Kaukoidän jouluristeily 20.12.2019 - 4.1.2020

Singapore – Bangkok – Ho Chi Minh – Hue/Danang – Hanoi – Hongkong

Vietä joulu kaukomailla ja koe neljä upeaa idän kulttuuria rennosti risteillen – sykkivä Singapore, hyväntuulinen Thaimaa, viehättävä Vietnam ja kiehtova Kiina.

Meripäivinä on aikaa nauttia Celebrity Millennium -laivan täysihoidosta ja mielenkiintoisesta viihdetarjonnasta, retkipäivinä kutsuvat suurkaupunkien syke ja upeat luontokohteet. Retket voit valita mielesi mukaan Lomalinjan runsaasta tarjonnasta.

Asiantuntijan matkassa 

Lehtovirta Lauri

Lehtovirta Lauri, Asiantuntijaopas

Matkaopas, jolla on vuosien kokemus matkailualalla, erityisesti Aasiassa. Laurille erityisen mielenkiintoista kerrottavaa ovat alueiden kulttuurihistoria, uskonnot, kansan elä ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• lentokenttä- ja satamakuljetukset
• ohjelman mukaiset ateriat, retket ja sisäänpääsymaksut
• risteily valitussa hyttiluokassa kahden hengen hytissä
• täysihoito laivalla
• classic juomapaketti risteilyn ajan
• palvelumaksut ja verot laivalla
• suomenkielisen asiantuntijaoppaan palvelut koko matkan ajan

4 269 €/hlö ikkunallinen hytti
4 696 €/hlö parvekkeellinen hytti
5 769 €/hlö ikkunallinen yhden hengen hytti


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 20.12.
Lento Helsinki - Singapore

2. päivä, 21.12.
Singapore
Singaporen kiertoajelulla vieraillaan Gardens by the Bay -puutarhan Flower Domessa. Puolen tunnin "Bumboat"-risteilyllä tutustutaan keskustan maamerkkeihin. Bussista nähdään vielä monumentaalisen keskustan rakennuksia. Majoittuminen laivalle, jossa mahdollisuus lounaaseen. (L, P)

3. päivä, 22.12.
Singapore
Päivä Singaporessa. Laiva lähtee illansuussa kohti Bangkokia. (TH)

4. päivä, 23.12.
Meripäivä
Mahdollisuus rentoutua laivan kylpyläosastolla tai laivan tasokkaan viihdeohjelman parissa. (TH)

5. päivä, 24.12.
Meripäivä
Jouluaaton meripäivänä suuri risteilyalus tarjoaa parastaan: itsensä hemmottelua, kuntoilua, monipuolisia ravintolapalveluja sekä jouluista tunnelmaa. Ohjelmaa riittää varhaisesta aamusta myöhäiseen iltaan. (TH)

6. päivä, 25.12.
Bangkok, Thaimaa
Laiva saapuu Laem Chabangin konttisatamaan, josta on parin tunnin ajomatka Bangkokiin. Päivän lisämaksullinen retki alkaa risteilyllä Chao Praya -joella ja viehättävillä Thonburin kanavilla. Matkalla pysähdytään Auringonlaskun temppelillä ja vieraillaan Suuressa Palatsissa, joka on Bangkokin tunnetuin nähtävyys. Kullanhohtoisista rakennuksista kuuluisin on Wat Phra Kaew, jota pidetään Thaimaan pyhimpänä buddhalaistemppelinä. Retkellä nautitaan lounas paikallisessa ravintolassa. (TH)

7. päivä, 26.12.
Bangkok, Thaimaa
Päivän lisämaksullisella retkellä tutustutaan Bangkokin Chinatowniin, joka on kuuluisa erityisesti katuruoastaan. Vieraillaan myös joenrannan värikkäällä kukkatorilla. (TH)

8. päivä, 27.12.
Päivä merellä
Aikaa nauttia laivan palveluista ja raikkaasa meri-ilmasta. (TH)

9. päivä, 28.12.
Ho Chi Minh, Vietnam
Vapaa-aikaa tai lisämaksullinen retki Ho Chi Minh Cityyn eli Saigoniin. Laiva saapuu Phu Myn konttisatamaan, josta on parin tunnin bussimatka Ho Chi Minh Cityyn. Vieraillaan War Remnants-museossa, jonne on tallennettu valokuvin ja esinein Vietnamin sotien aikaisia tapahtumia. Matkan jatkuessa nähdään ulkoapäin Vietnamin yhdistymisen palatsi, eurooppalaistyylinen Notre Damen katedraali sekä vanha, kaunis postitoimisto. Lounaan jälkeen vieraillaan vilkkailla Ben Thanhin markkinoilla, jossa on vapaa-aikaa omatoimiseen kiertelyyn ja ostosten tekoon. (TH)

10. päivä, 29.12.
Päivä merellä
Meripäivän voi viettää laivan monipuolisesta ohjelmasta nauttien, tai vaikka allasosastolla virkistäytyen.(TH)

11. päivä, 30.12.
Hue, Danang, Vietnam
Vapaa-aikaa tai lisämaksullinen kokopäiväretki tutustuen Vietnamin historiaan. Chan Mayn konttisatamasta on matkaa Hueen vajaat kaksi tuntia suuntaansa. UNESCO-kohteeksi listattu ja amerikkalaisten tuhoama Keisarillinen kaupunki tarjoaa kurkistuksen Vietnamin viimeisten keisareiden aikaiseen maailmaan. Laajan palatsialueen ytimessä sijaitsee Kielletty kaupunki, jonne aikoinaan oli pääsy sallittu ainoastaan keisarillisen perheen jäsenille. Vieraillaan myös kauniilla paikalla Parfyymijoen pohjoisrannalla sijaitsevalla Thien Mu -pagodalla. Retkellä nautitaan lounas. (TH)

12 päivä, 31.12.
Hanoi, Vietnam
Lisämaksullinen Hanoin kiertoajelu. Hanoissa vieraillaan Ho Chi Minhin, Pohjois-Vietnamin entisen presidentin, asuinalueella ja sen monumentaalirakennuksilla, jotka kuuluvat oleellisesti Vietnamin historiaan. Vanhaan keskustaan tutustutaan polkupyöräriksan kyydissä. Lounas. (TH)

13. päivä, 1.1.
Hanoi, Vietnam
Lisämaksullisella puolipäiväretkellä risteillään kauniilla, UNESCOn maailmanperintökohteisiin kuuluvalla Halonginlahdella. Karstimaasta syntyneet, kymmenien metrien korkeuteen kohoavat saaret luovat ainutlaatuisen ympäristön. (TH)

14. päivä, 2.1.
Päivä merellä
Päivä aikaa rentoutua laivalla vaikka kuntosalilla tai kauneussalongissa ja nauttia viimeisestä kokonaisesta meripäivästä. (TH)

15. päivä, 3.1.
Hongkong, Kiina
Laiva saapuu aamulla risteilyn päätesatamaan Hongkongiin. Idän ja lännen sulatusuuni Hongkong on yksi maailman tiheimmin asutuista kaupungeista. Pinta-alaltaan vain hiukan Suomen pääkaupunkiseutua suuremmalla alueella asuu yli 7 miljoonaa asukasta. Upeitten pilvenpiirtäjien lisäksi alueelta löytyy myös perinteisempää kiinalaista elämää. Lisämaksullisella kiertoajelulla noustaan Hongkongin saarella olevalle Victoria Peakille, josta avautuu upea näköala satamaan ja Kowlooniin. Käydään myös Repulse Bayn rannoilla sekä Aberdeenin lahdella dzonkki-risteilyllä. (TH)

16. päivä, 4.1.
Hongkong, Kiina
Kotiinlähtö

Aikainen aamiainen. Lähtö lentokentälle, josta suora lento Hongkong - Helsinki. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
20.12 Helsinki - Singapore 23.55 - 17.15+1 (Finnair)
4.1. Hong Kong - Helsinki 10.25 - 15.05 (Finnair)Lisämaksulliset retket
Bangkokin retki sis. lounaan 25.12.  145 €
Bangkokin retki Chinatowniin ja kukkatorille 26.12. 60 €
Retki Ho Chi Minh Cityyn sis. lounaan 28.12.  120 €
Huen retki sis. lounaan 30.12.  120 €
Hanoin retki sis. lounaan 31.12.  120 €
Halong Bay -risteily 1.1.  90 €
Hong Kongin kiertoajelu 3.1. 50€

Lomalinjan retkillä on suomenkielinen opastus, laivayhtiön retkillä opastetaan pääsääntöisesti englanniksi. Pidätämme oikeuden retkiohjelman muutoksiin.

Laiva
Celebrity Millennium aloitti liikennöinnin v. 2000 ja se on remontoitu v. 2012. Laivalla on tarjolla paljon viihdettä aina Broadway-tasoisiin esityksiin asti. Laivalla on kylpylä, Aqua spa, jonka yhteydessä on iso kuntoilualue upealla merinäköalalla. Lisämaksusta saa ylellisiä kauneus- ja hyvinvointipalveluja. Ylimmillä kansilla sijaitsee kaksi uima-allasta ja porealtaita. Laivan  pääravintolassa tarjoillaan päivittäin kolmen ruokalajin lounaita ja illallisia, buffet-ravintolassa on myös monipuolinen noutopöytä. Erikoisravintolat tarjoavat laajan valikoiman ruokailuelämyksiä 5–40 USD kattausmaksua vastaan.

Hytit
Ikkunallinen hytti, 07.
Kahden hengen hytti, 16m2, jossa on suuri ikkuna. Hytissä Queen-size parivuode, jonka saa pyydettäessä myös kahdeksi erilliseksi vuoteeksi. Hytin vakiovarusteluun kuuluu merinäköala, sohvaryhmä TV, puhelin, tallelokero, minibaari, vaatekaappi, peilipöytä ja hiustenkuivaaja. Pistokkeet 110/220 voltin sähkölaitteille.

Parvekkeellinen hytti, 2B
Kahden hengen hytti, 16m2, jossa parveke 3,5m2. Hytissä Queen-size parivuode, jonka saa pyydettäessä myös kahdeksi erilliseksi vuoteeksi. Kylpyhuoneessa on suihku. Hytin vakiovarusteluun kuuluu sohvaryhmä, TV, puhelin, tallelokero, minibaari, vaatekaappi, peilipöytä ja hiustenkuivaaja. Pistokkeet 110/220 voltin sähkölaitteille.


Matkaehdot

PERUUTUSEHTO 3
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 59 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Risteilyohjelma sitoumuksetta. Pakottavien syiden, mm. sääolosuhteiden vuoksi reitti saattaa muuttua, satamien vierailujärjestys vaihtua tai jokin kohde jäädä kokonaan pois. Pidätämme oikeuden matkaohjelman muutoksiin.


Muut lisätiedot

Matkan hinta perustuu 21.9.2018 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.