Panama Fantasia kiertomatka 10.-22.10.2018

Panama City - Gamboa - El Valle - Colón - Playa Blanca

Panama on kuin Amerikka pienoiskoossa – kiehtovaa historiaa, villiä viidakkoa, vehreää luontoa, värikkäitä intiaaneja, vuoristoa, viljavia kraatterilaaksoja ja neitseellisiä saaria.  Panama City on Tyynen valtameren vanhin kaupunki, mutta samalla moderni huikeine pilvenpiirtäjineen. Kaiken kruunaa maailman kahdeksas ihme - satavuotias Panaman kanava. Lyhyet etäisyydet tekevät kiertomatkasta nautinnollisen - näet ja koet enemmän. Säännölliset aamujumpat ja tanssitreenit ylläpitävät hyvää mieltä ja kuntoa.

Asiantuntijan matkassa 

West Folke

West Folke, Asiantuntijaopas

TV:stä tuttu maailmanmatkaaja ja yli kolmensadan matkadokumentin tekijä, joka on käynyt 120 eri maassa. Kuuban vannoutunut ystävä ja Keski- ja Etelä-A ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • KLM lennot turistiluokassa
  • majoitus kahden hengen huoneessa
  • ohjelman mukaiset kuljetukset ja retket
  • ohjelman mukaiset ateriat (11 x aamiainen, 4 x illallinen, 8 x lounas)
  • asiantuntijaoppaan palvelut 

3209 €

1.päivä
Tervetuloa Panamaan
Saapuminen Panama Cityyn, kuljetus kaupunkihotelliin, tervetuloinfo. Kevyt illallinen.

2.päivä
Panama Cityn kierros
Aamiainen. Panama City on Tyynen Valtameren vanhin kaupunki ja samalla moderni Keski-Amerikan huikea metropoli. Kaupunkikierroksella tutuksi tulevat rauniokaupunki, vanhakaupunki ja pilvenpiirtäjien liikekeskus. Lounas nautitaan vanhassa kaupungissa.

3.päivä
Maailman kahdeksas ihme
Aamiainen. Panaman kanavaristeily, mielenkiintoinen laivamatka Gatunjärveltä Tyynellemerelle, kolmen sulun läpi, korkeusero 27 metriä. 1914 avattu kanava on yhä maailman tärkein meritie. Lounas.

4.päivä
Vapaa päivää Panama Cityssä
Aamiainen. Panama City omin päin. Tuhansien mahdollisuuksien päivä tässä Väli-Amerikan metropolissa

5.päivä
Viidakko kutsuu
Aamiainen. Kuljetus Gamboan lähiviidakkoon vie vain tunnin, kuitenkin siirrytään maailmasta toiseen, kaupungin hulinasta viidakon rauhaan.  Gamboa Rainforest Resort tarjoaa upeat puitteet luontoelämyksille sekä hienot uima-altaat. Lounas.

6.päivä
Ekoilua
Aamiainen. Täydellinen luontopäivä Gamboassa. Ajetaan viidakkohissillä puiden siimekseen, tutustutaan orkidea-, akvaario-, terraario- ja perhosnäyttelyihin sekä luontopolkuun. Lounas. Iltapäivällä rentoudutaan altailla!

7.päivä
Historian huminaa
Aamiainen. Portobello kutsuu – Kolumbuksen perustama Panaman vanhin kaupunki tarjoaa vanhoja linnoituksia. Tutustutaan myös tarunomaiseen mustaan Jeesus-patsaaseen. Nähdään vielä Panaman kanavan Gatun sulut ja Colonin kaupunki, joka on Panaman kanavan pohjoinen satama. Täällä sijaitsee maailman toiseksi suurin verovapaa vyöhyke – heti Hongkongin jälkeen.

8.päivä
Alkuasukkaita
Aamiainen. Retki Embera-intiaanien kylään, koetaan joki-intiaanien arkiset askareet, nähdään perinteinen laulu- ja tanssiesitys ja tutustutaan taide- ja käsityömarkkinoihin. Mahdollisuus ostaa käsitöitä suoraan alkuperäistekijöiltä. Lopuksi syödään intiaanien tarjoama herkullinen lounas.

9.päivä
Kohti kraatteria
Aamiainen. Maisema vaihtuu. Jatketaan Pan American Highwayta pitkin 120 km länteen ja ylös vuoristoon, jossa sijaitsee mahtava El Vallen kraatterilaakso.  Patikkaretki vesiputoukselle, jossa nähdään intiaanien muinaiskirjoituksia ja vieraillaan paikallisessa eläintarhassa, jossa esitellään maailmankuulut siniset, keltaiset ja punaiset sammakot, upeat papukaijat ja paikalliset kissapedot. Lopuksi käydään värikkäillä kylämarkkinoilla. Matkan varrella nautitaan paikallista gourmet kahvia. El Vallesta matka jatkuu alas Tyynen valtameren rannalle. Illallinen.

10
ja 11.päivä
Tyynimeri
Nyt riittää terveellinen elämä, on aika siirtyä nautintojen puolelle! Vuorossa  Costa Blanca ja All Inclusive -palvelu sisältäen aamiaisen, lounaan ja illallisen juomineen. Vietetään rentoa rantaelämää nauttien auringosta, rannasta ja merestä.

12.päivä
Tuliaiset
Aamiainen. Lounaan jälkeen kuljetus lentokentälle Albrokin jättiostoskeskuksen kautta, jossa aikaa viime hetken ostoksille. Lento Eurooppaan lähtee vasta illansuussa.

13.päivä
Paluu kotiin 
Amsterdamin koneenvaihdon jälkeen saavutaan iltapäivällä Suomeen. Nyt on muistojen ja kuvien aika!

 

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Amsterdam       KL1164 07.00 – 08.35 
Amsterdam – Panama City KL757 12.55 - 16.45
Panama City -  Amsterdam KL758  10.05 – 12.30+1 
Amsterdam – Helsinki        KL1169 14.00 – 17.25

 

 

 


Hotellit
AC by Marriot kaupunkihotelli, 4 vrk  ****
Gamboa Rainforest Resort 4 vrk viidakkohotelli ****
Playa Blanca Resort 3 vrk rantahotelli  ****


Lisämaksusta

  • yhden hengen huone 690 €