Karibian risteily 14.-23.12.2019

Fort Lauderdale – Cococay, Bahama - Nassau, Bahamas - Cozumel, Meksiko –Costa Maya, Meksiko –Fort Lauderdale - Miami

Laivalla riittää harrastusmahdollisuuksia yllin kyllin ja meripäivinä voi rentoutua laivan kylpylä- ja allasosastolla upeista merinäkymistä nauttien. Retkillä on mahdollisuus nähdä paljon uutta ja jännittävää - varustamon omistama yksityissaari CocoCay, Mayakulttuuria Meksikossa... Astu laivaan!

Asiantuntijan matkassa 

Mikkonen Eki

Mikkonen Eki, asiantuntijaopas

Legendaarinen Amerikan opas. Ekin tuntevat monet Yhdysvaltojen matkaajat. ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus Fort Lauderdalessa kahden hengen huoneessa (1 yö)
• majoitus kahden hengen parvekkeellisessa hytissä (8D, 7 yötä)
• palvelurahat (tipit) laivalla ja maissa sekä satamamaksut
• ohjelman mukaiset ateriat ja kuljetukset
• asiantuntijaoppaan palvelut Miamissa (laivalla ei opasta)

2 196 €/hlö


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1.päivä 14.12.
Saapuminen Orlandoon, ajo Fort Lauderdaleen.
Lento Orlandoon, josta ajo Fort Lauderdaleen ja majoittuminen hotelliin.

2.päivä 15.12
Lähtö risteilylle
Aamiaisen jälkeen bussikuljetus satamaan, jossa siirtyminen laivaan. Laivalla lounas ja illallinen. Laivalle ei tule asiantuntijaopasta mukaan, retket voi ostaa laivayhtiöltä joko etukäteen tai paikan päällä.(A,L,P)

3.päivä 16.12.
Cococay, Bahama
Cococay on Royal Caribbeanin omistama yksityinen  saari, joka on palkittu ympäristöystävällisyydestään. CocoCaylla voit harrastaa rentoutumisen lisäksi ja auringonoton lisäksi erilaisia aktivitteettejä kuten snorklausta tai tutustua saareen laivayhtiön ekoystävällisillä retkillä.(TH)

4.päivä 17.12.
Nassau, Bahamas
Täydellinen rantapäivä Bahaman saarilla. (TH)

5.päivä 18.12
Meripäivä

Tutustuminen laivan palveluihin ja upeisiin tiloihin. Laivalla tapahtuu koko ajan aikaisesta aamusta pikkutunneille. Lähes kaikki ohjelma sisältyy risteilyn hintaan. Ravintolatarjonta on monipuolinen ja melkein kaikki ruoat ympäri vuorokauden sisältyvät hintaan. (TH)

6.päivä 19.12.
Cozumel, Meksiko
Meksikolainen Cozumelin saari sijaitsee Karibian sinertävissä ja kirkkaissa vesissä. Täällä voit valita mieleisesi laivan kattavasta retkitarjonnasta. Tarjolla on mm. sukellusta ja kulttuuriretkiä. (TH)

7.päivä 20.12.
Puerto Costa Maya, Mexiko
Costa Mayan satamasta muutaman kilometrin päässä sijaitsee Mahahualin pikkukaupunki  kauppoineen ja ravintoloineen. Sen rannoilla voi viettää leppoisan päivän auringonoton ja ranta-aktiviteettien parissa. tai lähteä tutustumaan sademetsässä sijainneeseen Maya-kulttuurin keskukseen Chacchobenin raunioalueelle. (TH)

8.päivä 21.12.
Meripäivä
Viimeinen meripäivä. (TH)

9.päivä 22.12.
Ostoksille 
Kuljetus satamasta Sawgrass Mills -ostoskeskukseen, ostosaikaa ja kuljetus lentoasemalle. (A)

10.päivä 23.12.
Koneenvaihto Euroopassa, saapuminen Helsinkiin.ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - Frankfurt 07.20 - 09.10 Lufthansa
Frankfurt - Orlando 13.10 - 17.30 Lufthansa

Orlando - Frankfurt 19.35 - 10.15 +1 Lufthansa
Frankfurt - Helsinki 13.25 - 16.55 Lufthansa

 


Hotelli
Sonesta Hotel Fort Lauderdale **** (tai vastaava)

Laiva: Allure of The Seas
Yksi maailman suurimmista risteilyaluksista, M/S Allure of the Seas on rakennettu STX Europen Turun telakalla v. 2010. Erikoisuutena laivan keskiosassa sijaitsee viehättävä Central Park, keskelle merta sijaitseva aito puisto. Sieltä löydät aukioita, puistokatuja, ravintoloita, liikkeitä ja baareja. Laivalla on teatteri, jossa esitetään maailmanluokan musikaaleja ja taito-ja musiikkinäytöksiä. Aquateatterissa laivan takakannella nähdään mahtava valon ja musiikin säestämä vesishow. Laivalla on luistelurata, jossa voi luistella sekä nähdä fantastisen jääshown, jonka esittävät ammattitaitoiset jäätanssijat eri puolilta maailmaa. Laivalla on huippuvarusteltu kuntosali. Ulkokannella laivaa kiertää juoksurata. Laivan kylpylä tarjoaa ylellisiä hoitoja, hierontaa sekä kauneus-hoitoja (lisämaksusta). Laivalla on erikokoisia uima-altaita, tarjolla on mm. urheilu-allas, joka aamupäivisin on suosittu uintia varten. Pääaltaan läheisyydessä voit rentoutua mukavissa aurinkotuoleissa ja lähistöllä on useita matalia altaita, joissa on tilaa koko perheelle. Mukavia porealtaita löytyy sekä altaiden läheisyydessä että muuallakin kannella. Erikoisimmat näistä ovat osittain kannen ulkopuolelle ulottuvat porealtaat, joista tarjoutuu upeat merinäkymät

Hytti: Parvekehytti, 8D. Hytissä on oma parveke merinäköalalla. Kaksi vuodetta, jotka voidaan yhdistää parivuoteeksi. Hytin vakiovarusteluun kuuluu pieni sohvaryhmä, oma parveke, kylpyhuone suihkulla, peilipöytä ja hiustenkuivaaja, TV, radio, minibaari ja tallelokero. Pistokkeet 110/220 voltin sähkölaitteille. Hytit sijaitsevat kansilla 6,7 ja 8. Hytin koko: n. 18 m2, parveke n. 5 m2

 


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• ESTA-matkustuslupa USA:han
• laivayhtiön englanninkieliset retket
• laivan erikoisravintoloiden kattausmaksut 5-45 USD (pääravintoloissa ei kattausmaksuja)
• juomat laivalla (etukäteen voi ostaa erilaisia juomapaketteja)

 


Matkaehdot

PERUUTUSEHTO 3
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 59 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).

 


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 30.1.2019 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 15.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen.
Pyydämme toimittamaan kopion passinne kuvasivusta toimistoomme viimeistään 2 kk ennen matkaa. Tarkistattehan, että nimenne on varauksella täsmälleen samoin kuin passissa. Sähköpostitse: matkustaja@lomalinja.fi  tai postin kautta: Lomalinja Oy, Aleksanterinkatu 12, 00170 Helsinki.

ESTA - TÄRKEÄÄ TIETOA
Yhdysvallat  vaatii online-rekisteröitymistä eli sähköistä matkustuslupaa. Kukin matkustaja hakee matkustuslupaa netissä osoitteessa: https://esta.cbp.dhs.gov/ Hakemus tulee tehdä viimeistään 72 tuntia ennen matkan alkua. Järjestelmä on suomenkielinen.
ESTA on voimassa 2 vuotta, jonka aikana voi matkustaa maahan useammankin kerran. ESTAn joitakin tietoja voi myös päivittää. Etukäteisrekisteröityminen on pakollista kaikille, jotka matkustavat ilman viisumia. Matkustusluvan hinta on 14 USD. Maksu peritään hakemisen yhteydessä luottokorttimaksuna.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Maat ja alueet -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.


Muut lisätiedot

Risteilyohjelma sitoumuksetta. Pakottavien syiden, mm. sääolosuhteiden vuoksi reitti saattaa muuttua, satamien vierailujärjestys vaihtua tai jokin kohde jäädä kokonaan pois. Pidätämme oikeuden matkaohjelman muutoksiin.