Laatokan ja Äänisen risteily 9.-14.6.2019

Pietari – Neva – Valamo – Syväri – Ääninen – Kizhi – Petroskoi – Mandrogi – Pietari

Matka Pietariin taittuu bussilla läpi kauniin ja kesäisen Karjalankannaksen. Pietarissa noustaan laivaan ja unohtumaton suviristeily Nevaa pitkin Laatokalle ja Ääniselle alkaa. Reitille mahtuu nähtävää: maailman kauneimpien saarten joukkoon lukeutuva Valamo, Unescon maailmanperintölistalle kuuluvat ainutlaatuiset Kizhin puukirkot sekä Petroskoi, Syväri, Äänisen aallot...

Asiantuntijaluennoitsijat toimittaja Arvo Tuominen, risteilyisäntä Jyrki Härkönen ja Liisa Hämäläinen. Musiikkia ja tunnelmaa luovat tanssilavojen suosikit Arja Koriseva ja Hannu Lehtonen, säestäjänä Minna Lintukangas.

Tutustu Tuula Keskisen risteilykertomukseen Lomalinjan blogissa.

 

Asiantuntijan matkassa 

Tuominen Arvo

Tuominen Arvo, Asiantuntijaopas

Toimittaja Arvo Tuominen on tullut rajan molemmin puolin tunnetuksi Suomen ja Venäjän yhteistä historiaa käsittelevistä dokumenttielokuvista. Erityisen hyv ...

Härkönen Jyrki

Härkönen Jyrki, Asiantuntijaopas

Tietokirjailija Jyrki Härkönen on erikoistunut Venäjään ja Ranskaan, joissa hän aikanaan opiskeli kuusi vuotta. Luennoitsijana ja risteilyisänt&a ...

Hämäläinen Liisa

Hämäläinen Liisa, Asiantuntijaopas

Liisa on työskennellyt matkanjohtajana ja oppaana yli kolmen vuosikymmenen ajan Euroopassa ja Aasiassa. Suosikkimaita, joiden tapoihin ja kulttuuriin hän on erityisesti p ...

Koriseva Arja

Koriseva Arja, viihdetaiteilija

Kaikkien aikojen tangokuningatar, kiintotähti ja viihdetaiteilija Arja Koriseva on viihdyttänyt kuuntelijoitaan jo yli 30 vuotta. ...

Lehtonen Hannu

Lehtonen Hannu, laulaja, diplomisaksofonisti

Hurmaavaääninen baritoni, suurten tunteiden tulkki, Hannu Lehtonen on laulanut itsensä suomalaisten sydämiin. ...

Lintukangas Minna

Lintukangas Minna, pianisti

Minna Lintukangas valmistui Keski-Suomen konservatoriosta pianonsoiton opettajaksi vuonna 2000 ja suoritti jatkotutkinnon 2002. Lintukangas on monipuolinen pianisti, joka on toimin ...

Lukijamatka

ET-lehti

ET-lehti

Et-lehden lukijamatka ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• ohjelman mukaiset bussikuljetukset tilausajobussilla Suomi – Pietari – Suomi
• majoitus ohjelman mukaisessa hyttiluokassa valintanne mukaisesti
• ohjelman mukaiset ruokailut, tutustumiskäynnit Valamossa, Kizhillä ja Petroskoissa suomea puhuvan oppaan johdolla sekä Kansanmusiikkiyhtyeen konsertti Petroskoissa
• asiantuntijaluentoja ja viihdeohjelmaa laivalla
• risteilyisännän ja Lomalinjan edustajien palvelut laivalla
• henkilökohtainen Venäjän kertaviisumi Suomen kansalaisille

768 €/hlö alkaen C-luokan 4 hengen hytissä

 


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä 9.6.
Viipuri, Pietari, Neva, Laatokka
Bussimatka Suomesta Viipurin kautta Pietariin, jossa majoittuminen laivalle. Illallinen ja lähtö Nevaa pitkin Laatokalle. Tervetulotilaisuus, laivan päällystön esittely. Laiva ohittaa iltayöstä Pähkinälinnan. (P)

2. päivä 10.6.
Valamo
Laiva saapuu aamulla Valamon Niikkananlahteen. Aamiaisen jälkeen siirrytään yhteysaluksella pääluostariin, jossa on opastettu tutustuminen luostarin päärakennuksiin: Kristuksen kirkastumisen katedraaliin, Sergei ja Herman Valamolaisten kirkkoon, veljestön vanhaan hautausmaahan ja igumenien hautausmaahan. Konsertti pääluostarin kirkossa. Lounas laivalla. Toinen kiertokävely tehdään Niikkananlahden ympäristön skiittoihin ja Öljymäelle, mistä avautuu yksi runollisimmista näkymistä Laatokalle. Illalla laiva lähtee Valamosta kohti Syväriä. Illallinen. (TH)

3. päivä 11.6.
Syvärijoki ja Aleksanteri Syväriläisen luostari
Aamiaisen jälkeen pysähdytään Syvärin aitoon karjalaiseen kylään, jossa aikaa omatoimiseen tutustumiseen tai lisämaksulliseen retkeen, jolla käydään edelleen toimivassa, Aleksanteri Syväriläisen 1500-luvulla perustamassa Pyhän Kolminaisuuden luostarissa (39 €/hlö, retki varataan ja maksetaan jo Suomessa). Syvärin joella on suomalaisille aivan oma merkityksensä. Viime sotien rintamalinja kulki Syvärillä, jossa käytiin myös Väinö Linnan Tuntemattomasta sotilaasta tuttu asemasota. Lounas laivalla. Laiva seilaa Syvärillä kohti Äänisjärveä. Illallinen, luento ja viihdeohjelmaa. Aallot Äänisen aavan uneen keinuttaa...(TH)

4. päivä 12.6.
Kizhin saari, Petroskoi
Aamiainen laivalla ja saapuminen Kizhin saarelle. Opastettu tutustuminen Kizhin nähtävyyksiin. Saarella on useita kauniilla karjalaistyyppisillä puuleikkauksilla koristeltuja taloja ja tsasounia. Puolenpäivän aikaan laiva jatkaa kohti Petroskoita. Lounas laivalla. Paikallisen suomenkielisen oppaan opastama Petroskoin kiertoajelu. Kiertoajelun päätteeksi kansanmusiikkiyhtyeen konsertti Petroskoin kulttuuritalossa. Illallinen, luento ja viihdeohjelmaa. Laiva lähtee Äänisen aalloilla keinuen kohti Syväriä. Tanssit Syvärillä. (TH)

5. päivä 13.6.
Syväri ja Mandrogin kylä
Saavutaan Syvärille. Aamiainen ja ohjelmaa laivalla. Aamupäivällä saavutaan Mandrogin venäläiseen museokylään, jossa voi seurata taitavien käsityöläisten työtä, tehdä matkamuisto-ostoksia, tutustua leipä- ja vodkamuseoon, käväistä blinitalossa tai olutkapakassa. Mandrogin jälkeen laiva seilaa Syvärillä kohti Laatokkaa ja Pietaria. Risteilyn päätösillallinen ja tanssit Laatokan laineilla. (TH)

6. päivä 14.6.
Pietari
Aamiainen laivalla. Aamulla laiva ohittaa Nevan alkupäässä sijaitsevan Pähkinälinnan ja seilaa Nevaa pitkin Pietariin. Bussimatka Viipurin kautta Suomeen. (A)

Pidätämme oikeuden reittimuutoksiin.
Sulkuajoista johtuen satamapäivät voivat vaihtua.ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive


Risteilyhinta / hlö

 C4   1.kansi  768 € 
C3 1.kansi 898 € 
C2 1.kansi 996 € 
B2   2. kansi   1 296 € 
B2 3. kansi  1 396 € 
B21 3. kansi 1 686 € 
A2 4. kansi 1 496 € 
A1   4. kansi     1 736 € 

Myymme nais- ja miespaikkoja hytteihin C2 ja B2 (2. kansi).

ET-lehden edun varausoikeus on päättynyt 17.3.2019.

Lisämaksusta
• retki Aleksanteri Syväriläisen luostariin 39 € (etukäteen ostettuna, laivalla saatavuuden mukaan 42 €)
• junamatka Helsinki – Pietari – Helsinki sis. kuljetuksen Pietarissa rautatieasema – satama – r-asema 125 €

Hytit
Kaikissa kahden hengen hyteissä on alavuoteet, kokolattiamatto, maisemaikkuna, suihku ja wc, säädettävä ilmastointi, jääkaappi. Yhden hengen hyteissä on yksi alavuode. Hytit ovat melko pieniä (noin 10 m2, yhden hengen hytit noin 7 m2), samoin hyttien wc on pieni ja suihku on samassa tilassa. C-luokan hyteissä on pyöreä laivaikkuna ja hytit ovat laituritason alapuolella, joten satamassa näkymä voi olla laiturin alle tai viereisen laivan kylkeen. Pyöreä ikkuna voi olla Laatokalla ja Äänisellä myös suljettuna esim. myrskyn aikana. Sisääntulo kannelta 2.

Bussireitit (sitoumuksetta)
1. Tampere - Valkeakoski - Hämeenlinna - Helsinki - Porvoo - Kotka - Karhula - Hamina 
2. Pori – Rauma – Turku – Salo – Helsinki – Karhula – Hamina
3. Helsinki – Porvoo – Loviisa – Kotka 
4. Parkano - Hämeenkyrö – Tampere –  Lahti – Kouvola -Lappeenranta 
5. Jyväskylä – Mikkeli - Lappeenranta - Imatra 
6. Oulu – Iisalmi – Kuopio – Varkaus – Mikkeli – Lappeenranta – Imatra 

Bussireitin toteutuminen vaatii minimi osallistujamäärän. Pidätämme oikeuden muuttaa tai peruuttaa reitti vähäisen osallistujamäärän vuoksi.

Junareitti
7. Helsinki – Pietari – Helsinki

Juna-aikataulu (Allegro, sitoumuksetta)

meno   paluu
11.00  Helsinki 14.57
11.12  Tikkurila 14.44
11.45  Lahti 14.11
12.11  Kouvola 13.45
12.53  Vainikkala 13.04
14.27  Pietari 11.30

Laiva
M/s Yurij Andropov on Saksassa vuonna 1986 rakennettu ja 2012 peruskorjattu jokiristeilijä. Laivassa on neljä matkustuskantta, ylimpänä aurinkokansi. Hyttipaikkoja 296,  pituus 129 m, risteilynopeus 26 km/h, jännite 220v. Laivassa on kaksi ruokaravintolaa, kaksi baaria, luentosali ja matkamuistokioski sekä lääkäri/sairaanhoitaja vastaanottotila. Laivassa ei ole hissiä.


Matkaehdot

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Risteilyohjelma sitoumuksetta. Pakottavien syiden, mm. sääolosuhteiden vuoksi reitti saattaa muuttua, satamien vierailujärjestys vaihtua tai jokin kohde jäädä kokonaan pois. Pidätämme oikeuden matkaohjelman muutoksiin.


Muut lisätiedot

Matkan hinta perustuu euroon. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Ryhmän minimikoko 200.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Matkalle tarvitaan Venäjän henkilökohtainen viisumi ja matkustajavakuutus on pakollinen.
Puhelimitse/sähköpostitse tehtyihin varauksiin lähetämme viisumianomuskaavakkeen ja toimintaohjeet varausvahvistuksen mukana. Mikäli teette varauksen internetsivujemme kautta, saatte ohjeet täältä: www.lomalinja.fi/viisumiohjeet Viisumin hankintaan tarvittavat dokumentit on toimitettava ohjeiden mukaan viimeistään 5 viikkoa ennen matkaa.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Maat ja alueet -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.