Reinin risteily Baselista Amsterdamiin 24.4.-1.5.2023

Zürich - Basel - Colmar - Strasbourg - Mainz - Koblenz - Köln - Arnhem - Amsterdam

Risteile kanssamme Reinillä läpi kauniiden viinialueiden ja keskiaikaisten kaupunkien, maisemista sekä hyvästä ruuasta nauttien! Tutuiksi tulevat muun muassa Keukenhofin upea kukkapuisto, Colmarin kaunis kaupunki ja Unterlinden-museo, Gutenberg-museo sekä Arnhemin idyllinen ulkoilmamuseo tuulimyllyineen. 

Asiantuntijan matkassa 

Rinnekangas Arja

Rinnekangas Arja, asiantuntijaopas

Filosofian tohtori ja joogaopettaja, joka on asunut ja työskennellyt lähes 20 vuotta eri puolilla Saksaa sekä Espanjan Baskimaassa. Kulttuurialalla toimivan Arjan sy ...

Lukijamatka

Senioriopettaja-lehti

Senioriopettaja-lehti

Senioriopettaja-lehti ilmestyy kuusi kertaa vuodessa. Lehden ensimmäinen numero ilmestyi vuonna 1999 Veteraaniopettaja-nimisenä, ja sitä on julkaistu nykyisellä ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa
  • majoitus kahden hengen hytissä
  • ohjelman mukaiset ateriat, retket ja sisäänpääsymaksut
  • ruokajuomat laivalla, tervetulococktail
  • satamamaksut
  • suomenkielisen asiantuntijaoppaan palvelut koko matkan ajan

2 496 €/hlö kahden hengen ikkunallisessa hytissä pääkansi (A2)
2 796 €/hlö kahden hengen ikkunallisessa hytissä ylin kansi (LUX2)


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä  24.4.2023
Lento Zürichiin ja majoittuminen laivalle
Aamulento Helsingistä Zürichiin, jossa opas ja bussi ovat ryhmää vastassa. Kuljetus Zürichin keskustaan, jossa kaupunkikierros ja omatoiminen lounas. Ajo Baseliin ja satamaan, majoittuminen laivalle. Ennen illallista nautitaan cocktailit laivan päällystön esittäytyessä. (P)

2. päivä 25.4.2023
Breisach, Colmar ja Unterlinden-museo
Aamiaisen jälkeen omaa aikaa tutustua pieneen Breisachiin, jonka kaupunkikuvaa hallitsee romaaninen Pyhän Tapanin katedraali. Viininmaistelua. Lounaan jälkeen retki Colmarin kauniiseen keskiaikaiseen kaupunkiin. Retken aikana vieraillaan Unterlinden-museossa, joka perustettiin jo vuonna 1849 1200-luvulta peräisin olevaan dominikaaniseen nunnaluostariin. Illallinen laivalla. (TH)

3. päivä 26.4.2023
Strasbourg

Aamupäivä risteillään kauniissa maisemissa viiniviljelmien keskellä. Strasbourgiin saavutaan iltapäivällä, jolloin laiva seilaa pikkukanavien kautta varustamon omaan satamaan. Lounas laivalla ja opastettu kierros kaupungilla, ensin bussilla EU-kaupunginosassa ja myöhemmin kävellen vanhassakaupungissa. Illallinen laivalla. (TH)

4. päivä 27.4.2023
Kauneinta Reiniä, Mainz ja Koblenz
Aamupäivällä saavutaan Mainziin, jossa opastettu kävelykierros ja vierailu Gutenberg-museossa. Paluu laivalle. Tästä alkaa romantiikan ajan runoilijoiden kilvan ylistämä Reinin kaunein osa linnoineen, kirkkoineen ja viehättävine kylineen. Illallinen laivalla. Risteily jatkuu Koblenziin, missä illallisen jälkeen tehdään pieni kävelylenkki katsomaan Wilhelm I:n muistopatsasta kahden joen, Moselin ja Reinin kohtaamispaikalla. (TH)

5. päivä 28.4.2023
Köln
Aamulla seilataan kohti Kölnin kaupunkia läpi Andernachtin, Koningswinterin ja Bonnin kaupunkien. Lyhyt tutustuminen Kölnin kaupunkiin. Kapteenin cocktailtilaisuus ja gaalaillallinen laivalla. (TH)

6. päivä 29.4.2023
Arnhemin ulkoilmamuseo

Aamiainen ja lounas laivalla. Laiva saapuu Xanteniin, mistä bussiretki Arnhemin viehättävään ulkoilmamuseoon, joka on kuin entisajan hollantilaiskylä tuulimyllyineen ja sievine taloineen. Paluu laivalle Nijmegeniin, josta risteily jatkuu kohti Amsterdamia. Illallinen laivalla. (TH)

7. päivä 30.4.2023
Amsterdam, timanttihiomo ja Keukenhof
Aamiaisen jälkeen tutustutaan Amsterdamin nähtävyyksiin kiertoajelulla sekä vieraillaan timanttihiomossa. Laivalla nautitun lounaan jälkeen ihastellaan Keukenhofin puiston upeita tulppaani- ja hyasintti-istutuksia. Illallinen laivalla. (TH)

8. päivä 1.5.2023
Amsterdam
Aamiaisen jälkeen ajo keskustaan, jossa voi omatoimisesti vierailla esimerkiksi Rijksmuseumissa, Van Gogh -museossa tai nykytaiteen museossa. Yhteinen lounas kaupungilla, jonka jälkeen kuljetus lentoasemalle. (A,L)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - Zürich 07.55 - 09.45 Finnair
Amsterdam - Helsinki 18.50 - 22.10 FinnairLaiva
M/S Symphonie on rakennettu vuonna 1997 ja uudistettu 2017. Se on 110 metriä pitkä ja 11,4 metriä leveä. Laivassa on 55 hyttiä ja tilaa 106 matkustajalle. Laivalla on loungebaari, jossa tanssilattia, ruokasali, baari, tilava aurinkokansi aurinkotuoleilla, matkamuistomyymälä, ilmastointi ja WiFi. Laiva-ateriat: buffet-aamiainen, lounas ja illallinen tarjoillaan useimmiten pöytiin. Ruokajuomat sisältyvät matkan hintaan, erikoisviineistä/viskeistä yms sekä hintavimmista drinkeistä voidaan periä lisämaksu. Poikkeuksista kerrotaan tarkemmin laivan ohjelmassa paikan päällä. Huom! Laiva on savuton.

Hytit
Kaikissa hyteissä on suihku ja wc, hiustenkuivaaja, satelliitti-TV ja tallelokero. Laivan virta on 220 V. Hyteissä on WiFi, joka toimii rajoitetusti.

A-hytit sijaitsevat pääkannella ja niissä on kaksi isoa ikkunaa. Hytit ovat 10 m2.
A-yhden hengen hytti
sijaitsee pääkannella, ikkuna.
LUX-hytit
sijaitsevat yläkannella ja niissä on ranskalainen parveke ja iso ikkuna. Hytit ovat 10 m2.
LUX-yhden hengen hytti
sijaitsee yläkannella, ikkuna ja ranskalainen parveke.

Palvelumaksut
Palvelumaksut (tipit) laivan henkilökunnalle eivät kuulu matkan hintaan. Suositus on 8 €/hlö/päivä ja ne maksetaan laivalla viimeisenä matkapäivänä.


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 3
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 59 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).

 


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 30.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi. EU-maihin riittää myös voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

COVID-19 voi aiheuttaa muutoksia matkustuskäytäntöihin. Mahdollisista rokotetodistuksista tai -testeistä voi aiheutua matkustajalle ylimääräisiä kustannuksia.  Tiedotamme tarvittavista dokumenteista ja/tai todistuksista tarkemmin lähempänä matkan ajankohtaa. Matkustaja on velvollinen huolehtimaan, että hänellä on matkalle lähdettäessä vaaditut dokumentit. 

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan.Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen-otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.


Muut lisätiedot

Risteilyohjelma sitoumuksetta. Pakottavien syiden, mm. sääolosuhteiden vuoksi reitti saattaa muuttua, satamien vierailujärjestys vaihtua tai jokin kohde jäädä kokonaan pois. Pidätämme oikeuden matkaohjelman muutoksiin.