Karibian risteily ABC-saarille ja Panamaan 19.12.2023 -3.1.2024

Miami Beach - Fort Lauderdale - George Town, Caymansaaret - Colón, Panama - Oranjestad, Aruba - Kralendijk, Bonaire - Willemstad, Curaçao - Fort Lauderdale

Vietä joulu ja uusivuosi risteillen! 

Kolme Karibian kaunista saarta - Aruba, Bonaire ja Curaçao, pastellinsävyinen Miami ja mahtava Panaman kanava tulevat kaikki tutuiksi samalla matkalla! Karibian kirkkailla vesillä nautitaan leppoisista meripäivistä sekä eksoottisista rantakohteista.

Celebrity Cruisesin upea Celebrity Beyond tarjoaa modernia luksusta. Laivan monipuoliset palvelut ja viihtyisät tilat tuovat matkustukseen mukavuutta ja sujuvuutta. Päivät täyttyvät harrastusmahdollisuuksista sekä rentoutumisesta aluksen kylpyläosastoilla tai ravintoloissa. Aluksella on myös stand up -klubi, jääesityksiä, akrobaattishow vesiteatterissa sekä Broadway-tason musikaali - kaikki kätevästi saman katon alla!

Suomalainen asiantuntijaopas opastaa Miamissa, laivan lisämaksullisilla retkillä englanninkielinen opastus.

Asiantuntijan matkassa 

Juustovaara Markku

Juustovaara Markku, asiantuntijaopas

Pitkän linjan reipas ja monipuolinen matkailualan ammattilainen, joka on toiminut oppaana useita vuosia. ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• Finnairin suorat reittilennot turistiluokassa
• 3 yön majoitus Miamissa kahden hengen huoneessa
• 11 yön risteily parvekkeellisessa (E2) kahden hengen hytissä 
• ohjelman mukaiset ateriat ja kuljetukset
• Classic-juomapaketti
• Xcelerate Surf Wi-Fi -paketti
• asiantuntijaoppaan palvelut 

6 468 €/hlö kahden hengen huone/parvekkeellinen hytti 


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 19.12.2023
Finnairin suora iltalento Helsingistä Miamiin. Kuljetus hotellille ja majoittuminen. 

2. päivä, 20.12.2023
Miami
Aamiaisen jälkeen tutustutaan Miamiin opastetulla kiertoajelulla. Pitkiä hiekkarantoja ja palmujen reunustamia katuja, pastellisia art deco -rakennuksia, monipuolisia ostosmahdollisuuksia ja upeita ravintoloita - Miamista löytyy tarjontaa kaikille. (A)

3. päivä 21.12.2023
Miami, lisämaksullinen retki Key Westiin
Aamiaisen jälkeen on mahdollisuus jatkaa Miamiin tutustumista omatoimisesti tai osallistua lisämaksulliselle kokopäiväretkelle Key Westiin. Matka siltojen yli Yhdysvaltojen eteläisimpään kaupunkiin on jo itsessään nähtävyys. Pastellinsävyiset talot ja rento elämäntyyli siivittävät viimeistään lomatunnelmiin. Key Westin tunnetuin nähtävyys on Ernest Hemingwayn talo ja kirjoitusstudio, joissa on myös mahdollisuus vierailla. (A)

4. päivä, 22.12.2023

Risteily alkaa
Aamiainen ja huoneidenluovutus. Puolen päivän aikaan kuljetus Fort Lauderdaleen, missä astutaan upeaan Celebrity Beyondiin. Majoittuminen hytteihin ja lounas laivalla. Yhteinen illallinen. (TH)

5. päivä, 23.12.2023
Meripäivä
Koko päivä merellä. Hyvää aikaa laivaan tutustumiseen sekä uima-allasosastosta, lukuisista eri ravintoloista ja viihdetarjonnasta nauttimiseen. (TH)

6. päivä, 24.12.2023 jouluaatto
Georgetown, Grand Cayman (8.00-18.00)
Aamiaisen jälkeen mahdollisuus viettää aikaa laivalla tai tutustua Georgetowniin omin päin tai varustamon retkillä. Suurin osa brittiläiseen kansainyhteisöön kuuluvien kolmen saaren 50 000:stä asukkaasta asuu Grand Caymanin saarella, jonne myös risteilyalukset saapuvat. Upea Seven Mile Beach on maailman kuuluisimpia rantoja ja Stingray City, ”Rauskukaupunki” , jossa voi ruokkia ja kosketella meressä vapaana uiskentelevia rauskuja, on unohtumaton kokemus. Kaupungissa on erinomaiset ostosmahdollisuudet ja muutamia mainioita ravintoloita, erityisesti kalaruuat ovat monin paikoin herkullisia. (TH)

7. päivä, 25.12.2023 joulupäivä
Meripäivä
Koko päivä merellä. (TH)

8. päivä, 26.12.2023 tapaninpäivä
Panaman kanava, Colón (17.00-21.00)
Colónin kaupunki sijaitsee 82 kilometriä pitkän Panaman kanavan Atlantin puoleisessa päässä ja toimii lähtöpaikkana Panaman retkille. Varustamon järjestämillä kansainvälisillä retkillä voi tutustua esim. Gatunin sulkuihin Panaman kanavalla, kuten myös kanavan nykypäivään ja historiaan tai valita mielenkiintoisen retken Panama Cityyn Tyynenmeren puoleiselle rannikolle. Atlantin ja Tyynen valtameren yhdistävässä kanavassa on kolme sulkua, joista Atlantin puolella Gatunin sulku ja Tyynenmeren puolella Pedro Miguelin ja Mirafloresin sulut. Laiva ei risteile kanavan läpi, vaan jatkaa matkaa Colónista illalla kohti Arubaa. (TH) 

9. päivä, 27.12.2023
Meripäivä (TH)

10. päivä, 28.12.2023
Oranjestad, Aruba (8.00-23.00)
Hollannin Antillien ABC-saariin kuuluvan Aruban pääkaupunki Oranjestad (35 000 as.) on leppoisa paikka viettää päivää. Maan tunnuslausekin on ”One Happy Island"! Oranjestadin katuruokapaikat, pikkubaarit ja ravintolat ovat hyviä ja herkullisia paikkoja ruokailla. Kuten Karibialla yleensäkin, myös Aruban suurin houkutin on upeat hienohiekkaiset rannat ja saaren luonto. Purjehdus- ja muut meriretket kuten myös hevos- sekä jeeppisafarit ovat suosittuja. Satama sijaitsee keskustan välittömässä läheisyydessä, joten tutustuminen on helppoa myös omatoimisesti. (TH)

11. päivä, 29.12.2023
Kralendijk, Bonaire (8.00-20.00)
Bonairen 20 000 asukkaasta noin 11 000 asuu saaren suurimmassa kaupungissa, Kralendijkissä. Sen nimi tarkoittaa koralliriuttaa ja kuvaakin hyvin aluetta. Kaya Grandi -pääostoskadun liikkeistä useat edustavat 1800- ja 1900-luvun arkkitehtuuria ja kaupunki on mukavan leppoisa ja hurmaava. Moni saapuu Bonairelle viettämään lomaa sukelluksen ja snorklauksen merkeissä sen upeilla koralliriutoilla. Toisena vaihtoehtona on rantaelämä 22 hienohiekkaisilla rannalla, joista suosittuja ovat mm. Eden, Te Amo, Pink, Sorobon ja Lac Bay. Laivat saapuvat aivan keskustan tuntumassa sijaitsevaan satamaan, josta pääsee kävellen mukavaa rantabulevardia pitkin keskustaan. (TH)

12. päivä, 30.12.2023
Willemstad, Curacao (7.00-17.00)
Hollannin Antillien ABC-saariin kuuluvan pääkaupungin Willemstadin katukuvaa hallitsee hollantilainen siirtomaa-arkkitehtuuri yhdistyneenä Karibian pastelliväreihin. Kaupungin tärkein nähtävyys on Curacao Sea Aquarium, jossa voi nähdä yli 400 merenalaista eläinlajia. Kuningatar Emma -ponttonisilta ylittää kaupunkia jakavan St. Annabaain kanavan ja yhdistää ”Pundan” eli ”tämän puolen” ja ”Otrobandan” eli ”toisen puolen”. Lukuisat uimarannat ympäri saarta aktiviteetteineen sekä Haton tippukiviluolat maanalaisine järvineen ovat suosituimpia päiväretkikohteita. Laiva saapuu keskustan läheisyyteen, joten siirtymät ovat helppoja. (TH)

13.- 14. päivä, 31.12.2023-1.1.2024 
Hyvää uutta vuotta! 
Vuosi vaihtuu mukavasti laivan palveluista nauttien. Uudenvuoden ohjelmaa laivalla. (TH)

15. päivä, 2.1.2024
Risteily päättyy aamulla Fort Lauderdaleen. Lento Helsinkiin lähtee illalla, joten nyt on aikaa tehdä viime hetken ostoksia ostoskeskuksessa. Ajo Miamiin ja yölento Helsinkiin. (A)

16. päivä, 3.1.2024
Saapuminen Helsinkiin iltapäivällä. ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
19.12. Helsinki - Miami 17.05 - 21.00 Finnair
2.1. Miami - Helsinki 22.45 - 15.10 +1 (tulo Hkiin 3.1.) Finnair


Majoitus
Victor South Beach ****, 3 yötä, 19.-22.12.2023
Rannalla sijaitseva hyvätasoinen hotelli. Huoneissa ilmastointi, satelliitti TV, minibaari, kahvinkeitin, WiFi. Hotellissa on uima-allas, baari ja ravintola. Huoneissa parivuode.

Celebrity Beyond, 11 yötä, 22.12.2023-2.1.2024
Celebrity Cruisesin uraa uurtava laivaluokka EDGE muuttaa käsityksemme risteilemisestä. Risteilyllä kohteet ovat pääosassa ja laivan tyylikkään ja innovatiivisen muotoilun avulla risteilyvieraat kokevat olevansa lähempänä merta ja kohteita. Sama pätee laivan kulinaariseen filosofiaan. Kohteiden paikalliset ainekset ja kulttuuri inspiroivat laivan herkullisia ruokalistoja. Celebrity Edgellä on myös enemmän ravintoloita kuin koskaan. Kaikenkaikkiaan 29 erilaista ravintolaa, kahvilaa, baaria ja loungea, joista voi valita suosikkinsa! Laivalla on myös kiehtova teatterisali, joka tuo esitykset entistä lähemmäs yleisö sekä upea uima-allasosasto, jossa kansituoleja, uima-ja porealtaita. Kylpyläosastolla tarjolla maksullisia lisäpalveluita. Laivan ehkä silmiinpistävin rakenteellinen ominaisuus on Magic Carpet -monitoimitila, joka toimii ravintolan lisäksi tender-alusten odotusalueena. 

Hytti: Edge Cabin with Infinity Balcony (E2)
Kahden hengen hytti, jossa kylpyhuone ja parveke. Hytissä on parivuode, taulutv, puhelin, tallelokero, minibaari, vaateaappi, peilipöytä ja hiustenkuivaaja. Pistoke 110V/220V. Hytit sijaitsevat kansilla 7-8.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone/hytti 3500 €
• laivayhtiön englanninkieliset retket
• Key Westin retki 165 € - minimiosallistujamäärä 20 hlöä
• ESTA-matkustuslupa (ks. hankintaohjeet lisätiedoista) 23 USD

Laivalla ateriat sisältyvät matkan hintaan. Erikoisravintoloissa peritään lisäksi kattausmaksu.


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 3
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 59 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 6.2.2023 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 15. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. 

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

ESTA
Yhdysvallat vaatii online-rekisteröitymisen eli sähköisen matkustusluvan. Kunkin matkustajan on hankittava matkustuslupa netistä viimeistään 72 tuntia ennen matkan alkua. Luvan hinta on 23 USD ja se maksetaan hakuprosessin yhteydessä luottokortilla. https://esta.cbp.dhs.gov/

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.


Muut lisätiedot

Risteilyohjelma sitoumuksetta. Pakottavien syiden, mm. sääolosuhteiden vuoksi reitti saattaa muuttua, satamien vierailujärjestys vaihtua tai jokin kohde jäädä kokonaan pois. Pidätämme oikeuden matkaohjelman muutoksiin.