Risteily Loiren laaksossa ja Pariisi 23.-29.10.2020

Nantes - Bretagne - St Nazare - ala-Loiren viinialueet - Angers - Loiren laakson linnat - Pariisi

Viiniköynnöksiä, vehreitä laaksoja, kauniita kyliä sekä keskiaikaisia linnoja, joita kuninkaalliset ja aateliset rakensivat alueelle satoja vuosia sitten. Risteilyn rauhallinen tunnelma antaa mahdollisuuden nauttia Loiren laakson upeista maisemista. Sokerina pohjalla on Pariisi - "valon kaupunki".

Asiantuntijan matkassa 

Fleury Raija

Fleury Raija, asiantuntijaopas

Raija on luotsannut ryhmiä maailmalla kymmeniä vuosia, Helsinki-oppaana myös kotimaassa. Raija omaa erinomaisen kielitaidon, ja opastaakin monissa eri maissa. Ranska ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

 • reittilennot turistiluokassa
  • majoitus kahden hengen hytissä/huoneessa
  • ohjelman mukaiset ateriat, ruokajuomat, retket ja sisäänpääsymaksut
  • juomat laivan baarista, lukuun ottamatta samppanjaa ja viinilistan viinejä
  • satamamaksut
  • suomenkielisen asiantuntijaoppaan palvelut koko matkan ajan

2 496 €/hlö pääkannen hytti (B2)
2 796 €/hlö yläkannen hytti (A2)
2 996 €/hlö pääkannen hytti (B1)

Palvelurahat (tipit) laivan henkilökunnalle eivät sisälly matkan hintaan. Ne maksetaan viimeisenä päivänä laivalla, suositus n. 7€/hlö/päivä.


Ilmastokompensoi matkasi

www.hopefund.fi/kompensoimatkasi

• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä 23.10.
Chartresin katedraali

Lento Pariisiin, josta lähdetään kohti Nantesia. Matkalla pysähdytään kauniissa Chartresin kaupungissa, joka oli merkittävä pyhiinvaelluspaikka. Nähdään Chartresin katedraali, joka rakennettiin alunperin 1100-luvulla ja on yksi monista Neitsyt Marialle nimetyistä Notre Dame -kirkoista - monien mielestä se kaunein. Lounas kaupungin viehättävässä keskustassa ennen laivaannousua. Risteily Erdrejoella, tervetulotilaisuus ja päivällinen. (L,P)

2. päivä 24.10.
Bretagnen herttuoiden linna, St Nazare

Loirejokea reunustava Nantes on yksi Ranskan kauneimmista kaupungeista. Aamiaisen jälkeen lähdetään tutustumaan Bretagnen herttuoiden linnaan (Château des ducs de Bretagne), joka rakennettiin jo 1200-luvulla. Nykyään linnoitus on suosittu nähtävyys, jossa on vaihtuvia näyttelyitä. Lounaan jälkeen tutustutaan St Nazaren kaupunkiin, toisen maailmansodan aikaiseen saksalaisten sukellusvenetukikohtaan (Escal'Atlantic) sekä yhteen Euroopan suurimmista laivanrakennustelakoista. (TH)

3. päivä 25.10.
Kauniita maisemia ja viininviljelyksiä

Aamupäivä vietetään laivalla maisemia ihaillen. Lounaan jälkeen lähdetään tutustumaan alueen Muscadet-viiniviljelyksiin. Muscadet on ala-Loiren tuottoisin valkoviinialue ja sen raikkaat, hedelmäiset viinit sopivat mainiosti läheisen Atlantin herkkujen kanssa. Ajetaan kauniiden viinialueiden läpi ja maistellaan maukkaita viinejä. Paluu laivalle illalliselle. (TH)

4. päivä 26.10.
Angers - Loiren laakson kaunotar

Tänään tutustutaan yhteen Loiren laakson kauneimmista kaupungeista, Angersiin. Mainejoen rannalla sijaitseva kaupunki on muinaisen Anjoun herttuakunnan entinen pääkaupunki. Tutustutaan The Apocalypse Tapestry -museoon, jonka seinävaatteet kuvaavat Johanneksen ilmestyskirjan tarinaa värikkäin kuvin. Seinävaatteita oli alun perin 90 kappaletta ja ne valmistettiin Louis I:n, Anjoun herttuan tilauksesta vuosina 1377-1382. Paluu laivalle, päivällinen. Auringonlaskun aikaan maisema on kauneimmillaan, kun auringon värit heijastuvat joen pintaan. (TH)

5. päivä 27.10.
Loiren laakson linnat
Aamiaisen jälkeen lähtö linnakierrokselle. Villandryn linna valmistui vuonna 1536 viimeisenä suurista renessanssilinnoista. Vuonna 1906 sen ostivat Joachim Carvallo ja hänen amerikkalainen vaimonsa Anne Coleman ja palauttivat sen alkuperäiseen muotoonsa. Linna on kuuluisa renessanssityylisestä kasvitieteellisestä puutarhastaan ja kolmessa tasossa olevista terassipuutarhoistaan. Keittiöpuutarhan kasvit on järjestetty värien ja symmetrian mukaan. Château d'Ussé on toiminut inspiraation lähteenä Charles Perraultin Prinsessa Ruusunen -sadulle. Château d’Azay-le-Rideau on ”Loiren laakson romantismin helmi” ja yksi alueen mahtavimmista linnoista. Kattavan kierroksen jälkeen paluu laivalle, gaala-illallinen. (TH)

6 .päivä 28.10.
Pariisi - valon kaupunki

Aamiaisen jälkeen on aika palata Pariisiin, jonne saavutaan sopivasti lounaalle. Kiertoajelulla ihaillaan kaupungin kuuluisimpia nähtävyyksiä. Majoittuminen keskustahotelliin, vapaa-aikaa. (A,L)

7. päivä 29.10.
Kotiinlähtö

Aamiaisen jälkeen on vielä aikaa tutustua Pariisiin. Iltapäivällä siirtyminen kentälle ja lento Helsinkiin. (A)

Matkaan sisältyvät retket ovat laivayhtiön järjestämiä. Asiantuntijaopas kääntää opastuksen suomeksi korvakuulokkeiden kautta.ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta):
Helsinki - Pariisi 07.35 - 09.40
Pariisi - Helsinki 15.10 - 19.00


Majoitus
Loire Princesse, 5 yötä
Alus on rakennettu vuonna 2015. Laiva on 80 metriä pitkä ja 10 metriä leveä ja siinä on kaksi matkustajakantta sekä aurinkokansi. Laivassa on ravintola ja loungebaari. Laivalla on ilmainen wifi.

Hytit
Laivan kaikissa hyteissä on ikkuna, tallelokero, ilmastointi, tv, suihku ja wc.
A2 kahden hengen hytti, ylempi kansi, panoraamaikkuna, parivuode, parveke, koko 13 m2
B2 kahden hengen hytti, pääkansi, ikkuna, parivuode, koko 13 m2
B1 yhden hengen hytti, pääkansi, ikkuna, koko 13 m2

Best Western Premier Opéra Faubourg -hotelli****, Pariisi, 1 yö


Risteilyohjelma sitoumuksetta. Pakottavien syiden, mm. sääolosuhteiden vuoksi reitti saattaa muuttua, satamien vierailujärjestys vaihtua tai jokin kohde jäädä kokonaan pois. Pidätämme oikeuden matkaohjelman muutoksiin.

 


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 3
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 59 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).

 


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi. EU-maihin riittää myös voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.