Risteily Huippuvuorilla 29.5.-7.6.2020

Kerran elämässä - risteily jääkarhun valtakunnassa!

Risteile Huippuvuorten länsirannikolla arktisen luonnon keskellä. Ihaile kuvankauniita vuonoja, mahtavia vuoria ja sinisen sävyissä hohtavia jäätiköitä. Tähystä villieläimiä - porojen, naalien, hylkeiden, mursujen, delfiinien ja valaiden lisäksi Huippuvuorilla on mahdollisuus nähdä pohjoisen kuningas - jääkarhu. Nauti pohjoisen raikkaasta ilmasta ja valosta - keskiyön aurinko valaisee Huippuvuoret vuorokauden ympäri myöhäisestä huhtikuusta pitkälle elokuuhun, ollaanhan täällä vain reilun 1000 km päässä pohjoisnavasta.

Laivan tutkimustiimi takaa turvalliset ja mieleenpainuvat maihinnousut ja aktiviteetit sekä luennoi mielenkiintoisista teemoista. All inclusive -risteilyllä nautitaan myös hyvin varustetun MS Spitsbergen -laivan tarjoamista palveluista sekä täysihoidosta.

Huippuvuoret on Norjalle kuuluva saaristo pohjoisella Jäämerellä. Hollantilainen löytöretkeilijä Willem Barents löysi saaret vuonna 1596. Hän nimesi saaret terävien ja jyrkkien vuorten mukaan Huippuvuoriksi, "Spitsbergen", joka nykyään tarkoittaa vain pääsaarta. Koko saariston nimi on norjaksi "Svalbard". Suomeksi kuitenkin koko alueesta käytetään nimitystä Huippuvuoret.

Asiantuntijan matkassa 

Heikkinen Katja

Heikkinen Katja, asiantuntijaopas

Opas, joka ulkoilmaihmisenä rakastaa aktiivimatkailua, luontoa ja luonnossa liikkumista. Myös sosiaalialalla työskennellyt ja luonteeltaan iloinen Katja haluaa levit ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

 • SAS:n reittilennot turistiluokassa
 • ohjelman mukaiset kuljetukset
 • 1 yön majoitus hotellissa Longyearbyenissa
 • 8 yön risteily Huippuvuorilla valitussa hyttiluokassa
 • ohjelman mukaiset ateriat
 • ruokajuomat risteilyllä (laivan olut ja viini, virvoitusjuomat, vesi sekä kahvi/tee)
 • maihinnousut sekä aktiviteetteja laivalla ja maissa
 • tuulen- ja vedenpitävä takki omaksi
 • lainattavaksi saappaat, kävelysauvat ja muut aktiviteeteissa tarvittavat erikoisvarusteet
 • englanninkieliset asiantuntijaluennot laivalla
 • suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut


4 898 €/hlö  QJ-hytti kannella 6
4 998 €/hlö  O-hytti kannella 4
5 298 €/hlö  U-hytti kansilla 6-7

 


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 29.5.
Helsinki - Longyearbyen
Lento Oslon kautta Longyearbyeniin. Kuljetus hotellille ja majoittuminen.

2. päivä, 30.5.
Longyearbyenin kierros, lähtö risteilylle
Aamiaisen jälkeen lähtö Longyearbyenin kiertoajelulle, joka antaa yleiskäsityksen Huippuvuorten arktisesta hallintokaupungista. Longyearbyenissa asuu reilu 2000 asukasta, eri kansalaisuuksia on yli 40. Lounaan jälkeen siirtyminen MS Spitsbergen -laivalle ja lähtö risteilylle. (TH)

3. - 8. päivä, 31.5. - 5.6.
Luoteis-Huippuvuorten kansallispuisto
Huippuvuorten luoteiskulman kansallispuistossa on lukuisia karuja saaria, kuvankauniita vuonoja ja kätkössä olevia rantoja. Täällä ollaan todellisessa erämaassa ja tutkimusristeilyn reitti määräytyy päivittäin vaihtuvien olosuhteiden mukaan. Päivien aikana maisema vaihtuu alavasta tundrasta jyrkkiin huippuihin ja dramaattisiin jäätiköihin. Kapteeni päättää lopulliset vierailukohteet ja maihin noustaan aina ryhmissä laivan tutkimustiimin johdolla. Yleensä maihin mennään polarcirkel-veneillä.

Jokaisessa vuonossa on erilainen maisema - välillä kävellään kivisillä poluilla, välillä sammalalustalla tai laavahiekalla. Tutkitaan arktista kasvillisuutta, tähystetään villieläimiä ja lintuja. Oppaat kertovat mm. Huippuvuorten syntyhistoriasta, jäätiköitten liikkumisesta ja ilmastonmuutoksesta. Hurtigruten on mukana "Clean up Svalbard" -projektissa - matkustajat voivat halutessaan osallistua roskienkeräykseen maihinnousujen yhteydessä. Me jätämme vierailukohteisiin vain jalanjälkiä, muistoiksi riittävät valokuvat.

Yksi mahdollinen vierailukohde on kaunis Kongsfjorden-vuono, jota reunustavat mahtavat jäätiköt ja vaikuttavat vuorimuodostelmat. Majesteettisen Kuninkaanjäätikön yllä nousee kolme kruunua muistuttavaa vuorenhuippua, jotka on nimetty Skandinavian maiden mukaan: Nora, Dana ja Svea. Pohjoisemmassa Magdalenafjorden-vuonossa saatetaan nähdä hylje, miekkavalas tai jääkarhu. Vuonon rannalla oli 1500-luvulla valaanpyyntiasema ja valaanpyytäjien hautausmaa. Rohkeilla uimareilla on mahdollisuus pulahtaa arktiseen vuonoon Huippuvuorten parhaalla rannalla! 

Vierailtaviin kohteisiin kuuluu myös entinen hiilikaivoskeskus Ny-Ålesund. Se on nykyään tärkeä kansainvälinen arktisen alueen tutkimuskeskus, jossa useilla mailla on omat tutkimustiiminsä. Ny-Ålesundista voit lähettää postikortin, johon saat maailman pohjoisimman postin leiman. (TH)

9. päivä, 6.6.
Isfjord
Paluumatkalla Isfjorden-vuonossa kohti Longyearbyenia ihaillaan maisemia, jotka ovat muotoutuneet jättiläisjäätiköiden veistettyä vuoria noin kymmenentuhatta vuotta sitten. (TH)

10. päivä, 7.6.
Longyearbyen - Helsinki
Laiva saapuu aamuyöstä Longyearbyenin satamaan, risteily päättyy. Aamiaisen jälkeen kuljetus lentoasemalle ja lento Oslon kautta Helsinkiin. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
SAS
29.5. Helsinki - Oslo              17.20 - 17.55
29.5. Oslo - Longyearbyen   21.45 - 00.40 (+1)
7.6.   Longyearbyen - Oslo   09.50 - 12.45
7.6.   Oslo - Helsinki               14.30 - 16.55


Laiva
MS Spitsbergen
Hurtigruten-varustamon laiva on nimetty Huippuvuorten suurimman saaren mukaan. Vuonna 2009 rakennettu laiva on uudistettu täydellisesti vuonna 2016. Korkeatasoisen tekniikkansa, ohjattavuutensa ja koonsa ansiosta laiva sopii hyvin napa-alueitten tutkimusristeilyille. Hurtigruten suunnittelee laivalle lisäparannuksia, jotka tulevat vähentämään päästöjä ja polttoaineen kulutusta entisestään. Laivalla on mukavat modernit yleiset tilat ja hytit, sisustus on raikasta skandinaavista tyyliä. Maisemia voi ihailla ulkokansilta tai Explorer panoraamaloungesta. Laivalla on ravintola ja baari, kauppa, sauna, kuntosali ja kaksi poreallasta. Laivalla on 8 kantta, hissi. Maksuton langaton internetyhteys (toimii rajoitetusti riippuen laivan sijainnista). Matkustajakapasiteetti 335.

Hytit
QJ: ulkohytti kahdelle kannella 6, parivuode, TV, vedenkeitin, rajoitettu näkymä/ei näkymää*, koko 14-18 m2
O: ulkohytti kahdelle kannella 4, parivuode, TV, ikkuna merelle, koko 13-14 m2
U: ulkohytti kahdelle kansilla 6-7, parivuode, TV, vedenkeitin, ikkuna merelle koko 11-14 m2

*) QJ-hyteissä on ikkuna, mutta edessä oleva pelastusvene rajoittaa näkymää.

Matkaan sisältyy lisäksi yöpyminen hotellissa Longyearbyenissa 29.-30.5. Hotellitieto tarkentuu lähempänä lähtöä.

Expedition Team -tutkimustiimi
Laivalla on englanninkielinen tutkimustiimi. He ovat Huippuvuorten asiantuntijaoppaita, jotka opastavat ja luennoivat niin laivalla kuin maihinnousujen aikana. Tutkimustiimi käy aina ensin maissa tarkastamassa olosuhteet ennen kuin matkustajat viedään polarcirkel-veneillä rannalle. Lomalinjan ryhmän mukana on lisäksi oma suomalainen asiantuntijaopas.


Lisämaksusta
• yhden hengen hytti 2 300 €/QJ-luokka, 2 500 €/O- ja U-luokka

Hintaan ei sisälly
• laivayhtiön lisämaksulliset aktiviteetit pienryhmille (esim. melonta)


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 3
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 59 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).

 


Erityishuomiot

Risteilyohjelma sitoumuksetta. Pakottavien syiden, mm. sääolosuhteiden vuoksi reitti saattaa muuttua, satamien vierailujärjestys vaihtua tai jokin kohde jäädä kokonaan pois. Pidätämme oikeuden matkaohjelman muutoksiin.


Muut lisätiedot

Matkan hinta perustuu 24.9.2019 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 15.

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Maahantulo- ja oleskelusäännöt Huippuvuorilla eroavat manner-Norjasta. Huippuvuoret ei kuulu Schengenin sopimuksen piiriin. Huippuvuorille matkustajien on esitettävä voimassaoleva passi.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.