Risteily Kroatian saaristossa 29.8. - 5.9.2020

Split - Makarska - Mljet - Dubrovnik - Sipan/Trstenik - Korcula - Hvar - Brac - Split

Risteilyllä kristallinkirkkaalla Adrianmerellä tutustutaan Kroatian Dalmatian rannikon ihastuttaviin saariin, historiallisiin kyliin ja kaupunkeihin. Nautitaan auringosta, rantaelämästä, kuvauksellisista maisemista ja leppoisista laivamatkoista Lomalinjan ryhmän omalla laivalla.

Asiantuntijan matkassa 

Kiss Hajni

Kiss Hajni, asiantuntijaopas

Historian opettaja ja etnografi, joka on suorittanut peruskoulun Jyväskylässä ja puhuu suomea toisena äidinkielenään. Toiminut oppaana ja tulkkina yli ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• 7 yön risteily kahden hengen hytissä
• ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja retket
• suomenkielisen asiantuntijaoppaan palvelut Splitistä alkaen

1 479 €/hlö alakansi
1 549 €/hlö pää- ja yläkansi
Ilmastokompensoi matkasi

www.hopefund.fi/kompensoimatkasi

• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 29.8.
Risteily alkaa Splitistä, Makarskan riviera

Lento Splitiin. Opastettu kävelykierros Unescon suojelemassa vanhassakaupungissa, joka on osin Rooman keisarin Diocletianuksen palatsin sisällä ja osin venetsialaisten rakentaman kauniin Riva-rantapromenadin varrella. Risteily alkaa tervetulotilaisuudella ja lounaalla. Iltapäivällä saavutaan Makarskan rivieralle, yhteen Kroatian suosituista lomakohteista Biokovo-vuoriston suojassa. Täällä on kauniita rantoja ja idyllisiä palmujen reunustamia kujia mukavine ravintoloineen. (L)

2. päivä, 30.8.
Mljetin kansallispuisto

Varhain aamulla jatketaan Peljesacin niemimaalle ja lounaan jälkeen saavutaan Mljetin vihreälle saarelle. Kauniin kansallispuiston alueella on kaksi suolaista järveä, jotka ovat yhteydessä toisiinsa. Täällä mäntyjen ja tammien ympäröimänä on myös 1100-luvulla perustettu benediktiiniläisluostari. (A, L)

3. päivä, 31.8.
Dubrovnik, Adrianmeren helmi

Risteily jatkuu kauniissa maisemassa. Lounaan jälkeen saavutaan satumaiseen Dubrovnikiin. Opastettu kävelykierros korkein muurein suojatun vanhankaupungin sydämessä. Stradunkatu on kaupungin pääväylä, jolta löytyvät laadukkaat putiikit ja kahvilat. (A, L)

4. päivä, 1.9.
Dubrovnik, Sipan/Trstenik 

Aamupäivä on vapaa-aikaa Dubrovnikissa. Puoliltapäivin laivamatka jatkuu kohti Peljesacin niemeä. Laiva kiinnittyy joko Sipanin tai Trstenikin laituriin. Lounaan jälkeen vapaa iltapäivä maissa. Kapteenin illallinen laivalla. (TH)

5. päivä, 2.9.
Marco Polon Korcula

Laivamatka jatkuu ja iltapäivällä saavutaan Korculan keskiaikaiseen kaupunkiin, jossa opastettu kävelykierros. (A, L)

6. päivä, 3.9.
Hvarin saari

Aamiaisen jälkeen jatketaan Paklenin saarille lounaalle, vapaa-aikaa. Iltapäivällä saavutaan Hvarin saarelle, joka tunnetaan julkkisten ja kuninkaallistenkin suosimana lomanviettopaikkana. Täältä kannattaa hankkia tuoksuvat ja käytännölliset tuliaiset kotiin - laventelituotteiden ja oliiviöljyn valmistuksella on täällä pitkät perinteet. Opastettu kävelykierros Hvarissa. (A, L)

7. päivä, 4.9.
Bracin saari, Split

Aamiaisen jälkeen siirrytään Bracin saaren eteläosaan, Boliin. Nähdään Kroatian matkaesitteistä tuttu "kultaisen sarven ranta", Zlatni rat, joka muuttaa muotoaan tuulen mukaan. Lounaan jälkeen suunnataan kohti Splitiä. Vapaa ilta Splitissä ja viimeinen yö laivalla. (A, L)

8. päivä, 5.9.
Kotiinpaluu

Varhaisen aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle ja lento Helsinkiin. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Norwegian Air
Helsinki - Split 06.30 - 08.30
Split - Helsinki 09.15 - 13.10


Risteilylaiva
MV Vapor, Katarina Line

Laiva on kokonaan Lomalinjan ryhmän käytössä, max 36 matkustajaa. Laiva on valmistunut vuonna 2005. Pituus 33 m, leveys 7,6 m. Laivalla on ruokasali ja aurinkokansi. Hytit sijaitsevat kolmella kannella: alakansi, pääkansi ja yläkansi. Osassa hyteistä on kaksi vuodetta vierekkäin (90x190 cm), osassa on parivuode (140x200 cm). Pienehköissä hyteissä on oma suihku ja wc sekä ilmastointi. Kaikissa hyteissä on ikkuna. Alakannen hyttien ikkunat ovat pyöreitä laivaikkunoita, pää- ja yläkannen hyttien ikkunat voi myös avata. Laiva on yöt satamassa. Hyttisiivous päivittäin, pyyhkeet vaihdetaan kerran viikon aikana. Ilmainen WiFi.


Lisämaksusta
• yhden hengen hytti 250 €
• juomapaketti (1 juoma per lounas: lasi viiniä, olut tai virvoitusjuoma) 25 €

Alennukset
• kolmas henkilö hytissä ylävuoteella -200 €

Hintaan ei sisälly
• palvelumaksut laivalla (suositus 5 €/hlö/pv)


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 3
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 59 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).

 


Erityishuomiot

Risteilyohjelma sitoumuksetta. Pakottavien syiden, mm. sääolosuhteiden vuoksi reitti saattaa muuttua, satamien vierailujärjestys vaihtua tai jokin kohde jäädä kokonaan pois. Pidätämme oikeuden matkaohjelman muutoksiin.


Muut lisätiedot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 25.

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai voimassa oleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.