Jokiristeily viisi päivää Volgalla, Kazan ja Astrahan 24.-30.9.2018

Kazan, Cheboksary, Tetjushi, Uljanovsk, Samara, Saratov, Volgograd, Astrahan             

” Volga, Volga villinä ja vapaana” . Joen törmällä ovat historiaa tehneet niin venäläiset, mongolit, tataarit kuin viikingitkin.

Tarunhohtoisen kaunis Kazan on tataarikulttuurin tärkein keskus. Samarassa Stalinin bunkkerit ja Volgogradissa monumentaalinen Äiti Venäjä – patsas muistuttavat toisen maailmansodan taisteluista. Risteilyn varrelle mahtuu nähtävää, joiden kautta saa vahvan läpileikkauksen naapurimaan historiaan ja nykypäivään.

Risteilyisäntä, asiantuntijaopas, toimittaja Jyrki Härkönen

Matkanjohtaja, Liisa Hämäläinen

Asiantuntijan matkassa 

Härkönen Jyrki

Härkönen Jyrki, Asiantuntijaopas

Kulttuurihistorioitsija ja päätoimittaja sekä Suomen ortodoksisen kirkon arkkipiispa Leon teologinen sihteeri. Asunut ja opiskellut Venäjällä ja Ransk ...

Hämäläinen Liisa

Hämäläinen Liisa, Asiantuntijaopas

Liisa on työskennellyt matkanjohtajana ja oppaana yli kolmen vuosikymmenen ajan Euroopassa ja Aasiassa. Suosikkimaita, joiden tapoihin ja kulttuuriin hän on erityisesti p ...

Lukijamatka

Suomen Kuvalehti

Suomen Kuvalehti

Ajankohtainen ja puolueeton Suomen Kuvalehti taustoittaa kotimaanja maailman tapahtumat luotettavasti. Maailman tapahtumien, kansainvälisen politiikan ja maapalloistuneen ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• risteily valitussa hyttiluokassa
• ohjelman mukaiset ruokailut, retket ja tutustumiskohteet paikallisen oppaan johdolla, opastus tulkataan suomeksi
• asiantuntijoiden päivittäinen luento- ja viihdeohjelma
• risteilyisännän ja Lomalinjan matkanjohtajan palvelut
• Venäjän henkilökohtainen viisumi Suomen kansalaisille

Hinta alk. 1 998 €/hlö

 


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 24.9.
Suora yölento Helsingistä Kazaniin. Majoittuminen Ibis Kazan hotelliin.

2. päivä, 25.9.
Kazan, Kul Sharif-moskeija, Volgan risteily alkaa
Myöhäisen aamiaisen jälkeen kaupunkikiertoajelu, jonka aikana tutustutaan Unescon maailmanperintökohteeseen Kazanin Kremlin alueeseen ja käydään loisteliaassa Kul Sharif moskeijassa. Vanhan rakennuskantansa säilyttänyt Kazan on yksi Venäjän kauneimmista kaupungeista. Majoittuminen laivaan. Lounas, tervetulotilaisuus, laivan henkilökunnan esittely ja illallinen. (A, L, P)

3. päivä, 26.9.
Samara, Stalinin bunkkerit
Aamiaisen jälkeen saavutaan teollisuuskaupunki Samaraan, joka tunnetaan nimeään kantavista autoista. Kiertoajelu Samaran miljoonakaupungissa, jonka historia linkittyy vahvasti Staliniin. Hitlerin joukkojen ollessa Moskovan porteilla jouluna 1941 Stalin siirrätti valtakunnan johdon Kuibysheviin eli nykyiseen Samaraan. Stalinin bunkkeri rakennettiin 34 metrin syvyyteen.
Kierroksella nähdään johtokeskus ja Stalinin huone pakoreitteineen. Lounas, illallinen sekä luento ja ohjelmaa laivalla. Iltapäivällä laiva lähtee kohti Saratovia. ”Volga, Volga villinä ja vapaana…”, tanssit Volgalla. (A, L, P)

4. päivä, 27.9.
Saratov 
Aamiainen. Aamupäivällä saavutaan Saratoviin, jossa kaupunkikiertoajelulla ihaillaan Sokolovin vuoren maisemia ja hetki omaa aikaa kaupungin keskustassa ennen laivan lähtöä kohti Volgogradia. Lounas, illallinen ja ohjelmaa laivalla. (A, L, P)

5. päivä, 28.9.
Volgograd, Stalingradin taistelu
Aamiaisen jälkeen saavutaan Volgogradiin, entiseen Stalingradiin. Kaupunkikiertoajelulla tutustutaan Stalingradin taisteluihin ja käydään Mamajevin kurgaanilla, Äiti Venäjä –muistomerkillä. Lounas ja illallinen laivalla. Illalla viihdettä, tunnelmaa ja haikeita venäläisiä jäähyväissävelmiä. (A, L, P)

6. päivä, 29.9.
Astrahan
Aamiainen, luento ja viihdeohjelmaa laivalla. Lounaan jälkeen saavutaan Astrahaniin. Kaupunkikiertoajelu ja majoittuminen hotelli Novomoskovskajaan, jäähyväisillallinen. (A, L, P)

7. päivä, 30.9.
Aikainen aamiainen ja lento Moskovan kautta Helsinkiin. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulut (sitoumuksetta)
24.9. Helsinki – Kazan 23.55 – 02.25 ( tulo Kazaniin 25.9. ) Finnair
30.9. Astrahan – Moskova 07.25 – 08.40 Aeroflot
30.9. Moskova - Helsinki 10.45 – 12.35 Aeroflot


Majoitus

24.-25.9., 1 yö, Hotelli Ibis Kazan, Kazan
Siisti, hyvätasoinen hotelli sijaitsee keskustassa kävelymatkan päässä Kremlistä.
Hotellissa on ravintola ja baari.
29.-30.9., 1 yö, hotelli Novomoskovskaja,  Astrahan
Hyvätasoinen hotelli kaupungin keskustassa. Hotellissa on ravintola ja baari.


hyttiluokka hinta/henkilö
A1 4.kansi 2 398€
A2 4.kansi 2 198 €
B2 3.kansi 1 998€
 B1 3.kansi  2 296 €

Myymme nais- ja miespaikkoja hytteihin B2 (3. kansi).

M/S MIKHAIL FRUNZE on vuonna 1980 Tsekkoslovakiassa rakennettu ja 2009 peruskorjattu jokiristeilijä, jossa on neljä matkustajakantta, ylimpänä aurinkokansi. Matkustajapaikkoja on 250. Laivassa on kaksi ravintolaa ja baaria, luku-, musiikki- ja luentosali sekä sairaanhoitajan/lääkärin vastaanottotilat. Jännite 220V. Laivassa ei ole hissiä. Sisääntulo kannelta 2.

Kaikissa hyteissä on kokolattiamatto, ikkuna, wc, suihku ja ilmastointi. Hytit ovat kooltaan melko pieniä.


Peruutusehto

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia matkaehtoja (Yleiset valmismatkaehdot ja Lomalinjan lisä- ja erityisehdot). 1.7.2018 alkaen tehtäviin varauksiin sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja.


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 1.10.2017 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 20.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen.

Matkalle tarvitaan Venäjän henkilökohtainen viisumi ja matkustajavakuutus on pakollinen.
Puhelimitse/sähköpostitse tehtyihin varauksiin lähetämme viisumianomuskaavakkeen ja toimintaohjeet varausvahvistuksen mukana. Mikäli teette varauksen internetsivujemme kautta, saatte ohjeet täältä: www.lomalinja.fi/viisumiohjeet Viisumin hankintaan tarvittavat dokumentit on toimitettava ohjeiden mukaan viimeistään 6-4 viikkoa ennen matkaa.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Maat ja alueet -otsikon alta sivulta www.formin.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.


Muut lisätiedot

Risteilyohjelma sitoumuksetta. Pakottavien syiden, mm. sääolosuhteiden vuoksi reitti saattaa muuttua, satamien vierailujärjestys vaihtua tai jokin kohde jäädä kokonaan pois. Pidätämme oikeuden matkaohjelman muutoksiin.