Jokiristeily Ranskassa Rhônejoella 13.-20.10.2018

Lyon - Mâcon - Chalon-sur-Saône - Chateauneuf-du-Pape - Avignon - Arles

Linnoja, maisemia ja kuuluisia viinitiloja.

Uljas Rhône saa alkunsa Sveitsistä ja laskee Ranskan puolelle Välimereen. Sen varrella sijaitsevat mm. upeat  Avignonin ja Lyonin kaupungit, joiden historialliset rakennukset ja linnat sekä eläväinen ranskalaistunnelma saavat jokaisen ihastumaan Ranskaan yhä uudestaan. Tällä matkalla tutustutaan myös legendaarisiin Chateauneuf-du-Papen viineihin.

Asiantuntijan matkassa 

Fleury Raija

Fleury Raija, Asiantuntijaopas

Raija on luotsannut ryhmiä maailmalla kymmeniä vuosia, Helsinki-oppaana myös kotimaassa. Raija omaa erinomaisen kielitaidon, ja opastaakin monissa eri maissa. Ranska ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • lennot Lufthansan reittilennoilla turistiluokassa
  • majoitus kahden hengen hytissä
  • ohjelman mukaiset kuljetukset
  • täysihoito laivalla alkaen illallisella ja päättyen aamiaiseen
  • asiantuntijaoppaan palvelut koko matkan ajan

2 156 € /hlö A2 kahden hengen hytissä
2 556 € /hlö C2 kahden hengen hytissä

1. päivä
Lyon

Lento Lyoniin, Ranskan ruokapääkaupunkiin. Majoittuminen laivaan, jossa illallinen. Illalla ihaillaan kannelta iltavalaistua kaupunkia laivan soljuessa hiljalleen sen läpi kohti Burgundia ja Ranskan kauneimpia viinialueita.

2. päivä
Mâcon ja Clunyn luostarin rauniot
Mâconin kaunis alue on tunnettu erinomaisesta Chardonnaysta. Matkalla Clunyyn upeat näkymät ympäröiville viinitiloille sekä tilojen kauniit talot ja linnat ihastuttavat matkaajia. On vaikea uskoa, että 1000 vuotta sitten Cluny oli yksi Euroopan uskonnollisista keskuksista. Keskiaikainen Clunyn luostari kasvoi 900-luvun alun vaatimattomista oloista suureksi ja hyvinvoivaksi synnintuntoisten lahjoittajien, anteliaiden ristiretkeläisten ja tuottoisan toimintansa ansiosta. Paluu laivalle lounaalle, jonka jälkeen voi omin päin tutustua Mâconin kaupunkiin. Illallinen laivassa.

3. päivä
Chalon-sur-Saône
ja Burgundyn viinialueet
Burgundin sydämessä sijaitseva viehättävä kaupunki on tärkeimpiä viinikaupan ydinalueita Ranskassa. Kaupungin keskustassa laivalaiturit reunustavat jokea ja 1600-luvulla rakennetun St.Pierren katedraalin tornien huiput näkyvät joka puolelle kaupunkiin. Lähtö Burgundyn Unescon maailmanperintölistalla olevien viinialueiden läpi Beaunen kaupunkiin, jossa nähdään Hôtel-Dieu de Beaune. Se on yksi hienoimmista ranskalaisen 1400-luvun arkkitehtuurin esimerkeistä. Talo on rakennettu vuonna 1442 köyhäinsairaalaksi ja se toimii nykyään museona. Museovierailun jälkeen aikaa tutustua kaupunkiin omin päin. Aamiainen, lounas ja illallinen laivalla.

4. päivä
Lyon
Aamiaisen jälkeen kaupunkikiertoajelu Lyoniin. Sen vanhakaupunki on ollut Unescon maailmanperintökohde vuodesta 1998. Mahtavat kirkot, kerrostaloja koristavat häkellyttävät seinämaalaukset ja vanhankaupungin mukulakivikadut ovat Lyonin tunnusmerkkejä. Myös sen vehreät puistot ja joka puolelta kaupunkia ympäröivät joet hurmaavat. Paluu laivalle lounaalle. Iltapäivä ja ilta rentoudutaan laivalla upeita maisemia katsellen. Illallinen laivalla.

5. päivä
Chateuneuf-du-Pape ja Avignonin kaupunki
Maailman kenties legendaarisin viinialue! Ilmastonsa ja maaperänsä ansiosta Châteauneuf-du-Pape on eteläisen Ranskan maineikkain viinialue, jonka viinit ovat laajalti tunnettuja ja niillä on Appellation d’Origine Controlée eli AOC. Se on alkuperämerkki, joka määrittää laatua ja aluetta. Maistellaan alueen viinejä ennen paluuta laivalle Avignoniin, jossa lounas. Tämä Etelä-Ranskan jalokivi hurmaa lukuisine palatseineen ja kirkkoineen. Ilta tässä viehättävässä kaupungissa. Illallinen laivalla.

6.päivä
Avignon ja Arles
Lähtö Avignonista lounaan jälkeen, joten aamupäivällä voi vielä omatoimisesti vierailla kaupungissa. Arlesin kaupunkiin saavutaan iltapäivällä. Viehättävä Arles tunnetaan taiteilija Vincent van Goghin kaupunkina ja katukuvassa taide näkyykin vahvasti. Hyvää aikaa omatoimiseen vierailuun kaupungin vehreille kujille ennen illallista laivalla.

7. päivä
Jokimaisemia

Päivä kuluu rentoutuen ja Rhônejoen maisemia ihaillen. Kaikki ateriat nautitaan laivalla. Tänä päivänä lisämaksullinen retki Ardèchen luonnonpuistoon, jossa käynti mm. Grotte Chauvet luolaan, joka on ollut tuhansia vuosia piilossa ennenkuin se löydettiin v. 1994. Käydään myös ihailemassa laventelipeltoja ja tutustumassa alueen laventelituotantoon.

8. päivä
Aamiaisen jälkeen lähtö lentokentälle.

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - Frankfurt 06.10 - 07.45
Frankfurt - Lyon 08.50 - 10.05
Lyon - München 12.50 - 14.10
München - Helsinki 15.20 - 18.45Lisämaksusta
• yhden hengen A-hytti 400 €
• retki Ardèchen luonnonpuistoon ja tutustuminen laventelituotantoon 65 €

Laiva
m/s A-Rosa Stella
Vuonna 2005 rakennettu neljän tähden jokiristeilijä, jossa on neljä kantta. Laivalla aurinkokansi, jossa uima-allas, ravintola ja ulkoterassi, kahvila, baari, hieronta/kauneussalonki, sauna, kuntosali.

Hytit
Laivan kaikissa hyteissä on ikkuna, radio, tallelokero, hiustenkuivain, suihku ja wc. Kaikki hytit ovat ilmastoituja.
A2 kahden hengen hytti, 1. kansi, ikkuna, parivuode, koko 14,5 m2
C2 kahden hengen hytti, 2. kansi, panoraamaikkuna, parivuode, ranskalainen parveke, koko 14,5 m2