Reinin aarteet risteillen Baselista Amsterdamiin 11.-20.4.2021

Zürich - Basel - Colmar - Strasbourg - Mainz - Koblenz - Köln - Arnhem - Amsterdam (1 yö)

Risteily kauniilla Reinillä neljän valtion mielenkiintoisiin vanhoihin kaupunkeihin. Tutuiksi tulevat myös Keukenhofin upea kukkapuisto, Colmarin kaunis kaupunki ja Unterlinden-museo, Gutenberg-museo ja Arnhemin idyllinen ulkoilmamuseo tuulimyllyineen. Kaunista luontoa voi ihailla laivan lipuessa pitkin jokea - samalla laivan ohjelmasta ja ruoista nauttien.

**Laiva varattu ainoastaan Lomalinjan ryhmän käyttöön**

Asiantuntijan matkassa 

Lehtovirta Lauri

Lehtovirta Lauri, asiantuntijaopas

Matkaopas, jolla on vuosien kokemus matkailualalla, erityisesti Aasiassa. Laurille erityisen mielenkiintoista kerrottavaa ovat alueiden kulttuurihistoria, uskonnot, kansan elä ...

Lukijamatka

Suomen Kuvalehti

Suomen Kuvalehti

Ajankohtainen ja puolueeton Suomen Kuvalehti taustoittaa kotimaanja maailman tapahtumat luotettavasti. Maailman tapahtumien, kansainvälisen politiikan ja maapalloistuneen ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa
  • majoitus kahden hengen hytissä
  • ohjelman mukaiset ateriat, retket ja sisäänpääsymaksut
  • ruokajuomat ja tervetulococktail
  • satamamaksut
  • suomenkielisen asiantuntijaoppaan palvelut koko matkan ajan

alk. 2 496 €/hlö ikkunallisessa hytissä pääkansi (A2)

Hintatieto alustava, vahvistetaan toukokuussa 2020.


Ilmastokompensoi matkasi

www.hopefund.fi/kompensoimatkasi

• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1.päivä 11.4.
Lento Zürichiin ja majoittuminen laivalle
Aamulento Helsingistä Zürichiin, jossa opas ja bussi ovat ryhmää vastassa. Kuljetus Zürichin keskustaan, jossa kaupunkikierros ja omatoiminen lounas. Ajo Baseliin ja satamaan, majoittuminen laivalle. Ennen illallista nautitaan cocktailit laivan päällystön esittäytyessä. Illalla vielä asiantuntijaopas Lauri Lehtovirran esitys risteilystä ja sen kohteista. (P)

2.päivä 12.4.
Basel ja Reinin putoukset
Aamupäivällä opastettu kaupunkikierros Baselissa. Lounaan jälkeen retki Reinin putouksille, jotka kuuluvat Sveitsin näyttävimpien nähtävyyksien joukkoon. Illallinen laivalla. (TH)

3.päivä 13.4.
Colmar ja Unterlinden-museo
Aamiaisen jälkeen omaa aikaa tutustua pieneen Breisachiin, jonka kaupunkikuvaa hallitsee romaaninen Pyhän Tapanin katedraali. Lounaan jälkeen retki Colmarin kauniiseen keskiaikaiseen kaupunkiin. Retken aikana vieraillaan Unterlinden-museossa, joka perustettiin jo vuonna 1849 1200-luvulta peräisin olevaan dominikaaniseen nunnaluostariin. Illallinen laivalla. (TH)

4. päivä 14.4.
Strasbourg
Strasbourgiin saavutaan aamupäivällä, jolloin laiva seilaa pikkukanavien kautta varustamon omaan satamaan. Lounaan jälkeen opastettu tutustumiskierros kaupungilla. Ajetaan ensin bussilla EU-kaupunginosassa ja sen jälkeen kävelykierros vanhassakaupungissa. Illallinen laivalla. (TH)

5. päivä 15.4.
Kauneinta Reiniä, Mainz ja Koblenz
Aamupäivällä saavutaan Mainziin, jossa opastettu kaupunkikierros ja vierailu Gutenberg-museossa. Paluu laivalle. Tästä alkaa romantiikan ajan runoilijoiden kilvan ylistämä Reinin kaunein osa linnoineen, kirkkoineen ja viehättävine kylineen. Koblenz sijaitsee paikassa, jossa Mosel yhtyy mahtavaan Reiniin. Pieni kävelykierros kaupungissa. Lopuksi kävely kuuluisalle Deutsches Eckelle ihailemaan Saksan ensimmäisen keisarin Wilhelm I:n näyttävää ratsastajapatsasta. Illallinen laivalla. (TH)

6.päivä 16.4.
Köln
Aamiaisen jälkeen tutustuminen Kölnin vanhaankaupunkiin kävellen sen mielenkiintoisilla kujilla ja aukioilla. Kierros päättyy mahtavalle tuomiokirkolle. Kierroksen jälkeen paluu Düsseldorfissa odottavalle laivalle. Kapteenin cocktailtilaisuus ja gaalaillallinen laivalla. (TH)

7.päivä 17.4.
Arnhemin ulkoilmamuseo

Aamiainen ja lounas laivalla. Laiva saapuu Xanteniin, josta bussiretki Arnhemin viehättävään ulkoilmamuseoon, joka on kuin entisajan hollantilaiskylä tuulimyllyineen ja sievine taloineen. Illallinen laivalla. (TH)

8.päivä 18.4.
Amsterdam
Aamiaisen jälkeen tutustutaan Amsterdamin nähtävyyksiin kiertoajelulla sekä timanttihiomoon. Laivalla nautitun lounaan jälkeen lähdetään ihastelemaan Keukenhofin puiston upeita tulppaani- ja hyasintti-istutuksia. Illallinen laivalla. (TH)

9.päivä 19.4
Kanavaristeily, yöpyminen Amsterdamissa
Aamiaisen jälkeen ajo keskustaan, jossa voi vierailla vaikka Rijksmuseumissa, Van Gogh-museossa tai nykytaiteen museossa. Iltapäivällä tehdään omalla laivalla kanavakierros (90 min) ennen majoittumista hotelliin Amsterdamin keskustassa.(A)

10.päivä 20.4
Paluulento Helsinkiin
Aamupäivä vapaata. Puolenpäivän aikaan lähtö lounaalle, jonka jälkeen jatketaan lentoasemalle, josta lento Helsinkiin.(A,L)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Zürich 07.55 – 09.40 Finnair
Amsterdam– Helsinki 18.50 – 22.10 Finnair


Majoitus

*** hotelli Amsterdamissa.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Hintatiedot
2 496 €/hlö ikkunallisessa hytissä pääkansi (A2)
2 626 €/hlö ikkunallisessa hytissä yläkansi, ranskalainen parveke (Lux)
2 696 €/hlö yhden hengen hytti (A)
2 896 €/hlö yhden hengen hytti (Lux)

Laiva
M/s Douce France on rakennettu vuonna 1997 ja uudistettu 2017. Se on 110 metriä pitkä ja 11 metriä leveä. Laivassa on 55 hyttiä ja tilaa 106 matkustajalle. Laivalla on loungebaari, jossa tanssilattia, ruokasali, baari, tilava aurinkokansi aurinkotuoleilla, matkamuistomyymälä, ilmastointi ja WiFi. Laiva-ateriat: buffet-aamiainen, lounas ja illallinen tarjoillaan pöytiin (1-2 lounasta buffet).

Hytit
Kaikissa hyteissä on suihku ja wc, hiustenkuivaaja, satelliitti-TV ja tallelokero. Laivan virta on 220 V. Hyteissä on WiFi, joka toimii rajoitetusti.

A-hytit sijaitsevat pääkannella ja niissä on kaksi isoa ikkunaa, joista toisen voi aukaista. Hytit ovat 14,5 m2.
A-yhden hengen hytti
sijaitsee pääkannella, ikkuna. Hytit ovat 9,8 m2.
LUX-hytit
sijaitsevat yläkannella ja niissä on ranskalainen parveke ja iso ikkuna. Hytit ovat 14,5 m2.
LUX-yhden hengen hytti
sijaitsee yläkannella, ikkuna ja ranskalainen parveke. Hytit ovat 9,8 m2.

Palvelumaksut
Palvelumaksut (tipit) laivan henkilökunnalle eivät kuulu matkan hintaan. Suositus on 8€/hlö/päivä ja ne maksetaan laivalla viimeisenä matkapäivänä.


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 3
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 59 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).

 


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 30.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi. EU-maihin riittää myös voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan.Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen-otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.


Muut lisätiedot

Risteilyohjelma sitoumuksetta. Pakottavien syiden, mm. sääolosuhteiden vuoksi reitti saattaa muuttua, satamien vierailujärjestys vaihtua tai jokin kohde jäädä kokonaan pois. Pidätämme oikeuden matkaohjelman muutoksiin.