Niikkananlahden ympäristön skiittoihin ja Öljymäelle, mistä avautuu yksi runollisimmista näkymistä Laatokalle. Illalla laiva lähtee kohti Syväriä. (TH)

3. päivä 14.7.
Mandrogin museokylä
Aamiaisen jälkeen pysähdytään Syvärin joella Mandrogin museokylään. Piknik-lounas maissa. Iltapäivällä laiva jatkaa kohti Kizhin saarta. Päivällinen ja luento laivalla. (TH)

4. päivä 15.7.
Kizhin puukirkot
Aamiainen, luento ja viihdeohjelmaa. Iltapäivällä tutustutaan Äänisen pohjoisosassa sijaitsevaan Kizhin museosaaren puukirkkoihin ja asumuksiin. Illalla laiva suuntaa keulan kohti Goritsya. Lounas ja päivällinen. Tanssit laineilla Äänisen. (TH)

5. päivä 16.7.
Goritsy, Kirill Ferapontovin luostari, Baltian kanava
Aamiainen, kohdeinfo laivalla. Lounaan jälkeen retki Unescon maailmanperintökohteeseen, Kirill Valkeajärveläisen luostariin. Laiva siirtyy sulkujen kautta Volgajoelle. Päivällinen, luento- ja viihdeohjelmaa laivalla. (TH)

6. päivä 17.7.
Myshkin, Uglitš
Aamiaisen jälkeen laiva pysähtyy Myshkinissä. Joenvarressa kulkee kaunis maisemareitti. Vierailu kauniissa 1820-luvulla valmistuneessa katedraalissa. Lounas. Iltapäivällä tutustutaan Uglitšin kaupungin nähtävyyksiin. Kohteena on mm. Iivana Julman pienen pojan muistolle rakennettu korunkaunis kirkko. Luento. Päivällinen. ”Volga, Volga villinä ja vapaana…” tanssit Volgalla. (TH)

7. päivä, 18.7.
Risteily päättyy, lisämaksullinen Moskovan paketti**

Aamiainen ja lounas laivalla. Luento. Laiva saapuu illalla Moskovan satamaan. Päivällinen ravintolassa, kuljetus rautatieasemalle, josta Tolstoi-juna lähtee Helsinkiin 23.10. Majoittuminen makuuvaunuhytteihin. (A,L,P)

8. päivä, 19.7. 
Helsinki 

Saapuminen Helsingin rautatieasemalle iltapäivällä.

**Lisämaksullisen paketin ostaneille kuljetus satamasta hotellille ja majoittuminen, päivällinen omatoimisesti (ei sisälly hintaan). Aamiaisen jälkeen 19.7. Moskovan kiertoajelu sisältäen käynnin Punaisella torilla sekä yhteinen lounas. Vapaa-aikaa. Iltapäivästä kuljetus lentokentälle ja iltalento Helsinkiin.ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive


Hinta/henkilö

 
B2 2. kansi 1 568€
B2 3. kansi* 1 694€
B2. 2. kansi 1:lle 1 998€
A1. 4. kansi,parveke 2 096€
Junior suite B 4. kansi 2 096€

Myymme nais- ja miespaikkoja B2 2. kannen hytteihin. 

Hyttiluokat:
Junior suite 2:lle, 4. kansi,parivuode, sohva, kylpyhuone, parveke
B2 2 hengen hytti, 2. kansi, kaksi erillistä alavuodetta
B2 2 hengen hytti, 3. kansi, kaksi erillistä alavuodetta*
A1 1 hengen hytti, 4. kansi, yksi alavuode, parveke

Kaikissa hyteissä on kokolattiamatto, maisemaikkuna, suihku ja wc, ilmastointi ja jääkaappi. Yhden hengen hytit ovat pieniä. Samoin hyttien wc on pieni ja suihku on samassa tilassa. Sisääntulo kannelta 2. Laivassa ei ole hissiä.

*Laivayhtiö on ilmoittanut uudistavansa 3. kannen hytit ja kylpyhuoneet. Remontin on tiedotettu valmistuvan hyvissä ajoin ennen risteilykauden alkua. Vaihdamme 3. kannelle varauksen tehneet uudistettuihin hytteihin mahdollisuuksien mukaan varausjärjestyksessä.

Laiva
M/S Swan Lake
Saksassa vuonna 1988 rakennettu jokiristeilijä. Laiva on remontoitu vuonna 2018. Laivassa on neljä matkustajakantta ja ylimpänä aurinkokansi. Hyttipaikkoja 250. Laivan pituus on 129 m. ja risteilynopeus 26 km/h. Laivassa on ravintola, kaksi baaria ja luentosali ja teatteri. Muut palvelut matkamuistomyymälä ja sairaanhoitajan/lääkärin hoitohuone.

Juna-aikataulu 12.7. Helsinki - Pietari, Allegro (sitoumuksetta) 

Helsinki 11.00 LOPPUUNMYYTY, UUSI AIKATAULU 07.17
Tikkurila 11.13 07.33
Lahti 11.47 08.07
Kouvola 12.13 08.33
Vainikkala 13.00 09.20
Pietari 14.27 10.47

Juna-aikataulu 18.7. Moskova -Helsinki 19.7., Tolstoi (sitoumuksetta)

Moskova 23.10
Vainikkala 09.14+1
Kouvola 11.08
Lahti 11.53
Tikkurila 12.45
Helsinki 13.30

Lisämaksusta
• Lounas ja opastettu kaupunkikiertoajelu 12.7. Pietarissa aikaisemmalla (7.17 lähtö) junalla saapuville 35 €/hlö
• Moskova-Helsinki makuuvaunupaikka 2-hengen hytissä 18.7. 165 €/hlö
• Moskovan lisäpaketti 18.-19.7. sis. majoitus, kiertoajelu ja käynti Punaisella torilla, lounas, kuljetukset, lento Moskovasta Helsinkiin 19.7. 159 €/hlö/2hh. Lisämaksu yhden hengen huone 

Majoitus, 18.-19.7. 1 yö Delta Izmailova, Moskova siisti keskitason hotelli ydinkeskustan ulkopuolella. Huoneissa satelliitti-tv,  minibaari, tallelokero, puhelin ja kylpyhuone, ilmastointi.
Lentoaikataulu 19.7. (sitoumuksetta)
Moskova - Helsinki 20.30 - 22.15 Finnair

 


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 1
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 35 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 80.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen.

Matkalle tarvitaan Venäjän henkilökohtainen viisumi ja matkustajavakuutus on pakollinen. Venäjän
e-viisumi ei sovellu tälle matkalle.

Puhelimitse/sähköpostitse tehtyihin varauksiin lähetämme viisumianomuskaavakkeen ja toimintaohjeet varausvahvistuksen mukana. Mikäli teette varauksen internetsivujemme kautta, saatte ohjeet täältä: www.lomalinja.fi/viisumiohjeet Viisumin hankintaan tarvittavat dokumentit on toimitettava ohjeiden mukaan viimeistään 4 viikkoa ennen matkaa.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.


Muut lisätiedot

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Laivassa ei ole hissiä. Laivan ollessa satamassa poistuminen maihin saattaa tapahtua useiden laivojen läpi. Valamon saaressa on jyrkkä mäki satamasta pääluostariin.