Tulen ja jään maa - risteily Islannin ympäri 2.-16.7.2021

Dublin - Reykjavik - Isafjördur - Skagafjördur - Akureyri - Husavik - Seydisfjördur - Edinburgh

Ikimuistoinen risteily Islannin kauneimpiin kohteisiin!

Risteilyn aikana pysähdytään kuudessa Islannin satamassa, nähdään kuvankauniita vuonoja, tulivuoria, jäätiköitä ja laavakenttiä, tarkkaillaan eläimiä ja lintuja sekä rentoudutaan kuumissa lähteissä. Kaikissa kohteissa on mahdollisuus osallistua opastetuille retkille. Risteilyn alussa tutustutaan Irlannin pääkaupunkiin Dubliniin ja lopuksi vietetään aikaa historiallisessa Edinburghissa, Skotlannissa.

Azamara on Royal Caribbean -varustamon deluxe-brändi. Azamara Journey -risteilijä on kuin boutique-hotelli merellä, nautit yksilöllisestä palvelusta rennossa ilmapiirissä. All inclusive -risteilyllä kaikki ruokailut huolella valittuine viineineen sisältyvät hintaan. Keskikokoisen risteilijän etu on sen koko. Laivalla päästään pienempiin mielenkiintoisiin satamiin ja viivytään kohteissa pidempään, jolloin aikaa tutustumiseen jää enemmän. Yhtenä risteilyn iltana kaikki risteilyvieraat viedään maihin yhteiseen upeaan AzAmazing-iltaan.

Asiantuntijan matkassa 

Kajaluoto Iiro

Kajaluoto Iiro, asiantuntijaopas

Pitkän linjan matkaopas, joka on opastanut eri puolilla maailmaa. Erityiskiinnostuksen kohteina ovat Pohjoismaat sekä kulttuurin koko kirjo. ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa
  • lentokenttä- ja satamakuljetukset
  • majoitus kahden hengen huoneessa Dublinissa
  • ohjelman mukaiset retket ja ateriat Dublinissa ja Edinburghissa
  • 13 yön risteily valitussa hyttiluokassa
  • täysihoito laivalla ruokajuomineen (all inclusive)
  • palvelumaksut ja verot laivalla
  • suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut

6 098 €/hlö merinäköalahytissä

6 898 €/hlö parvekehytissä

 


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 2.7.21
Dublin, Irlanti
Lento Dubliniin. Lähtö kaupunkikierrokselle, joka antaa yleiskuvan Irlannin pääkaupungista. Loisteliaat yrjöjen aikaiset korttelit, St. Stephen’s Green ja pääkatu O’Connell Street tulevat tutuiksi. Paikallinen suomalainen opas kertoo kaupungin mielenkiintoisesta historiasta sekä nykypäivästä. Lounaan jälkeen kuljetus hotellille. Vapaa ilta vaikkapa iltakävelylle ja illalliselle Temple Barin alueella. (L)

2. päivä, 3.7.21
Dublin, Irlanti
Aamiaisen jälkeen on vapaa-aikaa omatoimiselle ohjelmalle. Ennen satamaan menoa vieraillaan legendaarisessa Guinness-museossa ja panimossa. Kuullaan Irlannin suosituimman oluen valmistuksesta ja historiasta. Iltapäivällä siirtyminen Azamara Journey -risteilijälle, joka aloittaa illansuussa matkan kohti Islantia. Tervetuloillallinen. (A, P)

3. - 4. päivä, 4. - 5.7.21
Merellä
Meripäivät tarjoavat hyvän tilaisuuden tutustua perin pohjin laivan upeisiin tiloihin ja sen tarjoamiin palveluihin. Laivan järjestämillä luennoilla perehdytään tuleviin Islannin kohteisiin. Meripäivien aikana kuullaan myös Lomalinjan asiantuntijaopas Iiro Kajaluodon luento viikingeistä. (TH)

5. - 6. päivä, 6. - 7.7.21
Reykjavik, Islanti
Aamulla saavutaan Reykjavikiin, jossa vietetään kaksi päivää. Mahdollisuus osallistua laivayhtiön järjestämille lisämaksullisille retkille, mm. Reykjavikin kaupunkikierrokselle tai vierailulle Blue Lagoon -kylpylään. Geoterminen kylpylä sijaitsee keskellä laavakenttää, laguunin mineraalipitoinen n. 35-asteinen vesi tarjoaa ihanan rentoutushetken. Maailman pohjoisimpaan pääkaupunkiin on mahdollisuus tutustua myös omin päin. Reykjavikin nähtävyyksiä ovat mm. 74,5 metrin korkeuteen kohoava Hallgrimurin kirkko ja moderni musiikkitalo Harpa. (TH)

7. päivä, 8.7.21
Isafjördur, Islanti
Rantaudutaan aamulla korkeiden vuorten ympäröimään Isafjördurin pikkukaupunkiin. 3000 asukkaan Isafjördur on Länsivuonojen alueen keskus. Kaupungin pääelinkeino on kalastus. (TH)

8. päivä, 9.7.21
Skagafjördur, Islanti
Saavutaan satamaan, jolla on tarjottavanaan lukuisia luonnonaarteita, mm. upeita rotkoja ja jäätiköitä. Skagafjördur on myös islanninhevosten koti. Hyviä päivän aktiviteetteja täällä ovat esimerkiksi lintujen tarkkailu tai koskenlasku, puhumattakaan rauhoittavan kuuman lähteen kutsusta. (TH)

9. päivä, 10.7.21
Akureyri, Islanti
Nyt päästään yhden Islannin upeimman vuonon äärelle. Näkymää täydentävät takana kohoavat lumen peittämät vuoret. Akureyrin kaupunki sijaitsee noin 95 km päässä napapiiristä, kesän korkein lämpötila on vain noin +15 C. Kaupungin tärkein nähtävyys on kasvitieteellinen puutarha, jossa on yli 2000 kasvilajia. (TH)

10. päivä, 11.7.21
Husavik, Islanti
Varhain aamulla jatketaan matkaa kohti Husavikia, jonne saavutaan iltapäivällä. Skjalfandinlahden itärannalla sijaitseva Husavik on Islannin valaspääkaupunki. Näky on mahtava, kun ryhä- ja sinivalaat näyttävät taitojaan roiskimalla vettä valtavilla evillään. Mahdollisuus osallistua lisämaksulliselle valassafarille. (TH)

11. päivä, 12.7.21
Seydisfjördur, Islanti
Aamulla saavutaan itäisen Islannin kuvankauniisiin maisemiin, Seydisfjördurin pieneen ja viehättävään taiteilijakylään, joka sijaitsee samannimisen vuonon suulla. (TH)

12. - 13. päivä, 13. - 14.7.21
Merellä
Meripäivinä laivan palvelut odottavat käyttäjäänsä. Osallistu luennoille, rentoudu altailla tai kylpylässä, nauti ravintoloista sekä viihteestä. Meripäivien aikana myös asiantuntijaopas Iiro Kajaluodon luento maailman meriteistä. (TH)

14. päivä, 15.7.21
Edinburgh, Skotlanti
Aamulla saavutaan Leithin satamaan, josta on kuljetus Edinburghin keskustaan. Lähdetään kävelykierrokselle suomalaisen oppaan johdolla. Mahtava Edinburghin linna hallitsee kaupunkinäkymää. Kävellään kaupungin historiallisessa sydämessä sijaitseva Royal Mile päästä päähän. Aikaa on myös esimerkiksi vierailuun jossakin Edinburghin tunnelmallisista pubeista. Voit myös käydä katsomassa kuningatar Elisabeth II:n Edinburghin asuinpalatsia. Laivan palvelut ovat vielä päivän ajan käytössä. Matkan viimeinen yö yövytään laivalla satamassa. (TH)

15. päivä, 16.7.21
Edinburgh, Skotlanti

Kuljetus laivalta Edinburghin keskustaan. Ennen lentokentälle menoa yhteinen lounas. Lento Helsinkiin. (A, L)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Finnair
Helsinki - Dublin         08.15 - 09.30
Edinburgh - Helsinki  18.00 - 22.30


Laiva
Azamara Journey
Laiva on rakennettu vuonna 2000, täysin uudistettu vuonna 2016. Sen pituus on 180 m ja leveys 25 m. Laivalla on maksimissaan 690 matkustajaa, henkilökuntaa on n. 400 henkilöä. Suuret kansitilat rentoon oleskeluun, upea uima-allasalue, spa, myymälä sekä pieni kasino. Viihdettä on tarjolla jokaiseen makuun.

Risteilyn hintaan sisältyy täysihoito laivalla eli kaikki ateriat aamusta iltaan. Huolella valitut viinit ja oluet sekä vedet, virvoitusjuomat ja kahvit sisältyvät myös hintaan. Tasokas illallinen tarjoillaan kauniissa pääravintolassa. Laivalla on myös buffetravintola, jossa on monipuolinen noutopöytä. Erikoisravintolat tarjoavat laajan valikoiman ruokailuelämyksiä 5-40 USD kattausmaksua vastaan. Laivalla on lisäksi useita kahviloita ja baareja.

Hytit
Hytit on täysin uudistettu vuonna 2016. Hytissä Queen-size parivuode, jonka saa pyydettäessä myös kahdeksi erilliseksi vuoteeksi. Hytissä on TV, puhelin, kirjoituspöytä, tallelokero, minibaari, hiustenkuivaaja, kylpytakki ja tohvelit. Hyteissä on säädettävä ilmastointi. 24 h huonepalvelu.

Merinäköalahytit (kategoria 06) sijaitsevat kannella 4. Hytin koko n. 13,3 m2.
Parvekehytit (kategoria V3) sijaitsevat kannella 6. Hytin koko n. 16,3 m2, parveke n. 3,8 m2.


Lisämaksusta
- yhden hengen hytti 4 000 € (merinäköalahytti)
- laivayhtiön järjestämät retket Islannissa


Risteilyaikataulu
3.7.    lähtö Dublinista (Irlanti) klo 18.00
4.7.    merellä
5.7.    merellä
6.7.    saapuminen Reykjavikiin (Islanti) klo 8.00
7.7.    lähtö Reykjavikista klo 18.00
8.7.    Isafjördur (Islanti) klo 8.00 - 18.00
9.7.    Skagafjördur (Islanti) klo 8.00 - 18.00
10.7.  saapuminen Akureyriin (Islanti) klo 8.00
11.7.  lähtö Akureyrista klo 6.00
11.7.  Husavik (Islanti) klo 13.30 - 18.00
12.7.  Seydisfjördur (Islanti) klo 8.30 - 22.00
13.7.  merellä
14.7.  merellä
15.7.  saapuminen Leithin satamaan (Iso-Britannia) klo 6.45


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 3
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 120 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 59 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).

 


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.


Muut lisätiedot

Risteilyohjelma sitoumuksetta. Pakottavien syiden, mm. sääolosuhteiden vuoksi reitti saattaa muuttua, satamien vierailujärjestys vaihtua tai jokin kohde jäädä kokonaan pois. Pidätämme oikeuden matkaohjelman muutoksiin.