Risteily Kroatian saaristossa 1. - 8.9.2018

Opatija - Krk - Rab - Zadar - Molat/Olib - Ilovik&Lošinj – Cres - Opatija

 

Kesäisellä risteilyllä kristallinkirkkaalla Adrianmerellä tutustutaan Kroatian ihastuttaviin saariin, historiallisiin kyliin ja kaupunkeihin. Nautitaan auringosta, rantaelämästä, kuvauksellisista maisemista ja leppoisista laivamatkoista Lomalinjan ryhmän omalla laivalla.

Asiantuntijan matkassa 

Kiss Hajni

Kiss Hajni, Asiantuntijaopas

Historian opettaja ja etnografi, joka on suorittanut peruskoulun Jyväskylässä ja puhuu suomea toisena äidinkielenään. Toiminut oppaana ja tulkkina yli ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• lennot Lufthansan reittivuoroilla
• lentokenttäkuljetukset
• 7 yön risteily valitussa hyttiluokassa kahden hengen hytissä
• ohjelman mukaiset ruokailut (puolihoito: 7 x aamiainen ja 7 x lounas + 1 x kapteenin
illallinen)
• satamamaksut ja verot
• suomenkielisen asiantuntijaoppaan palvelut alkaen Opatijasta

1 479 €/hlö alakansi
1 549 €/hlö pää- ja yläkansi

1. päivä Risteily alkaa Opatijasta, Krk
Lento Pulaan, josta kuljetus Opatijaan (n. 100 km). Siirrytään laivalle, risteily alkaa tervetulotilaisuudella ja lounaalla. Risteilyn ensimmäisellä pysähdyksellä pääsee halutessaan uimaan kristallinkirkkaaseen Adrianmereen matkalla kohti Kroatian suurinta saarta. Krk:n ”kultaisella saarella” on lukuisia kyliä, maisema vaihtuu vehreistä puutarhoista kivisiin rantoihin. Saarella on satoja kauniita piilossa olevia rantoja ja lahtia. Illallisen voi nauttia meren äärellä jossakin Krk:n monista ravintoloista.

2. päivä Rab, rakkauden saari
Aamiaisen jälkeen suunnataan kohti Rabin saarta. Lounas laivalla. Perillä lähdetään kävelylle. Kaupunkia koristavat romaanityyliset kirkontornit, palatsit ja mukulakivikadut keskiaikaisen muurin suojassa. Kaupungin must-herkku on Rapska-kakku, jossa on manteleita ja Maraschino-likööriä. Illalla voi nousta Kamenjakin kukkulalle ihastelemaan upeaa auringonlaskua.

3. päivä Zadar, Dalmatian keskus
Aamiainen. Risteillään Pagin saaren ohi kohti Zadaria, matkan varrella pysähdytään uimaan pienellä Maunin saarella. Lounas laivalla. Zadar oli vuosisatojen ajan Dalmatian pääkaupunki ja nykyäänkin alueen keskus. Kaupungin mahtavien muurien sisällä on paljon merkittäviä nähtävyyksiä, mm. Zadarin symboli, 800-luvulta peräisin oleva Pyhän Donatuksen kirkko sekä Dalmatian suurin kirkko, Pyhän Anastasian katedraali. Erikoisempia nähtävyyksiä ovat meriurut ja ”aurinkotervehdys” valoinstallaatio. Zadar on täynnä hyviä ravintoloita, joissa voi viettää iltaa.

4. päivä Risteillen rauhallisille saarille  
Aamiainen. Varhainen lähtö kohti Molatin tai Olibin saarta (kapteeni tekee päätöksen, kummalle pienistä satamista mennään). Molemmat saaret sijaitsevat Zadarin saariston pohjoisosassa, missä voi nauttia rauhasta ja hiljaisuudesta. Lounas ja kapteenin illallinen laivalla.

5. päivä Kukkien ja auringonpaisteen saaret, Ilovik ja Lošinj
Aamiaisen ja aamu-uinnin jälkeen matka jatkuu kohti Ilovikia, ”kukkien saarta”, jossa pysähdytään lyhyesti ennen kuin jatketaan Lošinjin saarelle, joka tunnetaan ”auringonpaisteen saarena”. Lounas laivalla. Lošinj on yksi pohjoisen Adrianmeren suosituimmista saarista. Täällä voi tutustua Lošinjin aromaattiseen puutarhaan tai pittoreskiin Veli Lošinjin kaupunkiin.

6. päivä Cresin saari
Aamiainen ja aamu-uinti. Risteily jatkuu kohti Cresin pitkää ja kapeaa saarta, joka on täynnä tammi-, pyökki- ja mäntymetsiä. Saarella on myös viinitiloja ja oliiviviljelmiä. Lounas laivalla. Iltaa voi viettää keskiaikaisen sataman alueella.

7. päivä Paluu Opatijaan
Aamiaisen jälkeen matka jatkuu ohi upeiden näkymien kuuluisan Opatijan Rivieran varrella. Lounas laivalla. Myöhään iltapäivällä saavutaan Opatijaan, jossa lähdetään kävelylle Franz Josephin kävelykadulle. Täällä on lukuisia hyviä kahviloita ja ravintoloita. Alueen parhaat meren herkut löytyvät sen sijaan läheisestä kalastajien kylästä, Voloskosta.

8. päivä Opatija
Varhainen aamiaisen jälkeen bussikuljetus Pulan lentokentälle, josta lento kotiin.ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - München  06.00 - 07.30
München - Pula        08.50 - 09.50
Pula - München        10.30 - 11.35
München - Helsinki  15.15 - 18.40


Risteilylaiva
Katarina Line, MV Morena

Laiva on kokonaan Lomalinjan ryhmän käytössä, max 36 matkustajaa. Laivan pituus 29 m ja leveys 7 m. Laivalla on ruokasali ja aurinkokansi. Hytit sijaitsevat kolmella kannella: alakansi, pääkansi ja yläkansi. Osassa hyteistä on kaksi vuodetta vierekkäin (90 x 200 cm), osassa on parivuode (140 x 200 cm). Osassa hyteistä on kolmas vuode (yläpeti). Hytit ovat pienehköt, kaikissa hyteissä on oma suihku ja wc sekä ilmastointi. Kaikissa hyteissä on ikkuna. Alakannen hyttien ikkunat ovat pyöreitä laivaikkunoita, pää- ja yläkannen hyttien ikkunat voi myös avata. Laiva on yöt satamassa. Hyttisiivous päivittäin, pyyhkeet vaihdetaan kerran viikon aikana.


Lisämaksusta
• yhden hengen hytti 250 € (saatavilla rajoitetusti)
• juomapaketti (1 juoma per lounas: lasi viiniä, olut tai virvoitusjuoma) 25 €

Alennukset
• kolmas henkilö hytissä ylävuoteella -200 €

Hintaan ei sisälly
• palvelumaksut laivalla (suositus 5 €/hlö/pv)