Karibian risteily ja Miami 14.-27.12.2019

Fort Lauderdale – Cococay, Bahama - Cozumel, Meksiko –Costa Maya, Meksiko – Roatan, Honduras – Fort Lauderdale - Miami

 

 

 

 

Lähde risteilylle Royal Caribbeanin laivalla. Risteilyllä ruokailut sisältyvät hintaan aikaisesta aamupalasta yöruokaan. Laivalla riittää harrastusmahdollisuuksia yllin kyllin ja meripäivinä voi rentoutua laivan kylpylä- ja allasosastolla upeista merinäkymistä nauttien. Retkillä Karibian eksoottisilla saarilla nähdään paljon uutta ja jännittävää. Tällainen risteily täytyy tehdä kerran elämässä. Astu laivaan!

Asiantuntijan matkassa 

Mikkonen Eki

Mikkonen Eki, Asiantuntijaopas

Legendaarinen Amerikan opas. Ekin tuntevat monet Yhdysvaltojen matkaajat. ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen parvekkeellinen hyttissa (8D, 7 yötä)
• hotellimajoitus Fort Lauderdalessa (1 yö) ja Miamissa (4 yötä) kahden hengen huoneessa
• palvelurahat laivalla ja satamamaksut
• ohjelman mukaiset ateriat(täysihoito laivalla) ja kuljetukset
• asiantuntijaoppaan palvelut Miamissa (laivalla ei opasta)


3 196 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1.päivä 14.12.
Saapuminen Miamiin.
Lento Miamiin, majoitus hotelliin.

2.päivä 15.12
Lähtö risteilylle
Aamiaisen jälkeen bussikuljetus satamaan, jossa siirtyminen laivaan. Laivalla lounas ja illallinen.
Laivalle ei tule asiantuntijaopasta mukaan, retket voi ostaa laivayhtiöltä joko etukäteen tai paikan päällä.(A,L,P)

3.päivä 16.12.
Cococay Bahaman saaret
Cococay on Royal Caribbeanin omistama yksityinen  saari, joka on palkittu ympäristöystävällisyydestään. CocoCaylla voit harrastaa rentoutumisen lisäksi ja auringonoton lisäksi erilaisia aktivitteettejä kuten snorklausta tai tutustua saareen laivayhtiön ekoystävällisillä retkillä.(TH)

4.päivä 17.12.
Meripäivä
Tutustuminen laivan palveluihin ja upeisiin tiloihin. Laivalla tapahtuu koko ajan aikaisesta aamusta pikkutunneille. Lähes kaikki ohjelma sisältyy risteilyn hintaan. Ravintolatarjonta on monipuolinen ja melkein kaikki ruoat ympäri vuorokauden sisältyvät hintaan. (TH)

5.päivä 18.12.
Cozumel, Meksiko
Meksikolainen Cozumelin saari sijaitsee Karibian sinertävissä ja kirkkaissa vesissä. Täällä voit valita mieleisesi laivan kattavasta retkitarjonnasta. Tarjolla on mm. sukellusta ja kulttuuriretkiä. (TH)

6.päivä 19.12.
Puerto Costa Maya, Mexiko
Costa Mayan satamasta muutaman kilometrin päässä sijaitsee Mahahualin pikkukaupunki  kauppoineen ja ravintoloineen. Sen rannoilla voi viettää leppoisan päivän auringonoton ja ranta-aktiviteettien parissa. tai lähteä tutustumaan sademetsässä sijainneeseen Maya-kulttuurin keskukseen Chacchobenin raunioalueelle. (TH)

7.päivä 20.12
Roatan, Honduras
Roatanin on valtavien koralliriuttojen ja valkoisten hiekkarantojen ja kristallikirkkaan veden ympäröimä saari. Upea paikka rentoutumiseen ja vesiaktiviteetteihin. (TH)

8.päivä 21.12.
Meripäivä
Viimeinen meripäivä. (TH)

9.päivä 22.12
Miami
Kuljetus satamasta hotelliin Miamiin, jossa yöpyminen. (A)

10.päivä 23.12.
Miami, lisämaksullinen retki Key Westiin
Aamiaisen jälkeen voi lisämaksusta osallistua koko päivän retkelle Key Westiin. Matka siltojen yli Yhdysvaltojen eteläisimpään kaupunkiin on jo itsessään nähtävyys. Pastellinsävyiset talot ja rento elämäntyyli siivittää viimeistään lomatunnelmiin. Key Westin tunnetuin nähtävyys on ehdottomasti Ernest Hemingwayn talo ja kirjoitusstudio joissa myös mahdollisuus vierailla.(A)

11.päivä 24.12

Jouluaatto

Vapaapäivä Miamissa. (A)

12.päivä 25.12
Alligaattoreita, lintuja ja kasvillisuutta  -lisämaksullinen retki
Aamiaisen jälkeen bussikuljetus Evergladesin kansallispuistoon, suoalueelle jossa elää yli 2000 alligaattoria, yli 350 eri lintulajia unohtamatta mahtavia mangrovepuita. Shown aikana kokeneet hoitajat esittelevät  alligaattorien voimia ja viihdyttävät katsojia taidoillaan. Ohjelmassa myös tunnin kestävä suokopteriajelu. (A)

13.päivä 26.12
Kotiinlähtö
Lähtö puolen päivän jälkeen bussilla suureen ostoskeskukseen, jossa voi ostaa tuliaiset Suomeen. Vapaa aikaa ostosten tekoon ennen ajoa Miamin lentokentälle, josta lento Suomeen.(A)

14.päivä 27.12
Saapuminen Helsinkiin.ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Miami 14.45 – 18.55 Finnair
Miami – Helsinki 20.45 – 13.20+1 Finnair


Hotelli
Sonesta Hotel Fort Lauderdale **** (tai vastaava)
Hotel  Riu Plaza, Miami **** (tai vastaava)

Rannalla sijaitsevat hyvätasoiset hotellit. Huoneissa ilmastointi, satelliitti TV, minibaari, kahvinkeitin, WiFi.

Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)


Lisämaksusta

• Key Westin retki 165 €
• Evergladesin retki 125 €
• ESTA-matkustuslupa (ks. hankintaohjeet lisätiedoista)
• laivayhtiön englanninkieliset retket
• juomat laivalla (etukäteen voi ostaa erilaisia juomapaketteja)

Laivalla ateriat sisältyvät matkan hintaan. Joissain erikoisravintoloissa peritään kattausmaksu 5-45usd.

Laiva: Allure of The Seas
Yksi maailman suurimmista risteilyaluksista, M/S Allure of the Seas on rakennettu STX Europen Turun telakalla v. 2010. Erikoistuutena laivan keskiosassa sijaitsee viehättävä Central Park, keskelle merta sijaitseva aito puisto. Sieltä löydät aukioita, puistokatuja, ravintoloita, liikkeitä ja baareja. Laivalla on teatteri, jossa esitetään maailmanluokan musikaaleja ja taito-ja musiikkinäytöksiä. Aquateatterissa laivan takakannella nähdään mahtava valon ja musiikin säestämä vesishow. Laivalla on luistelurata, jossa voi luistella sekä nähdä fantastisen jääshown, jonka esittävät ammattitaitoiset jäätanssijat eri puolilta maailmaa. Laivalla on huippuvarusteltu kuntosali. Ulkokannella laivaa kiertää juoksurata. Laivan kylpylä tarjoaa ylellisiä hoitoja, hierontaa sekä kauneus-hoitoja (lisämaksusta). Laivalla on erikokoisia uima-altaita, tarjolla on mm. urheilu-allas, joka aamupäivisin on suosittu uintia varten. Pääaltaamme läheisyydessä voit rentoutua mukavissa aurinkotuoleissa ja lähistöllä on useita matalia altaita, joissa on tilaa koko perheelle. Mukavia porealtaita löytyy sekä altaiden läheisyydessä että muuallakin kannella. Erikoisimmat näistä ovat osittain kannen ulkopuolelle ulottuvat porealtaat, joista tarjoutuu upeat merinäkymät

Hytti:
Parvekehytti, 8D.Hytissä on oma parveke merinäköalalla. Kaksi vuodetta, jotka voidaan yhdistää parivuoteeksi. Hytin vakiovarusteluun kuuluu pieni sohvaryhmä, oma parveke, kylpyhuone suihkulla, peilipöytä ja hiustenkuivaaja, TV, radio, minibaari ja tallelokero. Pistokkeet 110/220 voltin sähkölaitteille. Hytit sijaitsevat kansilla 6,7 ja 8.
Hytin koko: n. 18 m2, parveke n. 5 m2


Matkaehdot

PERUUTUSEHTO 3
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 59 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).

 


Erityishuomiot

Risteilyohjelma sitoumuksetta. Pakottavien syiden, mm. sääolosuhteiden vuoksi reitti saattaa muuttua, satamien vierailujärjestys vaihtua tai jokin kohde jäädä kokonaan pois. Pidätämme oikeuden matkaohjelman muutoksiin.


Muut lisätiedot

Matkan hinta perustuu 1.1.2019 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi. Passin  tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen.
Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.