Risteily Färsaarille ja Islantiin 20. - 27.10.2018

Hirtshals – Tórshavn – Seydisfjördur – Tórshavn - Hirtshals

Färsaaret ja Islanti - pohjoismaista eksotiikkaa!

Elämyksellinen risteily Smyril Linen aluksella lähtee Tanskan Hirtshalsista. Helppo tapa nähdä kaukaiset Färsaaret ja tarujen Islanti. Upeita maisemia ja historiallisia nähtävyyksiä! Risteilyllä tutustutaan myös saarelaisten elämäntapaan, joka on muodostunut omanlaisekseen niiden ollessa eristyksissä muusta Euroopasta.

Färsaaret (fäärin kielellä Føroyar) on Tanskalle kuuluva itsehallinnollinen saariryhmä pohjoisella Atlantilla Islannin ja Skotlannin välissä. Färsaarilla ja Islannissa vallitsee arktinen meri-ilmasto, joka on Golf-virran ansiosta kuitenkin leuto ympäri vuoden. Saman päivän aikana voi olla poutaa, pilvistä, tyyntä, tuulista, tihkusadetta - ja upeaa auringonpaistetta!

Asiantuntijan matkassa 

Kajaluoto Iiro

Kajaluoto Iiro, Asiantuntijaopas

Pitkän linjan matkaopas, joka on opastanut eri puolilla maailmaa. Erityiskiinnostuksen kohteina ovat Pohjoismaat sekä kulttuurin koko kirjo. ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• lennot SAS:n ja Finnairin reittivuoroilla
• 7 yön risteily valitussa hyttiluokassa
• ohjelman mukaiset kuljetukset ja retket
• ohjelman mukaiset ateriat (7 x aamiaisbuffet, 7 x illallisbuffet, 2 x lounas, 1 x kahvi ja islantilainen kakku)
• paikallisoppaan palvelut retkillä
• suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut


20. - 27.10.2018
1 629 €/hlö B2 sisähytti
1 749 €/hlö A2 ulkohytti

1. PÄIVÄ Lähtö Hirtshalsista
Lento Kööpenhaminan kautta Ålborgiin, josta jatketaan bussilla Hirtshalsiin (n. 70 km). Smyril Linen alus m/s Norröna lähtee risteilylle iltapäivällä. Illallisbuffet.

2. PÄIVÄ Meripäivä
Aamiaisbuffet. Hyvällä säällä voi nauttia merinäkymistä laivan kannella. Meripäivä antaa hyvän mahdollisuuden rentoutua ja tutustua kanssamatkustajiin. Matkan aikana kohdeinfoa risteilyn ensimmäisestä kohteesta, Färsaarista. Illallisbuffet.

3. PÄIVÄ Tórshavn, retki Gjógviin
Varhain aamulla saavutaan Färsaarille, pääkaupunki Tórshavniin. Aamiaisen jälkeen lähdetään bussilla puolipäiväretkelle idylliseen merenrantakylään, Gjógviin. Kylä on tunnettu rotkosta, joka muodostaa luonnonsataman meren rantaan. Maisemat bussireitin varrella ovat huikeat! Laiva lähtee Tórshavnista iltapäivällä. Ennen illallista tutustutaan seuraavaan kohteeseen, Islantiin.

4. PÄIVÄ Seydisfjördur, retki Myvatn-järvelle
Aamiainen. Laiva saapuu Islantiin aamulla ja viipyy Seydisfjördurin satamassa seuraavan päivän iltaan. Seydisfjördurin kaupunki sijaitsee Itä-Islannissa samannimisen vuonon suulla. Kokopäiväretki Myvatn-järvelle, joka on linturikas luonnonsuojelualue. Järvi sijaitsee Krafla-tulivuoren lähellä vulkaanisella alueella. Retkellä on mahdollisuus pulahtaa kuumavesilähteeseen, joten uimapuvut ja pyyhkeet kannattaa ottaa mukaan. Lounas retken aikana. Illallisbuffet laivalla.

5. PÄIVÄ Seydisfjördur, retki Lögurinn-järvelle
Aamiainen. Kokopäiväretki Lögurinn-järven alueelle. Järveen liittyviä taruja on tiedossa 1300-luvulta lähtien ja niiden mukaan järvessä elää vesihirviö, Lagarfljótsormur. Nähdään vaikuttava 120-metrinen vesiputous Hengifoss. Lounas retken aikana. Retken jälkeen vapaa-aikaa Seydisfjördurissa ennen kuin laiva lähtee illalla takaisin kohti Färsaaria. Seydisfjördur on pieni ja viehättävä taiteilijakylä. Illallisbuffet.

6. PÄIVÄ Tórshavn, retki Kirkjubouriin
Aamiainen. Päivän aikana voi ihailla Färsaarten rannikon värikkäitä kalastajakyliä ja jylhiä rantakallioita, kunnes laiva iltapäivällä saapuu jälleen Tórshavniin. Retki Kirkjubouriin, keskiajalta peräisin olevaan kylään, jossa nähdään useita historiallisia kohteita. Torshavnissa jää vapaa-aikaa omatoimiselle kävelylle. Illallisbuffet.

7. PÄIVÄ Meripäivä
Aamiainen. Risteilyn viimeisenä päivänä on tilaisuus rentoutua ja levätä laivalla. Viimeisen matkaetapin illallisena tarjotaan Viikinki-buffet.

8. PÄIVÄ Hirtshals
Aamiainen. Laiva saapuu satamaan klo 10. Kuljetus Ålborgiin, josta lento Kööpenhaminan kautta Helsinkiin. Kööpenhaminassa on aikaa käydä keskustassa, lentoasemalta on vain 15 minuutin junamatka ydinkeskustaan.

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - Kööpenhamina 06.40 - 07.25
Kööpenhamina - Ålborg  09.05 - 09.55
Ålborg - Kööpenhamina  13.05 - 13.55
Kööpenhamina - Helsinki 20.20 - 22.50Lisämaksusta
• yhden hengen hytti:
20.-27.10.2018: 200 €/B1 tai A1

Laiva-aikataulu
1. päivä lähtö Hirtshalsista klo 15.00
2. päivä meripäivä
3. päivä Tórshavn klo 05.00 - 14.00
4. päivä saapuminen Seydisfjörduriin klo 09.00
5. päivä lähtö Seydisfjördurista klo 20.00
6. päivä Tórshavn klo 15.00 - 21.00
7. päivä meripäivä
8. päivä saapuminen Hirtshalsiin klo 10.00

Laiva
M/s Norröna on rakennettu vuonna 2003 Lyypekissä. Laivassa on 318 hyttiä ja tilaa kaikkiaan 1482 matkustajalle. Laivalla on tax free -kauppa, ravintola, baari ja yökerho sekä sauna ja uima-allas.

Hytti
Kaikissa hyteissä on mukavuudet, pyyhkeet, hiustenkuivain ja pistoke parranajokoneelle.
Hytissä on vaatekaappi sekä TV. Pistoke 240 V.

B2-hytti on sisähytti, ei ikkunaa. Tilavassa hytissä on kaksi alatasossa olevaa vuodetta, jotka voidaan kääntää sohvaksi.
A2-hytissä on ikkuna merelle. Tilavassa hytissä on kaksi alatasossa olevaa vuodetta, jotka voidaan kääntää sohvaksi. Minibaari avataan maksusta.