Kaukoidän risteily 21.12.2018 - 6.1.2019

Hongkong, Kiina – Hanoi,Vietnam – Hue,Vietnam – Ho Chi Minh,Vietnam – Bangkok,Thaimaa – Singapore

Unohtumaton Kaukoidän risteily tasokkaalla Celebrity Millenniumilla - pilvenpiirtäjien Hongkong, ranskalaistyylinen Hanoi, kuvankaunis Halonginlahti sekä Ho Chi Minh City. Lisäksi suurkaupungin sykettä Bangkokissa ja moderni Singapore.

Asiantuntijan matkassa 

Lehtovirta Lauri

Lehtovirta Lauri, Asiantuntijaopas

Matkaopas, jolla on vuosien kokemus matkailualalla, erityisesti Aasiassa. Laurille erityisen mielenkiintoista kerrottavaa ovat alueiden kulttuurihistoria, uskonnot, kansan elä ...

Lukijamatka

Suomen Kuvalehti

Suomen Kuvalehti

Ajankohtainen ja puolueeton Suomen Kuvalehti taustoittaa kotimaanja maailman tapahtumat luotettavasti. Maailman tapahtumien, kansainvälisen politiikan ja maapalloistuneen ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa
  • lentokenttä- ja satamakuljetukset
  • risteily (14 yötä) valitussa hyttiluokassa kahden hengen hytissä
  • täysihoito laivalla
  • juomarahat, verot ja satamamaksut laivalla
  • classic-juomapaketti laivalla
  • kuljetus Singaporessa hotelliin, jossa päivähuone. Illallinen ja kuljetus kentälle
  • suomenkielisen asiantuntijaoppaan palvelut koko matkan ajan

4 996 € / hlö parvekkeellinen hytti
4 364 € / hlö ikkunallinen hytti


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 21.12.
Lento Helsinki – Hongkong

2. päivä, 22.12.
Victoria Peak, Repulse Bay, Kwun Yam Shrine, Aberdeen Bay
Saapuminen Hongkongiin. Kaupunkikiertoajelu käynti ylhäällä Victoria-kukkulalla, josta avautuu huikeat näköalat pilvenpiirtäjille ja Kowlooniin.  Majoittuminen laivaan ja yhteinen illallinen. (P)

3. päivä, 23.12.
Hongkong, Kiina
Omatoimista tutustumista kaupunkiin tai lisämaksullinen puolipäiväretki matkanjohtajan johdolla Kowloonin keskustan tavarataloille ja nähtävyyksille. Illalla Celebrity Millenium aloittaa matkansa. (A)

4. päivä, 24.12.
Merellä
Jouluaaton meripäivänä suuri risteilyalus tarjoaa parastaan: itsenä hemmottelua, kuntoilua, monipuolisia ravintolapalveluja sekä jouluista tunnelmaa. Ohjelmaa riittää varhaisesta aamusta myöhäiseen iltaan. Laivayhtiö on järjestänyt jouluista ohjelmaa sekä aatolle että joulupäivälle. (TH)

5. päivä, 25.12.
Hanoi, Vietnam
Vapaa-aikaa tai lisämaksullinen Hanoin kiertoajelu. Matka Halongista Hanoihin kestää bussilla lähes neljä tuntia yhteen suuntaan ja sen aikana pysähdytään kerran. Hanoissa vieraillaan Ho Chi Minhin, entisen Pohjois-Vietnamin presidentin, asuinalueella ja sen monumentaalirakennuksilla, jotka kuuluvat oleellisesti Vietnamin historiaan. Vanhaan keskustaan tutustutaan polkupyöräriksan kyydissä. Retkeen sisältyy paikallinen lounas. (TH)

6. päivä, 26.12.
Halonginlahden risteily
Vapaa-aikaa tai lisämaksullisella puolipäiväretkellä risteillään kauniilla, UNESCOn maailmanperintökohteisiin kuuluvalla Halonginlahdella. Sen karstimaasta syntyneet, kymmenien metrien korkeuteen kohoavat saaret luovat ainutlaatuisen ympäristön, jota päästään ihailemaan aluksen lipuessa lahdella. Paluu Celebrity Milleniumille, joka jatkaa matkaansa iltapäivällä. (TH)

7. päivä, 27.12.
Hue, Vietnam
Vapaa-aikaa tai lisämaksullinen kokopäiväretki tutustuen Vietnamin historiaan. Chan Mayn konttisatamasta on matkaa Hueen vajaat kaksi tuntia suuntaansa. UNESCO-kohteeksi listattu ja amerikkalaisten tuhoama Keisarillinen kaupunki tarjoaa kurkistuksen Vietnamin viimeisten keisareiden aikaiseen maailmaan. Laajan palatsialueen ytimessä sijaitsee Kielletty kaupunki, jonne aikoinaan oli pääsy sallittu ainoastaan keisarillisen perheen jäsenille. Vieraillaan myös kauniilla paikalla Parfyymijoen pohjoisrannalla sijaitsevalla Thien Mu -pagodalla. Retkellä nautitaan lounas. (TH)

8. päivä, 28.12.
Merellä
Meripäivinä suuri risteilyalus tarjoaa parastaan, hyvää ruokaa ja juomia, itsensä hemmottelua, kuntoilua, informatiivista ohjelmaa ja huvituksia, jota kaikkea riittää aamusta iltaan. (TH)

9. päivä, 29.12.
Ho Chi Minh City, Vietnam
Vapaa-aikaa tai lisämaksullinen retki Ho Chi Minh Cityyn eli Saigoniin. Laiva saapuu Phu Myn konttisatamaan, josta on parin tunnin bussimatka Ho Chi Minh Cityyn. Vieraillaan War Remnants-museossa, jonne on tallennettu valokuvin ja esinein Vietnamin sotien aikaisia tapahtumia. Matkan jatkuessa nähdään ulkoapäin Vietnamin yhdistymisen palatsi, eurooppalaistyylinen Notre Damen katedraali sekä vanha, kaunis postitoimisto. Lounaan jälkeen vieraillaan vilkkailla Ben Thanhin markkinoilla, jossa on vapaa-aikaa omatoimiseen kiertelyyn ja ostosten tekoon. (TH)

10. päivä, 30.12.
Merellä
Koko päivä laivalla aikaa rentoutumiseen altaalla, ruokailuihin eri ravintoloissa ja laivan aktiviteetteihin. (TH)

11. päivä, 31.12.
Bangkok, Thaimaa
Laiva saapuu Laem Chabangin konttisatamaan, josta on parin tunnin ajomatka Bangkokiin. Päivän lisämaksullinen retki alkaa risteilyllä Chao Praya -joella ja viehättävillä Thonburin kanavilla, joiden vuoksi Bangkok on myös saanut lisänimen ”Idän Venetsia”. Matkalla pysähdytään ihastuttavalla Auringonlaskun temppelillä. Vierailu Suuressa Palatsissa, joka on Bangkokin kuuluisin nähtävyys. Kullanhohtoisista rakennuksista kuuluisin on Wat Phra Kaew, jota pidetään myös Thaimaan pyhimpänä buddhatemppelinä. Retkellä nautitaan lounas paikallisessa ravintolassa. Uusi vuosi vastaanotetaan laivalla. (TH)

12. päivä, 1.1.
Bangkok, Thaimaa
Vapaa-aikaa tai lisämaksullinen retki Bangkokin eloisaan Chinatowniin, joka on kuuluisa erityisesti katuruoastaan. Vieraillaan myös joenrannan värikkäällä Kukkatorilla ennen paluuta laivalle. (TH)

13.-14. päivä, 2.-3.1.
Merellä
Viimeiset kokonaiset päivät merellä. Mahdollisuus käydä vaikka laivan kuntosalilla tai kauneussalongin hieronnassa. (TH)

15. päivä, 4.1.
Singapore
Laiva saapuu Singaporeen aamulla. Vapaa-aikaa tai lisämaksullinen kiertoajelu, jonka aikana vierailu kaupungin ylpeydessä, katetussa ja ilmastoidussa Gardens by the Bay -puutarhan Flower Domessa. Koko puutarhan isä oli maan pääministeri, jonka mielestä Singaporea ei pitäisi tuntea nimellä "Garden City" vaan nimellä "City in a Garden". Puolisen tuntia kestävällä "Bumboat"-risteilyllä tutustutaan keskustan maamerkkeihin mukavasti veneessä istuen. Bussista nähdään vielä monumentaalisen keskustan rakennuksia sekä Little India -alue. Retkellä nautitaan Dim Sum -lounas. Paluu laivalle, jossa illallinen ja viimeinen yöpyminen. (TH)

16. päivä, 5.1.
Singapore
Koko päivä vapaata ostoksia ja nähtävyyksiä varten. Ryhmälle on varattu hotellihuoneet klo 18 asti, jonka jälkeen illallinen. Kuljetus lentokentälle ja yölento Suomeen. (TH)

17. päivä, 6.1.
Aamulla saapuminen Helsinkiin.ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Aikataulu (sitoumuksetta)

Helsinki- Hongkong  1655 0840+1 Finnair
Singapore - Helsinki 2340 0540+1 FinnairLisämaksulliset retket
23.12. puolipäiväretki kiehtovalle Kowloonille 60 €
25.12. Hanoin retki sis. lounaan 120 €
26.12. Halong Bay -risteily 90 €
27.12. Huen retki sis. lounaan 120 €
29.12. Retki Ho Chi Minh -cityyn sis.lounaan 120 €
31.12. Bangkokin retki sis. lounaan 145 €
1.1. Bangkokin retki Chinatowniin ja kukkatorille 80 €
4.1. Singaporen retki sis. lounaan 95 €

Laiva
Celebrity Millennium

Laiva aloitti liikennöinnin v. 2000, ja se on remontoitu v. 2012. Laivalla on paljon tarjolla viihdettä aina Broadway-tasoisiin esityksiin asti. Laivalla on kylpylä, Aqua spa, jonka yhteydessä on iso kuntoilualue upealla merinäköalalla. Lisämaksusta saa ylellisiä kauneus- ja hyvinvointipalveluja. Ylimmillä kansilla sijaitsee kaksi uima-allasta ja porealtaita. Laivan upeassa pääravintolassa tarjoillaan joka päivä kolmen ruokalajin lounaita ja illallisia, buffet-ravintolassa on myös monipuolinen noutopöytä. Erikoisravintolat tarjoavat laajan valikoiman ruokailuelämyksiä 30–45 USD:n kattausmaksua vastaan.

Hytit
Ikkunallinen hytti, 07.
Kahden hengen hytti, 16m2,  jossa on suuri ikkuna. Hytissä Queen-size parivuode, jonka saa myös pyydettäessä kahdeksi erilliseksi vuoteeksi. Hytin vakiovarusteluun kuuluu: merinäköala, sohvaryhmä TV, puhelin, tallelokero, minibaari, vaatekaappi, peilipöytä ja hiustenkuivaaja. Pistokkeet 110/220 voltin sähkölaitteille.

Parvekkeellinen hytti, 2B
Kahden hengen hytti, 16m2, jossa parveke 3,5m2. Hytissä Queen-size parivuode, jonka saa myös pyydettäessä kahdeksi erilliseksi vuoteeksi. Kylpyhuoneessa on suihku. Hytin vakiovarusteluun kuuluu: sohvaryhmä, TV, puhelin, tallelokero, minibaari, vaatekaappi, peilipöytä ja hiustenkuivaaja. Pistokkeet 110/220 voltin sähkölaitteille.

Olemme saaneet ryhmälle pöytävarauksen klo 18.15, jolloin kaikilta retkiltä ei välttämättä ehdi tähän ruokailuun. Tällöin voi syödä seisovapöytä- tai erikoisravintolassa. Jonotamme kuitenkin pöytävarausta klo 20.15 kattaukseen.


Matkaehdot

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 59 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia matkaehtoja (Yleiset valmismatkaehdot ja Lomalinjan lisä- ja erityisehdot). 1.7.2018 alkaen tehtäviin varauksiin sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja.

 


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 1.10.2017 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 15.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen.
Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Maat ja alueet -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.


Muut lisätiedot

Risteilyohjelma sitoumuksetta. Pakottavien syiden, mm. sääolosuhteiden vuoksi reitti saattaa muuttua, satamien vierailujärjestys vaihtua tai jokin kohde jäädä kokonaan pois. Pidätämme oikeuden matkaohjelman muutoksiin.