Risteily Keski-Amerikan aalloilla 22.3.-4.4.2020**

Fort Lauderdale - George Town, Caymansaaret - Cartagena, Kolumbia - Colon, Panama - Puerto Limon, Costa Rica - Puerto Costa Maya, Meksiko - Cozumel, Meksiko - Fort Lauderdale

 

Keski-Amerikan parhaat kohteet 11 yön Karibian risteilyllä tyylikkäällä Celebrity Cruisesin aluksella! Kaikista satamista on mahdollisuus osallistua mielenkiintoisille retkille, eikä aika laivallakaan käy takuulla pitkäksi, sillä ohjelmaa riittää aamusta pikkutunneille.

Asiantuntijan matkassa 

West Folke

West Folke, asiantuntijaopas

TV:stä tuttu maailmanmatkaaja ja yli kolmensadan matkadokumentin tekijä, joka on käynyt 120 eri maassa. Kuuban vannoutunut ystävä ja Keski- ja Etelä-A ...

Asiakkaamme suosittelevat

Celebrityn laivat edustavat risteilyalusten huipputasoa. Hytit ovat viihtyisät ja tilavat, ruoka on gourmet-tasoista ja viihdetarjonta on loistava! Risteilyohjelma on poikkeuksellisen mielenkiintoinen - lähtösataman lisäksi laiva käy viidessä mielenkiintoisessa maassa, mikä heijastuu erittäin monipuolisena retkiohjelmana. Folke West

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• lentokenttä- ja satamakuljetukset sekä kiertoajelu Miamissa
• majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainitussa hotellissa, sis. aamiaisen
• 11 yön Karibian risteily Aqua-luokan parvekehytissä *
• täysihoito ja Classic-juomapaketti laivalla
• palvelumaksut ja verot laivalla
• asiantuntijaoppaan palvelut risteilyn ajan

4 049 €/hlö **MATKAMESSUTARJOUS - 50 €/hlö
Tarjous voimassa 10.-26.1.2020, varaukset alennuskoodilla LOMA20
Koskee vain uusia varauksia, paikkoja rajoitetusti.

*Lue Aqua-luokkaan sisältyvistä eduista ja palveluista lisätiedot-välilehdeltä.


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

Matkaohjelma 22.3. - 4.4.2020

1. päivä, 22.3.
Fort Lauderdale
Lento Miamiin. Kuljetus ja majoittuminen rantahotelliin Fort Lauderdalessa.

2. päivä, 23.3.
Lähtö risteilylle

Aamiainen hotellissa, kuljetus satamaan ja siirtyminen laivalle. Tervetuloillallinen ja show laivan teatterissa. (A, P)

3. päivä, 24.3.
Merellä

Meripäivä tarjoaa hyvän tilaisuuden tutustua perin pohjin laivan upeisiin tiloihin ja sen tarjoamiin palveluihin. Laivalla tapahtuu koko ajan aikaisesta aamusta pikkutunneille, viihdettä ja tekemistä on jokaiseen makuun. (TH)

4. päivä, 25.3.
George Town, Grand Cayman

Aamulla saavutaan George Towniin. Kolumbuksen 1503 löytämät Cayman-saaret tunnetaan nykyään kautta maailman ison rahan kätköpaikkana, silti saaren yleisilme on viattoman viehättävä ja luonnonläheinen. Puiset piparkakkutalot, Queen Elisabethin puisto, Seven Mile Beachin loputtomat hietikot, korallinsininen meri ja häikäisevä merenalainen elämä sekä ystävällinen englantia puhuva väestö tuo lähinnä mieleen britti-imperiumin viimeisen uinuvan linnakkeen. Folken lisämaksullinen retkivalinta on Caymanin saarikierros, jolla nähdään Seven Mile Beach, Pirun pellot, merikilpikonnien kasvatus- ja tutkimuslaitos sekä George Townin vanhat korttelit ja kaupat. (TH)

5. päivä, 26.3.
Merellä

Aloita päivä aamiaisella vaikkapa omalla parvekkeellasi kimmaltelevaa merta katsellen. Rentoudu altailla, käy spa-hoidoissa, osallistu jooga- tai zumbatunnille, seuraa kansainvälisen tason viihde-esityksiä ja herkuttele ravintoloissa. (TH)

6. päivä, 27.3.
Cartagena, Kolumbia

1533 perustettu Cartagena on eittämättä maailman parhaiten restauroitu espanjalaiskolonialistinen kaupunki. Sitä on luonnehdittu kukkivien parvekkeiden kaupungiksi ja se on hyvin matkailijaystävällinen kaupunki. Taiteen ja historian ystäville on tarjolla mielenkiintoisia ja ainutlaatuisia museoita. Folken lisämaksullinen retkivalinta vie ensin ylös vuorelle Popa-luostarille ja sen jälkeen laskeudutaan Amerikoiden suurimman linnoituksen, San Felipen, kautta itse vanhaan kaupunkiin, johon tutustutaan rennosti kävellen. (TH)

7. päivä, 28.3.
Colón, Panama

Laiva kiinnittyy Colónin satamalaituriin, satavuotiaan Panaman kanavan suulle, joka on edelleen maailman tärkein meritie yhdistäen Atlantin Tyyneen Valtamereen. Panama on Keski-Amerikka pienoiskoossa ja tarjoaa elämyksiä viidakon intiaanikylistä aina Keski-Amerikan metropolin sykkeeseen. Folke on yli kymmenen vuoden Panama-kokemuksellaan räätälöinyt lisämaksullisen retken, joka vie Panaman kanavan suluille, aitoon intiaanikylään Gatun-joen varrelle ja lopuksi Panama Cityn pilvenpiirtäjien ostosparatiisiin. (TH)

8. päivä, 29.3.
Puerto Limón, Costa Rica

Puerto Limón on Costa Rican suurin vientisatama, josta lähtevät maailmalle maankuulut banaanit. Maan nimesi itse Kolumbus neljännellä matkallaan kutsuen sitä ”rikkaaksi rannikoksi” tarkoittaen sekä vehreää luontoa että intiaanien kultakoruja. Tänä päivänä Costa Rica tunnetaan etenkin ekomatkailumaana. Lisämaksullinen luontoretki viekin ensin junamatkalle viidakkoon ja sitten risteilylle Tortuguero-viidakon kanaville ja lopuksi vierailulle banaaniplantaasille, matkan varrella nautitaan paikallisia hedelmiä calypso-bändin vauhdittamana. (TH)

9. päivä, 30.3.
Merellä

Tiiviiden kohdepäivien jälkeen tuntuu päivä merellä taivaalliselta, laivan palvelut odottavat käyttäjäänsä. Meripäivinä myös laivan putiikit ovat täynnä houkuttelevia tarjouksia. (TH)

10. päivä, 31.3.
Puerto Costa Maya

Costa Maya oli Maya-vallan aikana kauppakaupunki ja myös nykyään Mahahualin kylässä on mahdollisuus tehdä tuliaisostoksia edulliseen hintaan. Costa Maya on tunnettu myös hyvistä rannoistaan. (TH)

11. päivä, 1.4.
Cozumel, Meksiko

Cozumel toivottaa tervetulleeksi hohtavanvalkoisilla hietikoilla ja upealla pilvenpiirtäjien rantabulevardilla, jolla on valtavasti kaupallisia houkutuksia. Kuitenkin kaikille historiaa rakastaville Cozumel on ehdottomasti se paras mahdollisuus tutustua Maya-intiaanien fantastiseen kulttuuriperinteeseen. Täällä sijaitsevat mahtavimmat Maya-rauniot, Tulum ja Coba, jossa on jopa mahdollisuus kiivetä temppelipyramidien huipulle, jos kantti ja kunto kestää. (TH)

12. päivä, 2.4.
Merellä

Viimeisenä meripäivänä on mahdollisuus vierailla kaikissa niissä ravintoloissa ja aktiviteeteissä, joihin ei aiemmin ole ehtinyt. Illalla on viimeinen yhteinen illallinen ja loppuhuipentumana katsotaan viimeinen teatterishow. (TH)

13. päivä, 3.4.
Fort Lauderdale, Miami

Laiva saapuu kotisatamaansa ja risteily on ohi tällä erää. Ennen lentokentälle menoa tehdään vielä Miamin kaupunkikierros ja käydään tuliaisostoksilla. Yölento yli Atlantin. (A)

14. päivä, 4.4.
Saapuminen Helsinkiin.ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Lufthansa
22.3.20  Helsinki - München  06.05 - 07.45
22.3.20  München - Miami     11.45 - 17.55
3.4.20    Miami - Frankfurt    16.50 - 08.00 (+1)
4.4.20    Frankfurt - Helsinki  09.40 - 12.40


Hotelli
Sonesta Hotel Fort Lauderdale
Hyvätasoinen hotelli Fort Lauderdalessa lähellä rantaa. Huoneissa tallelokero, hiustenkuivaaja, TV, jääkaappi ja ilmainen WiFi. Uima-allas ja ravintola.


Lisämaksusta
• yhden hengen huone ja hytti 1 550 €
• laivan järjestämät englanninkieliset retket (päivittäin yhdellä retkellä on Folken suomenkielinen opastus, ks. retkihinnat alla)
• laivan lisämaksulliset palvelut, kuten spa-hoidot tai erikoisravintoloiden kattausmaksut

Hintaan ei sisälly
• Yhdysvaltain matkustuslupa ESTA 14 USD

Folken valinta -retket
(laivayhtiön retkien hinnat sitoumuksetta)
• George Town, Grand Cayman: Turtle Encounter & Island Tour, n. 64 EUR
• Cartagena, Kolumbia: Cartagena City, La Popa Hill, Folkloric Show & Shopping, n. 50 EUR
• Colon, Panama: Folken oma räätälöity retki, 85 USD (n. 82 EUR)
• Puerto Limon, Costa Rica: Caribbean Train Boat & Bus Adventure, n. 92 EUR
• Cozumel, Meksiko: Tulum Ruins & Beach Break, n. 110 EUR

Laiva
Celebrity Reflection - modernia luksusta.
Avarat sisätilat, moderni sisustus ja kaunis arkkitehtuuri. Laivalla on suuri allasalue, kylpylä-hoitola, kuntokeskus, lukuisia baareja ja ravintoloita, kasino, elokuvateatteri ja vaihtelevaa viihdeohjelmaa. Osa laivan palveluista on lisämaksullisia.

Hytit: Parvekkeelliset Aqua-luokan hytit sijaitsevat kannella 11 kylpyläosaston lähellä. Hytissä Queen-size parivuode, jonka saa pyydettäessä myös kahdeksi erilliseksi vuoteeksi. Hytissä on sohvaryhmä, kylpyhuone, kampauspöytä hiustenkuivaajineen, kylpytakki, TV, puhelin, minibaari, tallelokero. Hyttipalvelu 24 h. Hytin koko n. 18 m2 + parveke n. 5 m.
Aqua-hyttiluokan matkustajat saavat lisäetuja ja palveluja. Tarjolla on kaikki Concierge Class -matkustajien palvelut sekä lisäksi mm. vapaa pääsy Blu-erikoisravintolaan ja rajoittamaton pääsy spa-alueelle ja rentoutumishuoneeseen. Hytissä on ylelliset kylpytakit ja tohvelit sekä laadukas kylpytuotevalikoima. Hytissä on tervetuliaisena pullo kuohuviiniä sekä pullotettua vettä. Päivittäin on teetarjoilu hyttiin ja hyttipalvelun aamiaisvalikoima on laajennettu. Aqua-luokan matkustajille on myös erityinen spa/hyvinvointiohjelma.


Laiva-aikataulu
23.3. lähtö Fort Lauderdalesta klo 16.00
24.3. merellä
25.3. George Town, Grand Cayman klo 07.00 - 16.00
26.3. merellä
27.3. Cartagena, Kolumbia klo 08.00 - 17.00
28.3. Colon, Panama klo 09.00 - 20.00
29.3. Puerto Limon, Costa Rica klo 07.00 - 16.00
30.3. merellä
31.3. Puerto Costa Maya, Meksiko klo 09.00 - 18.00
1.4.   Cozumel, Meksiko klo 08.00 - 18.00
2.4.   merellä
3.4.   saapuminen Fort Lauderdaleen klo 07.00


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 3
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 59 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).

 


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 1.10.2018 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 15.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

ESTA - TÄRKEÄÄ TIETOA
Yhdysvallat  vaatii online-rekisteröitymistä eli sähköistä matkustuslupaa. Kukin matkustaja hakee matkustuslupaa netissä viimeistään 72 tuntia ennen matkan alkua. Osoite: https://esta.cbp.dhs.gov/
Järjestelmä on suomenkielinen. ESTA on voimassa 2 vuotta, jonka aikana voi matkustaa maahan useammankin kerran. ESTAn joitakin tietoja voi myös päivittää. Etukäteisrekisteröityminen on pakollista kaikille, jotka matkustavat ilman viisumia. Matkustusluvan hinta on 14 USD. Maksu peritään lomakkeen täytön yhteydessä luottokorttimaksuna. Myös lapsista on tehtävä omat anomukset. Jos vastaus on myönteinen, voi luvan anoja matkustaa Yhdysvaltoihin ilman viisumia edellyttäen, että viisumivapauden muut ehdot toteutuvat. Henkilöillä, joilla on passissaan Yhdysvaltain voimassaoleva viisumi, ei tarvitse rekisteröityä ESTA-järjestelmässä. Jos lupaa ei myönnetä, tulee teidän hakea viisumia. Helsingissä Yhdysvaltain konsulaatin viisumianomusten käsittelyaika on yleensä vähintään kuukausi.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Maat ja alueet -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.


Muut lisätiedot

Risteilyohjelma sitoumuksetta. Pakottavien syiden, mm. sääolosuhteiden vuoksi reitti saattaa muuttua, satamien vierailujärjestys vaihtua tai jokin kohde jäädä kokonaan pois. Pidätämme oikeuden matkaohjelman muutoksiin.