Risteily Chilestä San Diegoon 21.3.-12.4.2019

Santiago de Chile – Valparaiso, Chile – Lima, Peru – Manta, Ecuador – Puntarenas, Costa Rica – Huatulco, Mexico – Puerta Vallarta, Mexico – Cabo San Luxas, Mexico – San Diego, Usa

Tällä uutuusristeilyllä risteillään eteläiseltä Tyyneltämereltä pohjoiselle Tyynellemerelle, Chilestä San Diegoon. Matka taittuu Perun, Ecuadorin, Costa Rican ja Meksikon kautta, joten nähtävyyksiä riittää. Aluksena toimii tasokas Celebrity Eclipse, joka varustamon kruununjalokivenä takaa, että risteilyllä varmasti viihtyy.

Asiantuntijan matkassa 

Suomalainen Päivi

Suomalainen Päivi, Asiantuntijaopas

Päivi on asunut Chilessä jo kohta parikymmentä vuotta ja toiminut virallisena oppaana yli 10 vuotta. Hän tuntee aina iloa esitellessään uutta kotimaat ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa/hytissä ohjelmassa mainituissa hotelleissa ja laivasssa
• ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja kiertokäynnit Chilessä
• laivan palvelumaksut
• suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut matkan aikana


4 546 €
/hlö ikkunallinen hytti
4 846 €/hlö parvekkeellinen hytti
5 144 €/hlö yhden hengen ikkunallinen hytti

 


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

to 21.3.
Lento Helsinki – Santiago de Chile

pe 22.3.
Santiago
Saapuminen Santiagoon. Kiertoajelu, lounas ja majoittuminen hyvätasoiseen Atton El Bosque hotelliin (****). (L)

la 23.3.
Valparaiso, Chile
Aamiaisen jälkeen lähtö kohti Valparaisoa. Matkalla pysähdytään Casablanca Valleyssa, jossa päästään tutustumaan viininvalmistuksen saloihin. Välimerellisen ilmastonsa vuoksi Chilen keskiosa on ihanteellista viininviljelysmaata. Casablancan alue on tunnettu erityisesti valkoviineistään, kuten Sauvignon Blanc ja Chardonnay. Jatkamme matkaa rannikolle, lomakaupunkiin Viña del Mariin missä lounastamme. Teemme kierroksen legendaarisessa Valparaison satamakaupungissa. Myöhään iltapäivällä palaamme Santiagoon. (A,L)

 su 24.3.
Aamiaisen jälkeen lähdemme San Antonioon satamaan missä laivamme odottaa. Matkaa noin kaksi tuntia. Lähtöselvityksen jälkeen nousemme laivalle, missä lounas. Iltapäivällä majoittuminen, tutustumista laivaan ja yhteinen illallinen. (TH)

ma 25.3.
La Serena (Coquimbo), Chile
Coquimbon, värikkäänä ja boheemina satamakaupunkina on vastakohta modernille La Seranalle, naapurikaupungille. Sen lähes 10 km pituisen rannan lähettyville on viime vuosikymmenien aikana kasvanut yksi Chilen tärkeimmistä lomakaupungeista. Läheisessä Elqui –laaksossa samannimisen joen varrella löytyy paljon viinirypäleviljelyksiä; niin viinin- kuin piscontuotantoon. Piscohan on Chilen ja Perun oma “viina”, vähän niin kuin Italian grappa.  Mahdollisuus osallistua laivayhtiön retkiin tai vain kävellä kaupungilla ja rannoilla sekä seurata paikallisten elämää.(TH)

ti 26.3. ja ke 27.3.
Merellä
Meripäivinä on mahdollisuus nauttia laivan monipuolisista palveluista. Illalla hytteihin tuleva risteilyohjelma kertoo tarjonnan kansilla, uima-altaalla, kylpylässä, baareissa ja teatterissa. Nyt on aikaa ottaa osaa erilaisiin aktiviteetteihin tai rentoutua laivan uima-altailla.(TH)

to 28.3.
Lima (Callao), Peru
Perun pääkaupungissa on uutta ja vanhaa. Espanjalaisen valloittajan Fransisco Pizarron perustamasta kaupungista on yhä jäljellä Unescon suojelusta nauttiva vanha keskusta suorakulmaisine kortteleineen. Liman lukuisissa museoissa on esillä mm. Inkojen kulta-aarteita, puhumattakaan muista aarteista tuhansia vuosia ennen Inkoja.(TH)

pe 29.3.
Merellä
Hyvää ruokaa ja juomaa, itsensä hemmottelua, kuntoilua, informatiivista ohjelmaa ja huvituksia on tarjolla runsain mitoin. (TH)

la 30.3.
Manta, Ecuador
Satama- ja rantakaupunki Tyynen valtameren rannalla. Tämän runsaan 200000 asukkaan kaupungin turismi on ohittamassa kalastus- ja satamaliiketalouden. Murciélago –ranta ja Malecón Escénicon rantakatu ovat tunnettuja paikkoja lomalaisten keskuudessa. (TH)

su 31.3.
Merellä
Nyt on aika ottaa kaikki ilo irti laivan monipuolisesta palvelutarjonnasta ja all inclusive -palvelusta. (TH)

ma 1.4.
Puntarenas, Costa Rica
Suosittu lomakohde, jonka rantakadulla on mukava kävellä pikkukauppojen ja baarien lomassa. Sen viereisellä, lähes koko kaupungin pituisella South Beachillä, voi nauttia auringosta ja rantaelämästä. Puolen tunnin ajomatkan päässä odottaa mieletön sademetsä upeine lintuineen. Tutustu laivan monipuolisiin retkiin. (TH)

ti 2.4.
Merellä
Aikaa vierailla kuntosalilla, rentoutua laivan kauneussalongissa tai tehdä löytöjä laivan monissa kaupoissa. (TH)

ke 3.4.
Huatulco, Meksiko
Viehättävä loma-alue Mexicossa, kauniita rantoja ja palmuja. Laivayhtiön retkillä pääsee mm. sukeltamaan ja tutustumaan pieniin lähisaariin. (TH)

to 4.4.
Merellä (TH)

pe 5.4.
Puerto Vallarta, Meksiko
Suojaisan Banderasin lahden rannalla ja Sierra Madren vuorten juurella lepäävästä Puerto Vallartasta löydät upeita rantoja ja luonnonihmeitä. Kannattaa myös maistella paikallisia erikoisuuksia. Täältä ei kannata lähteä pois ennen kuin on maistanut paikallista cheviceä! El Maleconin rantabulevardilla voi kävellä ja katsella maisemia, katutaiteilijoita ja kuunnella meksikolaisia sävelmiä. Näkyvillä on myös paikallisten intiaanien valmistamia värikkäitä käsitöitä. Tarjolla retkiä vaikkapa Unescon perintökohteeseen Tequilan alueelle, jossa valmistetaan aitoa tequilaa. (TH)

la 6.4.
Cabo San Lucas, Meksiko
Lisää kauniita rantoja, aurinkoa ja luonnonihmeitä.(TH)

su 7.4.
Merellä (TH)

ma 8.4.
San Diego, Kalifornia
Saapuminen San Diegoon, jossa kiertoajelu ja lounas.(A,L)

ti 9.4.
San Diego, Kalifornia
San Diego tarjoaa lukemattomia vaihtoehtoja vapaapäivän viettoon. Kaupunki sijaitsee aivan Meksikon rajan tuntumassa. Latinalaiskulttuuri näkyykin vahvana sen katukuvassa ja tunnelmassa sekä ravintoloiden makumaailmassa. Kulttuurista kiinnostuneet suuntaavat matkansa kohti Balboa-puiston museokeskittymää. Shoppailijaa hemmotellaan suurilla ostoskeskuksilla ja outlet-myymälöillä. Mallia voi ottaa myös paikallisista ja viettää päivän yhdellä kaupungin monista rannoista – Kalifornian auringosta nauttien. (A)

ke 10.4.
San Diego, Kalifornia            
Vapaapäivä San Diegossa. Tulemme tarjoamaan lisämaksullisen retken myöhemmin.(A)

to 11.4.
Lähtö San Diegosta Lontoon kautta Helsinkiin. (A)

pe 12.4
Saapuminen Helsinkiin.

 ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - Lontoo 17.00 - 18.15 British Airways
Lontoo - Santiago de Chile 22.00 - 09.35+1 British Airways
San Diego - Lontoo 20.45 - 15.20+1 British Airways
Lontoo - Helsinki 18.40 - 23.35 British Airways


Majoitus
Hotell Atton El Bosque, Santiago de Chile
tai vastaava
Best Western Plus Bayside, San Diego
tai vastaava


Celebrity Eclipse
Vuonna 2010 rakennettu Celebrity Eclipse kuuluu uudempaan Solstice-luokkaan. Laivalla on suuri valikoima aktiviteetteja, ravintoloita ja baareja sekä viihdettä ja ostosmahdollisuuksia. Celebrity Eclipsellä on myös monipuolinen spa-kylpylä sekä teatteri, jossa esitetään Broadway-tason näytelmiä. Huomioittehan, että osa palveluista on tarjolla vain lisämaksusta.

Hytit
Ikkunallinen hytti, 08.
Kahden hengen hytti, 16m2, jossa on suuri ikkuna. Hytissä Queen size -parivuode, jonka saa myös pyydettäessä kahdeksi erilliseksi vuoteeksi. Hytin vakiovarusteluun kuuluu: merinäköala, sohvaryhmä, TV, puhelin, tallelokero, minibaari, vaatekaappi, peilipöytä ja hiustenkuivaaja. Pistokkeet 110/220 voltin sähkölaitteille.

Parvekkeellinen hytti, 2B
Kahden hengen hytti, 16m2, jossa parveke 4 m2. Hytissä Queen size -parivuode, jonka saa myös pyydettäessä kahdeksi erilliseksi vuoteeksi. Kylpyhuoneessa on suihku. Hytin vakiovarusteluun kuuluu: sohvaryhmä, TV, puhelin, tallelokero, minibaari, vaatekaappi, peilipöytä ja hiustenkuivaaja. Pistokkeet 110/220 voltin sähkölaitteille.

Asiantuntijaoppaamme Päivi Suomalainen tarjoaa laivalla myös suomenkielisiä retkiä. Lisätietoja lähempänä matkan ajankohtaa.


Matkaehdot

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 59 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

30.6.2018 mennessä tehtyihin valmismatkasopimuksiin sovelletaan 30.6.2018 saakka voimassa ollutta valmismatkalakia (1079/1994) ja Yleisiä Valmismatkaehtoja (30.6.2009) sekä Lomalinjan Lisä- ja erityisehtoja, jotka ovat saatavilla myös toimistoistamme. 1.7.2018 alkaen tehtyihin varauksiin sovelletaan Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja)


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 1.10.2017 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 15.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen.

ESTA - TÄRKEÄÄ TIETOA
Yhdysvallat  vaatii online-rekisteröitymistä eli sähköistä matkustuslupaa. Kukin matkustaja hakee matkustuslupaa netissä osoitteessa https://esta.cbp.dhs.gov/ erikseen viimeistään 72 tuntia ennen matkan alkua. Järjestelmä on suomenkielinen.  Esta on voimassa 2 vuotta, jonka aikana voi matkustaa maahan useammankin kerran.  Estan joitakin tietoja voi myös päivittää. Etukäteisrekisteröityminen on pakollista kaikille, jotka matkustavat ilman viisumia. Matkustusluvan hinta on 14 dollaria . Maksu peritään lomakkeen täytön yhteydessä luottokorttimaksuna. Myös lapsista on tehtävä omat anomukset. Jos vastaus on myönteinen, voi luvan anoja matkustaa Yhdysvaltoihin ilman viisumia edellyttäen, että viisumivapauden muut ehdot toteutuvat. Henkilöillä, joilla on passissaan Yhdysvaltain voimassaoleva viisumi, ei tarvitse rekisteröityä ESTA-järjestelmässä. Jos lupaa ei myönnetä, tulee teidän hakea viisumia. Helsingissä Yhdysvaltain konsulaatin viisumianomusten käsittelyaika on yleensä vähintään kuukausi.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Maat ja alueet -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.


Muut lisätiedot

Risteilyohjelma sitoumuksetta. Pakottavien syiden, mm. sääolosuhteiden vuoksi reitti saattaa muuttua, satamien vierailujärjestys vaihtua tai jokin kohde jäädä kokonaan pois. Pidätämme oikeuden matkaohjelman muutoksiin.