Miamin parhaat palat ja Karibian risteily 22.12.2018 - 02.01.2019

Miami - Havanna, Kuuba - Nassau, Bahama - Miami

Näe Miami ja Key West, tutustu Evergladesin luonnonpuistoon ja Fort Lauderdaleen. Samalla ehdit myös Royal Caribbeanin neljän yön risteilylle Karibian kirkkaille vesille, amerikanraudoilla Hemingwayn jäljille Havannaan sekä Bahaman paratiisaaren puuterinvalkoisille hiekkarannoille!

Asiantuntijan matkassa 

Mikkonen Eki

Mikkonen Eki, Asiantuntijaopas

Legendaarinen Amerikan opas. Ekin tuntevat monet Yhdysvaltojen matkaajat. ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• hotellimajoitus Miamissa kahden hengen huoneessa (5 yötä ennen risteilyä ja 1 risteilyn jälkeen)
• risteily ikkunallisessa kahden hengen hytissä (4 yötä)
• ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja Havannan retki Kuubassa
• asiantuntijaoppaan palvelut Miamissa

2 776 €/hlö


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 22.12.
Saapuminen Miamiin
Lento Miamiin ja kuljetus hotelliin.

2. päivä, 23.12.
Kaupunkikierros
Aamiaisen jälkeen vapaa-aikaa omatoimiseen tutustumiseen tai Miamin lisämaksullinen kiertoajelu. (A)

3. päivä, 24.12.
Siltoja pitkin Key Westiin
Aamiaisen jälkeen vapaa-aikaa tai lisämaksullinen koko päivän retki Key Westiin. Matka siltojen yli Yhdysvaltojen eteläisimpään kaupunkiin on jo itsessään nähtävyys. Pastellinsävyiset talot ja rento elämäntyyli siivittävät lomatunnelmiin. Key Westin tunnetuin nähtävyys on ehdottomasti Ernest Hemingwayn talo ja kirjoitusstudio, joissa on myös mahdollisuus vierailla. (A)

4. päivä, 25.12.
Alligaattoreita, lintuja ja kansallispuisto
Aamiaisen jälkeen vapaa-aikaa tai lisämaksullinen retki Evergladesin kansallispuistoon, suoalueelle, jossa elää yli 2000 alligaattoria ja yli 350 eri lintulajia, unohtamatta mahtavia mangrovepuita. Näytöksen aikana kokeneet hoitajat esittelevät alligaattorien voimia ja viihdyttävät katsojia taidoillaan. Ohjelmassa on myös tunnin kestävä suokopteriajelu. (A)

5. päivä, 26.12.
Vapaapäivä
Hyvää aikaa tutustua omatoimisesti Miamin kaupunkiin. (A)

6. päivä, 27.12.
Lähtö risteilylle
Aamiaisen jälkeen bussikuljetus Fort Lauderdaleen, jossa siirtyminen laivaan. Laivalla lounas ja illallinen. (A, L, P)

7. päivä, 28.12.
Hemingwayn jäljillä ja jenkkiraudoilla Havannaa kiertämään
Aamulla saavutaan Kuuban pääkaupunkiin Havannaan ja luvassa on unohtumaton kaupunkikierros 50-luvun amerikanrautojen kyydissä. Kierroksen aikana nähdään mm. Vallankumousaukio ja El Capitolio. Havannalainen lounas nautitaan Papan tyyliin ja juodaan mojitot La Bodeguita del Mediossa sekä daiquirit Floriditassa, aivan kuten Hemingway ystävineen teki aikoinaan. Tämän jälkeen nähdään legendaarinen Unescon suojelema ja upeasti restauroitu vanhakaupunki. Päivän kruunaa vierailu Hemingwayn kotikartanossa Finca Vigiassa sekä Cojimarin kalastajakylässä, josta Papa sai inspiraation Nobel-palkinnon voittaneelle kirjalleen ”Vanhus ja meri”. (TH)

8. päivä, 29.12.
Meripäivä
Aikaa rentoutua ja nauttia risteilyaluksen monipuolisista palveluista. (TH)

9. päivä, 30.12.
Nassau, Bahama
Aamulla saavutaan Bahaman pääkaupunkiin Nassauhun, johon tutustutaan omatoimisesti. Upota varpaat valkoiseen hiekkaan ja nauti ihanan lämpimästä, monisävyisestä turkoosista vedestä, suuntaa ostoksille Nassaun putiikkeihin tai tinkimään kauppiaiden kanssa Straw-marketille. (TH)

10. päivä, 31.12.
Paluu Fort Lauderdaleen
Laivan saavuttua aamulla Fort Lauderdaleen. Ajo Miamiin, jossa majoittumnen. Loppupäivä vapaa. (A)

11. päivä, 1.1.
Kotiinlähtö
Aamupäivä vapaa. Lähtö kentälle josta suora lento Helsinkiin. (A)

12.päivä, 2.1.
Saapuminen Helsinkiin.ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
22.12. Helsinki - Miami 14.45 - 18.55 Finnair
1.1.    Miami - Helsinki 20.45 - 13.20+1 Finnair


Majoitus
22.-27.12. ja  31.12.-1.1. Miami, RIU Plaza
Hyvätasoinen hotelli 

27.-31.12. Laiva: Majesty of the Seas
Valmistunut 1992, remontoitu 2016. Solveig-luokan laivat on suunniteltu rentouttavaan lomaan. Laivalla voi kiipeillä kiipeilyseinällä, uida ja rentoutua porealtaissa - osa palveluista on tarjolla lisämaksusta. Risteilyaluksella on pääravintolan lisäksi buffet-ravintola Windjammer Cafe sekä lisämaksullinen erikoisravintola Chops Grille (kattausmaksu).

Hytti: Ikkunallinen hytti 2N, sijainti kansilla 2, 3 ja 4. Hytin koko: 11-15m²


Lisämaksusta
• laivayhtiön englanninkieliset retket
• Miamin kaupunkikiertoajelu 65 €
• Key Westin retki 165 €
• Evergladesin retki 125 €

Risteilylle ei ole mukana Lomalinjan opasta.

Laivalla Kuubaan saavuttaessa vaaditaan viisumi, joka veloitetaan jokaisen henkilökohtaiselta risteilytililtä
risteilyn päättyessä. Viisumin hinta on 75 USD/hlö.


Matkaehdot

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 59 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia matkaehtoja (Yleiset valmismatkaehdot ja Lomalinjan lisä- ja erityisehdot). 1.7.2018 alkaen tehtäviin varauksiin sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja.

 


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 1.10.2017 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 15.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen.
Pyydämme toimittamaan kopion passinne kuvasivusta toimistoomme viimeistään 2 kk ennen matkaa. Tarkistattehan, että nimenne on varauksella täsmälleen samoin kuin passissa. Sähköpostitse: matkustajalomalinja.fi  tai postin kautta: Lomalinja Oy, Aleksanterinkatu 12, 00170 Helsinki.

ESTA - TÄRKEÄÄ TIETOA
Yhdysvallat  vaatii online-rekisteröitymistä eli sähköistä matkustuslupaa. Kukin matkustaja hakee matkustuslupaa netissä osoitteessa: https://esta.cbp.dhs.gov/ Hakemus tulee tehdä viimeistään 72 tuntia ennen matkan alkua. Järjestelmä on suomenkielinen.
ESTA on voimassa 2 vuotta, jonka aikana voi matkustaa maahan useammankin kerran. ESTAn joitakin tietoja voi myös päivittää. Etukäteisrekisteröityminen on pakollista kaikille, jotka matkustavat ilman viisumia. Matkustusluvan hinta on 14 USD. Maksu peritään hakemisen yhteydessä luottokorttimaksuna.

KUUBAN VIISUMI
Laivalla Kuubaan saavuttaessa vaaditaan viisumi, joka veloitetaan jokaisen henkilökohtaiselta risteilytililtä
risteilyn päättyessä. Viisumin hinta on 75 USD/hlö.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Maat ja alueet -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.


Muut lisätiedot

Risteilyohjelma sitoumuksetta. Pakottavien syiden, mm. sääolosuhteiden vuoksi reitti saattaa muuttua, satamien vierailujärjestys vaihtua tai jokin kohde jäädä kokonaan pois. Pidätämme oikeuden matkaohjelman muutoksiin.

Mikäli sairastuu matkan aikana, saattaa joutua karanteeniin tartuntavaaran takia.