Miami ja Karibian risteily 19.-30.12.2019

Miami - Charlotte Amalie, St.Thomas - San Juan, Puerto Rico - Labadee, Haiti - Miami

Risteile rennosti, näe Miami ja Key West sekä tutustu Evergladesin luonnonpuistoon!

Matka alkaa Miamista ja pastellinsävyisestä Key Westistä, jonka rento elämäntyyli siivittää lomatunnelmaan. Yhdellä maailman suurimmista risteilyaluksista, Royal Caribbeanin Oasis of the Seas'lla, jatketaan Karibian kirkkaille vesille ja nautitaan leppoisista meripäivistä sekä eksoottisista rantakohteista.

Päivät täyttyvät monipuolisista harrastusmahdollisuuksista sekä rentoutumisesta aluksen kylpyläosastoilla tai ravintoloissa. Aluksella on myös stand up-klubi, jääesityksiä, akrobaattishow vesiteatterissa sekä Broadway-tason musikaali - kaikki kätevästi saman katon alla!

Suomalainen asiantuntijaopas opastaa Miamissa, laivan lisämaksullisilla retkillä englanninkielinen opastus.

Asiantuntijan matkassa 

Mikkonen Liisu

Mikkonen Liisu, Asiantuntijaopas

Matkaopas, joka on asunut ja opastanut Yhdysvalloissa jo vuosia ja tuntee maan tavat ja kulttuurin erinomaisesti. ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• hotellimajoitus Miamissa kahden hengen huoneessa (3 yötä)
• risteily ikkunallisessa tai parvekkeellisessa kahden hengen hytissä (7 yötä)
• ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset
• asiantuntijaoppaan palvelut Miamissa (laivalla ei opasta)

2 996 €/hlö kahden hengen ikkunallinen hytti 6N
3 396 €/hlö kahden hengen parvekkeellinen hytti 8D
4 296 €/hlö yhden hengen ikkunallinen hytti 6N


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1.päivä 19.12.
Saapuminen Miamiin
Lento Miamiin ja lentokentältä kuljetus hotelliin.

2.päivä 20.12.
Kaupunkikierros
Aamiaisen jälkeen lisämaksullinen Miamin kiertoajelu suomenkielisen oppaan johdolla.(A)

3.päivä 21.12.
Siltoja pitkin Key Westiin
Aamiaisen jälkeen voi lisämaksusta osallistua koko päivän retkelle Key Westiin. Matka siltojen yli Yhdysvaltojen eteläisimpään kaupunkiin on jo itsessään nähtävyys. Pastellinsävyiset talot ja rento elämäntyyli siivittävät viimeistään lomatunnelmiin. Key Westin tunnetuin nähtävyys on ehdottomasti Ernest Hemingwayn talo ja kirjoitusstudio, joissa myös mahdollisuus vierailla.(A)

4.päivä 22.12.
Lähtö risteilylle
Aamiaisen jälkeen bussikuljetus satamaan, jossa siirtyminen laivaan. Laivalla lounas ja illallinen.
Laivalle ei tule asiantuntijaopasta mukaan, retket voi ostaa laivayhtiöltä joko etukäteen tai paikan päällä.(A,L,P)

5.päivä 23.12.
Meripäivä.
Tutustuminen laivan palveluihin ja upeisiin tiloihin. Laivalla tapahtuu koko ajan aikaisesta aamusta pikkutunneille. Lähes kaikki ohjelma sisältyy risteilyn hintaan. Ravintolatarjonta on monipuolinen ja melkein kaikki ruoat ympäri vuorokauden sisältyvät hintaan. (TH)

6.päivä 24.12.
Meripäivä
Jouluaatto merellä. Nyt voi osallistua erilaisiin aktiviteetteihin laivalla – käydä day spa -hoidoissa, rentoutua altailla, pelata kansipelejä, nauttia teatteriesityksistä tai lukea hyvää kirjaa maisemista nauttien. (TH)

7.päivä 25.12.
Charlotte Amalie, St. Thomas
Yhdysvaltain Neitsytsaarten pääkaupunki, jossa riittää paljon tekemistä. Voit nauttia kaupungin lukuisista kahviloista tai viettää ihanan päivän rannalla. (TH)

8.päivä 26.12.
San Juan, Puerto Rico
Puerto Ricon trooppiset rannat ja elävä kaupunki tekee saaresta yhden Karibian suosituimmista lomakohteista. Hohtavan valkoiset hiekkarannat ja Karibianmeren turkoosit aallot hellivät matkustajia. Voit myös osallistua monelle laivayhtiön retkistä, täältä löytyy matkan parhaimmat sukelluspaikat. (TH)

9.päivä 27.12.
Labadee, Haiti
Ainoastaan risteilyturisteille rakennettu resort-alue. Koska Haiti ei vielä ole tarpeeksi kehittynyt kohde turisteille, on tämä ainoa tapa tuoda turisteja saarelle ja auttaa Haitin kehittyvää taloutta. Alue työllistää paikallisia asukkaita ja siellä on myynnissä paljon heidän tekemiään käsitöitä. Voit nauttia koko päivän auringosta ja merestä tai osallistua monipuolisiin viidakko- ja aktiiviretkiin. (TH)

10.päivä 28.12.
Meripäivä

Viimeinen meripäivä ennen kotiinpaluuta. (TH)

11.päivä 29.12
Ostoksille

Kuljetus satamasta Miamin kaupunkikierrokselle ja sieltä Sawgrass Mills -ostoskeskukseen, ostosaikaa ja kuljetus lentoasemalle. (A)

12.päivä 30.12.
Koneenvaihto Euroopassa. Saapuminen Helsinkiin.ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
19.12 Helsinki - München 05.55 - 07.35 Lufthansa
19.12 München - Miami 11.55 - 16.55 Lufthansa
29.12 Miami - München  18.55 - 10.15+1 Lufthansa
30.12 München - Helsinki 15.30 - 19.00 Lufthansa


Majoitus
Riu Plaza, Miami **** (tai vastaava), 3 yötä
Rannalla sijaitseva hyvätasoinen hotelli. Huoneissa ilmastointi, satelliitti TV, minibaari, kahvinkeitin, WiFi.
Oasis of the Seas, 7 yötä
Yksi maailman suurimmista risteilyaluksista, joka aloitti liikennöinnin joulukuussa 2009, kunnostettu syksyllä 2014. Erikoisuutena on laivan keskellä sijaitseva keskuspuisto, jossa on yli 12 000 oikeaa kasvia. Laivalla on teatteri ja aqua-teatteri, uima-altaita, porealtaita, kuntoilualue sekä suuri kylpylä, jossa tarjolla monipuolinen valikoima hoitoja. Osa palveluista on tarjolla vain lisämaksusta. Lisäksi laivalla on yli 20 erilaista ruokailupaikkaa, joista 13 sisältyy risteilyn hintaan. Pientä lisämaksua vastaan on tarjolla valikoima erikoisravintoloita, joita ovat esimerkiksi 150 Central Park, pihviviravintola Chops Grille, italialainen Giovanni´s Table ja japanilainen Izumi Asian cuisine. 
Hytit
6N, ulkohytti kannella 7,8,9,10 tai 11.
D8, parvekehytti kannella 6,7,8 ja 9.
Kaikkien hyttien varustukseen kuuluu televisio, puhelin, oma kylpyhuone suihkulla, kampauspöytä sekä hiustenkuivain. Hyteissä on parisänky, jonka saa pyydettäessä eroteltua kahdeksi erilliseksi vuoteeksi. Ulkohytti on kooltaan noin 14-18 m² ja parvekehytti noin 17 m².


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• laivayhtiön englanninkieliset retket
• Key Westin retki 165 € - minimiosallistujamäärä 10
• Miamin kiertoajelu 45 € - minimiosallistujamäärä 10
• ESTA-matkustuslupa (ks. hankintaohjeet lisätiedoista)

Laivalla ateriat sisältyvät matkan hintaan. Osassa erikoisravintoloita peritään lisäksi kattausmaksu 5-45 USD/hlö/ruokailu.

 


Matkaehdot

PERUUTUSEHTO 3
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 59 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 15.10.2018 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 15.
Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Matkalle tarvitaan lisäksi ESTA-matkustuslupa.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

ESTA
Yhdysvallat vaatii online-rekisteröitymisen eli sähköisen matkustusluvan. Kunkin matkustajan on hankittava matkustuslupa netistä viimeistään 72 tuntia ennen matkan alkua. Luvan hinta on 14 USD ja se maksetaan hakuprosessin yhteydessä luottokortilla. https://esta.cbp.dhs.gov/

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.


Muut lisätiedot

Risteilyohjelma sitoumuksetta. Pakottavien syiden, mm. sääolosuhteiden vuoksi reitti saattaa muuttua, satamien vierailujärjestys vaihtua tai jokin kohde jäädä kokonaan pois. Pidätämme oikeuden matkaohjelman muutoksiin.